Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
OFFF
HV veteran

|
25.03.2006 22:33:09
|
|
|
pppd kirjutas: |
Silver?! kirjutas: |
Siis on ilmselt vaja juba korralikku grupitöötarkvara |
Hmm.. ma võin küll olla aeglase arusaamisega, aga ma ei taipa ka pikemalt mõeldes, kuidas grupitöötarkvara kasutamine otseselt failide mitme inimese poolt kasutamisesse (erinevate softidega) puutub? Jah, see (grupitöötarkvara) lihtsustaks dokumentide vahetust ja üldist asjaajamisprotsessi ennast, aga nt OOo mõnevõrra puudulikku MS Office formaatide tunnistamist (millest jutt sisuliselt käis) ei lahenda see kuidagi.
Kõrvuti ei peagi kasutama. kui office nii kui nii ostetud võib ju seda ka linuxi peal kasutada. |
Mõttetu nikerdamine ja ressursi raiskamine. Kui kõik litsentsid on niigi olemas, siis saab väga raske olema üldse seda üleminekuvajadust põhjendada - pealegi mida selline poolik üleminek üldse annaks, sõltuvus MS Office'st jääks endiselt kehtima?
|
Ma siiamaani lugesin hambad ristis m6ttega, et ma ei lase ennast provotseerida, aga paistab, et midagi muud ei j22 yle.
Grupit88tarkvara just nimelt aitabki V2LTIDA probleeme, mis tekivad, kui yhe dokumendi kallal t88tab mitu inimest.
Siin on p6him6tteliselt 2 varianti:
1. Versioneerimise kontroll - niimoodi teeb n2iteks StarTeam
2. Dokument luuakse grupit88tarkvaras - niimoodi teeb n2iteks Lotus Notes
Jah, grupit88tarkvara juurutamine on RASKE protsess, sest lisaks tarkvara v2lja2ppele peab juurutama ka t2iesti teised t88meetodid ja protsessid. Notesi puhul luuakse dokument k6igepealt Notesi keskkonda, tehakse seal valmis ja alles siis kui Vastutav Isik kinnitab dokumendi versiooni l6plikuks, siis teeb sekreturka copy-paste "wordi".
K6ige raskem on selle juures kasutajate peadest V2LJA PEKSTA idiootliku arusaama, et dokumenti tuleb luua VORMISTUSkeskkonnas (Word).
A.
J2rgmises osas kirjutame teile riigiasutuste ITst. Riigihangete seadusest ja pyyame lastele natukene selgitada, miks asjad on nii, nagu nad on. V6ib olla.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
16.04.2006 15:08:38
|
|
|
Kuu aega on juba varsti möödas ning ühtegi uut posti ei ole? Minu edusammudest siis: Sain ühe riigiasutuse paandunud sindooslase vist ka linuskit kasutama. Igatahes ta lubas vanemate juurde uue masina panna ning paistab, et see Windows küll ei ole. Small moves...... aga ikka parem kui mitte midagi. Kui kõik hästi läheb, siis ma ei usu et tüübi uus töölauakas vindows saab olema.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
16.04.2006 18:44:01
|
|
|
Kuu aega on juba varsti möödas ning ühtegi uut posti ei ole? Minu edusammudest siis: Sain ühe riigiasutuse paandunud sindooslase vist ka linuskit kasutama. Igatahes ta lubas vanemate juurde uue masina panna ning paistab, et see Windows küll ei ole. Small moves...... aga ikka parem kui mitte midagi. Kui kõik hästi läheb, siis ma ei usu et tüübi uus töölauakas vindows saab olema. |
No ma ususn, et linux on seal täpselt nii kaua, kui tuleb vajadus rakenduse järele, mis linuxile ei sobi! Niikauaks jõudu nii uuele Linuxi kasutajale!
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
16.04.2006 19:15:13
|
|
|
Blaah, lendas vastu taevast mu lootus oma uude kontorisse ainult Linuxiga arvutt panna.
No ei tea, kust per$est mulle mulje jäi, et Hansaraamale Linuxi klient olemas on.
Wine?
Muu vajalik on meil-web-tabel-kiri, sellega pole probleeme.
Kasutab keegi isiklikult igapäevaselt sellist värki (linux+wine)? Ohud?
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoshiee
HV veteran
|
16.04.2006 20:26:20
|
|
|
p2ep kirjutas: |
Blaah, lendas vastu taevast mu lootus oma uude kontorisse ainult Linuxiga arvutt panna.
