Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mahfiaz
HV kasutaja

sõnum 13.03.2006 17:14:26 vasta tsitaadiga

Tõstatades vb pisut ununenud teemat tarkvarapiraatlusest, siis vist on asi sedamoodi, et nii kaua, kui inimene pole kunagi ise üritanud leiba teenida, siis ta ka ei saa aru, miks teised seda siiski teevad. Mis tunne on, kui oled progenud, vb koguni nn järelmaksuga, osanik/progeja, aga turundussektori juhataja tuleb ja ütleb ühel päeval, et hädapärast pool miinimumpalka saame maksta, mingit kasumilootust pole, sest keegi võll jagab üle p2p meie uusimat üllitist?
Muidugi on igasugusel tarkvarapiraatlusel ka teine külg - enne kui ma midagi ostan, ma tavaliselt proovin programmi järele, et veenduda valiku õigsuses. Mida teha soovimatu tarkvara litsentsidega? Mu isal on väike firma ja meil on kõik tööks vajalikud programmid litsentidega - Adobe Creative Suite, Corel Draw +Photopaint, loomulikult ka XP home ja MS Office, Abbyy Finereader (parim eestikeelne OCR). Enda arvutis kasutan vaid vabavaralisi programme - hetkel ubuntu, programmidest tarvilikumad Screem HTML, Inkscape, GIMP. Muidugi ma ei väida ka, et mu arvutid päris puhtad oleksid, kunagi, kui koju vaid kitsaribaline internet ulatus, siis säilitasin kõike, mille kätte sain - k.a progede installikad, mida pole kordagi isegi proovinud, neid aga alles nüüd, pool aastat pärast lairibaühenduse saamist kustutan.
Kõik asjad, mida tavakasutaja arvutiga teha võiks üritada saab enamjaolt ka vabavaraga tehtud - vahel on vaja pisut enamat tööd või taipu, tihti ka vastupidi. Vaja on vaid pisukest viitsimist ja õiget suhtumist teiste töösse.
Ma näiteks eelistan Photoshopi GIMPshopile. Loomulikult olen ma esimesega harjunud, aga ta on ka kiirem - eriti kõiksugude efektide preview'e renderdades, ilmselt optimiseeritum kood <- rohkem tööd. Selle eest ma maksangi, kui maksta ei taha, kasutan GIMPshop'i.

Keegi siin varem rääkis ka LPT - lock'idest. Kogu soft on võimalik crackida või lihtsalt dekompileerida, kohandada ja kompileerida, seega põhimõtteliselt võimalik crackida. Sama käib ka MacOS'i kohta, aga see on tõesti paras pirakas ja seni vaid oma raua toetusega, ehk kui keegi tahab maci kerneli kallale minna, siis jõudu.. vaevalt et tulem nii sujuvalt jookseb.

Mis pika sõnavõtu lõpetuseks? Kõige targemad/paremad on ilmselt need shareware litsentsid, mis lubavad vaba kasutuse noncommercial otstarbel - seega raske enamik nn piraatluseohtlikke (aka alla 20 "süsteemiadministraator") kasutajaid litsentsijärgselt seaduslikud kasutajad, ülejäänud aga saavad programmi kasutamisest mingit tulu, jagagu seda ka nendega, kes on eeltöö teinud.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tungraud
HV kasutaja
tungraud

sõnum 16.03.2006 19:38:53 vasta tsitaadiga

rahu rahu, ega see asi nüüd nii hull ka pole. Esiteks, kui ma praegu photoshopi niisama naljapärast ei näpiks, siis ma ka kunagi seda endale ostma ei hakkaks lambist, kui kunagi graafikaga tegelema hakkan. Seega see see on enamvähem nagu demo aga piiramatu kasutusajaga. Eks kõik areneb ja tekib ka inimestele rohkem vahendeid tarkvara soetamiseks. Teiseks on peaaegu juba võimalik teha oma asjatoimetusi freeware progedega. Seni veel oma senti tarkvarale ohverdanud ei ole, kuid kui kunagi hakkan raha jahvatama mingil alal siis on loomulik, et tarkvara eest pean maksma-ma ju teenin selle softiga kasumit.
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 16.03.2006 20:08:19 vasta tsitaadiga

