Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 223 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 201 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 523 |
|
autor |
|
indu
HV veteran

|
21.04.2006 17:51:07
|
|
|
1) Kui tellin endale digitv ühenduse kas siis on mul vaja teist modemit/ruuterit (DSL2 ruuter ) et lihtsalt surfata netis 12 mbit/sec
2)Kodukohas põlvas nagu reklaami jäärgi hakkab asi levima suvel. Kuidas saab see võimalik olema kui valguskaabel on 2 km kaugusel ning majast kuni elioni maja juurde on ca 1.5 km. Asi selles et sellises raadiuses saavad nad max 4 mbit jagada. Kui jagad kliendile 10 mbiti näiteks siis mulle kohale jõuaks 7-8 mbiti
_________________________________________________________________________________________________
Saad Kodulahendusega telefoni ja interneti kohe, televisiooni saad hakata kasutama alates 01.07.2006.
Palun jäta oma tellimus ka siis, kui sul juba on Kodulahendus ja soovid lisaks televisiooni. Võtame sinuga ühendust, kui televisiooni võimalus tekib.
_________________________________________________________________________________________________
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
21.04.2006 17:51:14
|
|
|
paistab jah, et miskipärast teadjad ei taha neid kanalite aadresse jagada. äkki keegi viitsib ja võtab mõne packet snifferi ette (ethereal), paneb digiboksi switchi taha, teise switchi porti arvuti ja uurib need IP-d / pordid välja? jebiks ise, kui aega oleks aga pole hetkel.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
21.04.2006 19:05:42
|
|
|
kas seda ipTV stardilehte, kus kanalite nimekiri on, ei saa siis arvutiga ette võtta, et siis lingil klikates VLC käima lüüa?
mulle tundub, et kui arvutis TV pildi ette saab, siis samast pordist selle arvutiga avaliku netiga toimetama ei pääse?
interneti port ja ipTV port ju omavahel teineteist ei näe?
selle nõude tõttu ei sobi iga suvaline ADSL2+ modem/ruuter.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
21.04.2006 19:13:58
|
|
|
indrekp kirjutas: |
täpsustan, et kui massiliselt hakatakse nokkima ja topelt kanaleid vaatama võetakse kindlasti midagi ette sest traffic on piiratud ka DSL sõlmes. |
kas sinu nime kõrval helendab elioni logo? kes sulle seda ütles? elu sees ei tehta seda massiliselt.
küll aga koormab arvutis pildi vaatamine ühendust rohkem kui amino box.
kanalite IPsid mul ei ole, ei tea millal need välja nokitakse. |
kuidas sa selle kindlaks tegid?
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.04.2006 19:21:08
|
|
|
taavi kirjutas: |
täpsustan, et kui massiliselt hakatakse nokkima ja topelt kanaleid vaatama võetakse kindlasti midagi ette sest traffic on piiratud ka DSL sõlmes. |
kas sinu nime kõrval helendab elioni logo? kes sulle seda ütles? elu sees ei tehta seda massiliselt.
küll aga koormab arvutis pildi vaatamine ühendust rohkem kui amino box.
kanalite IPsid mul ei ole, ei tea millal need välja nokitakse. |
kuidas sa selle kindlaks tegid? |
1. oletan seda ise kuna 1 dsl kaart mahutab 35 klienti ning kaardi läbilase on (hetkel) 500Mbit/s, ülekoormus võib hetkeks ikkagi tekkida ja kui ei tekigi siis võimalik, et elion pole sellega rahul kui kõik topelt käristavad, seda enam kui kanalite operaatorid otsustavad, et nii see asi käia ei tohiks.
2. see on juba kindlaks tehtud, digiboxiga pilt ok, arvutis kohati ruuduline, järeldus kiirusest piisab aminole, arvutile mitte..seda siis konkreetse pikkusega liini otsas.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran

