Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Anti112
HV Guru

|
22.02.2006 19:51:24
|
|
|
alariv kirjutas: |
Anti112 kirjutas: |
mine käi korra Hifi-klubis ja Sound&Cinemas ära, kuula sama oma lemmikplaadiga erinevaid süsteeme ja usu mind leiad kindlasti erinevusi erinevate süsteemide vahel. |
seal on ikka sissemängitud süsteemid? |
Usu mind, sissemängimisega muutub kõlari heli suht marginaalselt, kõlari üldise tonaalsuse tunned ära ka otse kastist välja võetud kõllide puhul. Kui ikka sound üldse ei istu, ei aita see sissemängimine ka...
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
22.02.2006 20:57:40
|
|
|
dexter666 kirjutas: |
... sellepärast kasutavad nad keskmisest paremaid kõlareid, võimendeid(NAD, Marantz, jt). Ja muusika kuulamisel unustage oma bassikad ära, muusikat kuulatakse ikkagi stereona. |
Lisaks siia juurde Harman/Kardon
Norras olles oli meil majas just Minu Harman 3480 ja sõbra NAD C 372. Erilist vahet polnud, NAD võimsam aga kvaliteet sama. Kõlareid 4, 2 andsid rohkem bassi (2x400W rms) ja 2 kõrgemaid 2x100W rms). Ja ei mingit 5.1 ikka vanakooli STEREO
Mina enam vatid kõrvus muusikat ei kuula. Pole erilist vahet kas klassika või disko, kui tehnika hea siis tuleb ikka hoopis teisiti. Arvutikõlareid enam ise üldse ei kasuta. Kui siis ainult KOSS SB45 kõrvaklappe. Hetkel siis arvuti usb -->Creative 2 ZS Video Editor--> H/K 3480--> Audes põrandakõllid Kel võimalus soetage ikka kvaliteetne tehnika. ebay.de on saadaval ka kasutatud väga muhedat kraami
Jõudu
alariv kirjutas: |
kas keegi oskab siis üldse nendest NAD-idest rääkida midagi? |
Neid NAD süsteeme on Norras igas muusikalembeses kodus. Kel võimalik siis miks mitte. Heli on neil ikka väga hea. Soovitan eriti neile kel meeldib rohkem bassi peale keerata. Kodudisko jaoks suurepärasted.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
23.02.2006 18:02:30
|
|
|
mul on stereokõlarid 2*200w rms. millist võimu oleks mõttekas osta umbes 5k eest?
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
23.02.2006 19:19:59
|
|
|
mart006, mis kõlarid täpsemalt? Kavatsed mida nendega teha? Hiljem täiendada oma helisüsteemi ei taha?
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
23.02.2006 19:58:39
|
|
|
2*turbosound tmi102 200w rms inverterid taga. keskmiste element 12'' kõrgetel 1''. Täiendamine läheb ilmselt liiga kalliks...
5.1 või 7.1 ei kannata rahakott ära. ma ei taha mingit low-end süsteemi teha. kõlarid on kõvad niiet neile korralik stereovõim esialgu ma arvan.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
23.02.2006 21:25:54
|
|
|
ma täna panin süsteemi upgrade puhul uue windowsi peale ja koos sellega uue kX versiooni oma Live!-le. heli kvaliteet ja puhtus kasvasid sedavõrd, et võttis kohe silmad (kõrvad?) suureks. enne esinesid aegajalt helis artefaktid (väga low-rate mp3 sarnanane) ning bassi võimendamisest jäi puudu. nüüd on olukord palju parem kahjuks puudub mängudele küll EAX tugi
edit:
arusaamatuste vältimiseks mainin, et enne olid peal creative oma draiverid.
