Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Tsernobil
HV kasutaja

|
11.03.2006 11:39:37
|
|
|
DeadZed kirjutas: |
Nonii, hakkan aru saama, mis inimestega tegemist on. kui keegi sõda tahab pidada, tuleks ta vangi panna või kõik hambad välja taguda või midagi sellist, mida Saddam Husseiniga tehakse.
|
Aga kas poleks parem gaasikambrid või meditsiinilised katsed, kui juba kord natsismist eeskuju võtma hakkad.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
11.03.2006 12:04:20
|
|
|
.. Igaljuhul olen aru saanud, misasi see HinnaVaatluse foorum on ja pange ennast palun põlema.... |
hakka või kirikus käima ja palvetama selle eest, et nii kehva närvisüsteemiga inimesed it-meesteks või kõrgematele kohtadele otsustama ei saaks..
ps. kui tahad kangesti eestit linuxeerida, pead tegema kanget lobitööd- lubama poliitikutele linuxi saabumisel nirvaanat, paremat ministrikohta, "kinkima" edukate ettevõtete aktsiaid vms.. või lubada otsutaja näoga 50m graniitkuju paigutada irbeni väina..
ammuilma pole riiklikul tasandil otsused lähtunud kõigile hoomatavast ratsionaalsusest vaid ikkagi mingist egoistlikust eneseteostuse kaalutlusest
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
11.03.2006 14:39:43
|
|
|
nutt ja hala põlemise teemal. |
No anna andeks, sa vist oled juba 14 täis küll või umbes nii, miks muidu paljas tiss su avataris on?
Kui raske on olla kirjuta www.pihi.net või mine lõhu puid. See kas keegi kasutab sindoosi (olgu siis pira või ei ) või linuskit on tema isiklik valik. Tehtu mis tahavad...[mul üks p*** puha] Samas selliste meetodite ja solvumisega sa midagi ei saavuta. Kui sa linuskis kodus oled, ole aga rõõmsalt õnnelik sest keskmine linuski admin saab küll sindoosi adminnist iga kuu miski 5000-10000 tammetõru rohkem. Las aga nad ikalduvad oma 6 000 palgaga ning palvetavad iga lõuna meerikamaa poole.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.03.2006 12:59:59
|
|
|
Silver?! nii suur vahe ikka vast ei ole
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2006 13:03:21
|
|
|
alliance kirjutas: |
Silver?! nii suur vahe ikka vast ei ole |
Oleneb mida too admin tegema peab. Võimalik et Linuxi omad saavad seetõttu rohkem et suhteliselt suur osa wini adminidest tegelevad peamiselt ainult töömasinate käigus hoidmisega. Linuxi tüübid aga valdavalt serverite hooldamisega. Ma arvan et enamus firmades on serverite hooldamine märksa tähtsam kui aeg-ajalt töölistel käe hoidmine kui nood mõne kahtlase maili saavad
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
13.03.2006 13:15:52
|
|
|
Igal juhul kui *kõik* Linuxile ümber koliks siis hakkaks kõik adminnid saama praeguste Linux-kastide adminnidega võrdset palka ?
Või hakkaks praegu Linuxi-kaste administreerivad kodanikud sandikopikaid praeguste MS-admillide sarnaselt saama ?
Vaevalt et Eestis tahetaks pakkuda võrdväärset palka kõigile Tux'i dresseerijaile, väljamaal ikka muru rohelisem ja palgid suuremad
viimati muutis Elof 13.03.2006 14:36:54, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
13.03.2006 14:02:26
|
|
|
kui keskmise linuxikasutaja IQ number on võrdne teemaalgataja omaga, pole Billil lähiaastatel küll midagi karta vaja
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
13.03.2006 14:04:35
|
|
|
Scart, julgen arvata et see number on tunduvalt kõrgem, ja et mainitud kasutaja kahjustab seda keskmist tugevalt
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
13.03.2006 14:52:57
|
|
|
Ega Hitler olnud ka just kõige teravam nuga sahtlis, ent ülevoolava fanaatilisusega saatis korda üsnagi palju
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
13.03.2006 17:49:21
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Võimalik et Linuxi omad saavad seetõttu rohkem et suhteliselt suur osa wini adminidest tegelevad peamiselt ainult töömasinate käigus hoidmisega. Linuxi tüübid aga valdavalt serverite hooldamisega.
|
Ho-Ho, sa oled ikka paras maniakk oma tõeväänamisega. Windowsi servereid on Eestis piisavalt palju.
