Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
Draax
HV veteran

|
30.06.2006 12:50:32
|
|
|
Auron kirjutas: |
Ja kui võtta esmalt ikka opsüsteem milleks siis üldjuhul win siis kui kõik winipirajad kokku arvutada siis olenemata kas pirab 100 miljonit või 50 miljonit on see rahsumma väga väga suur. |
Ma jään endiselt omale kindlaks, et piraadikindel Windows tooks MSile rohkem kahju, kui see 50 miljonit pirajat.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.06.2006 13:01:46
|
|
|
Draax kirjutas: |
Ja kui võtta esmalt ikka opsüsteem milleks siis üldjuhul win siis kui kõik winipirajad kokku arvutada siis olenemata kas pirab 100 miljonit või 50 miljonit on see rahsumma väga väga suur. |
Ma jään endiselt omale kindlaks, et piraadikindel Windows tooks MSile rohkem kahju, kui see 50 miljonit pirajat. |
... ning just tänu sellele pole nad eriti vaeva näinud piraatluse vastu võitlemisega. Kui nad seda tahaks ei oleks mingi probleem teha pira/kräkkimiskindel OS kuid nad lihtsalt ei taha turuosa kaotada. Ehk nagu ma siin paar korda juba maininud olen: (mitteametlik?) illegaalne turupositsiooni kindlustamine.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
30.06.2006 13:55:29
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ehk nagu ma siin paar korda juba maininud olen: (mitteametlik?) illegaalne turupositsiooni kindlustamine. |
asjad hakkavad üldiselt juba korduma, aga üldiselt paar lehekülge tagasi jõudsin ju ise samale järeldusele, see aga teeb ju vägagi naljakaks osade inimeste väited, et pahad piraadid võtavad vaeselt väikeselt Pisipehmelt leivatüki lausa suust ära...
nagu eespoolgi öeldud, olen täitsa nõus, et leivatükk võetakse sellega suust ära odavate alternatiivide tootjatel, aga seda pointi millegipärast eriti ei kireta nii ohtralt
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.06.2006 14:10:41
|
|
|
eix666 kirjutas: |
pahad piraadid võtavad vaeselt väikeselt Pisipehmelt leivatüki lausa suust ära... |
Igaühe rikkus ja vaesus on suhteline. Sina arvad, et pispehmelt võib nö.varastada kuna tal ju sinuarust palju. Samas järsku mõni vaene arvab kahh, et sinul tegelt ülearu palju ja virutaks sinult kahh midagi selletõttu?
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
30.06.2006 14:25:44
|
|
|
pahad piraadid võtavad vaeselt väikeselt Pisipehmelt leivatüki lausa suust ära... |
Igaühe rikkus ja vaesus on suhteline. Sina arvad, et pispehmelt võib nö.varastada kuna tal ju sinuarust palju. Samas järsku mõni vaene arvab kahh, et sinul tegelt ülearu palju ja virutaks sinult kahh midagi selletõttu? |
nagu näha siis ei jõudnud point kohale, MS võidab piraatluse pealt rohkem kui ta kaotab, kui ühel hetkel enam aknaid piraatida võimalik ei oleks, võib tekkida reaalne oht, et N+1 inimest läheb üle linuxile (ja MSoffice asemel näiteks OpenOffice jne), mis omakorda tähendab et programmide ja mängude nõudlus sellele platvormile tõuseks, mis omakorda tähendab et raha-ahned kapitalistidest mängutootjad hakkavad oma mänge ka linuxile vorpima....win kaotab oluliselt turuosa ja seeläbi peale linuxi nö kriitilise massi saavutamist ka legaalseid kasutajaid (kes leiavad et odavam või üldse tasuta alternatiiv võib isegi parem olla, eriti kui win ei pesitse enam mitte igas kodus)...MOTT
ahjaa, elagu lause rebimine kontekstist vaevumata aru saada, mida öelda on tahetud....
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.06.2006 14:34:42
|
|
|
Igaühe rikkus ja vaesus on suhteline. Sina arvad, et pispehmelt võib nö.varastada kuna tal ju sinuarust palju. Samas järsku mõni vaene arvab kahh, et sinul tegelt ülearu palju ja virutaks sinult kahh midagi selletõttu? |
Kui naaber minu õhku varastaks siis oleks suhteliselt poogen, kuigi ise panen toda pudelisse ning müün muule rahvale suure raha eest. Õhust ma vaesemaks ei jää.
