Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
XCX
Kreisi kasutaja

|
27.05.2006 08:02:22
|
|
|
25%
Piraat on ainult: Photoshop ja Cool Edit Pro
Isegi win litsentsiga
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
0 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
doh
Kreisi kasutaja
|
27.05.2006 09:08:57
|
|
|
Mõned mängud on originaalid aga muu kõik pira. Pole raha nii palju, et omale originaaltarkvara kuhjana osta. Pealegi tõmmata on mugavam.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
27.05.2006 09:48:23
|
|
|
tsitaat: |
Ei saa hakkama ~1400.-'se XP Home'ga?
|
nu ja kui mõnel on see 1/4 palgast siis ei raatsita ikke osta.endal on pelad ainult pira
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
27.05.2006 09:55:11
|
|
|
digweed kirjutas: |
|
nu ja kui mõnel on see 1/4 palgast siis ei raatsita ikke osta.endal on pelad ainult pira  |
Alati võiks olla võimalik raha mitme kuu palgast kõrvale panna.
6 kuu palgast on see 1/24
Eks mõnel puhul kipub olema tõesti pira ainuke võimalus (näiteks õpilane kes vanavanemate/pensionäride kasvatada etc.), ent kui ei viitsita isegi uurida palju maksab OS millega saaks vabalt kodus hakkama siis tundub küll halb suhtumine. Just siis kui on valida riistvara uuendamise ning kogu arvutis oleva tarkvara vundamendi legaliseerimise vahel
Edit: parandatud sõna 'pensionäär' ... ilmselt millegipärast assotsieerub sõnaga 'pasknäär'
viimati muutis Elof 27.05.2006 18:25:17, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
2 :: |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
27.05.2006 16:38:17
|
|
|
Kurat, mul on 100% pira
Võiks vähem olla, aga teadagi - raha pole, olen eestlane (ja kõik muud lollid ja mõttetud õigustused)
Hea meelega laseks endale Linuxi peale, aga olen seda ainult korra eemal näinud ja tahaks mängida kah (aga video on ATI)
Soovitage keegi mingi hea freeware op, (linux debian fedora jms.) millega regular eluaegne winnipede hakkama saaks ilma juukseid katkumata ja oleks netist .isona tõmmatav, mahuks maks. 2 plaadi peale.
Saaks ka natuke legaalsemaks
|
|
Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
27.05.2006 16:53:05
|
|
|
'st sa linuxi peale valutult küll ei saa
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Da QoX
HV vaatleja

|
29.05.2006 09:31:49
|
|
|
Endal 75%
Photoshop CS2 ja mänge.
Võiks vähem olla
Samas Win ja Nero legaalid
_________________ haxx
Kõik uus teretulnud. |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
flameas
HV veteran

|
29.05.2006 15:23:57
|
|
|
Parandaks ennaast pisut - mitte open office vaid Office 2003 on pira. sahtlist leidsin veel orika nero(2 tükki), mingied 3d programme on ka orikaid. pakuks, et olen mingi 50% pira
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
29.05.2006 16:31:52
|
|
|
digweed kirjutas: |
|
nu ja kui mõnel on see 1/4 palgast siis ei raatsita ikke osta.endal on pelad ainult pira  |
siis tuleb minna müüri laduma, kui nii väike palk....
To TanElofJ - kas tööl mittekäimine õigustab bensiini varastamist tanklatest?
Enamikel juhtudel ka need üliõpilased saaksid kõik oma tööd Linuxi peal ilusti ära tehtud. Linux areneb ikka väga kiiresti.
Võtame kasvõi Windows XP ja vaatame, kui vana ta on. Tegelikult juba üsna vanake.... Ja palju tal selle ajaga korralike muutusi sisse on viidud? Ja võrrelge seda Linuxiga. Veel poolteist aastat tagasi pidin ma oma mäluplka eraldi mountima. Nüüd pistan aga läpakasse ja voila olemas. Töökeskkonnad nagu Gnome ja KDE on teinud tohutu hüppe edasi. Nende võimalused, mis neil tegelikult on - tohutud. Lihtsalt ole mees/naine ja kasuta need ära. Ja arendamine läheb pidevalt edasi...
Seega vabandus, et noor ja ei käi tööl pole mingi vabandus piramiseks.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
29.05.2006 16:41:18
|
|
|
To TanElofJ - kas tööl mittekäimine õigustab bensiini varastamist tanklatest?
|
Mul oli bensiini vaja haige vanaema tarvis ja tegelikult ma ainult laenasin
Ok tõsiselt. Kui mõni kehvades oludes laps saab tasuta kasutada midagi sellist, mille kasutamine kellelegi kahju ei tekita siis miks mitte?
Pole mõtet hakata jälle tooma võrdlusi füüsiliste asjadega. Ei suuda ikka veel leppida et intellektuaalne ning füüsiline omand erinevad nagu öö ja päev?
Linux loomulikult oleks parem valik talle, ent kas sellises olukorras savi pole mis OS?
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
M6izduzeta
HV kasutaja

