Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 89, 90, 91  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
peab meeldima.
Kreisi kasutaja
peab meeldima.

sõnum 27.04.2006 20:39:32 vasta tsitaadiga

Äsja sai uus prosejahutus muretsetud. Sihuke pööretekontrolleriga. Sai asi siis ilusti peale. Viimase asjana tahtsin visuaalselt näha, et mis siis, kui vendi pöörded 6000 peale lasta. Sellega oli kõik OK. Siis panin töötava kast ilusti tasakesi külil, et korpuse külg tagasi panna. Kruvikeeraja oli ka käes ja äkki kruvi libises näppude vahelt otse emaplaadi suunas. Selle poole sekundiga jõudsin juba mõelda, et emaplaat on 101% peetis, aga võta näpust.
Kruvi kukkus vendi peale Ja veel nii täpselt, et vendi laba selle kruvi teise toa otsa lõi. Uskumatu icon_biggrin.gif

Täna on minu päev banana_dance.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.04.2006 20:43:47 vasta tsitaadiga

Hea, et kruviga piki piilumist ei saand.icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
MMX-Power
HV kasutaja
MMX-Power

sõnum 27.04.2006 20:59:57 vasta tsitaadiga

tõsiselt hea icon_biggrin.gif

see laba pee punkti ei läinud? icon_biggrin.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
peab meeldima.
Kreisi kasutaja
peab meeldima.

sõnum 27.04.2006 21:02:37 vasta tsitaadiga

Ei läinud.
Hästi väike täkkeke on ainult tekkinud icon_biggrin.gif

velzatis, banana_dance.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
MMX-Power
HV kasutaja
MMX-Power

sõnum 27.04.2006 21:10:25 vasta tsitaadiga

siis sul vedas.

minu õnnetus siis: mul oli mingi P1 masin. ma olin suht n00b siis, tahtsin teha CMOSile reseti. netis lugesin et tuleb patarei välja võtta. nii ma tegingi, kuid ma ei lugenud seda õpetust lõpuni ja ei teadnud, et ei või ilma patareita arvuti sisse lülitada. lülitasin sisse ja siis tundsin kärsakat. mõtlesin, et suva ja panin patarei tagasi sisse. masin bootis ülesse, kui pärast shut downi tööle ei läind icon_biggrin.gif

suht poogen oli, sest järgmisel päeval ostsin arvutiaidast uue mobo, kuhu kogu stuffi ümber paigutasin. icon_razz.gif

reitz90
HV kasutaja

sõnum 28.04.2006 11:30:48 vasta tsitaadiga

Meenub üks "õnnetus"(tarkvaraline). Tegelt see lihtsalt oma lollus.
Mul oli vist esimene arvuti, peal oli win 95 ja sõbral jäi win 98 plaat minu juurde (ega ma siis midagi piraatlusest ei teadnud ka)
Mõtlesin siis, et laseks win 98 peale, muidugi polnud mul mingit aimu kuidas seda teha. Tõstsin kõik seal olevad failid siis WINDOWS kausta.
Ikka näitas, et on 95 ja mõtlesin, et ah savi, kustutan need failid ära lihtsalt. Aga võta näpust... millised on need failid, mis ma sinna lisasin. Ruumi võtsid ka omajagu ja otsustasin oma suva järgi kustutama hakta. Kustutasin ära ja läksin magama. Järgmine hommik pildus erroreid, et windowsi failid on puudu.

E:
NuCleo kirjutas:
Ma kunagi proovisin ühe 386-ga, et mis see 110/220 nupp arvuti taga teeb....
võite kolm korda arvata, mis sai.. icon_lol.gif

Proovisin ise ka seda kunagi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.04.2006 18:04:31 vasta tsitaadiga

selgus, et "parandusest tulnud" chaintech tapab ikka prosesid: loomkatsed t6estaid, et 750mhz duron ja 950mhz duron on surnud. - 550 eeku.
innu2
HV kasutaja
innu2

sõnum 29.04.2006 23:53:59 vasta tsitaadiga

Üritasin nii nädal tagasi esipaneelile audio auku teha, emaplaadile juhtmed õigetesse kohtadesse, ühendasin ära, töötas ilusti, ainult heli ragises kui arvuti palju mõtles, niisiis mõtlesin, et vaatan juhtmed üle ja panin vist kogemata paar juhet kokku (5voldi ja audio juhe läksid kokku),niisiis esipaneelilt enam heli kätte ei saanud, samuti ka tagant kõikidest audio aukudest, ning mikker ei tööta samuti. Helikaart nagu töötaks, arvuti tunneb ära jms.
Niisiis ootan juba nädal aega ilma helita, millal mu sb live kohale jõuab, oligi plaanis tegelt helikaart osta.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
iceincube
HV veteran
iceincube

sõnum 30.04.2006 23:30:34 vasta tsitaadiga

vend tõstis molli voodiäärele hetkeks, et lauale hetkeks ruumi tekitada... jõudis ta selja keerata vajus moll nina ees maha 40cm kõrguselt.. Hea et FLAT oli icon_smile.gif kineskoop pihta ei saanud. plastääresd said matsu.