Vaata näiteks microsoft.ee kodulehelt edasimüüjate/partnerite alt. Kõik seal kirjas olevad firmad kasutavad Windowsi
servereid ning on spetsialiseerunud just MS-le. Paljud neist on teenusepakkujad (hooldus) s.t. et nad pakuvad oma
klientidele ka teenust Windowsi serverite teemal, plus kaasates väga palju muud kommertssofti ning riistvara pole ka
mitte põlveotsas tehtud vaid pigem IBM-i serverid. Mis palka puutub, siis ei saaks siin erilist vahet teha, välja arvatud
juhul kui Linuxi adminn peab tegelema ka mahukama arendustööga (siis saab jah rohkem).
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2006 21:57:37
|
|
|
Tsernobil kirjutas: |
Vaata näiteks microsoft.ee kodulehelt edasimüüjate/partnerite alt. Kõik seal kirjas olevad firmad kasutavad Windowsi
servereid ning on spetsialiseerunud just MS-le. |
Palun täpsusta kas nad:- kasutavad ainult wini servereid
- peamiselt wini servereid
- lisaks Linuxi serveritele ka mõnd wini serverit.
Eriti tore oleks kui oleks võimalik teada saada ka allikas kust selle info teada saad/said.
[edit]
Ma julgeks oletada et umbkaudu pooled microsoft.ee lehel edasimüüjate/partnerite all olevaist firmadest kasutavad veebiserveris *nix'i või *bsd'd, Apache't üle poolte
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
13.03.2006 22:14:24
|
|
|
Palun täpsusta kas nad:- kasutavad ainult wini servereid
- peamiselt wini servereid
- lisaks Linuxi serveritele ka mõnd wini serverit.
|
[*]peamiselt wini servereid
Eriti tore oleks kui oleks võimalik teada saada ka allikas kust selle info teada saad/said.
|
Vaata, ma olen sust lihtsalt vanem - allikaks on isiklikud kontaktid.
[edit]
Ma julgeks oletada et umbkaudu pooled microsoft.ee lehel edasimüüjate/partnerite all olevaist firmadest kasutavad veebiserveris *nix'i või *bsd'd, Apache't üle poolte  |
Oh, veebiserver on äritarkvara skaalal üpris tähtsusetu ja üks lihtsamaid servereid üldse.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.03.2006 23:11:52
|
|
|
Vaata, ma olen sust lihtsalt vanem - allikaks on isiklikud kontaktid. |
Minu vähesed umbes viimase 10a jooksul saadud isiklikud kogemused näitavad seevastu et valdavalt kasutatakse Linuxi servereid. Ju me liigume väga erinevates ringkondades
Oh, veebiserver on äritarkvara skaalal üpris tähtsusetu ja üks lihtsamaid servereid üldse. |
Kuid kas näiteks MS'i sertifitseeritud partnerite poolt ei võiks oodata et nad ka nii lihtsate asjade jaoks kasutaksid MS'i softi? Minu väike uuring näitas et ~47% neist kasutavad Linuxit, ~8% FreeBSD'd ning ülejäänud ~45% erinevaid wini versioone. Allikas http://uptime.netcraft.com/
Poleks oodanud MS'i partneritelt nii laialdast "üle aisa löömist".
Hetkel pole viitsinud teisi MS'i lehel olevaid linke läbi kolada. Kui see väga kedagi huvitab võin seda teha kuid kahtlen et üldpilt oluliselt muutuks ühele või teisele poole.
Btw, miks su arvates on veebiserverid nii tähtsusetud? Kas neil mitte pole tarvis väga head uptime'i ning kräkkerikindlust? Firmasiseste serveritega on reeglina see et nendel võib väljapool tööaega kõiksugu loomkatseid teha ilma et töö häiritud oleks kuid veebiserverit ei võta keegi nii naljalt maha kui midagi vaja muuta on. Samuti on siseserverites turvanõuded reeglina hoopis midagi muud võrreldes otse neti küljes istuvate asjadega.
Btw, vaatasin pulli pärast data.zone'i ning ühe seal hostitud serveri kohta inffi. Mõlemad olid Linux/Apache peal. Kas mitte ei võiks oletada et Zone'i laadne suur virtuaalserveri pakkuja võiks vajada väga suurt veakindlust ning vastupidavust nii riistvaralistele ja tarkvaralistele riketele kui ka rünnakutele? Kui win seda tõesti pakuks ning enterprise lahendused oleks sinu jutu järgi targem wini peale ehitada siis huvitav miks nad seda teinud pole?