Intellektuaalset ning füüsilist omandit ei anna võrrelda antud puhul
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.06.2006 14:39:52
|
|
|
Ehk siis kui sa kirjutaksid luuletuse ja paneks selle raamatu kujul poodi siis sind ei häiriks kui ma selle luuletuse kusagile vabalt netti riputaks või ise paberi peal müüma hakkaks?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sonar
HV vaatleja
|
30.06.2006 14:47:30
|
|
|
TanElofJ kirjutas: |
Kui naaber minu õhku varastaks siis oleks suhteliselt poogen, kuigi ise panen toda pudelisse ning müün muule rahvale suure raha eest. Õhust ma vaesemaks ei jää. |
Veel lollimat võrdlust on ilmselt raske tuua.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.06.2006 14:48:26
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Ehk siis kui sa kirjutaksid luuletuse ja paneks selle raamatu kujul poodi siis sind ei häiriks kui ma selle luuletuse kusagile vabalt netti riputaks või ise paberi peal müüma hakkaks? |
Kas piraatluse puhul tegu edasimüümisega? Kas mitte esiti lihtsalt tarbimise ja tasuta jagamisega?
Piraatlus selle luuletuse puhul näeks välja selline, et keegi paneb selle endale kirja ja siis kannab teistele seda lihtsalt ette. Luuletus saab kuulsamaks.
Sonar kirjutas: |
TanElofJ kirjutas: |
Kui naaber minu õhku varastaks siis oleks suhteliselt poogen, kuigi ise panen toda pudelisse ning müün muule rahvale suure raha eest. Õhust ma vaesemaks ei jää. |
Veel lollimat võrdlust on ilmselt raske tuua. |
Veel idiootsemat kommentaari on raske leida.
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.06.2006 14:50:36
|
|
|
MS võidab piraatluse pealt rohkem kui ta kaotab |
Saan su poindist aru küll aga lihtsalt ühelmaalt jookseb ka see piir mil nö.enda toote levik on niikuinii piisav aga pirajaid on juba ülearu.
tsitaat: |
kui ühel hetkel enam aknaid piraatida võimalik ei oleks, võib tekkida reaalne oht, et N+1 inimest läheb üle linuxile (ja MSoffice asemel näiteks OpenOffice jne), mis omakorda tähendab et programmide ja mängude nõudlus sellele platvormile tõuseks, mis omakorda tähendab et raha-ahned kapitalistidest mängutootjad hakkavad oma mänge ka linuxile vorpima....win kaotab oluliselt turuosa |
See on mingi linuximehe roosa unistus kuidas paha "Billi" windooza siis kaotab ja linux mis on eriti l33t hax0r saab maad valitsema. Reaalselt kui ühel hetkel enam aknaid pirada poleks võimalik siis niiväga palju miskit ei muutuks, sest neid kes niikuinii ostsid wini see ei mõjuta, suurem enamus ülejäänuid kindlasti ostaks kohe legaalse wini, sest muud ei viitsi õppima hakata + harjumus/mugavus ühe opsys'ga. Samuti tegelikult pole see wini hind ju suur ja piratakse praegu vaid mugavusest ja nahaalsusest. See käputäis kes läheks linuxipeale ei mõjutaks praktiliselt midagi. Keegi selline ei lähe linuxi peale lootuses, et järsku mõne aastapärast hakkab ka sinnapeale enamusi mänge tulema ja seni vahitakse ila tilkudes kõrvalt vaid pigem tahavad kohe ja ostavad wini lihtsalt legaalselt.
Kui linux võrreldes windoozaga oleks niihea siis selle kasutajaskond oleks kordades suurem.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
30.06.2006 15:10:48
|
|
|
See on mingi linuximehe roosa unistus kuidas paha "Billi" windooza siis kaotab ja linux mis on eriti l33t hax0r saab maad valitsema. Reaalselt kui ühel hetkel enam aknaid pirada poleks võimalik siis niiväga palju miskit ei muutuks, sest neid kes niikuinii ostsid wini see ei mõjuta, suurem enamus ülejäänuid kindlasti ostaks kohe legaalse wini, sest muud ei viitsi õppima hakata + harjumus/mugavus ühe opsys'ga. Samuti tegelikult pole see wini hind ju suur ja piratakse praegu vaid mugavusest ja nahaalsusest. See käputäis kes läheks linuxipeale ei mõjutaks praktiliselt midagi. Keegi selline ei lähe linuxi peale lootuses, et järsku mõne aastapärast hakkab ka sinnapeale enamusi mänge tulema ja seni vahitakse ila tilkudes kõrvalt vaid pigem tahavad kohe ja ostavad wini lihtsalt legaalselt.