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
23.02.2006 23:01:27
|
|
|
Kas ma olen ainus kellele näib, et siin läheb süvenevalt offtopicuks? Teema algne mõte oli diskussioon teemal kui oluline on helitehnika kvaliteet, viimased postitused aga on pigem stiilis "OMFG, kui ülikõva 1337 tümps mul ikka on!!!!!11!!!" (no offence). Sry for OT. To mart006: miskipärast mulle tundub, et need sinu turbosoundid küll mingid väga kvaliteetsed kõlarid pole. Kuna muud infot/pilte pole, kerkivad silme ette plastkarpides odava otsa PA kõlarid, mis kõlbavad ehk kuskile auditooriumisse inimkõnet valjendama, aga mitte muusika taasedastuseks. Kahtlen ka nende võimsuses - ehk 70...100W on õigemad andmed? Võimendiks sobiks ehk midagi taolist.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Poco
HV kasutaja

|
24.02.2006 01:21:54
|
|
|
Turbosoundide puhul võib siiski 200w olla nii üks kui teine. S.t 200w peak või rms. Aga 5K eest ühtegi head võimu ei saa. Asja ajab küll ära "vladimiri" pakutu.
_________________ Ei tea vist üldse midagi... või siiski? |
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
24.02.2006 11:18:13
|
|
|
installisin ka su muljeid lugedes kx driverid. ei saa suurt aru erinevusest...suht sama ikka. aga nendel kxidel on interface jube
vladimir neelab oma sõnad alla ja läheb loeb enne kui turbosoundi sõimama hakkab.
http://www.turbosound.com/
minul 200w rms 400w program 2 way kõlarid. tõsi küll neid enam tootmises pole.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
24.02.2006 12:11:54
|
|
|
OK, Turbosound võib küll teha korralikke PA süsteeme, kuid PA puhul on esmane eesmärk ikka võimalikult suur helirõhk, vastupidavus, kompaktsus, kerge kaal; helikvaliteet ei ole niivõrd tähtis, koduseks muusikakuulamiseks on paremaid lahendusi. Kui aga pidusid korraldad, käravad need Turbosoundid küll. Ja teinekord too ikka täpsemad andmed ja mõni link ära, elu on õpetanud sellistesse "OMG, kui kõvad üüber-1337 500-vatised kõllid!!!!"-stiilis avaldustesse skeptiliselt suhtuma, seda põhjendatult. Ja mis peamine, ega vatid ei mängi, väga tihti teevad 20-vatised lairibavaljukad ära 500-vatistele kolme-neljaribalistele kõlaritele.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
alks737
HV vaatleja
|
24.02.2006 12:21:49
|
|
|
Kuna minu meelest on helitehnika muusika kuulamisel väga oluline, siis äkki keegi oleks nii hea ja soovitaks 1000 krooni eest nii häid stereokõlareid, kui saab (2.0 komplekti). Praegu arvutil väga vilets int. heli (C-Media sakib), kuid see plaanis varsti M-Audio Revolution 5.1 vastu välja vahetada. Ma tean küll, et 1000 eest häid kõlareid ei saa, kuid soovitage midagi normaalset, kuulan põhiliselt rokki ja reggaet, vahest ka poppi ja üht-teist muud. Viimasel ajal mängin arvutimänge harva ja filme vaatan ka suht vähe. Enne, kui seda teemat nägin, oli mõttes osta odavam 5.1 komplekt, kuid seda teemat lugedes sain aru, et odav supakas ei annagi suurt midagi juurde ja parem 2 korralikku kõlarit, kui 5 + 1 viletsat. Soovitage siis palun norme kõlareid 1000 krooni eest.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
24.02.2006 13:12:50
|
|
|
pane null lõppu ja hakkame rääkima
mart006, interface on hull aga sellest peab ennast läbi närima. või on probleem et muusika ei tõmba turbot käima?
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
24.02.2006 13:15:14
|
|
|
jaa kuigi isegi lähedalt kuulates on nendel kõllidel helikvaliteet estonia 25ac-311 kõllidest parem (võrdlus pole kohane, on ju kõllid nõukaaegsed). praegu on nad 4-kanalise stereovõimu taga mis annab 60 vatti kanalisse. kenwoodi odav võim suhteliselt. oleks vaja korralikku võimu millel saaks bassid ära kärpida oleks suts puhtam heli.
friik musa tõmbab käima küll vaja kogu kupatus maale viia siis seal saab korralikult möirgama panna . mul sama helikaart mis sul live 5.1 digital
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
24.02.2006 13:42:33
|
|
|
alks737 kirjutas: |
Kuna minu meelest on helitehnika muusika kuulamisel väga oluline, siis äkki keegi oleks nii hea ja soovitaks 1000 krooni eest nii häid stereokõlareid |
Kui sulle on helitehnika väga tähtis, siis ei soovitaks vist osta kõlle, mille sa mõne aja pärast välja vahetama peaksid ja ei tea, kas on mõtet osta helikaart, mis on kallim kui kõlarid, aga imo sobiks kõllideks 1k+ hinnaklassi
edukalt pacho pakutud defenderid..äkki on mõttekam sul oma süsteemi upgrade'da osade kaupa, ses mõttes,
et kui ma saan aru, et sul on raha praegu nii 2.6k (m-audio revolution maksab 1.6k), siis oleks mõtet võtta
vast need defenerid ja üks ajutine helikaart, näiteks Audigy 4 Bulk
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
27.02.2006 21:59:48
|
|
|
Nende Svenide juurde vajad ka võimendit (kasutatud javeidi korralikum ca 1000.-), Defenderitel on võimendi komplektis. Kas need Svenid Defenderitest ka paremad on, kahtlen, pigem enam-vähem samasse klassi jäävad.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
28.02.2006 18:08:02
|
|
|
mart006, sinu jutust on näha, et ise sa helitehnikast just palju ei jaga (4-kanaliga stereovõim, nõukaaegsed "ülipasad" estoniad jne ), pole mõtet siis ka asjatult kõvatada oma ära nihverdatud turbosoundi kõllidega ja tuua lambist tootja linki üleskutsega "vot lugege nüüd ullikesed", mida me sealt lugema peaksime sinumeelest??? nagu juba öeldud on, PA ja kodutehnika on ikka kaks väga erinevat asja, mis tehtud täiesti erineva eesmärgi täitmiseks...muidugi võib alati asju ka ristipidi kasutada, kuid selge on see, et tulemus ikka NII hea ei ole. ei ürita väita, et need kastid sul talutavat häält ei tee, kuid mis imesüsteemi sa sealt valmis komplekteerida kavatsed...tahad korralikku võimu, millel kärbid bassid ära ja siis ongi jube hea tulemus??? way to go, või mis selle peale öeldakse
alks737, loe teemat (teemasid) ja leiad üles küll õiged asjad oma jaoks, juttu on sellest siin kõvasti olnud!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
01.03.2006 17:58:22
|
|
|
kõva flamer oled küll Wiltz, või mis selle peale öeldakse!?. Anna parem hea nõu kui oskad. Kui ei oska ära flame.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
01.03.2006 19:11:47
|
|
|
mart006:Asi lihtsalt selles, et PA tehnikaga (antud juhul siis need turbosoundid) kodus muusikat kuulata on sama mõttekas kui Belarus traktoriga poodi piima järele minna. Nad ei pruugi oma funktsioonis (helide valjult esitamine tingimustes kus kvaliteet pole eriti määrav) üldse halvad olla, aga koju ei ole selliseid mõtet hankida.
Ja kui sa tuled teemasse, kus jutt on peamiselt helikvaliteedi üle käinud oma turbosoundidega kõvatama, et vot, kus on alles püssid, siis on see sama, kui pista oma nina mesilastarusse mee järgi, arvates et mesilinnukesed selle peale "oodi rõõmule" siristavad....
Siit ka soovitus (et niiöelda puust ja punaseks teha), kui läbusid nende kõlaritega korraldama ei hakka, müü nad järgmisele tümpsuotsijale ja hangi omale korralikud kodukasutamiseks mõeldud kõlarid. Ja nendele korralik vanakooli stereovõim.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
01.03.2006 19:43:45
|
|
|
jah tänud nõuande eest. usu mind ma tean seda isegi et korralik hifivõim ja korralikud audesed näiteks oleks palju parem variant. kuid kes neid ikka ostab. olen proovind müüa aga tulutult. pole küsind müstilist hinda - inimesed pole huvitatud lihtsalt. sellest ka mõte: kui ei saa neid müüa siis paneme matsuma . Ma ei jäta neid niisama vedelema. need ja korralik subwoofer sobivad küll täitma heliga ruumi mis on kõvasti suurem mu korterist ja ruum olemas ka...
ning kuna hifivõim oleks hifiwebist võttes umbes 6-7k plus audesed/korralikud isetehtud ka suht kallid siis siis...peab mõtlema. Kui keegi siin on turbosoundidest huvitatud siis võime lähemalt rääkida.
|
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja
|
01.03.2006 21:02:35
|
|
|
Lugesin siin selle teema läbi ja jäi mulje, et mul polegi eriti lootust mingit kuulatavat soundi välja imeda oma süsteemist . Sai ehitatud surroundikad (5.1 kõllid visatoni elementidest ja tevalo foorumi intzu arvutustega kastid ning filtrid), aga nüüd jama võimuga, et pole siis üldse lootustki saada kompetentset võimu ? 1 variant oleks ise ehitada transidega võim, aga skeemi pole võimeline koostama . Jootmisega saaks hakkama, aga skeemi vaja oleks 8) Ja sis 1 siuke küs, et mul 1 karbis 2 50W elementi, et kas siis kasti võimsus on 100W või midagi 50 ja 100 vahele? Mõcin, et uut helikat pole kah mõtet selle pasa "võimu" taha panna (kriheiti dtt2200 kombo seest kougitud 3 lõpupiskviidiga junn). Idee oleks nagu m-audio 5.1 revolution kaardiks. Ise kasutan sisteemi 320kbps mp3 ja flac(+1000kbps) kuulamiseks, mängimiseks ja DVD ning divx-de vaatamiseks.
|
|
   |
5 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
01.03.2006 21:02:41
|
|
|
vaata mart, kui sa natuke hoolikamalt foorumit loeksid, teaksid ka seda, et ma olen siin nõu andnud juba nii mõnelgi korral! k.a selles samas teemas
mis puutub sinu turbosoundidesse, siis küll neile ostja leiduks kui müüa oskaksid ja tahaksid, eks seda tuleb ka teha õigel ajal ja õiges kohas.
võimu saab kätte ka tükkmaad odavamalt kui 6-7k, ning stereo kõlaripaari vaid tellida omale kuskil 3-4k eest sellise, et sub'i pole enam vajagi!
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
01.03.2006 21:31:46
|
|
|
To Cooler(-10): siinsamas muu tehnika ostu/müügi foorumis on müügil üks ProCasteri ressiiver, mis omas hinnaklassis vastast ei leia. Kui ise ehitada tahad, proovi näiteks GainClone-i, hea lihtne võimendi, mille skeeme nett täis, kõige kallim osa sellest on ilmselt trafo, ca 40-vatisele 8-oomisele koormusele (mitte segi ajada tänapäeva odava otsa "40 vatiga"! Ehk siis uute "standardite" järgi on reaalne 40 W@8ohm "160 W RMS")viie kanaliga võimule maksab tutikas Tevalos vähemalt 900.- (selline). Sellele vaatamata vajad filmide jaoks dekoodreid. Kui filmide vaatamisel kasutad arvutit, pole probleemi, standalone-DVD mängija puhul vajad sellist, millel dekoodrid sisse ehitatud, või siis eraldi kodukino eelvõimu, mis aga ei ole just odav. Kõlarite võimsustaluvuse kohta, et selle arvutamiseks on niipalju erinevaid meetodeid kuipalju on tootjaid. Mina kasutan meetodit, kus kõlari võimsustaluvuse määrab madalsageduselement, mis saab reeglina enim koormust. See on selline konservatiivne lähenemine, milles võib kindel olla (vastupidiselt igasugustele liitmistele-lahutamistele-korrutamistele-jagamistele-keskmiste võtmistele).
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja
|
01.03.2006 21:46:38
|
|
|
ot: |
Aga kui kvaliteetset soundi sellest gainclonest on oodata? Ma olen aru saand, et päris võimule ei jõua ligilähedalegi. Ja mul on tunne, et ega see 40Watine trafo mu süsteemi ära ei toida või on nii nagu sa mainisid, et elemendi 50W on trafo jaoks vaid mingine 6W |
|
|
   |
5 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|