|
29.05.2006 16:47:52
|
|
|
OS on ikka orikas,kõik tähtsamad proged olen ikka vabavarad leidnud.Mõni mäng on pira mis on kuhugi kõvaketta soppidesse eksinud.Mängin suuremas osas multiplayer mänge,nii et orika (Key) olemasolu on tavaliselt vajalik.Muusika mida kuulan on orikatelt plaatidelt ripitud,mis minu jaoks muudab ta vähem piraks kui netist tõmmatud lood.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
29.05.2006 16:50:13
|
|
|
75-100% vahel pira. Ilmselt ei hakka kunagi softi eest tuhandeid kroone välja käima.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
29.05.2006 19:19:25
|
|
|
Mina saan nüüd kekutada enda ostetud originaal XP Pro-ga
Ma arvan mu pira protsent on langenud 20-30%-ni
Office värgi asemel OpenOffice ja Mozilla Thunderbird, antivirus on tasuta tuttava käest saadud Kaspersky.
Piraatprogrammide hulka kuulub hetkel üks mäng Battlefield 2 (ei viitsi eriti mängida) ja mõned tillukesed utiliidid, mida ma arvan ei hakka ma vist kunagi ostma, misest, et nad maksavad mingi $19.99, lihtsalt tülikas on kaardiga jännata ja pealegi kui vaja kasutan ma seda proge vb 1 korra kui vaja ja sis lasen maha.
Igatahes tegelt on ikka hoopis teine laks kui sul originaal soft, piraat on nagunii kõigil ja sis oledki see kes on "eriline"
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistong
Kreisi kasutaja