hiljuti sai yks ISA helikaart tossuga maha põletatud.. sai siis kapist uus asemele toodud.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Aix
HV Guru
Aix

sõnum 01.05.2006 15:41:09 vasta tsitaadiga

...meenub paari suve tagune LAN, mis toimus spordisaalis
üks tüüp pani monitori tooli peale ja lükkas seljatoest kuni jõudis laudpõrandal ühe naatuke ebatasasema ääreni
monitor pärast õnneks veel töötas icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 415 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 345
tagasi üles
Medic
HV kasutaja
Medic

sõnum 01.05.2006 17:21:27 vasta tsitaadiga

Nunii.. mul neid lugusid nagu virnast võtta. Tegelt paljustki tänu vendade ühistele jõupingutustele arvutit omada.
Ma üritan lood mingi kronoloogilise järjestuse alusel üles täheldada.

1: Tarkvara
See temp liigub minu venna kapsaaeda & süüdi on kõige rohkem ilmselt teadmatus.
Juhtus see nii ammu, et kasutati veel win95-te & kõvaketta maht ülatus mõnede gigadeni. Olime vendadega installinud mitu mängu & kõvaketas oli umbe jooksnud ning järgmise mängu installimiseks ruumi ei olnud. Meie, "targad mehed" nagu me olime kasutasime "search files created" kusjuures kuupäevaks oli (tol hetkel) tänane päev[loogika selles, et failid mille olime tol hetkel arvutile installinud võime julgelt kustutada] & hakkasime otsast kustutama ning muidugi polnud see, et windows ei lubanud pooli faile kustutada meile mingiks takistuseks. Tagantjärele ütleks, et selle otsingu tulemused kuvaid vist enamuse windows kataloogi directoryst. Peale shutdowni seda op süsteemi enam ei nähtud!

2: Monitor
Olime ostnud just kasutatud 15" tollise montori kui järgneval päeval tabasin kärbest tappes ühe hoobiga kaks. Monitori tagumisel küljel sooja otsinud kärbse süül kustutasin ka monitori eluküünla. Peale õrna sädeluse & suitsupilve nägin vaid venna pahast nägu monitori nurga tagant. Õnneks saime monitori välja vahetatud teise kasutatud seadme vastu mis isegi siiani tööd võiks teha.. kui keegi veel kannataks kergelt udust 15 tollise monitori pilti.

3: Keyboard
Olin otsustanud oma keyboardi kõik vahed korralikult puhtaks teha & seda muidugi vihmavee tünni lahke abi toel. Teadsin, et nuppude all on kile ning et too peaks vee kerge puudutuse üle elama. Hoolimata otsusest oodata kuni kogu klaver ilusti kuivaks jõuab kuivada kiirustasin poolniiske seadme ühendamisega arvutiga. Mõistagi ei olnud klaviatuurile selline mõisusevastane tööolukord meeltmööda & osa nuppe lõpetasid koostöö. Järgmisel päevil ostsin uue.

Rohkem hetkel meelde ei tule.

ummy90
Kreisi kasutaja
ummy90

sõnum 02.05.2006 20:02:07 vasta tsitaadiga

1. jamasin midagi arvuti kastis, juhtmed mul suht lahtised thumbs_down.gif kui äkki vaatan et midagi helendab kastis (toas täiesti pime) vaatan et hakkab aina eredamalt põlema, panin siis käe vastu icon_biggrin.gif, tegemist oli speakeri juhtmega mis siis seest oli väääääga kuum ja isolatsioon oli täiesti ära kärsanud, ilus oli tegelikult. ainult see jama et korpuse põhjas on põlemisjäljed ja need ei taha enam maha tulla icon_sad.gif

2. toppisin arvuti töötamise ajal ide kettale toidet taha, mõtlesin et mis seal ikka, ainult ühte pidi ju läheb pistik auku, aga juhtus nii et kuidagi suutsid kontaktid puudutada ketast siiski ja arvuti lülitus välja. noh, mõtlesin et panen siis õieti juhtmed taha ja ehk hakkab tööle, aga ei..... arvuti ei lülitunud sellega enam sisse :/ kasendav, 120gb datat kadunud...... noh, tõmban juba küljest ära et tehasesse garantiisse saata.natukene enne paki pakkimist mõtlesin et prooviks korra veel. mõeldud.... tehtud, sellist suitsu tuli ketta kusagilt vahelt, pime oli ei näinud täpselt icon_biggrin.gif. tõmban toite tagant ära ja proovisin uuesti taha ja mis juhtus?! ketas hakkas tööle icon_question.gif icon_exclaim.gif mul oli karp lahti, ma poleks arvanud et pärast sellise tossu eraldumist võib seade veel tööle hakata :S. well happy ending vähemalt