|
21.04.2006 19:32:54
|
|
|
1. 500/35 on 14mbit per klient? seleta.
2. kui sama stream jõuab arutisse ja digiboxi, siis kuidas koormab arvuti sama liini rohkem? ma ei mõista. teglikult ma mõtlen seda, et "ilmselgelt" oled sa digitv-d arvutist ise näinud, räägi täpsemalt.
|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mm
HV kasutaja
|
21.04.2006 20:20:47
|
|
|
taavi, kõik pole kuld mis elioni (töötajate) poolt tuleb
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
21.04.2006 20:32:48
|
|
|
m6mm mida saellega mõtlesid või mida valesti räägiti....
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2006 20:36:39
|
|
|
500 Mbps jagatud 35ga on umbes 14 Mbps. Kaks ETV streami võtavad kokku ~17-18 Mbps.
Madmel - m6mm on teada-tuntud troll, ebakonstruktiivne kriitik ja viriseja, teda ja ta postitusi tasub ignoreerida.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
undo
Kreisi kasutaja

|
21.04.2006 21:16:30
|
|
|
Nii, lülitati see IPTV sisse ka - esmine mulje - WTF - pilt ruuduline, heli kakub, telekasse heli ei tule, peab läbi resiiveri laskma.
Kellelgi muud kogemused?
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2006 21:23:49
|
|
|
Sellistel puhkudel esimene asi - filter, filter ja veelkord filter! Kui on sama liini peal ka telefon siis peab ka filter seal ees olema. Kõige lihtsam on alustada sellest, et kakud kõik telefonid, faxid, jagajad jms liinilt maha ja jätad ainult ADSLi osa alles. Ja vaata siis, mida pilt teeb.
Hariliku ADSLi puhul, kus sa 1-2 Mbps ära kasutad, on tihtipeale suva, kas liiniparameetrid on head, halvad või keskmised kuna 1-2 mega poeb sealt ikka läbi. Kui aga on vaja äkiste 8 mega sealt läbi ajada siis tekib probleeme, kui filtrit pole, on vales kohas või telefon tekitab sajaga häireid.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
undo
Kreisi kasutaja

|
21.04.2006 21:35:28
|
|
|
vahet ei ole kas on filtriga või ilma, olen juba ära proovinud, tundub lihtsalt et striim jääb kusagil kinni
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2006 21:48:17
|
|
|
Kas oled proovinud ka ilma filtri, ilma telefoni ja ilma muu TV ja neti seisukohast ebaolulise sodita? Signa on näiteks üks asi, mis kipub inimestel ununema.
Kui jah siis kõlla 8009966 ja kurda muret. Las viskavad pilgu peale.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruutu
HV vaatleja