No ei tea, kust per$est mulle mulje jäi, et Hansaraamale Linuxi klient olemas on.
Wine?
Muu vajalik on meil-web-tabel-kiri, sellega pole probleeme.
Kasutab keegi isiklikult igapäevaselt sellist värki (linux+wine)? Ohud? |
Tean firmat, mis paigaldab WINE't ja miskit raamatupidamise softi ning kliendid ei kurda eriti.
_________________ Folding@home
FAH foorum |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
16.04.2006 20:40:55
|
|
|
Kui see soft on Hansaraama, siis kõlab lootustandvalt
Aga vaadates wine kodukat, siis Platinum Top10-s on 10-st 9 äpplikeiönit mängud (Ja Gold topis pooled)
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
16.04.2006 23:27:02
|
|
|
vanemas wines (mingi poolteist aastat tagasi) on mul microwindi simulatsioonid lolliks läinud (wini ja wine all andis asi erinevaid tulemusi).
samas praegu ajan ltspice samuti läbi wine(0.9.11) ja see näib õigeid numberid jagraafikuid andvat.
aga need rakendused on oma köögipoolel hansaraamast ja muust kontorivarast niivõrd kauged, et siit mingeid järeldusi teha ei tasuks.
sellised lihtsamad jupid on mul tavalised tööle läinud, suuremate/keerulisematega on kuidas-kunagi. näiteks multisim jääb keabama vigase installi üle ja mingi vana orcad laseb osad komponendid küll käima tõmmata, aga vigade järgi tundub mingist otsast ikkagi poolik. samas see võib vabalt ka orcadi demo süü olla, pole doke piilunud, ehk seal peabki midagi olulist puudu olema.
mingil softil paistsid kõik mõdikud (liikuvad jullad) jälle mustade kastidena, aga seegi oli mõni aeg tagasi.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
17.04.2006 14:05:52
|
|
|
Lisaks winele on ka cxoffice olemas. maksab väikse raha aga see eest väga hea.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.04.2006 12:52:05
|
|
|
joulukas kirjutas: |
Kuu aega on juba varsti möödas ning ühtegi uut posti ei ole? Minu edusammudest siis: Sain ühe riigiasutuse paandunud sindooslase vist ka linuskit kasutama. Igatahes ta lubas vanemate juurde uue masina panna ning paistab, et see Windows küll ei ole. Small moves...... aga ikka parem kui mitte midagi. Kui kõik hästi läheb, siis ma ei usu et tüübi uus töölauakas vindows saab olema. |
No ma ususn, et linux on seal täpselt nii kaua, kui tuleb vajadus rakenduse järele, mis linuxile ei sobi! Niikauaks jõudu nii uuele Linuxi kasutajale! |
Tõsi ta on. Eeldusel, et tegemist on õppimisvõimetu ja laisa kasutajaga.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.04.2006 14:42:14
|
|
|
no pole see ikka ei õppimisvõimes ega laiskuses..
oma mõnede kordade juures, mis ma olen erinevate pingviinilaadsetega tutvunud on asi alati lõppenud mõnetunnise kepi järel windoosale tagasipöördumisega. Reeglina on komistuskiviks saanud see, et pole internetiühendust(paaril korral küll oli, aga selle USB wifi kaudu ühenduse loomine tähendanuks teist masinat kõrval, et vajalikku manti katsetamiseks tirida). Ja no tõesti pole niipalju aega, mida raisata, et hakata püstipandava masina ja internetable masina vahel andmete vahetuseks edasi-tagasi jooksma.
ma ei vaidlegi vastu, et Linux on hea ja lihtne jms. kuid kui tahad 0,1-st pihta hakata, siis peab ikkagi ropult aega/tahtmist olema ning igasuguste agade tekkimisel abi saamiseks ka internetilutt olema. Reeglina on aga aeg see, mida kipub nappima (räägin töö/pereinimestest)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.04.2006 14:55:49
|
|
|
Selle koha pealt on õigus et ilma netiühenduseta on Linuxis probleemide lahendamine pehmelt öeldes nutune. Kui nett käes ja google'i algteadmised olemas siis pole enamasti eriti keeruline asjad tööle saada.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
18.04.2006 16:01:58
|
|
|
Samas on ilma netiühenduseta windowsi käimapanek ja patchimine ka vägagi vaevarikas.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.04.2006 16:06:19
|
|
|
väike parandus: wini peab installima ja patchima ilma netiühenduseta kui tahad kindel olla et pahalased enne kallale ei tule
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
18.04.2006 16:17:39
|
|
|
kännuämmelg, huvitav mis rauda/distrosid sina kohanud oled... Tavalise võrgukaabliga ja suvalise normaalse võrgukaartiga olen saanud neti kätte praktiliselt kohe kui systeem selleks võimeline on nii slackis kui gentoos, fedora oli ainus kes selles kysimuses minu käppa all sigatsema hakkas.
