praegune kellaaeg 27.06.2025 16:46:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alariv
HV kasutaja

|
17.02.2006 22:45:48
|
|
|
mati_p kirjutas: |
ja RMS võimsust 60W per kanal pole sugugi nii vähe tegelikult  |
kuidas kellelegi..endal hetkel z5500 all-in-one kombainina ja võimsust on, kuid ainult muusika
kuulamiseks oleks vaja veel teist süsteemi lisaks..ja võiks olla stereo, mis oleks umbes sama võimas,
kuid viimane võiks ikka olla antud varuga
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.02.2006 13:11:15
|
|
|
...ja jälle taandub jutt helitehnika headusest võimsusele. 60 W per kanal on tegelikult väga suur võimsus, millega annab 50 ruutmeetrises ruumis diskosid teha (minu ühikatoa 2x18 W@4ohm süsteemi on läbi päris mitme seina kuulda ja asjad toas värisevad). Ja millegipärast ma usun nende Defenderite võimsusnäitajaid, vastupidiselt Logitechile, Creativele, Sonyle, Pioneerile, Philipsile ja teistele laiatarbe tootjatele, kelle lubatavad võimsused tuleb neljaga läbi jagada, et enam-vähem õiged tulemused saada. 30x30x30 cm 6 kilo kaaluv karp, kus sees CD-dekk, raadio, kassettdekk, ekvalaiser, võimendi, pisikestest 5, 25" elementidest ja sentimeetrisest saepuruplaadist 10 liitrise mahuga kõlarid, kõik kõige odavamatest juppidest koostatud, ja 2x300W? My ass... Poolekilovatised ja võimsamad võimendid kaaluvad rohkem kui 20 kilo ja on sama suured kui mõne mehe kõlarid pluss võimendi kokku. Mingi pisikene x.1 arvutikõlarite komplekt või "muusikakeskus" ei suuda never-ever 100 vattigi koguvõimsust arendada, rääkimata rohkemast. Need Defenderid on klass omaette, muidugi võiks mõned asjad nende juures paremini teha, nagu iga asja juures, aga nad annavad juba "päris" süsteemi mõõdu välja.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
18.02.2006 14:19:01
|
|
|
vladimir kirjutas: |
60 W per kanal on tegelikult väga suur võimsus, millega annab 50 ruutmeetrises ruumis diskosid teha |
kindlasti on, aga kui neid 60 W kanaleid on ainult 2, siis jääb seda vähemalt minu jaoks väheks. Loomulikult ei ole võimsus
mulle muusika kuulamisel nii tähtis kui helikvaliteet, kuid teatav võimsus peaks süsteemil ikkagi olema. Kuna mängin
ise ka bändis, siis minu jaoks on tähtis, et õhustik sarnaneks võimalikult palju mõne hea rokkbändi esinemisele.
Ja millegipärast ma usun nende Defenderite võimsusnäitajaid, vastupidiselt Logitechile, Creativele, Sonyle, Pioneerile, Philipsile ja teistele laiatarbe tootjatele, kelle lubatavad võimsused tuleb neljaga läbi jagada, et enam-vähem õiged tulemused saada. |
loomulikult ei pruugi nad päris õiged olla, kindlam on ise üle arvutada. Tegelikult võivad ka ju tootja andmed tõelähedased olla, kuid sageli ei avaldata, mis moonutustega ja mitut kanalit eraldi koormates on võimsus saadud. Kuid neljaga läbi jagada on ka natuke palju öeldud. Ei tahaks siin diskussiooni võimsuse peale viia, aga z5500-l oleks vastav näitaja
@ 50 Hz: 230V x 1.5A= 345 W, mis võiks ju üsna reaalne olla tootja 500 asemel. Muidugi on kaks eri asja tarbitav
võimsus ja väljundvõimsus.
aga siis veel selline küsimus, et kas 10k eest 2+ kanalilist muusikakuulamissüsteemi ei saa?
või on mõttekam vaadata ikkagi kvaliteetse stereosüsteemi poole?