Tuntumatest veebiserveritest kasutavad Linuxid veel neti.ee, rate.ee , hot.ee, microlink.ee, delfi.ee, postimees.ee, www.ee
Wini peal nägin arvutid.com,
Esialgse "tõe väänamise" kohta nii palju et sa said sellest pisut valesti aru.
Minu kogemuse järgi väiksemates firmades peab sageli admin tegelema ka tavamasinate hooldamisega. Tihtipeale on serveritega tegelevaks isikuks hoopis keegi teine. Kuna sageli on serverid just Linuxi peal ning serverite administreerimine on reeglina vastutusrikkam tegevus kui töömasinate käigus hoidmine siis tegin loogilise järelduse et suurema vastutusega inimesed on kõrgemalt tasustatud. Ehk siis teisisõnu on paljud wini adminid sisuliselt tööarvutite hooldajad ning puhtad Linuxi adminid serverite adminid, serverite adminid saavad minu teada ka rohkem palka.
Loomulikult kui on ühes isikus koos nii töömasinate kui serverite hooldaja siis on lugu hoopis teine.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
14.03.2006 00:13:51
|
|
|
Btw, miks su arvates on veebiserverid nii tähtsusetud?
|
Sellest mida mina arvan, pole ma üldse midagi rääkinud.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
14.03.2006 07:28:51
|
|
|
Magamata ja söömata nagu ma olen käiks ühe hullu mõtte välja: üldise sundkorralise "aasta pärast on kõik-see-mees Linuxil!" asemel võiks ju rakendada soovitust - minna *võimaluse korras* Linuxile üle. Näiteks - varem või hiljem ju masinaid parandatakse/uuendatakse. Miks mitte siis juhust kasutada ning uuele masinale Winni asemel Linux (või suvaline muu odav OS) peale lükata? Akendet pool kujundada Winblowsi stiilis, ehk siis need kasutajad kes pikemalt menüüdes surfata ei viitsi ei pea isegi aru saama et istuvad võõra opsüsteemi taga. Saan täiesti aru et kasutajale on kõige olulisem siiski rakendused ja mitte OS ja see on koheselt probleemiks kasvõi erinevate dokumendiformaatide pärast. Siinkohal aga tuleks mängu IT tugiisik/süsteemiadminn/vms patsiga poiss, kes juba enne üleminekut kasutajaid suunab. Näiteks et Wordis tuleb salvestamisel failitüübiks valida mitte DOC vaid HTML (Wordi genereeritav HTML on küll spagetikoodi täis, aga seeest vaadatav suvalise brauseriga ning peaks ka muudes progedes samasugune välja nägema nagu Wordi enda aknas). Vast annaks isegi mõte registrisissekandega antud tüübi vaikimisi kasutatavaks sättida.
Ehk siis oleks tegu väga vaikse üleminekuga... suuremamastaabilist (loe: kulukat) üleminekut tuleks ette alles päris lõpus kui jäänud on ainult minimaalne hulk Winni peal elavaid kodanikke.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
14.03.2006 13:50:46
|
|
|
HacaX, seda on proovitud päris mitmel pool. Pidurdama jääb ikkagi (asutusesisene) dokumendifailide vahetus (mitu inimest kirjutavad ühe dokumendi eri osasid, parandamised, kooskõlastamised jms), paraku on elu näidanud et vähegi suuremas kontoris MS Office't ja OpenOffice't kõrvuti kasutada on ilge piin, nii kasutajatel kui ka neid toetaval IT-toel. Lisa puhttehnilistele probleemidele veel kasutajate puhtsubjektiivsed eelistused, arvamused ja igasugune krillimine (et miks temal see msoffice on ja mina mingi neegri-OOO'ga pean läbi ajama, mina ei oska, taha, suuda ja olen rohkemat väärt..) ja hullumaja ongi valmis. Lihtsam on muutused korraga sisse viia, alguses on hullem aga läheb vähemalt kiiremini mööda. Ja alles siis, kui kontoritarkvara (pluss muu, mis peaks kõigile töötajatele ühine olema) on ühtlustatud, siis võib hakata mõtlema, kas ja miks opsüsteemi vahetama hakata.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
oth
HV vaatleja

|
14.03.2006 16:54:12
|
|
|
Töötan yhes Eesti teadusasutuses ja siin mõned minu tähelepanekud. Peaaegu kõigeks kasutatakse Linuxit, Windowsi olen näinud ainult paaris lauaarvutis. Kõikides serverites ning samuti kohalikus klastris on Linux. Rõhuv enamus erialasest tarkvarast, nii vaba kui tasuline, on *nix-ite jaoks arendatud. Kohapeal kirjutatavad programmid ka. Kyllap eksisteerivad ka Windowsi pordid, aga nende kasutamine oleks lisapingutus. Mulle isiklikult tundub, et Windowsi kasutatakse põhiliselt Powerpointis presentatsioonide ettevalmistamiseks, aga ka neid tehakse järjest rohkem OO-s või Latex-i abi. Raamatupidamise kohta ei tea ma midagi, seal on võibolla Windows. Siin toodud näide on kindlasti pisut ekstreemne ja ma ei yrita midagi tõestada .
