praegune kellaaeg 25.02.2026 09:30:45
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
8
HV Guru
|
29.05.2006 23:17:18
|
|
|
| marqs kirjutas: |
| sakunne kirjutas: |
| Kaduteta vormingud - palju nad kokku pakkida annavad? |
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Lossless_comparison#Comparison_Table
muide kui wikipedia annab flaci pakkimisteguriks 30-50%, siis see näitab, mitme protsendi võrra fail kahanes (mida suurem, seda parem). viidatud tabelis on aga näidatud, millise osa moodustab pakitud faili suurus pakkimata faili omast - mida väiksem, seda parem. |
Nagu näha, on see % enamvähem sarnane kõikidel neil paljudel kirjeldatud formaatidel, ehk siis parimal juhul 2x annab kokku pakkida. See 2x (tegelikult veelgi vähem) on aga just selline väärtus, mille puhul mina vägagi kahtlen, kas see tasub ära. Kui rääkida näiteks failide mahutamiseks vajalikust kõvakettamahust, siis 40GB vs 80GB ketaste hinnavahe praktiliselt puudub, ka suurematel on see erinevus suhteliselt tühine juba ning üha väheneb lausa kuudega. Samas kui kasutada neid suhteliselt eksootilisi kadudeta pakkimise vominguid, võib vabalt juhtuda, et ühel hetkel tulevikus polegi enam võtta tarkvara, pleiereid jne, mis mingit sellist konkreetset vormingut toetavad. Ning tulebki hakata oma fonoteeki jälle ümber konvertima enne kui hilja pole. Sellepärast mina usaldan pikemaajaliseks säilitamiseks mõeldud fonoteegi puhul ikkagi pakkimata WAV failiformaati. Ning küll peagi ka taskupleierid mahutavad juba sadades gigabaitides (sama hinna juures), mis on tavalise inimese fonoteegi jaoks rohkem kui küllalt. 200GB(186GiB) peale mahub 6000 pakkimata muusikapala keskmise pikkusega umbes 3:10.
|
|
| Kommentaarid: 37 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
30.05.2006 13:14:39
|
|
|
Seega siis annab ligikaudu sarnase pakkimisteguri, kui .zip, .rar ja muud pakkijad.
| 8 kirjutas: |
| See 2x (tegelikult veelgi vähem) on aga just selline väärtus, mille puhul mina vägagi kahtlen, kas see tasub ära. |
Sel puudub tõesti sügavam mõte, vahemalt kettamahu seisukohalt - võibolla on veel mingid kaalutlused ?
_________________ Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
SMS: 5051598 [võõraid tel. ei vasta]
Email sakunne@seenior.ee |
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
31.05.2006 00:01:54
|
|
|
| fedja kirjutas: |
| Ardo kirjutas: |
| raxz kirjutas: |
| Kui tahad kvaliteetset heli, siis Apple peaks kindel valik olema. |
 |
Smailiralli pole eriti konstruktiivne vastus, räägi teistele ka, mis sulle selles väites nalja teeb. |
Helikvaliteedis on selles vallas mitmeid tootjaid, kes Apple'ist üle. iRiver, Sony, Creative Labs jne,
Ma usun, et sa tead minu arvamust - Apple on trenditoode, mitte korralik tööloom. Miskipärast tundub, et sulle minu arvamus ei meeldi...
|
|
| Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
31.05.2006 08:24:44
|
|
|
| Helikvaliteedis on selles vallas mitmeid tootjaid, kes Apple'ist üle. iRiver, Sony, Creative Labs jne. |
Kellegi paremuse tõestamiseks on ka mingeid kindlaid argumente vaja, mitte lihtsalt öelda, et keegi on parem.Helikvaliteet oleneb palju nii klappidest kui ka konkreetse muusikapala kvaliteedist, lisaks on iPod-il palju lisavõimalusi, näiteks pildid, videod, kalendrid jne.Selle üle saab ilmselt palju vaielda, kuid eks igaühele oma.
| Ma usun, et sa tead minu arvamust - Apple on trenditoode, mitte korralik tööloom. Miskipärast tundub, et sulle minu arvamus ei meeldi... |
Mulle ei ole midagi selle vastu, et sul on Apple toodetest oma arvamus, küll aga selle pideva halvustamise vastu, mis pole põhjendatud.
|
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
31.05.2006 11:48:27
|
|
|
| Helikvaliteedis on selles vallas mitmeid tootjaid, kes Apple'ist üle. iRiver, Sony, Creative Labs jne. |
Kellegi paremuse tõestamiseks on ka mingeid kindlaid argumente vaja, mitte lihtsalt öelda, et keegi on parem.Helikvaliteet oleneb palju nii klappidest kui ka konkreetse muusikapala kvaliteedist, lisaks on iPod-il palju lisavõimalusi, näiteks pildid, videod, kalendrid jne.Selle üle saab ilmselt palju vaielda, kuid eks igaühele oma.
| Ma usun, et sa tead minu arvamust - Apple on trenditoode, mitte korralik tööloom. Miskipärast tundub, et sulle minu arvamus ei meeldi... |
Mulle ei ole midagi selle vastu, et sul on Apple toodetest oma arvamus, küll aga selle pideva halvustamise vastu, mis pole põhjendatud. |
Need lisavõimalustega pleierid on olemas ka kõigil teistel tootjatel.
Mulle ei meeldi tooted, mida ilma põhjuseta ülistatakse.
viimati muutis Ardo 31.05.2006 12:52:21, muudetud 1 kord |
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
31.05.2006 11:57:09
|
|
|
Loll jutt et mp3 sitt on, kui sa teed oma plaadist 64se bitratega mp3med, siis muidugi on sitt...
Paned 192 või variable bitrate või üldse 320 ja võin kihla vedada, et sa ei tee vahet wavil ja mp3mel...
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
31.05.2006 15:11:19
|
|
|
Mulle ei meeldi tooted, mida ilma põhjuseta ülistatakse. |
Oled iPodiga erinevaid lugusid kohe nii palju kuulanud, et sul sellest kvaliteedist oma arvamus on kujunenud?
Mina kuulan iPodi igapäevaselt. Olen kuulanud ka Sony, Creative, Philips ja muid pleiereid, kuid need ei ole ikka samad.
Eriti meeldib iPodi juures see, et ka kõrgema helitugevuse juures jäävad nii kõrged kui ka madalad väga hästi alles. Ei ole mingit imelikku sumbumist või suuri moonutusi.
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
31.05.2006 15:27:20
|
|
|
| R A T kirjutas: |
Loll jutt et mp3 sitt on, kui sa teed oma plaadist 64se bitratega mp3med, siis muidugi on sitt...
Paned 192 või variable bitrate või üldse 320 ja võin kihla vedada, et sa ei tee vahet wavil ja mp3mel... |
sellisel juhul on kehvad kõrvad või kehv tehnika.
isiklikult tegin ühel hetkel katse ja minul õnnestus vahet kuulda veel 320kb/s mp3 ja audioplaadi vahel (kõrged olid tublisti tuhmimad, heli ei olnud nii täpne kui audioplaadil, st bass oli nagu nö mudasevõitu jne), ~500 kb/s variable bitrate OGG vorbis oli see, mille puhul ma enam ei suutnud vahet teha, samas keskmine loosuurus läks siis ka juba üle 20mb, st kasutegur hakkab juba niruks muutuma....
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
31.05.2006 15:44:22
|
|
|
Vähemalt 2 kiloeeguste klappide ja korrliku helitekitajaga on vahe selgelt aru saadav. Samas 99% inimestest pole ühte või teist...
Kui keegi viskaks mulle 320kb/s mp3 ette siis ma suure tõenäosusega ei saaks aru, millega parasjagu tegemist on. Ilmselt ei paigutaks ka 192 kb/s vbr mp3'e saastkvaliteedi hulka.
Selleks, et vahest aru saada, vajaks kindlasti originaali kõrvale.
viimati muutis pacho 31.05.2006 20:22:38, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
31.05.2006 15:45:56
|
|
|
| Mulle ei meeldi tooted, mida ilma põhjuseta ülistatakse. |
Huvitav, miks see siis maailma enimmüüdud mängija on, kui see sinu jutu järgi nii kehv on ?
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
31.05.2006 17:38:08
|
|
|
Paned 192 või variable bitrate või üldse 320 ja võin kihla vedada, et sa ei tee vahet wavil ja mp3mel... |
Isegi kui kuulates vahet eriti ei märka, läheb asi hulluks siis, kui kunagi tahad seda 320k mp3 faili mingisse muusse formaati omakorda edasi konvertida. Siis ilmuvad esile sellised uued kuuldavad lisaefektid (kombinatoorsed parasiitharmoonilised ja muud), mida otse puhtast wav'ist konvertides ealeski ei tekiks. Aga kuna mp3 kui formaat võib vabalt tulevikus hääbuma hakata, siis võid kunagi hakata kahetsema, et originaal wav'i enam alles pole ja kuhugi edasi minna kuidagi ei saa...
Wav'iga on ka see lihtsam, et pole vaja mingeid koodreid-dekoodreid, seega ei kulu ka arvutusressurssi ning kasutaja enda aega nende formaatide ümbermuutmise ja haldamise peale.
Tänapäeva odavaimate kõvaketaste hind on juba kõigest 5kr/GB, mis teeb ühe keskmiselt 40...60 minutise audio-CD wav-kujul säilitamise hinnaks 2...3 krooni (seega juba odavam kui enamus CD toorikuid). Ühe 4 minutilise laulu säilitushind on siis 20 senti. Kui soovitatav backup ka juurde lisada, siis on muidugi kulud kahekordsed, kuid sellegipoolest väga väikesed. Tasku-Mp3 pleieritesse võib esialgu (seni kuni nende mahud veel piiratud on) neist suurel kettal olevatest wav-failidest vajaliku osa mp3-ks konvertida. Samas kodusest statsionaarsest muusikakeskusest kuulad loomulikult juba wav'idena. Üldiselt ma ennustan, et õige pea saavad ka Eestis väga nõutuks kodused multimeedia (muusika, fotod, filmid, tv-saated) storage'd, mis kujutavad siis näiteks kuhugi kolikambrisse või keldrisse pandud odavaid striimingarvuteid RAID-kettamassiividega, mida koduse LAN võrgu kaudu siis mistahes toas kasutada saab.
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
31.05.2006 18:39:27
|
|
|
assamait, ei teadnudki, et siin foorumis nii kvaliteedinõudlikud inimesed on...
kaitsen veel natuke enda arvamust:
Kui sa juba asja mp3meks teed, miks oleks vaja seda waviks tagasi teha? Samas eeldab see ka seda, et sul on originaal kuskilt võtta, kui sa mp3meks teed.
Loogiline, et mingi vahe on, aga inimkõrv ei ole suuteline aru saama, kas on mp3 kvaliteet või wav kvaliteet, kui ei saa kõrvuti kahte erinevat võrrelda.
Vastuse õigsus on 50/50...
Usun, et ka kõrvuti võrreldes, võtab ikka tykk aega, et kindlalt väita, kumma formaadiga tegemist on...
Erandiks on madala kvaliteediga mp3.
Ma ise kasutan alates 196kb, 128 juures on kvaliteedilang juba liiga suur...
See kes tegeleb muusika produtseerimisega, sel on vahe, kas source file on mp3 või wav, tavakasutajani jõuab ikka tavaliselt mp3mena...
Ise tegelen ka mingil määral produtseerimisega, mitmeid aastaid, source on wav, lõpptulemus mp3.
Kui oleks vaja wavi, siis lihtsalt tuleks waviks kompiilida (kui näiteks plaati välja anda vms).
Kokkuvõtteks, mp3 on väga hea kaalu-kvaliteedi suhtega, kui kvaliteeti piisavalt kõrgel hoida.
Ja nagu eelpool mainisin, kel wavi tagasi vaja, sel peaks lähtefail alles olema, millest mp3 tehtud sai...