Aga on ka selline variant et tarkvara pole reaalselt üldse vaja, ega ei tehta sellega ka mingit raha. Huvi on aga üksnes
tarkvara enda vastu s.t. et mitte selle vastu mida selle tarkvaraga teha saab, vaid just programmi enda vastu. Ükskõik
kas nimetada seda siis fetisismiks või kogumishuviks või õppimishuviks tarkvara kasutama.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.03.2006 20:13:32 vasta tsitaadiga

tungraud kirjutas:
Esiteks, kui ma praegu photoshopi niisama naljapärast ei näpiks, siis ma ka kunagi seda endale ostma ei hakkaks lambist, kui kunagi graafikaga tegelema hakkan.
Ning kui tahad rekkajuhiks hakata siis õppeotstarbel "laenad" kusagilt endale masina icon_rolleyes.gif

Kui kavatsed mingi programmiga tööd tegema ja raha teenima hakata siis pead selleks ka piisavalt investeerima. Seega piramine õppeotstarbeks ei ole mingil juhul vabandus.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 16.03.2006 20:19:36 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Ning kui tahad rekkajuhiks hakata siis õppeotstarbel "laenad" kusagilt endale masina icon_rolleyes.gif

Autokool loomulikult laenab koos õpetajaga.
Ho Ho kirjutas:

Kui kavatsed mingi programmiga tööd tegema ja raha teenima hakata siis pead selleks ka piisavalt investeerima. Seega piramine õppeotstarbeks ei ole mingil juhul vabandus.

Paljudel inimestel on loomulik vajadus midagi õppida. See tuleb tõenäoliselt uudishimust. Raha sellega teenima hakata
pole üldse primaarne. Palju on inimesi kes ei tööta oma erialal ja ei tahagi töötada ning õppisid seda ala üksnes huvist.
Tarkvara puhul pole siin erandit.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 16.03.2006 20:38:00 vasta tsitaadiga

Tsernobil kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Autokool loomulikult laenab koos õpetajaga.
Ka tarkvara õppimiseks korraldatakse kursuseid.
Tsernobil kirjutas:
Ho Ho kirjutas:
Paljudel inimestel on loomulik vajadus midagi õppida. See tuleb tõenäoliselt uudishimust. Raha sellega teenima hakata
pole üldse primaarne. Palju on inimesi kes ei tööta oma erialal ja ei tahagi töötada ning õppisid seda ala üksnes huvist.
Tarkvara puhul pole siin erandit.
Paljudele meeldiks lenduriks või kasvõi lihtsalt ülikoolis õppida kuid paraku ei tule need üldjuhul tasuta kätte.
Miks peaks tarkvara koha pealt tegema erandeid? Kui firma tahab et eraisikud saaks asju soodsamalt kasutada siis on tal ka vastavad paketid.
Üldjuhul tavainimene ei vajagi taolisi profitööriistu. Sama põhjusega ei osta valdav osa inimesi endale 5x kallimaid profitööriistu et auku seina puurida..

Kui lihtsalt tahetakse õppida õppimise pärast siis alternatiivseid asju mida uurida on üsna mitmeid.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 16.03.2006 23:51:23 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Üldjuhul tavainimene ei vajagi taolisi profitööriistu.

Aga jutt ei olnudki ju vajadusest vaid huvist.
Ho Ho kirjutas:

Kui lihtsalt tahetakse õppida õppimise pärast siis alternatiivseid asju mida uurida on üsna mitmeid.