|
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
14.03.2006 17:16:05
|
|
|
Teadus on selles kontekstis väga hea valdkond sest a) arvuteid kasutavad inimesed on hoopis teisel tasemel kui tavalised kontoritöötajad b) oluliste süsteemide arendus käib käsikäes ja kõrvuti kasutamisega c) kontoritarkvara kui sellist on suuremas osas vaja ainult tulemuste ilusaks vormistamiseks ning sageli tavatarkvara selleks otstarbeks ei kõlbagi (MS Office valemiredaktor on pikemate valemite kirjutamiseks õudus kuubis) ja d) raha on alati vähe ning seda tuleb kulutada olulistele asjadele
Tore aeg oli, kui sai ise veel teadusvallas töötatud.. aga palgaga oli kahjuks nirusti Härdalt loodan et ehk on praegune olukord natukenegi parem
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
14.03.2006 17:54:19
|
|
|
pppd kirjutas: |
Pidurdama jääb ikkagi (asutusesisene) dokumendifailide vahetus MS Office't ja OpenOffice't kõrvuti kasutada on ilge piin.. |
Siis on ilmselt vaja juba korralikku grupitöötarkvara. Kõrvuti ei peagi kasutama. kui office nii kui nii ostetud võib ju seda ka linuxi peal kasutada.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
14.03.2006 19:32:55
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
Siis on ilmselt vaja juba korralikku grupitöötarkvara |
Hmm.. ma võin küll olla aeglase arusaamisega, aga ma ei taipa ka pikemalt mõeldes, kuidas grupitöötarkvara kasutamine otseselt failide mitme inimese poolt kasutamisesse (erinevate softidega) puutub? Jah, see (grupitöötarkvara) lihtsustaks dokumentide vahetust ja üldist asjaajamisprotsessi ennast, aga nt OOo mõnevõrra puudulikku MS Office formaatide tunnistamist (millest jutt sisuliselt käis) ei lahenda see kuidagi.
Kõrvuti ei peagi kasutama. kui office nii kui nii ostetud võib ju seda ka linuxi peal kasutada. |
Mõttetu nikerdamine ja ressursi raiskamine. Kui kõik litsentsid on niigi olemas, siis saab väga raske olema üldse seda üleminekuvajadust põhjendada - pealegi mida selline poolik üleminek üldse annaks, sõltuvus MS Office'st jääks endiselt kehtima?
Ja lõpetuseks - ärgem unustagem üht põhilist tõde - opsüsteem iseenesest (vahet pole, kas tasuline või tasuta) ei saa olla eesmärk omaette, arvuti ja sinna installitud programmid on eelkõige mõeldud kasutajale määratud tööülesannete täitmiseks, need kasutaja tööülesanded määravad kasutaja tarkvarale kehtivad nõuded, vastavalt nendele (ja mõnele kriteeriumile veel, nt asutuse tarkvarapoliitika, konkreetse tarkvara hind ja kulud hooldusele jms) valitakse kasutaja tööülesannete täitmiseks sobilik tarkvara (märkusena, minu jutt oli näitena ja ainult teemal MS Office vs OpenOffice.org) ning alles selle valiku põhjal valitakse opsüsteem ja riistvara. Kui on tõsine ja põhjendatud vajadus kasutada millegi tegemiseks MS-i tarkvara, siis on oluliselt mõttekam jooksutada seda ka MS-i opsüsteemil (nagu enne öeldud, vajadus põhjendab terve komplekti kulud), mingi nikerdamine eesmärgil et saaks endale vastu rinda peksta, et mul jookseb asutuses ainult linux, on äärmiselt mõttetu (kui sellise (tasuta) nikerdise ülevalpidamine võtab rohkem ressursse kui mingi softi ostmine).