Kui linux võrreldes windoozaga oleks niihea siis selle kasutajaskond oleks kordades suurem. |
esiteks ei ole minu näol tegemist linuximehega (olen mekkinud, ei maitsenud eriti, aga kui muud üle ei jääks, siis küllap läbi häda meeldima hakkaks), lihtsalt MS pole ise nii tuhm, et kõik piramisvõimalused kinni keeraks, kuna tasahilju hakkaks tasakaal turul kindlasti muutuma (ei panda enam ainult netissurfamiseks, mõne dokumendi trükkimiseks ja mõne filmi vaatamise jaoks mõeldud arvutisse kallist windoozat/MSofficet vaid leitakse kas tasuta või odavam alternatiiv)...nemad oleksid esimesed win'i leerist ümberkolijad, see aga lükkaks palli veerema....mängurid oleks viimased kes lahkuks pisipehme laevalt alles peale linuxi nö kriitilise massi saavutamist ku imängutootjad on selle turusegmendi juba oma jaoks avastanud...ega ma ei arvagi, et maailm üleni odava alternatiivi peale läheb, aga võimalus MS'i turuosa kaotuseks on selle läbi võimalik, mis omakorda sunniks oma kasuminumbri säilitamise nimel MS'i rohkem vaeva nägema....st pira lõpuni väljajuurimine oleks MS'ile sellesama oksa saagimine, millel ta istub (=turu täielik domineerimine)....
st MS on pira-jutulõimes halb näide, kuna tegelikult kaotavad hoopiski teised firmad sellest (väiksemad tootjad, kellel on väga raske tulla turule mõne MS'i toote odavama alternatiiviga, kuna nad ei pea konkureerima mitte kalli MS'i originaaliga vaid piraaditud (=tasuta) tootega, mille arenduseks ja inimestele pealesurumiseks on siiski kulutatud märksa rohkem raha kui väiksemal/uuemal firmal võimalik oleks)...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.06.2006 15:27:06
|
|
|
Tore oleks kui ka 'piravastased' tunnistaks, et piramise juures tegelikult vast polegi kõige suuremaks probleemiks siiski, et suurkorporatsioonid kes enim piratavaid programme loovad, oleksid ohus oma megakasumitest ilmajäämisele tänu "varastamisele", nagu Auroni jutu järgi võiks mulje jääda, vaid selles, et "varastajad" ei kasuta seda mida nad võiks vabalt kasutada, ehk vabavaralisi alternatiive.
See varastamise teema käib mulle lihtsalt närvidele, kes väidab et poest saia varastamine ning mingi programmi piramine on võrreldavate tagajärgedega? Ei ole ju, krt korratud seda mitmeid kordi, läbiarutatud ning ma lootsin et kõik sellest aru saanud, kes tiba aktiivsemalt lugenud. Mileks koguaeg vaja võrrelda saia varastamist mingi programmi piramisega? Saiale puuduvad "vabavaralised" alternatiivid on juba üks ülisuur erinevus.
Endal hunnik soft'i mis ostetud, ei soosi sugugi piramist, ent kui rääkida piramise kahjulikkusest, pole mõtet seda üritada teha valede meetoditega. Valede tegudega hakkama saanud inimesi pole mõtet veenda nende eksimusest pooltõdedega! Nagu keskaegne kirik üritas paljude moraalselt valede asjade vastu võidelda sellega, et pani inimesi põlema või piinas sandiks.
viimati muutis Elof 30.06.2006 15:31:51, muudetud 1 kord |
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
30.06.2006 15:27:11
|
|
|
bezdomn6i kirjutas: |
kunagi ei tule olukorda, et kõik on ühtviisi arukad ja kõigi tarkvara litsentsitingimustega kursis |
Seaduse mittetundmine ei vabanda kuriteo toimepanekut. Samahästi võiks täispeaga ja lubadeta autoga sõita ja öelda, et ärgu mulle harja hakaku kuna kust mina teadma pidin, et ei tohi |
ei vabanda muidugi. kui seadus on vastu võetud, mis sest, et põhineb mingi väikse grupi lobbyl, on tegu ikkagi kehtiva seadusega. nõme on ainult asja juures see, et teerull sõidab üle üksikutest väikstest vennikesest, selle asemel, et probleemi olemusega tegeleda. aga nagu siin juba mitmeid kordi heietatud on, siis tegu on äriga ja seal on tähtsamad terminid nagu raha, tulu, kasum jne. sellised mõttetused nagu õigus või õiglus on ainult segavad nähtused. miks ei tõlgita igasugu softiga kaasas käivaid litsentse? miks pole siin oluline, et inimene mõistab lepingu sisu olgugi, et see võib talle kaasa tuua mitme aastapalga suurusi kahjude hüvitamisi?
muideks see autovõrdlus on järjekordne jura. ühel juhul on tegu praktiliselt tõestatult väga ohtliku teoga, kasutajalitsentsi rikkumise näitel on kriminaliseeritud asi, mille tulemuseks on saamata jäänud tulu. kui sinu meelest on tegu võrdse kaaluga asjadega, siis ei oskagi nagu rohkem vaielda...
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
30.06.2006 15:46:45
|
|
|
bezdomn6i, mainimata veel seda, et inimene saab võõrkeelset lepingut lugeda alles siis, kui toote karp avatud ja installeerimine algamas ning kui lepinguga nõus ei ole, siis sellisel kujul softi keegi tagasi ei osta...
Jajah, ma tean küll, et keegi neid EULA-sid nagunii läbi ei loe, aga ma räägin põhimõtetest. Ja põhimõtete järgi kukub välja, et tarkvaraäri on üks suhteliselt ebaeetiline business. Põhimõtteliselt sama käib ka muusikatootjate kohta, kes ka piraatluse pärast vinguvad, aga samas tarbija nõudmistega arvestada ei taha (sellest ka siin teemas vist varemgi räägitud).
Ja kui asjale nii läheneda, on piraadid ja tootjad nagu pada ja katel. Lihtsalt üks neist nõgisest on raha ja lobby mõjul saanud enda selja taha ka seadusloome jõu.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.06.2006 15:51:20
|
|
|
bezdomn6i, minu point on see, et ei maksa ajada juttu nagu mingil põhjusel oleks seaduse rikkumine nagu lubatud ja teisel mitte. ei võrdlenfki otseselt füüsilise asja vargust ja wini piramist 1:1 vaid seda ideoloogiat nagu üks oleks ikkagi lubatud kuigi seadus ütleb teisiti. Kui kellelgi on mingi omand siis tal on täielik õigus seda raha eest kasutada lastes seada tingimused selle kasutamiseks. Sellest saad ikka aru? Kui siis keegi nö.rendib asja siis ta nõustub nende tingimustega ja seega ka ka kannab vastutust kui neid tingimusi rikub.
Draax, tingimusi asja kasutamise kohta saab alati küsida edasimüüja käest või neid ise ennem uurida (mikropehme lehel eula olemas) ja ma ei usu, et näiteks ordis küsimusele "kas selle windõusiga ka mingid kohustused või mida tohib mida mitte kaasnevad" müüja ütlb "ei" või "ei tea".
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.06.2006 16:10:54
|
|
|
OK Auron, sain ka aru miks seda 'saiavarast' koguaeg välja tood.
Ainuke asi, et intellektuaalse omandi kui ideede vargus/laenamine on kogu inimkonna vältel olnud üsna laialdane ning kui enamus sellega tegeleb siis öelda järsku enamusele, et nad eksivad on üsna keeruline.
"Intellektuaalse omandi" vargus/laenamine on olnud "suurisikute" kirjanike, heliloojate jne. puhul olnud tavaline asi. Kuskilt jäänud meelde ütlus, et tavainimesed laenavad teiste ideid, suurmehed varastavad neid.
Tarkvara puhul on intellektuaalne omand küll palju paremini piiritletav kui üksikute ideede korral, ent inimestele vist sisse kulunud, et kui asja ei saa luku taha panna, see ei kaalu midagi ning seda võimalik lõputult paljundada siis see on eikellegi/rahva oma. Rahvajutud, rahvalaulud näiteks.