Kuna aga enamus on paadunud piraadid, siis on kõik harjunud mp3 kvaliteediga ja ei nurise...
PS. kuna autor kysis mp3 / cd playeri kvaliteedi vahet, siis julgen väita et mp3 kindlalt parem valik, sest audio plaadid teed sa niivõinaa kõik mp3medest...
ja nagu ütles kasutaja "8"
| tsitaat: |
Isegi kui kuulates vahet eriti ei märka, läheb asi hulluks siis, kui kunagi tahad seda 320k mp3 faili mingisse muusse formaati omakorda edasi konvertida. Siis ilmuvad esile sellised uued kuuldavad lisaefektid (kombinatoorsed parasiitharmoonilised ja muud), mida otse puhtast wav'ist konvertides ealeski ei tekiks.
|
Kõigil on küll õigus olnud, kuid ma ei saa aru, miks wavi niiväga heaks mp3 kõrval peetakse, kui ise kuulata tahad...
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
31.05.2006 19:29:04
|
|
|
Mp3 formaat tehti kunagi ikkagi ruumi kokkuhoiu eesmärgil, ajastul kui kõvakettad ja muu salvestusmeedia oli väga kasinate mahtudega, samuti Interneti liinide läbilaskevõime. Samas originaal-audioCD on juba mitu aastakümmet ikka ja alati WAV olnud. Ka eelnenud vinüüli, magnetlindi ja saviplaadi formaadid on põhimõtteliselt seesama WAV, kuigi peenemas mõttes diskreetimata kujul ehk siis sujuvalt analoogis. Kui ostan poest muusika, siis üldjuhul on see ikkagi audioCD (WAV) ka täna. Mp3 on rohkem nagu sekundaarseks kasutamiseks (ning piraatide pärusmaa).
Samas, jah ma saan aru, et tänapäeva noorema põlvkonna jaoks by default mp3=audio. See on aga rohkem marketingi ja trendide poolt mõjutatud, samuti sellest, et noorema rahva eluajal ja internetist piramuusika tõmbamise ajastul muudkui ainult räägitaksegi mp3 ja mp3... Minu sügavam audioharrastus algas 1960ndate lõpus...
julgen väita et mp3 kindlalt parem valik, sest audio plaadid teed sa niivõinaa kõik mp3medest...
|
Mida mida??? Kas natuke peapeale pööratud väide?
|
|
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
31.05.2006 21:44:13
|
|
|
raxz, jah olen ja minu kõrvale on iPott liialt plekise ja käreda heliga. Sessuhtes on Sony'l ja Creative'il kõik helid tasakaalus ja olemas.
fedja, toonitan eelkõige, et tegemist on minu arvamusega. iPod ei oma minu jaoks erilist kasutusmugavust. Ringiga (või kuidas seda nimetada) heli keerata on alguses väga põnev ja uudne, kuid varsti tuleb isu eraldi nuppude tarbeks, kasvõi selleks, et pimesi toiminguid teostada. Üldsegi on see rõngalahendus üpris ebamugav. Samuti häirib mind see, et nupud niivõrd kokku on surutud - vähendab jällegi pimesi kasutamise mugavust. Nagu mainitud, heli minu kõrvale ei istu. Korpuse materjal pole eriti meeldiv (eriti talvel), ega ka vastupidav. Lisatarvikud on hirmkallid, akut vahetada ei saa. Absoluutselt on mulle vastukarva iTunes'i kasutamine, kuna see vähendab tunduvalt toote mobiilsust. Sessuhtes on ka etteheide Sonyle, mis eraldi tarkvara vajab. Hind end ei õigusta.
+ mõningad väiksemad kiiksud.
Küll tunnistan, et mängija ise üpris seksikas ja ilus välja näeb.
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
31.05.2006 22:50:03
|
|
|
| toonitan eelkõige, et tegemist on minu arvamusega. |
Erinevad arvamused ja kriitika on alati teretulnud, kuid see peaks olema ka põhjendatud, nüüd tuli ka korralik põhjendus.