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
14.03.2006 20:00:21
|
|
|
Ja lõpetuseks - ärgem unustagem üht põhilist tõde - opsüsteem iseenesest (vahet pole, kas tasuline või tasuta) ei saa olla eesmärk omaette, arvuti ja sinna installitud programmid on eelkõige mõeldud kasutajale määratud tööülesannete täitmiseks, need kasutaja tööülesanded määravad kasutaja tarkvarale kehtivad nõuded, vastavalt nendele (ja mõnele kriteeriumile veel, nt asutuse tarkvarapoliitika, konkreetse tarkvara hind ja kulud hooldusele jms) valitakse kasutaja tööülesannete täitmiseks sobilik tarkvara (märkusena, minu jutt oli näitena ja ainult teemal MS Office vs OpenOffice.org) ning alles selle valiku põhjal valitakse opsüsteem ja riistvara. Kui on tõsine ja põhjendatud vajadus kasutada millegi tegemiseks MS-i tarkvara, siis on oluliselt mõttekam jooksutada seda ka MS-i opsüsteemil (nagu enne öeldud, vajadus põhjendab terve komplekti kulud), mingi nikerdamine eesmärgil et saaks endale vastu rinda peksta, et mul jookseb asutuses ainult linux, on äärmiselt mõttetu (kui sellise (tasuta) nikerdise ülevalpidamine võtab rohkem ressursse kui mingi softi ostmine). |
Väga hästi öeldud. Opsüsteemil pole asutuse jaoks üldse mingit tähtsust s.t. et kõigepealt tuleb selgeks teha ülesanded,
siis leida nende ülesannete lahendamiseks sobilik tarkvara ning alles lõpuks vaadata millist opsüsteemi see tarkvara soovib.
Pealegi on opsüsteemi hind võrreldes tarkvaraga tühine ning samuti ei sõltu stabiilsus mitte opsüsteemist vaid pigem nendest
programmidest (kas on palju buge või ei).
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
14.03.2006 23:35:35
|
|
|
pppd ja Tsernobil, väga tore aga lõpetame siis selle konkreetsete rakenduste konkreetsete võimaluste võrdlemise ja püüame asja vaadata kui ühtset tervikut-
Antud juhul pakuks mina välja kriteeriumid, millele korralik äriühingu infosüsteem peaks vastama:
- toetama ühingu juhtimist ning olema vastavalt sellele kohaldatav;
- teistest sarnastest lahendustest eristuma ning tagama konkurentsieelise;
- info ja lahendus peavad olema turvaliselt kaitstud;
- arenema koos organisatsiooniga;
- piisavalt jätkusuutlik, et kiiremini kui teised kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid;
- ennast rahalises mõttes ära tasuma;
- lihtne kasutada;
- odav hallata ja toetada;
- vajadusel ühilduv partnerite süsteemidega;
st minu jaoks tulevad siit märksõnad: avatud kood, avatud failide formaadid, skaleeruv, stabiilne, turvaline, jne.
Nüüd palun öelge milline on Microsofti infosüsteemi lahendus (palun ärge nimetage konkreetseid tooteid ala Office, Exchange, Project jne) mis kas või ligilähedaselt vastaks nendele kriteeriumitele. Täielikult ei vasta sellele loomulikult mitte ükski lahendus, sest see on ideaal, mille poole võiks pürgida.
Microsoft jms iganes konkreetsed programmid või tarkvaralahendused on surnud tee. See on juba üheksakümnendatel läbi käidud ning sinna tagasi ei ole vaja.... Keegi ei taha enam osta konkreetseid programme, vaja on organisatsiooni vajadustele võimalikult täpselt vastavat terviklahendust.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
15.03.2006 00:41:17
|
|
|
Microsoft jms iganes konkreetsed programmid või tarkvaralahendused on surnud tee. See on juba üheksakümnendatel läbi käidud ning sinna tagasi ei ole vaja.... Keegi ei taha enam osta konkreetseid programme, vaja on organisatsiooni vajadustele võimalikult täpselt vastavat terviklahendust. |
Terviklahendus koosnebki tarkvarast ehk programmidest. Pole veel kuulnud arvutitest mis töötaksid ilma programmideta.