|
21.04.2006 21:53:36
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
500 Mbps jagatud 35ga on umbes 14 Mbps. Kaks ETV streami võtavad kokku ~17-18 Mbps.
Madmel - m6mm on teada-tuntud troll, ebakonstruktiivne kriitik ja viriseja, teda ja ta postitusi tasub ignoreerida. |
kaks etv striimi kokku võtavad minu arust ikka tunduvalt vähem. pakun välja, et 8,064Mbit/s, üks grupp.
(a ma võin alati eksida, seda igas valdkonnas, suppi keetes eksisin ja sain pudru, a see läheb teemast mööda)
viriseja või mitte, virisejatel on ka aegajalt ikka õigus
>kuna AMINO boks on üks loll purk milles väike prose, tükk mälu ja fläshi ning linuxi jupats siis mingit tegevust peale pildi
>edastamise seal ei toimu, see tähendab, et nii conax kodeerimist ja dekodeerimist teeb elioni server ise, mis alustel ei tea.
mis kasu oleks krüptimisel, kui see Elioni serveris ära krüptitakse ja siis kohe uuesti lahti?
samuti ei tegele amino pisike prose mpeg2 dekoodimisega, selle jaoks on lollis purgis ikka eraldi kivi.
>(kogu pilt mis kuvatakse tuleb serverist nagu veebileht, kaasaarvatud menüüd ja kanalivalikud).
ahsoo, mina mõtlesin, et multicast on ikka mängus, aga mis seal ikka
>Väljastatavate digiboxide MAC aadressid on kõik elioni serverites kirjeldatud ning seega ka võrku lubatud, MAC kloonimisel lubatakse
>ka su arvuti võrgukaart IPTV võrku ning VLC on võimeline pilti näitama kui tead kanali IP aadressi ning porti, küll aga koormab arvutis
>pildi vaatamine ühendust rohkem kui amino box.
>see on juba kindlaks tehtud, digiboxiga pilt ok, arvutis kohati ruuduline, järeldus kiirusest piisab aminole, arvutile mitte..seda siis
>konkreetse pikkusega liini otsas
striim on ikka igal kanalil ühesugune nii arvuti kui digiboksi taga. ruudulisuse probleem on pigem arvuti softi poolel (mille saab ära fixida). MAC kloonimine ei ole küll eriti soovitatav tegevus, kui kaks MAC-i võrku satub, siis on natukene paha. iga digiboksi väljastamisel vöötkoodist loetakse ka digiboksi seerianumber ja mac välja (ja pannakse baasi), lihtne vale mac-i kasutaja nett koos telepildiga hetkega kinni keerata ning tuleb seletusi andma hakata. kui enda digiboksi mac-i arvutisse kloonida, siis edu.
>täpsustan, et kui massiliselt hakatakse nokkima ja topelt kanaleid vaatama võetakse kindlasti midagi ette sest traffic on piiratud ka
>DSL sõlmes.
kuna kõik pordid on dslam'is 12 mega peale konfitud, siis võib igaüks niipalju vaadata kui torust tuleb. Elion saab oma kuutasu nagunii kätte, nii et ei näe mingit põhjust hakata midagi "kinni keerama".
>oletan seda ise kuna 1 dsl kaart mahutab 35 klienti ning kaardi läbilase on (hetkel) 500Mbit/s
pakun välja, et 48 klienti mahub ühele kaardile (konkreetses dslam-is, kus iptv-d pakutakse, erinevatel tootjatel erinevad).
olgu ma olen parem vait
undo kirjutas: |
vahet ei ole kas on filtriga või ilma, olen juba ära proovinud, tundub lihtsalt et striim jääb kusagil kinni |
aga sina viska lihtsalt kiri oma mure ja andmetega tuli@elion.ee peale, vaadatakse esmaspäeval su ühendus üle.
(nädalavahetus on vahel ja telefonid nagunii üle koormatud)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
21.04.2006 22:07:00
|
|
|
Kaks ETV streami võtavad kokku ~17-18 Mbps.
|
Kuna digitv puhul tegemist multicastiga siis võtavad 2 ETV streami täpselt sama palju ribalaiust kui 1 ETV stream.
Ja kõik 40 võtavad ilmselt kokku umbes 40*4 ehk ligikaudu standardse 155 Megase kanali.
See paistab olevat see, mille Elion peab televaatamise tagamiseks praegu kõige mustema stsenaariumi järgi igasse oma adsl'i jaotuskastini tooma.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
21.04.2006 22:14:57
|
|
|
tsitaat: |
>oletan seda ise kuna 1 dsl kaart mahutab 35 klienti ning kaardi läbilase on (hetkel) 500Mbit/s
pakun välja, et 48 klienti mahub ühele kaardile (konkreetses dslam-is, kus iptv-d pakutakse, erinevatel tootjatel erinevad).
|
35 peale on piir pandud.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
m6mm
HV kasutaja
|
21.04.2006 22:20:01
|
|
|
Madmel - m6mm on teada-tuntud troll, ebakonstruktiivne kriitik ja viriseja, teda ja ta postitusi tasub ignoreerida. |
troll v mitte aga ma vähemalt tean kuidas multicasting töötab. soovitan ka kuskilt järgi uurida - narr on niimoodi kui suur võrgutehnik ei tea isegi kuidas erinevad protokollid töötavad
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
21.04.2006 22:41:26
|
|
|
ruutu kirjutas: |
kaks etv striimi kokku võtavad minu arust ikka tunduvalt vähem. pakun välja, et 8,064Mbit/s, üks grupp.
|
Selge, peame meeles.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ruutu
HV vaatleja