Aga kui alternatiivsed asjad ei huvita.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.03.2006 01:16:23 vasta tsitaadiga

Tsernobil see, et millegi vastu on huvi ei vabanda seaduse rikkumist.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 17.03.2006 01:19:15 vasta tsitaadiga

Paljudest programmidest on ka soodsad "educational use only" Litsensid olemas (mis tõsi küll, lisavad vastava märke su "produktile"), samas aga lubavad täisfunktsionaalsust kasutades õppida... icon_wink.gif AutoCad näiteks,jne...
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 17.03.2006 01:19:47 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Eks ole tegelikult vahest tegemist samasuguse seaduserikkumisega kui 12.a.'sed maal vabalt traktoriga rallitavad ehk alaealised omal käel sõitmist õpivad. St. tiba jama kui esimest korda saad masinale rooli taha siis kui lubasid pead tegema.
Kui ohutult asjaga tegeleda siis pisikesed seaduseõgvendused on vaid moraali/südametunnistuse asi.

viimati muutis Elof 17.03.2006 01:30:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 17.03.2006 01:22:15 vasta tsitaadiga

@ Tsernobil
no siis vutt vutt poodi või klick klick mõnele veebilehele kus müüakse Photoshopi ja osta see endale.

viimati muutis punktiir 17.03.2006 01:36:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 17.03.2006 01:24:12 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
no siis vutt vutt poodi või klick klick mõnele veebilehele kus müüakse Photoshopi ja osta see endale.
icon_rolleyes.gif kellele see adresseeritud ?
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 17.03.2006 11:22:51 vasta tsitaadiga

TanElofJ kirjutas:
Auron kirjutas:
Eks ole tegelikult vahest tegemist samasuguse seaduserikkumisega kui 12.a.'sed maal vabalt traktoriga rallitavad ehk alaealised omal käel sõitmist õpivad. St. tiba jama kui esimest korda saad masinale rooli taha siis kui lubasid pead tegema.

Mina näiteks enamvähem sain siis esimest korda roolitaha kui hakkasin lube tegema ja olin oma grupis nö.üks parimaid samas kui mingi "eriti tegija" tüübiga kes kõvasti ikka Tallinnas oli varem kimand, kõva sõidumees ning muidu tuus kässeriga kurvivõtja olid pidevalt hädad ja eksamilt kukkus kahh tüüp kolinal lõpuks kõik korrad läbi.

SRY for OT.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 17.03.2006 11:57:28 vasta tsitaadiga

selliseid jõmme ei tohigi roolitaha lasta. aga see selleks

aga kas keegi on proovinud omale hankida photoshopi õppeotstarbel. adobe lehel peaks sellest kindlasti ka juttu olema. ma aint ei tea, kas eesti ka nende riikide hulka kuulub, kes sellega liituda tohivad
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 17.03.2006 11:59:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

educational use only

Tähendas viimati, kui aru sain - (üli)kooli nimekirjas olevatele inimestele kasutamiseks mõeldud tarkvara, mitte igaühele õppimiseks mõeldud versiooni icon_rolleyes.gif
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 17.03.2006 12:28:19 vasta tsitaadiga

http://www.adobe.com/education/purchasing/qualify.html

no seda küll, siis ongi õige aeg taas kooli minna icon_biggrin.gif

või kirjutada adobele kiri, et
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 17.03.2006 12:40:58 vasta tsitaadiga

TanElofJ kirjutas:
tsitaat:

educational use only

Tähendas viimati, kui aru sain - (üli)kooli nimekirjas olevatele inimestele kasutamiseks mõeldud tarkvara, mitte igaühele õppimiseks mõeldud versiooni icon_rolleyes.gif

Samas tänapäeval on see "ülikooli nimekirjas oleva inimese" periood suht pikk. Bakalaureuseõpe+magistriõpe nominaalaeg on 5a. Mõni kindlasti venitab seda 6-7 aastani. Selle ajaga jõuab juba riistvara 2-3 korda uuendada, tarkvarast rääkimata. Ja arvestades Eesti kõrgkoolide ja üliõpilaste rohkust, on neid ilmselt väga palju, kes nii odavama litsentsi saaksid.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Sonar
HV vaatleja

sõnum 27.03.2006 15:01:30 vasta tsitaadiga

Kirjutasin mängufoorumisse posti https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2689198#2689198 vastuseks, et varastavad loomulikult ning postitus kustutati hetk hiljem ettehoiatamata?! Kas nii HV võitlebki piraatluse vastu? Ilmselt "lugupeetud" moderaatoril, kes mu posti kustutas jäi silmadevahele need kümned postid samas teemas tegelastelt nagu PlatoonSgtElias, libe, Mario153, rlf, H!tman, flipbeat, mikk36 jt kel kõigil mäng käes enne müükitulekut. Et siis las jahume pirast ja kui keegi sellele tähelepanu juhib, siis kustutame ära, probleem kadunud! Geniaalne!
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 27.03.2006 15:10:53 vasta tsitaadiga

Ebay'st ju mäng ostetav icon_rolleyes.gif
Ma olen kindel, et on ka originaale. Ent kuidas teha vahet kasutajatel, kel originaal, kel' piraat on praktiliselt võimatu. Kui just ei hakata jama ajama stiilis "vanatädi saatis sünnipäevaks" <- pira.
tagasi üles
Sonar
HV vaatleja

sõnum 27.03.2006 15:22:46 vasta tsitaadiga

Vt vastava teema postide kuupäevi, mäng tuli USAs müüki 21. märtsil ja euroopas 24. märtsil. E-bay link on samaväärtuslik nagu ajakirja Digi varasem praktika lisada mänguarvustuste juurde linke netipoodidele, kust Eestisse kaupa ei saadeta või maksab kulleriga saatmine 50+USD (loe: rohkem kui mäng ise).
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 27.03.2006 15:34:29 vasta tsitaadiga

Sonar aga mida teha siis?Täitsa nii ju ka ei saa, et kui keegi tahab mängust omadest kogemustest rääkida siis ennem peab tegema mingi tõestava pildi koos mängu, plaatide, ostutšeki ja karbiga.
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 27.03.2006 16:16:43 vasta tsitaadiga

Sonar kirjutas:
Kirjutasin mängufoorumisse posti https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2689198#2689198 vastuseks, et varastavad loomulikult ning postitus kustutati hetk hiljem ettehoiatamata?! Kas nii HV võitlebki piraatluse vastu? Ilmselt "lugupeetud" moderaatoril, kes mu posti kustutas jäi silmadevahele need kümned postid samas teemas tegelastelt nagu PlatoonSgtElias, libe, Mario153, rlf, H!tman, flipbeat, mikk36 jt kel kõigil mäng käes enne müükitulekut. Et siis las jahume pirast ja kui keegi sellele tähelepanu juhib, siis kustutame ära, probleem kadunud! Geniaalne!

mina selle posti kustutasin. see pesitseb hetkel prygikastis. selle sisu:

Sonar kirjutas:
Varastavad. Häbi peaks raffal olema siin mängu suure suuga veel kiita/laita, kui ise pole kopikatki selle eest maksnud. Ebay linkamine on muidugi klassika, samamoodi nagu Digi ajakiri pani varem oma mänguarvustustes müügiinfoks mingid netipoodisid, kust Eestisse kas üldse kaupa ei saadetud või maksis saatmine Fedexiga 50USD.

Auron juba seletas veidi:
Auron kirjutas:
Sonar aga mida teha siis?Täitsa nii ju ka ei saa, et kui keegi tahab mängust omadest kogemustest rääkida siis enne peab tegema mingi tõestava pildi koos mängu, plaatide, ostutšeki ja karbiga.

yldiselt lugu on nii et mitte keegi ei saa kategooriliselt väita et kõigil kes mängu arvustavad enne selle saabumist eestisse on automaatselt pirajad. see oleks natukene ebanormaalne kui moderaator peaks kustutama kõik muljed selle mängu kohta enne mängu eestisse jõudmist(mängude hankimiseks on tänapäeval ka legaalseid meetodeid terve hulk - mõnel õnnelikul vahest ka enne poeletile jõudmist. ma ei pea neid meetodeid siin loetlema). teiseks, tegemist on siiski mängufoorumiga kus räägitakse mängudest, mingisugused syydistused jms igal juhul eemaldatakse sõnavahetuse vältimiseks. minule isiklikult(ma usun ka teistele) oleks palju huvitavam lugeda mängust endast kui vahtida lehekylgede kaupa mingit vaidlemist piramisest ja seda veel igas mänguteemas. usu mind et väga paljude populaarsete mängude teemad on raskesti modereeritud kuna leidub igasugu andekaid inimesi kes isegi reeglitega kusris olles suudavad muliseda torudest, pumpamisest jms. ja usu mind, see on tõesti tylikas iga kord hoiatama hakata postitajat kui tema posti maha tõmbad. seda eriti siis kui yhe laksuga viskad prykkarisse näiteks 15 postitust.
mängufoorum on siiski selleks et rääkida mängudest, mitte selleks et arutleda kes kui palju neid pirab, kust neid tõmmata saab või kuidas cracke peale panna.

Sonar
HV vaatleja

sõnum 27.03.2006 16:29:59 vasta tsitaadiga

Huvitav oleks teada sinu versiooni sellest, kuidas minu postis märgitud tegelased said mängu enne selle müügilejõudmist ameerikas ja euroopas (vt postid enne 21.03)? Tegelased, kellest mitmed on foorumi veteraanid ning mitmes valdkonnas vbolla arvamusliidrid. Kas postitus mängu väljatulekuga samal päeval (teoreetiliselt võimalik fänni poolt, kes tellis mängu välismaalt ette hoolimata krõbedamast hinnast), mille sisu on stiilis "proovisin, igav, pool tundi mängisin ja lasin maha", annab foorumile palju juurde ning on kooskõlas eeldusega tulihingelisest fännist?
tagasi üles
mutabor
HV veteran
mutabor

sõnum 27.03.2006 16:41:42 vasta tsitaadiga

Sonar, miks pean mina omama mingit versiooni sellest kuidas keegi mängu endale hankinud on? mis see minu asi on kui puhas kellegi teise sydametunnistus? mina ei ole politsei selleks et uurima hakata kus keegi midagi saab. samas ma ei leia et mul oleks õigust kustutada inimese arvamus mängust, milline see ka poleks. pealegi kui keegi peaks avaldama negatiivset arvamust siis see võib põhjustada diskussiooni mängu headest ja halvadest omadustest mis on iseennesest teretulnud nähtus. seda juhul kui asi ei lähe isiklikuks solvamiseks ja sõimamiseks(mida on ka ette tulnud, ja mitte vähe, siis peab jälle puhastustöid tegema hakata).

kas ma pean siis need postitused foorumist kustutama mis on tehtud enne mängu ametliku reliisi? et lihtsalt võtan ja tembeldan kõiki neid mehi pirajateks? sry, pole minu rida kellegi yle kohut mõistma hakata. miks ma sinu postituse eemaldasin ma juba selgitasin eelnevas postituses.

Sonar
HV vaatleja

sõnum 27.03.2006 16:57:26 vasta tsitaadiga

Kas sul endal siis ei ole imelik siia mingit Potjomkini küla ehitada? Käid fasaadi üle, et keelatud sõnu ei kasutata ja ukse taga käib tsirkus edasi. Milleks reeglid, kui nende sisulise täitmise üle moded ei otsusta? Sry aga tekstikontrolliga saaks bot kergemini ja kiiremini hakkama, pira-toru-crack sõnad keelu alla ja ongi fasaad korras.
Kui HV tahab ennast Eesti suurimaks ja parimaks IT foorumiks pidada siis minu arust tulevad selle trooniga kaasa ka teatud kohustused nagu vajadus hakata tähelepanu pöörama sisulistele probleemidele. Praegu käib tublide modede poolt hoogne muru värvimine jm enesepettus.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.