3. väga väiksena proovisin, lõin mingi suvalise p75 kiiresti kokku ja siis hakkasin vga kivi pealt emmelt kruvikaga jalgadelt üle tõmbama, suht huvitav pilt oli ees, sädemeid kah viskas, mitte midagi jäädavat ei juhtunud :S ainult pilt värises ja imelikud kujutised tekkisid.

4. proovisin brig võimu arvuti taga, jamasin kruvikaga seal 220v juhtmete juures icon_razz.gif äkki käis siis selline pisike litakas ja terve maja pime icon_biggrin.gif samal ajal oli võim arvuti taha ühendatud. läksin siis automaadi juurde ja lülitasin automaadid sisse, kõik ülejäänu fungas välja arvatud emme integreeritud heli, sellline kollane ikoon on nüüd selle device kõrval windowsi device listis. väga hea, tahtsingi uut helikaarti.

edit: mis jama sellle plaadi juppideks lendamisega cd drives on, sõbral lendas kah gta vc plaat seal juppideks :S viis k saluuni garantiisse

tuli veel midagi meelde icon_biggrin.gif isa pani fani külge mu cpu jahutusele icon_biggrin.gif siis seletasin talle et suht valus võib olla kui näpu fani vahele jätaks, noh keerasin siis regulaatorist pöörded põhja, samal ajal arvuti korpus lahti, arvata juba on ms juhtus, isa hakkas radika temperatuuri katsuma ja plaks icon_biggrin.gif päris veriseks tõmbas näpu, sügav haav oli....tegijatel juhtub nii mõndagi.....
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 32
tagasi üles
margusser
HV Guru

sõnum 02.05.2006 20:02:36 vasta tsitaadiga

x850xt tinutasin nii, et toss taga, kuigi savi.
Ainult juhe põles
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 167
tagasi üles
Anti

sõnum 07.05.2006 01:30:12 vasta tsitaadiga

-Ventika 3 pin otsalt vahetasin musta ja punase juhtme omavahel ära ja panin kogemata mobo külge - toss.
-Öösel kl 2:30 tossas dothan teadmata põhjustel.
-Asus p4gplx emaplaat sai nats katki joodetud (õnneks Jaan päästis asja)
-kogemata läksin vendikontrolleril täismängu ajal 2 juhet kokku. Tagajärjeks 3 kontrolleri mittetöötamine. 1 õnneks jäi tööle.
-UV katoodi murdsin pooleks, kui teda kastist välja kangutasin.
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
margusser
HV Guru

sõnum 07.05.2006 10:59:01 vasta tsitaadiga

tsitaat:

-Asus p4gplx emaplaat sai nats katki joodetud (õnneks Jaan päästis asja)

icon_redface.gif
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 167
tagasi üles
Terminator III
HV veteran

sõnum 07.05.2006 22:29:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

(õnneks Jaan päästis asja)

Kes see Jaan on? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
Anti

sõnum 07.05.2006 22:29:57 vasta tsitaadiga

Terminator III kirjutas:
tsitaat:

icon_eek.gif icon_eek.gif
Kommentaarid: 314 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 4 :: 240
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 07.05.2006 22:39:01 vasta tsitaadiga

Terminator III kirjutas:
tsitaat:

Kus sa inimene oled elanud ? Ja veteran ka veel...

Terminator III
HV veteran

sõnum 07.05.2006 22:45:40 vasta tsitaadiga

Ok siis icon_lol.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 07.05.2006 22:56:13 vasta tsitaadiga

Fannide reguleerimiseks on endal ostetud Aerogate III. Ükskord siis kasti kokku ladudes sai asi enamvähem õieti kokku, aga unustasin Aerogate III toite taha panna:D Siis oli õige aeg minna vetsu ja lasta üks keskmisest pikem sorin maha. Tuba oli kokkuvõttes ropult kärsahaisu täis, kuid õnneks läks prose pärast väga edukalt tööle, kuna lülitas end ise välja.

Üritasin toda emaplaadi väljundite grilli peale panna ja ikka kuidagi ei mahtunud. Võtan siis kogu jõu kokku ja punnitan nii nagu jaksan.. Surusin vist kruvikeerajaga ja vot lendas kruvikeeraja ots kuskilt nurgatagant ära ja mina loovutasin tüki pöidlast samuti ka päris mõnusa koguse verd:P

Offtopic: Keegi oskab öelda kas PC Speaker võib kõvakettad oma magnetiga "läbi tõmmata" kah?
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 07.05.2006 23:36:29 vasta tsitaadiga

OT: Kärsahais, aga masin töötab? Hmm... miski ei ole loogiline. icon_rolleyes.gif

IMO iga magnet võib hdd peeti keerata.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
dexter666
HV veteran
dexter666

sõnum 07.05.2006 23:40:58 vasta tsitaadiga

PC speakerit just HDD peale ei tõstaks aga niisama kasti põhjas olles HDD rakist eemal olles ei tee midagi, sest kettad magnetimõjualast väljas.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
Prederik
Kreisi kasutaja
Prederik

sõnum 08.05.2006 09:24:53 vasta tsitaadiga

1. juhtum, 10 aastat tagasi. Pistan arvutile 3COMi võrgukaardi sisse. Tahan arvutit käima lülitada, uups... juba käib icon_smile.gif Tulemus: võrgukaart nagu ei töötanud, läks garantiisse, sealt tuli tagasi - kõik on korras, töötab. Töötaski tegelikult.

2. juhtum, u 5 aastat tagasi. Toodi masin mingi väiksema veaga. Lükkan võrgujuhtme taha, selle peale käib kerge pauk ja tagant lendavad välja välk ja tolmurullid. Tulemus: kõik asjad, mis otse toiteploki küljes, olid kutud. 2 kõvaketast, CD-ROM + kirjutaja, emaplaat. Võimalik põhjus: masin oli paksult tolmu täis ja transportimise ajal sai ilmselt niiskust ja külma (sügis või talv oli).

3. juhtum. Flopiseadme toiteauk on kusagil sügaval vastikus kohas. Ühendan juhtmed ära ja lülitan masina sisse, minu silme ees põleb 5V toitejuhtmel isolatsioon ära, suure suitsu ja vastiku haisuga. Põhjus: mõnel flopiseadmel saab toitejuhtme pessa nihkesse panna ja 350W toiteplokk ei saa aru, et kui juhtmed juba põlevad, siis see võiks lühis olla icon_smile.gif
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 133
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 08.05.2006 09:48:31 vasta tsitaadiga

Prederik, kaitse on suht viimane asi, mis toitekas l2bi l2heb..
infidel
HV kasutaja
infidel

sõnum 08.05.2006 10:32:49 vasta tsitaadiga

Paneks enda paar lugu ka:
Sai kunagi vennaga üht 486 ehitatud. Algajad nagu olime, suur probleem oli sellega, kumbapidi andmejuhtmed peaks olema. Igaljuhul oli nendega hull mässamine ja üks hetk ei võtnud arvutusmasin üldse pilti ette. Sai siis igasuguste juhtmetega mängitud - ei miskit. Järgmine hommik vend ütleb, et sai tööle, kõik normis. Piisas monitorijuhtme ühendamisest. Enda kaitseks niipalju, et kuna ei viitsinud juhet kinni kruvida, siis ta oli peaaegu õiges kohas. Ainult parasjagu nii kaugel, et ühendust polnud.

Väike õde (tegelikult 2 aastat vanem) vaatas arvuti taga punast nupukest. Manalateele läksid toide, prose, emaplaat ja üks mälu.

Sai arvutit kokku laotud ja äkki vaatan, et mingi punane sodi flopijuhtme peal. Olin korpuseservaga sõrme lõhki tõmmanud.

Veel üks algusaegade lugu. Sai laenatud kõvaketas arvutile järgi ühendatud, kõik vajalik üle tõstetud, juhe tagant ära ja siis kui hakkan korpuse küljest lahti kruvima, näen, et vindil on üks klemm puudu (alumise rea keskmine). Esimene hetk oli küll, et mis nüüd saab, appi, appi. Nüüd mitu aastat hiljem hea meenutada.

Sai ühele risule XP selga aetud. Plaadilugejaga oli selline kala, et luges ainult mingi 50%-ni ja siis hakkas erroreid loopima. Mis siis ikka, sai sahtlist teine samasugune järgi pandud, installi esimene pool ühelt ja teine teiselt plaadilt.

Oli AT kast ja selle toite küljes kahejuhtmeline pistik. Samasugune nagu LEDide ühendamiseks. Sai see lolli peaga vist HDD LED klemmidele suratud - kõvasti halli suitsu ja tuba kärsahaisu täis. Toide ja emaplaat jäid ellu, ainult isolatsioon põles ära.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Teie õnnetused arvutiga mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 89, 90, 91  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.