Kuigi iPod-il on ka omad miinused, on 60 miljonit ostjat pidanud seda ostuvääriliseks, igaühele oma.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
31.05.2006 23:11:30
|
|
|
fedja, ära toonita seda arvu...
Huvitav kui paljud neist omanikest on eales teiste firmade tooteid kasutanud või üldsegi teistest tootjatest kuulnud? Neil ei teki võrdlusmomenti.
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
31.05.2006 23:42:34
|
|
|
| Neil ei teki võrdlusmomenti. |
Aga miks seda enam vaja on, pleier ju töötab.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ökul
HV vaatleja

|
01.06.2006 14:31:29
|
|
|
heh, päris huvitav vaidlus siin
Audio formaatide võrdlusel on enamusel juhtudest piiriks ikkagi lõppvõimendi ja kõlari kvaliteet. Kui väljundiks mp3-junni originaaalklapid, siis on ka 320kbps mp3 juba liiast. Aga selleks ei pea olema ülikalli Hi-Fi tehnikaga audiofiil, et aru saada vinüüli eelistes CD ees või CD eelistes pakitud mp3 ees. Umbes 10k komplekti(4000võim + 6000kõlarid) juures hakkab muutuma mp3-de kuulamine mõttetuks. Väga tehnilise muusika puhul võib jääda vahe väikeseks aga originaalpillide ja vokaali puhul ühel juhul heli lihtsalt kõlab ja teisel juhul tuleb nagu läbi pappkarbi.
Mis iPodi halvustamisse puutub, siis ei jaga seda seisukohta. Kui klapid ära unustada ja võrrelda väljundi kvaliteeti, siis ainukesena võiks normaalse võimendi külge ühendada iRiveri tooted. Apple ja Creative karbid on väga sarnase helipildiga ja mp3-junnide kohta tegelikult väga head. Kõrvaga kuuldav vahe tuleb originaalklappidest, Apple omad mängivad kõvasti ja moonutustega, Creative omad aga vaiksemalt ja tuhmilt, mõnele meeldib üks, teisele teine heli rohkem. Üks paljudest võrdlustest kah, kus pole väga detailseks mindud: http://members.chello.nl/~m.heijligers/ipod/Performance/compared.html[/url]
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
01.06.2006 23:58:59
|
|
|
| toonitan eelkõige, et tegemist on minu arvamusega. |
Kuigi iPod-il on ka omad miinused, on 60 miljonit ostjat pidanud seda ostuvääriliseks, igaühele oma. |
Kuigi kõik-ühes sangad, muusikakeskused ja kodukinokomplektid on krapid nii kvantiteedi kui ka kvaliteedi suhtes, on neid müüdud miljardeid... i-Pod on omaette fenomen, nagu need sangad-musakeskusedki -- i-Pod on kallis ja seksikas, aga suht kasutajavaenulik, musakeskused-kodukinokomplektid on IMO s*ta välimuse ja veel s*tema saundiga, aga odavad ja lihtsad kasutada. Mõlemid müüvad. No comments.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
02.06.2006 01:01:00
|
|
|
| raxz kirjutas: |
| Kui tahad kvaliteetset heli, siis Apple peaks kindel valik olema. |
 |
Smailiralli pole eriti konstruktiivne vastus, räägi teistele ka, mis sulle selles väites nalja teeb. |
kasvõi seegi, et Jobs sai hiljuti maha avaldusega stiilis 'klient peaks aastas kaks ipodi ostma' . meenutame siinjuures kriimulisi ekraane (mille kohta lipsas läbi ja kähku kadus vabandus a la 'sorry, ostsime odavamaid sisse, mõtlesime, et ega keegi niikuinii ei märka') ja muud nipet/näpet, mis macimaailmas toimub ja tulebki naer vägisi peale.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
02.06.2006 08:55:33
|
|
|
| 47th ronin kirjutas: |
| kasvõi seegi, et Jobs sai hiljuti maha avaldusega stiilis 'klient peaks aastas kaks ipodi ostma' . meenutame siinjuures kriimulisi ekraane (mille kohta lipsas läbi ja kähku kadus vabandus a la 'sorry, ostsime odavamaid sisse, mõtlesime, et ega keegi niikuinii ei märka') ja muud nipet/näpet, mis macimaailmas toimub ja tulebki naer vägisi peale. |
Need ekraanid vahetati minuteada garantiikorras välja, midagi naljakat ma selles ei näe, igal tootjal tekib praaki, Apple'i toodete seast otsitakse neid lihtsalt luubiga, et oleks midagi kiruda.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pioneeros
HV kasutaja

|
02.06.2006 09:11:51
|
|
|
Ipod ei ole hea heliga.