Kui aga pidasid silmas eritellimusi, siis miks mitte kui rahakott kannatab.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
15.03.2006 02:23:31
|
|
|
pppd ja Tsernobil, väga tore aga lõpetame siis selle konkreetsete rakenduste konkreetsete võimaluste võrdlemise ja püüame asja vaadata kui ühtset tervikut-
Antud juhul pakuks mina välja kriteeriumid, millele korralik äriühingu infosüsteem peaks vastama:
- toetama ühingu juhtimist ning olema vastavalt sellele kohaldatav;
- teistest sarnastest lahendustest eristuma ning tagama konkurentsieelise;
- info ja lahendus peavad olema turvaliselt kaitstud;
- arenema koos organisatsiooniga;
- piisavalt jätkusuutlik, et kiiremini kui teised kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid;
- ennast rahalises mõttes ära tasuma;
- lihtne kasutada;
- odav hallata ja toetada;
- vajadusel ühilduv partnerite süsteemidega;
st minu jaoks tulevad siit märksõnad: avatud kood, avatud failide formaadid, skaleeruv, stabiilne, turvaline, jne.
Nüüd palun öelge milline on Microsofti infosüsteemi lahendus (palun ärge nimetage konkreetseid tooteid ala Office, Exchange, Project jne) mis kas või ligilähedaselt vastaks nendele kriteeriumitele. Täielikult ei vasta sellele loomulikult mitte ükski lahendus, sest see on ideaal, mille poole võiks pürgida.
Microsoft jms iganes konkreetsed programmid või tarkvaralahendused on surnud tee. See on juba üheksakümnendatel läbi käidud ning sinna tagasi ei ole vaja.... Keegi ei taha enam osta konkreetseid programme, vaja on organisatsiooni vajadustele võimalikult täpselt vastavat terviklahendust. |
Ega siis kõik kes siin vastu vaidlevad ole Linuxi vastu, esiteks, ning teiseks ei ole see ka mingi taevamanna, mis kõik probleemid lõpetab ja maailma rahu, "Ilus unistus ilma Microsoftita!" toob.
Siit vastu küsimus, et mis mõttes on terviklahendused surnud tee? Kui mina soetan tarkvara, siis soovin saada tervet komplekti, soovitavalt ühest kohast, ilma pead murdmata! Seda pakub MS - OS, kontor, andmebaasid, serverid jne. kurat tellin kõik sealt saan veel alet ka. Ettevõttena pean niikuinii toe eest maksma, turvalisus ei ole kinni ainult Windowsi enda "läbilaske võimes", peaaegu kõik inimesed, kes on CVsse kirjutavad - arvuti oskus, on näinud või katsunud Wini ja office-it, ei vaja nad selle kohast lisa õpet ega midagi - MS "kummardada" on mulle mugavam.
Punkt vajadusel ühenduv partneri süsteemidega on kindlasti suur eelis MSi toodetel, neid on lihtsalt rohkem!
Samuti ettevõtted, kes kasutavad eri tarkvara, mis on kirjutatud MS baasile ja oli "väga kallis" tellida, mis peaks olema MINU motivatsioon selleks, et seda investeeringut uuesti ette võtta, kui vana mind täiesti rahuldab?
Mulle on sellest "vestlusest" jäänud mulje, et siin on kahte liiki "vaidlejaid", ühed, kes iga hinna eest tahavad kõigile arvutitele linuxi instaleerida, sest see on tasuta ja seal ei ole karbil kirjas "Microsoft" ning teised, kes ei ütle midagi kindlat vaid vaagivad hetke olukorda ning teevad vastavalt sellele otsuse - ning kahjuks jäävad nad surmani vaidlema!
Linux ei ole jumalast ja Windows, või siis parem juba kogu MS, ei ole kuradist! Kindlasti ei thiks unustada alternatiiv tarkvara, aga iga monopoli vastu ei tohiks ka pimesi võidelda, sest keegi tark ütles sulle, et nii on hea. Praeguses olukorras ei kujutaks ma ette, et kõik hakkaks win-i asendama, see tooks meie riiki totaalse kaose, hetkel tundub see "mitte töötav" süsteem igati õigustatum kui alternatiiviks pakutav Linuxi Messias.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
15.03.2006 05:10:18
|
|
|
...kasutajate puhtsubjektiivsed eelistused, arvamused ja igasugune krillimine (et miks temal see msoffice on ja mina mingi neegri-OOO'ga pean läbi ajama, mina ei oska, taha, suuda ja olen rohkemat väärt..) ja hullumaja ongi valmis. |
Tehke selline diil (näiteks), et OOo kasutajad saavad aasta jooksul iga kuu kuni 100 krooni palgalisa ja kogu see krillimine-vingumine on otsekohe vastupidine! Kontoritöötajad on teadagi eriliselt kadedad siis kui kolleegile kasvõi paarkümmend krooni palka juurde kirjutatakse
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|