|
21.04.2006 22:55:27
|
|
|
wiinanina kirjutas: |
kõik 40 võtavad ilmselt kokku umbes 40*4 ehk ligikaudu standardse 155 Megase kanali.
See paistab olevat see, mille Elion peab televaatamise tagamiseks praegu kõige mustema stsenaariumi järgi igasse oma adsl'i jaotuskastini tooma. |
enamus kanaleid on suurema bitratega, igasse dslam-i tuleb siiski gigane link viia, üle 155 mega ei näita just palju. kõik kanalid kokku koos teemapakettidega olid minu mäletamist mööda 600 mega (mis tuleb iga "jaotuskastini" viia).
>35 peale on piir pandud.
kliente läheb ikka 48 ühele kaardile, kellest küll 35-le võimaldatakse iptv-d, nii et mõlemil on õigus.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
vants
HV vaatleja
|
21.04.2006 23:49:16
|
|
|
Küsin siit, kuna siin targemad inimesed ja mul juhe koos. Teleka scart liideses on mul nn jagajaga järgi mitu scarti (videomakk ja dvd-mängija), nüüd lisasin sellel digitv boxi. Häda selles, et kui valin AV funktsiooni, siis videomakist tuleb küll hääl, kuid pilt on must. Pilti näen siis, kui digiboxi juhtme seinast välja tõmban. Kas on võimalik midagi nende scartidega teha, et saaks vaadata nii videot kui digitv-d?
|
|
tagasi üles |
|
 |
lurr
HV veteran

|
22.04.2006 10:00:00
|
|
|
asi korras
viimati muutis lurr 23.04.2006 13:39:11, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
22.04.2006 12:38:32
|
|
|
vants kirjutas: |
Küsin siit, kuna siin targemad inimesed ja mul juhe koos. Teleka scart liideses on mul nn jagajaga järgi mitu scarti (videomakk ja dvd-mängija), nüüd lisasin sellel digitv boxi. Häda selles, et kui valin AV funktsiooni, siis videomakist tuleb küll hääl, kuid pilt on must. Pilti näen siis, kui digiboxi juhtme seinast välja tõmban. Kas on võimalik midagi nende scartidega teha, et saaks vaadata nii videot kui digitv-d? |
Nii palju kui ma neid scardi jagajaid olen näinud siis nad ongi nö. "lollid".Nii kaua kui digibox on sees annab ta mingisugust signaali scardile ja jagaja ei saa sellest aru(saadab kõik sissetulevad signaalid korraga).Tulemus ongi siis selline nagu sul hetkel.Kas sul telekal peale scardi münda rca sisendit ei ole?Kui on siis lükka vcr sinna taha.
Mul näiteks ka telekal 1 scrat aga videomakil jälle 2.Digitveed mul veel ei ole aga arvuti on mul näiteks lükatud vcr i taha ja seal juba läheb signaal telekasse.
Vähemalt mina vcri ja arvutit korraga ei vaata nii, et võivad vabalt mul nii olla.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
platypus
HV vaatleja
|
22.04.2006 12:53:28
|
|
|
Need kes praegu kasutavad Elioni Kodu3, peavad kindlasti endale seda DigiTV'd võtma! Maksma midagi lisaks ei pea, tasuta juurde saab digitv'd, 12Mb/s kiirust, wifi ruuterid . Ei sobi aga nendele kes juba said pöörase pakkumisega tasuta arvuti, siis tuleb digitv komplekti välja osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pentium9
HV kasutaja

|
22.04.2006 13:21:06
|
|
|
Kusjuures, mul ka sama probleem selle amino AV' ga - otse suvalisele telekale (proovisin 3me kodus olevat telekat) ühendades jätab see amonobox pildi mustaks??
any solutions? - läbi antenniaugu ei tahaks kah asja ajada.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
platypus
HV vaatleja
|
22.04.2006 13:33:55
|
|
|
Pentium9 kirjutas: |
Kusjuures, mul ka sama probleem selle amino AV' ga - otse suvalisele telekale (proovisin 3me kodus olevat telekat) ühendades jätab see amonobox pildi mustaks??
any solutions? - läbi antenniaugu ei tahaks kah asja ajada. |
kas sul mingi juhe kaudu läks tööle? äkki ei ole veel üldse see digitv sul veel aktiveeritud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|