Pane koduvõimendi taha ja erinevus on selge.
Mingis kas soome või eesti ajakirjas oli test ja Ipodil oli ikka väga halvad helikvaliteedinäitajad.
Maailmas müüdud mängijate arv ei tähenda ,et heli on hea.Paistab ,et enamus kuulab mingi(nalja)128kbit MP3 vormingut. Siis on Ipod ok.
Kui 192(enam vähem) siis Sony arvan mina.
Ilmselt on ostmine suur kuna muud omadused on konkurentide mängijatest parem.
Hetkel mul Ipod ja tahan Sony vastu välja vahetada.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
02.06.2006 11:51:47
|
|
|
Soome Hifi-ajakiri on erinevaid iPod'e testinud ja seal on originaalklapid välja jättes heli ikka testitavate keskmisest paremaks tunnistatud.
Mõnel mudelil on isegi konkurentidega võrreldes parim heli olnud...
Viimati aprilli numbri testis olnud Nano kuulamistestide tulemusi saab lugeda soome keeles siit
Siin on ka Shuffle, Mini ja 20G mudeli heli arvustused võrrelduna konkurentidega.
|
|
| Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
114 |
|
| tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
02.06.2006 20:41:29
|
|
|
| Need ekraanid vahetati minuteada garantiikorras välja, midagi naljakat ma selles ei näe, igal tootjal tekib praaki, Apple'i toodete seast otsitakse neid lihtsalt luubiga, et oleks midagi kiruda. |
minu mitte-eriti-tagasihoidlik-arvamus on selline, et kui ma ostan endale pleieri, siis tahan ma seda kuulata, mitte seda garantiikorras remontida/vahetada lasta. ja apple-i toodangust luubiga praagi otsimise ajad on pöördumatult möödas.
| Anti112 kirjutas: |
Soome Hifi-ajakiri on erinevaid iPod'e testinud ja seal on originaalklapid välja jättes heli ikka testitavate keskmisest paremaks tunnistatud.
Mõnel mudelil on isegi konkurentidega võrreldes parim heli olnud...
Viimati aprilli numbri testis olnud Nano kuulamistestide tulemusi saab lugeda soome keeles siit
Siin on ka Shuffle, Mini ja 20G mudeli heli arvustused võrrelduna konkurentidega. |
'suurte' kõrvadega inimese jaoks on mp3 paras hiina piin anyways. ja need testid on kah rohkem stiilis 'zen on roosam kui ipod, aga see-eest mitte nii ümardatud nurkadega'. leian, et flash-mängijad on asendamatud, kui oled vähegi liikuv muusikalemb ning oled valmis portatiivsuse ja mahu nimel kvaliteedis järeleandmisi tegema. ülejäänu on suhtkoht 'tühi kõvatamine'.
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
03.06.2006 11:35:59
|
|
|
| 47th ronin kirjutas: |
| minu mitte-eriti-tagasihoidlik-arvamus on selline, et kui ma ostan endale pleieri, siis tahan ma seda kuulata, mitte seda garantiikorras remontida/vahetada lasta. ja apple-i toodangust luubiga praagi otsimise ajad on pöördumatult möödas. |
See, et mingid eksemplarid vigased olid, ei langeta ülejäänute kvaliteeti, kõigil juhtub.
Apple-i toodetest otsitakse ka edaspidi luubiga praaki, inimesed on lihtsalt kadedad.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|