|
29.05.2006 19:25:06
|
|
|
mtimmo kirjutas: |
Mina saan nüüd kekutada enda ostetud originaal XP Pro-ga
Ma arvan mu pira protsent on langenud 20-30%-ni
Office värgi asemel OpenOffice ja Mozilla Thunderbird, antivirus on tasuta tuttava käest saadud Kaspersky.
Piraatprogrammide hulka kuulub hetkel üks mäng Battlefield 2 (ei viitsi eriti mängida) ja mõned tillukesed utiliidid, mida ma arvan ei hakka ma vist kunagi ostma, misest, et nad maksavad mingi $19.99, lihtsalt tülikas on kaardiga jännata ja pealegi kui vaja kasutan ma seda proge vb 1 korra kui vaja ja sis lasen maha.
Igatahes tegelt on ikka hoopis teine laks kui sul originaal soft, piraat on nagunii kõigil ja sis oledki see kes on "eriline"  |
Oo on hea, asi on umbes-täpselt samasugune kui MS Office , annab kasutada küll, aga tasuta on. palju kergem tunne kui ei pea piraga rottima.
soovitan kõigile.
_________________ ayo one two one two |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
doh
Kreisi kasutaja
|
29.05.2006 19:30:09
|
|
|
orika vinni taga on fuck istuda kuna mina billile ta supersofti eest raha ei tahaks maksta. Seepärast rohkem linuski taga.
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
29.05.2006 20:32:23
|
|
|
pistong kirjutas: |
Oo on hea, asi on umbes-täpselt samasugune kui MS Office , annab kasutada küll, |
OOo annab tõesti kasutada küll, aga -
mul kah uus arvuti 100% piravaba (mingid vanast kopeeritud installifailid võivad küll olla). Kaasa kirjutab siin kooli lõputööd OOo-ga ning, salvetatuna doc-ina, saatis pooliku variandi juhendajale. Sealt tuli tagasi meil lühikese jutuga ning tema töö mõningate parandustega. OK. Saatis siis teine kord pikema variandi ning tuli vastuseks, et kõik märkused arvesse võtmata. Ning kahtlus, et neid pole näha. Polnudki - viisin mälupulgaga töö juurde ja "ilmutasin" ära - uhh kus tuli lisateksti.
Oleks siis mingi märk ka näha olnud OOo-ga, et seal dokumendis veel miskit olla võiks.
Deem Micro$tandard
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2006 20:56:16
|
|
|
Mina oleks saatnud failid mõlemas formaadis, nii OOo kui MS'i omas ning juurde selgitanud et sorri küll kuid mul pole MS'i softi. Minu teada ei saa õppejõud nõuda mingi konkreetse softi kasutamist kui selle peab inimene ise oma raha eest ostma.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
29.05.2006 21:10:50
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Minu teada ei saa õppejõud nõuda mingi konkreetse softi kasutamist kui selle peab inimene ise oma raha eest ostma. |
Nojah, aga ega õpilane ei saa ka juhendajalt nõuda, et ta (koolile kuuluvasse arvutisse, kus tal vbolla installimisõigusi pole) OOo-d või midagi muud hakkaks installima. Ja antud juhul - kel janu, sel jalad. Paraku
/ ma seni arvasin, et ainus oluline vahe Office'i ja OOo vahel on makrod. Tontteab, mis veel välja tuleb /
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
29.05.2006 21:15:48
|
|
|
Mis kooliga tegu? TTÜ's on minu teada igal pool OOo ning kõik õpilased võivad koolilt saada tasuta MS'i softi. Teiste koolide kohta ei tea kommenteerida.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
29.05.2006 21:33:57
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Mis kooliga tegu? |
ema.edu.ee
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
30.05.2006 09:32:50
|
|
|
tallinna ülikoolis amtelikult kasutusel OOo, aga mõningate õppejõudude õppematerjalid ja ülesandes on m$ excel only... loodetavasti aja jooksul olukord normaliseerub, aga vähemalt üleminekuperioodil on/oli paras segadus.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kvedel
HV vaatleja
|
30.05.2006 14:33:08
|
|
|
Sülearvutis mingi kuni ~10%
Lauaarvutis ~25%
Ainsad põhjused, miks piraattarkvara protsent on nii väike, on mugavus(winupdate ja asjad) ning lihtsalt negatiivne suhtumine igasugusesse personaalkasutuseks mõeldud kommertstarkvarasse(eelistan alati vabavaralist alternatiivi). Südametunnistus küll varga tagant varastamist ei takistaks, pigem hakkab südametunnistus vaevama kui raha MS sugustele suurkorporatsioonidele tuleb kantida.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.05.2006 14:43:35
|
|
|
zpeed, raha kandid sa suurkorporatsioonidele niikuinii olgu selleks kasvõi või coca cola joomine.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.05.2006 14:49:49
|
|
|
Kui ei taha suurte tarkvarafirmadele raha anda siis ära kasuta nende softi. Seda piraatides sa kasutad seda ju endiselt edasi ning korporatsioonil on sellest suht-koht suva kuna sellega ei kaota nad oma turuosa teistele ettevõtetele.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
30.05.2006 15:33:30
|
|
|
bezdomn6i kirjutas: |
tallinna ülikoolis amtelikult kasutusel OOo, aga mõningate õppejõudude õppematerjalid ja ülesandes on m$ excel only... |
Siis aitab Excel Viewer.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |