Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  1280x1024@90Hz Monitor märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 10:39:48 1280x1024@90Hz Monitor vasta tsitaadiga

Mida soovitate sellise rese ja sageduse juures head monitori, parem oleks veel 1280x1024@90Hz . Et poleks geomeetrija kover ja pilt oleks selge.
Flati vark ei huvita eriti yldse (perversne minuarust), ainult siis kui muud saada pole. Tahtsad rohkem koik ylejaanud
naitajad.
Viimane firma mida tahaks oleks Samsung, kuna on tuntud oma "pehme pildiga". Akki CTX,vaatasin et sagedused
on nendel head aga muidu ei oska oelda.

viimati muutis Robot 10.02.2003 15:42:54, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Raiku
HV Guru
Raiku

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 10.02.2003 10:47:30 vasta tsitaadiga

Et geomeetria 100% korras oleks, siis soovitaks hoopis LCD-d. Samsung Syncmaster 172T.

Ilma Flatita ei ole Sul lootustki norm geomeetriat saada. Loogiline ju?

Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 10:55:20 vasta tsitaadiga

Raiku kirjutas:
Et geomeetria 100% korras oleks, siis soovitaks hoopis LCD-d. Samsung Syncmaster 172T.

Ilma Flatita ei ole Sul lootustki norm geomeetriat saada. Loogiline ju?

LCD-d on ju yldse mingid naljatilgad, juba mingi tavalise akna nihutamisel hiirega on mingi vastik inertsus,
mangudest raakimata.

Mis Flati puutub, siis momendil on mul mingi vana 16" CTX moni, ilma flatita, kuid geomeetria on ylepea parem
kui poelettidel olevatel uutel flattidel, oieti on geomeetria 100% tapne. Lihtsalt rampsu toodetakse praegu.
Natuke loll tunne oleks uue moni osta mis minu praegusest vanast sitemaks osutub.
tagasi üles
Raiku
HV Guru
Raiku

sõnum 10.02.2003 11:06:07 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
LCD-d on ju yldse mingid naljatilgad, juba mingi tavalise akna nihutamisel hiirega on mingi vastik inertsus,
mangudest raakimata.

Ilmselt pole Sa uuemaid näinud, minu poolt eelnimetatud eksemplar on juba peris hää thumbs_up.gif

libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 10.02.2003 15:20:33 vasta tsitaadiga

samsungi pehme pildi all m6tled sa dynaflat kineskoobiga isendeid v6i ka mitshubishi diamondtron kineskoobiga isendeid nagu 757NF
Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 15:36:15 vasta tsitaadiga

Selle Samsungi LCD raha eest saaks juba analoog EIZO, mille paremuses ma ei kahtle une pealt kaa.
Odavamate LCDde pildikvaliteet aga ei kannata kriitikat. Peamised hadad on peale inertsuse veel texti laialivalgumine
ja madal sagedus, pealegi plusse ma ei nae mingeid nendel LCDdel.

Tenaoliselt see Samsungide pildi pehmus (udusus) on toesti seotud kineskoopidega nagu see Dynaflat. Ikkagi see
flatindus keerab asju peesse.

Krt, aga kas yldse on voimalik mingit normaalset moni saada mingi 5 000 eeku piires. Voiks olla ju ka 16"ne ja ilma
flatita aga et poleks mingeid idiootseid geomeetria, madala sageduse ja udususe jamasi. Kas peale EIZO ja Hitachi
on yldse mingit lootust, akki CTX voi Hansol voi Viewsonic.
tagasi üles
Raiku
HV Guru
Raiku

sõnum 10.02.2003 15:50:11 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
Peamised hadad on peale inertsuse veel texti laialivalgumine
ja madal sagedus, pealegi plusse ma ei nae mingeid nendel LCDdel.

1. Tekst valgub laiali ainult siis kui monitori resolutsioon on pandud erinema ettenähtust. Kui LCD monitor on ettenähtud töötama 1024x768 peal, siis täpselt niipalju tal ka piksleid on ja iga teine resolutsioon on ebaloomulik.
2. Sagedus LCD-e puhul on erinev asi kui CRT-l. LCD-l nö joonistatakse uuesti ainult see piksel, mis muutub, ülejäänud püsib statsionaarselt nii nagu on...st pildivahetus sagedus seisva pildi puhul on 0Hz.
3. Tööta veidi aega korraliku LCD (digiühendusega) taga või läpakaga ja saad eelistest, võrreldes tavamonitoriga, imehästi aru. Väsitab silmi vähem, pilt on selgem/kontrastsem.

PS! Mängin oma läpaka peal ka UT2003-e ja ei ütleks, et mingi eriline inerts mind häiriks.

Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 16:06:58 vasta tsitaadiga

Raiku kirjutas:

1. Tekst valgub laiali ainult siis kui monitori resolutsioon on pandud erinema ettenähtust. Kui LCD monitor on ettenähtud töötama 1024x768 peal, siis täpselt niipalju tal ka piksleid on ja iga teine resolutsioon on ebaloomulik.

No aga mida ma teen sellise moniga millel ma resot muuta ei saa?

Raiku kirjutas:

2. Sagedus LCD-e puhul on erinev asi kui CRT-l. LCD-l nö joonistatakse uuesti ainult see piksel, mis muutub, ülejäänud püsib statsionaarselt nii nagu on...st pildivahetus sagedus seisva pildi puhul on 0Hz.

Võibollakyll aga neil on ju ikkagi sageduste valik ja kallimatel on suurem sagedus võimalik panna.

Raiku kirjutas:

3. Tööta veidi aega korraliku LCD (digiühendusega) taga või läpakaga ja saad eelistest, võrreldes tavamonitoriga, imehästi aru. Väsitab silmi vähem, pilt on selgem/kontrastsem.

Olen ise ka töötanud läpakaga kunagi ammu ja tean et oli väga meeldiv, lausa lust ja silm puhkas, kuid asjal
oli väga lihtne põhjendus - töötasin DOS'is, kus analoogmonidega on sagedus ainult 70Hz.
Kui Windowsis töötada analoog moniga sagedusel 90 voi 100Hz , siis pole see vähemalt mulle sugugi halvem kui LCD.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 10.02.2003 16:09:16 vasta tsitaadiga

sa robot mine poodi, kus on see 757nf myygis ja lase neil see eraldi kuhugi arvuti taha pana ja vaata seda pilti, minule see pilt meeldis ja seepärast ka ostsin, kui aga möödaminnes poes kuvarite pilte vaadata, siis need pildid on saatanast nimega VGAjagur v6i kuidas iganes seda nimetatakse
muide hinnaks sellele kuvarile on 4400-eeku

Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 16:17:56 vasta tsitaadiga

libekala kirjutas:
sa robot mine poodi, kus on see 757nf myygis ja lase neil see eraldi kuhugi arvuti taha pana ja vaata seda pilti, minule see pilt meeldis ja seepärast ka ostsin, kui aga möödaminnes poes kuvarite pilte vaadata, siis need pildid on saatanast nimega VGAjagur v6i kuidas iganes seda nimetatakse
muide hinnaks sellele kuvarile on 4400-eeku

Nii see peaks toimuma küll. Tegelt ypris tõsine ja vaevaline ettevõtmine, kuna kindlasti peaksin ka oma videokaardi (R9500pro) kaasa võtma kuna sellest oleneb ka palju ning ega nad seal poes eriti ei viitsi ka vaeva näha.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 10.02.2003 16:19:40 vasta tsitaadiga

siis lihtsalt ei osta neilt icon_wink.gif
Robot
Bännitud

sõnum 10.02.2003 16:47:01 vasta tsitaadiga

libekala kirjutas:
siis lihtsalt ei osta neilt icon_wink.gif

Tegelikult Samsungi omi ma ikkagi osta ei tahaks, minuarust vaga halva mainega firma, ennem olen ilma.
Olen kuulnud et Samsungid vasivad aja jooksul ara ja hakkavad vilistama. Teiseks on tal 1280x1024 reso
puhul voimalik ainult 85Hz, tahaks et oleks ikka 90 ara (selliseid ju on isegi odavamate hulgast).
Selle arvelt voib olla kasvoi 15" et sama hinnaklassi mahuks, peaasi et pilt oleks super ja moni tookindel
aastateks.
Tundub et peaks hoopis CTXi vaatama sealt SignComputerist. Senine moni oli ka CTX. Kolme ja poolt tuhhi
eest saab juba 1280x1024@90Hz moni.
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 10.02.2003 19:40:20 vasta tsitaadiga

Robot kirjutas:
Raiku kirjutas:

No aga mida ma teen sellise moniga millel ma resot muuta ei saa?

Raiku kirjutas:

Võibollakyll aga neil on ju ikkagi sageduste valik ja kallimatel on suurem sagedus võimalik panna.

resot saad muuta, digikabla puhul tekst karvaseks ei lähe.
mina ei tea et LCD refresh oleks yle 75Hz, ja see on minu silmale sama mis CRT'l 120Hz, isegi parem.
opis teine asi LCD refresh mida ei saa võrrelda kineskoobiga kus kogu pilt virvendab.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 22
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  1280x1024@90Hz Monitor
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.