[/segane jutt]
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
30.06.2006 16:22:28
|
|
|
Draax, tingimusi asja kasutamise kohta saab alati küsida edasimüüja käest või neid ise enne uurida (mikropehme lehel eula olemas) ja ma ei usu, et näiteks ordis küsimusele "kas selle windõusiga ka mingid kohustused või mida tohib mida mitte kaasnevad" müüja ütlb "ei" või "ei tea". |
Aga miks seda küsima peab? Eestikeelne EULA peaks olema enne ostu sooritamist elementaarne ja sildid selle kohta tootel peal (mitte nagu praegu, et võtad Kaubamajast riiulist mängu ja siis kodus vaatad, mida seekord kirjutatakse.
Analoogne näide: et ostad Tele2st telefoni, lähed koju ja siis leiad karbist kasutustingimused, mis ütlevad, et pead lepingu tegema ainult Tele2-ga, muidu telefon ei tööta ja tagasi ka ei osteta. On nii või? Ei ole, sest mobiilioperaatoritel on juba poes hinnalipikul müügitingimus märgitud.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
30.06.2006 17:54:52
|
|
|
... tingimusi asja kasutamise kohta saab alati küsida edasimüüja käest või neid ise enne uurida (mikropehme lehel eula olemas) |
Pagan, otsisin, aga eestikeelset EULAt ei leidnud.
Link?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
AMD
HV veteran

|
30.06.2006 18:48:03
|
|
|
p2ep kirjutas: |
... tingimusi asja kasutamise kohta saab alati küsida edasimüüja käest või neid ise enne uurida (mikropehme lehel eula olemas) |
Pagan, otsisin, aga eestikeelset EULAt ei leidnud.
Link? |
Miks ma peaks kusagilt ms lehelt toote tingimusi otsima?
Äkki on saial ka mingid tingimused saiatootja kodulehel.
nt: et saia tohib süüa ainult rlk vorstiga.
_________________ From now on, the forum is owned by AMD.That means that you are NO LONGER allowed to talk about, or even mention *ntel. |
|
Kommentaarid: 335 loe/lisa |
   |
145 :: |
3 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
30.06.2006 19:22:50
|
|
|
jah äkki näiteks mul ei ole netti
ma olen alati mõelnud kui mul ei ole näiteks telefoni ega internetti kuda ma sis windowsi aktiveerida saaks?
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
30.06.2006 19:35:54
|
|
|
AMD kirjutas: |
[
Miks ma peaks kusagilt ms lehelt toote tingimusi otsima? |
Seda niikuinii.
Krt, teeks aktsiooni: läheks üks päev nagu 1 mees üle Eesti arvutipoodidesse ja räägiks juttu, et näe, panin arvuti kokku ja oleks xpd vaja. Ja et enne tahaks litsentsilepingut eesti keeles läbi lugeda.
Ja kuna arvuti on tuttuus, siis netti pole ja inglist kah sai koolis ülejala õpitud jne.
mTim kirjutas: |
ma olen alati mõelnud kui mul ei ole näiteks telefoni ega internetti kuda ma sis windowsi aktiveerida saaks? |
Selle vastu aitab, kui ostad Ordi masina koos winiga - nad aktiveerivad ise ära
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
30.06.2006 20:20:02
|
|
|
ma olen alati mõelnud kui mul ei ole näiteks telefoni ega internetti kuda ma sis windowsi aktiveerida saaks? |
Selle vastu aitab, kui ostad Ordi masina koos winiga - nad aktiveerivad ise ära [/quote]
Minu meelest on uue arvutiga kaasas olev Win alati aktiveeritud
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.06.2006 21:38:56
|
|
|
AMD kirjutas: |
Miks ma peaks kusagilt ms lehelt toote tingimusi otsima? |
Aga miks ei peaks? Kas autot ostes on kirjas passis, et vähemalt vajad asja kasutamiseks B kategooria luba?
tsitaat: |
Äkki on saial ka mingid tingimused saiatootja kodulehel.
nt: et saia tohib süüa ainult rlk vorstiga |
Vägahea, siis uurid ennem järgi kui ostma hakkad või pakki avades kukub pärgament välja mis kasutamise sätestab.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
30.06.2006 21:41:14
|
|
|
Telefoni kaudu
Võtab mõni minut aega.
|
|
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.06.2006 21:44:37
|
|
|
Kui sul isegi telefoni või internetti pole siis sellist elu pole küll mõtet taga nutta
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|