Võrguga on MÄRKSA komplitseeritubmad lood kui WiFi ainus valik on.
Gentoo ilma netita ei eksisteeri aga näiteks Slack on mul kolme erineva masina peal toiminud probleemitult out of the box kaasaarvatud net.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.04.2006 16:35:56
|
|
|
ma tahtsin öelda seda, et polnud signaali, mille kaudu internetiga ühenduda (me ei tohiks ju veel nii urbaniseerunud olla, et ei usuks, et mõnes piirkonnas on netiühendus unistuseks)...
iseenesest olen erinevatel ajamomentidel siristanud masinatele (reeglina räägin ikkagi PII-PIII ajastust) peale kõikvõimalikke distrosid, aegajalt on neid lastud ka rauale, millel erinevate sõlmede äratundmine ei toimi ja kui ikka netti pole, ei saa väheste teadmistega nendest jamadest ka lahti
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.04.2006 16:44:35
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
kui ikka netti pole, ei saa väheste teadmistega nendest jamadest ka lahti |
Tuleta meelde kas sa umbes pool aastat peale wini esimest korda nägemist oleks saanud hakkama tolle iseseisva parandamisega mis ei seisneks formati või reinstalli tegemises
[edit]
Olukorda võiks võrrelda näiteks jalgratastega. Valdav osa inimesi sõidab kaherattalisega ning peab seda igati loogiliseks ja lihtsaks, samas kui paljud neist mäletavad kaua sõidu õppmiseks aega läks?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.04.2006 19:49:38
|
|
|
eks ta on..omal ajal vinne installides polnud viiruseid niipalju, polnud endal niipalju nõudmisi jne.. tavaliselt sai masin ka sellise vinni, mille ringiajamine oli soovitustes märgitud.. praegu on aga seis selline, et uutesse masinatesse ajame värske vinni ja vana, seismajäänud kola proovime pingviiniaurul käima saada- eks ole ju ebavõrdne seis
ma võtsin seda lihtsalt tavakedaniku seisukohalt- kui võtta kastist uus masin ja pakist uus vinn/pingviin, siis julgen kihla vedada, et vinni käimalaskmine möödub komplikatsioonideta, kuid pingviini lenduajamine nõuab rohkemat..kuigi jah.. viimased sused/mandraked on suht samaväärsed
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
hiir
HV vaatleja
|
19.04.2006 22:46:30
|
|
|
Death kirjutas: |
kännuämmelg, huvitav mis rauda/distrosid sina kohanud oled... Tavalise võrgukaabliga ja suvalise normaalse võrgukaartiga olen saanud neti kätte praktiliselt kohe kui systeem selleks võimeline on nii slackis kui gentoos, fedora oli ainus kes selles kysimuses minu käppa all sigatsema hakkas.
Võrguga on MÄRKSA komplitseeritubmad lood kui WiFi ainus valik on.
Gentoo ilma netita ei eksisteeri aga näiteks Slack on mul kolme erineva masina peal toiminud probleemitult out of the box kaasaarvatud net. |
Mul näiteks keeldub suse 10.1 netiühendust loomast. Tee või tina ja igasugu imevigureid, aga mida pole see on neti ühendus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
19.04.2006 23:38:10
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
väike parandus: wini peab installima ja patchima ilma netiühenduseta kui tahad kindel olla et pahalased enne kallale ei tule  |
Ei noh wini otse interneti panek on loomulikult umbes sama hea kui käia öösel lasnamäel ringi sildiga "Tiblad põlema" Laks käib ja pimedus majas.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
20.04.2006 09:39:24
|
|
|
hiir kirjutas: |
Mul näiteks keeldub suse 10.1 netiühendust loomast. Tee või tina ja igasugu imevigureid, aga mida pole see on neti ühendus.  |
SUSE'l oli jah mul ka wifi (atmel 50....) tööle saamisega jama. Kahjuks mõnda aega juba Ubuntu peal ja ei
tea mälu järgi juhendada. Mäletan niipaljut, et graafiline liides mul ei funganud - ei jätnud seadeid meelde.
Tegin käsitsi kuskile kataloogi wlan0 nimelise conf faili ja peale mõningast katsetamist
hakkas asi tööle. Abiks olid ka terminalikäsud "iwconfig" ja "ifconfig".
vanemas vist SUSE 9.1 või 9.3 leidsin netist mingi mandrake õpetuse mis toimis ka SUSE peal
hästi - seal oli idee selles, et kernelis (või kus iganes ) oli vaikimisi 2 atmeli wifi draiverit mida ta üles laadis ja et asi toimima saada tuli üks neist draiveritest blacklisti lisada, et seda üles ei laetaks.
aga ubuntus hakkas wifi peale key'de sisestamist kohe tööle ja igasuguseid lapsikuid hädasid (reso, aegajalt
programmid avanesid ca 30 sek jne.) ka jupp maad vähem kui SUSE's.
Igaljuhul ma SUSE'ga hästi hakkama ei saanud - üks häda ajas teist taga...
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
muri666
HV kasutaja
|
20.04.2006 16:47:36
|
|
|
Linux on tasuta. Tasuta siis kõigile? Täpsemalt fedora core 5. Võin panna selle firma arvutisse ning openoffice jne ning kellelgi ei ole midagi kobiseda?
On kõrvataha jäänud et redhat mingit raha nagu tahab saada.
Uuendused on mõni aasta tasuta ja siis vaja maksata?
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
20.04.2006 16:51:53
|
|
|
Fedora puhul toetatakse vist kuni kahte väljalaset, reaalselt aasta-paar. Peale seda kas installid uuema või oled ilma uuendusteta. Üldiselt on maailma erinevaid linuxeid täis ning kui tähtis on võtta praegu üks neist ja seda pidevalt uuendada siis tuleb endale sobiv valida.
Ning Linux on reeglina vaba tarkvara. Ehk siis sul on vabadus olla eraisik või firma, tasuta on igaljuhul.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.04.2006 16:53:47
|
|
|
muri666 kirjutas: |
Linux on tasuta. Tasuta siis kõigile? Täpsemalt fedora core 5. Võin panna selle firma arvutisse ning openoffice jne ning kellelgi ei ole midagi kobiseda? |
jah kõigile neile küsimustele
Tasulised on mõned üksikud distributsioonid. Enamasti küsiti seal raha tehnilise toe ning kiirete turvaparanduste eest ning neid distrosid kasutavad vähe suuremate nõudmistega serveri adminid.
Redhat'is tahetakse raha saada nende Enterprise Editioni eest. Kodukasutajal pole seda mõtet hankida kuna FC on märksa mugavam kasutada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
obu90210
HV kasutaja

|
05.06.2006 13:16:39
|
|
|
marqs kirjutas: |
samas praegu ajan ltspice samuti läbi wine(0.9.11) ja see näib õigeid numberid jagraafikuid andvat.
aga need rakendused on oma köögipoolel hansaraamast ja muust kontorivarast niivõrd kauged, et siit mingeid järeldusi teha ei tasuks.
|
tegelen hansa tarkvaraga igapäevaselt ning kinnitan, et hansaraama läheb linuxil edukalt tööle . Justnimelt Winega. testitud, proovitud.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
21.04.2007 03:34:07
|
|
|
obu90210 kirjutas: |
marqs kirjutas: |
|
tegelen hansa tarkvaraga igapäevaselt ning kinnitan, et hansaraama läheb linuxil edukalt tööle . Justnimelt Winega. testitud, proovitud. |
lisaks peaks vist ettevõtetes see võimalus olema(näiteks wine'ga töötab programm ebatabiilselt), et kui näiteks on kasvõi üks remote desktop'i toetav Windows'i platvormil töötav masin olemas, siis saab sinna paigaldada probleemse tarkvara ning sellele masinale juurde pääseks GNU/Linux keskkonnast rdesktop tarkvara kasutades. Siit edasi kerkis mul aga mõte, et kui näiteks töö juures on Windows'i server ning sinna osta tööle mingi kallis tarkvara(näiteks AutoCad) ja tagada rdesktop'iga mitmele kasutajale serverile juurdepääs, siis hoiab väga palju raha kokku, sest ei pea AutoCad'i igasse masinasse eraldi paigaldama. Kui AutoCad'i litsents seda lubab, siis tehniliselt peaks mu mõttekäik vist teostatav olema?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|