point on selles, et kui
1. põhisuunaks on muusika
2. vahel vaatan ka filme
3. eelarve on ~10k
siis kas on mõtet jätta filmide jaoks z5500 alles ja muusika kuulamiseks võtta 10k eest mingisugune
väga korralik stereosüsteem või oleks hoopis mõttekam z5500 maha müüa ja osta ~15k eest korralik 5.1 süsteem,
millega saaks ka väga hästi muusikat kuulata, kui 5.1 süsteemiga üldse muusikat kuulata saab (center välja ja
tagakõlarid copyvad soundiga esikõlarid (stereox2))?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.02.2006 17:43:01
|
|
|
10 k eest kindlasti stereo, et sama head kodukino saada, pead välja käima umbes 30k. Koguvõimsus 120 vatti jääb väheks? Usu mind, sa ei keera 60 W/kanal võimendit üle veerandi, kui kuulmist kaotada ei taha. See z5500 345 W on maksimaalne tarbitav võimsus, reaalset väljundvõimsust kokku on ca 170 W, millest bassikõlarile ehk 70 W ja ülejäänutele ca 20 W, tegelikult see võimsuste kokkuliitmine ei näita midagi, kuna bassile, mis tegelikult neere raputab, jääb ikkagi vähe võimsust, ja teiste kanalite koguvõimsust ei kasutata kunagi täiel määral ära. Neljaga jagamine ei ole üle paisutatud, pigem tagasihoidlik hinnang Mõtle ise natuke, "muusikakeskusele" on peale kirjutatud 180W + 180W RMS, seadme taha on kirjutatud ~230V 50Hz 120W, viimane number näitab tarbitavat võimsust. Lahutame plaadimängija/raadio/kassettdeki tarbitava võimsuse, ütleme 10W, saame 110W võimendi tarbitavat võimsust. Korrutame selle tavalise, AB klassi, võimendi kasuteguriga, mis on keskeltläbi 50%, saame 55W. Jagame saadud võimsuse kanalite arvuga, mis on tavaliselt 2. Saame 27,5 W, mille võib julgelt ümardada 25 W. Kuhu jäid 155 W? Vastus: neid 155 vatti pole olemas olnudki, see on puhas müügimeeste haip. Tõsi, ühte kanalit koormates, 4 oomisel takistusel 1000 Hz siinusega ning lastes võimendi klippima, nii, et THD on 10%, võime sajandiksekundi jooksul küll saada 180 W, aga reaalses elus pole selliselt väljaimetud numbritega midagi teha (umbes nagu pereauto tippkiirus on 20 m/s taganttuulega ja 60 kraadisest kallakust alla minnes hetkeks 300 km/h). Eelnev jutt kehtib ka odavama otsa ressiivrite kohta, mis reeglina üle 20 W kanalisse ei ole, hoolimata uhketest kirjadest 5x100 W.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
me@homeq
HV veteran

|
18.02.2006 19:25:20
|
|
|
keskusel kirjas 50w+50w rms ja 90w+90w music power need tuleks siis kõik kokku liita??
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
18.02.2006 19:53:51
|
|
|
me@homeq kirjutas: |
keskusel kirjas 50w+50w rms ja 90w+90w music power need tuleks siis kõik kokku liita?? |
Jah, ja siis läbi jagada Tambovi konstandiga...
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
18.02.2006 21:43:25
|
|
|
keskusel kirjas 50w+50w rms ja 90w+90w music power need tuleks siis kõik kokku liita?? |
nagu vladimir juba rääkis, on 1 asi see, mis on keskuse peale kirjutatud, teine asi on reaalne väljundvõimsus
kui tahad midagi kindlamat teada saada, siis arvuta parem ise
10 k eest kindlasti stereo, et sama head kodukino saada, pead välja käima umbes 30k. Koguvõimsus 120 vatti jääb väheks? Usu mind, sa ei keera 60 W/kanal võimendit üle veerandi, kui kuulmist kaotada ei taha. |
okei, aga siis peaksid http://www.hifiweb.net/mod/pildid/cs997.jpg päris killerid olema ju
tootja link
kui sellise pilli saab 5k eest, siis mis küll 10k eest saab?
edit: sorri, ei oska saksa keelt, aga kas need pioneerid on aktiiv- või passiivkõlarid?
viimati muutis alariv 18.02.2006 22:21:12, muudetud 1 kord |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Melks
HV vaatleja
|
18.02.2006 21:43:45
|
|
|
Endal töötab ainult 1 kõlar ja bass korralikult (loe: nõrgalt ning kvaliteedist on ka puudu, aga ajab läbi), aga isiklikult ei ole selline heligurmaan, et peaksin oluliseks oma kõlareid kohe upgreidida. Kuigi pean ütlema, et sõbra juures 7.1 heli koos korraliku 24-bit helikaardi ja vastava muusikaga oli päris vinge kogemus. Aga jah... Endal nii palju raha ei ole, et hakkaks samasuguse helisüsteemi poole püüdlema. Kui oleks, siis oleks kena, aga paraku...
EDIT: Autorile vastu tulles pean ütlema, et ei ole *korralikku* helisüsteemi saanud kunagi nautida. Ma lihtsan võrdlesin oma postis oma hädist 1.1 süsteemi veidi vingema 7.1ga... Lihtsalt selleks, et minu meelest juba sellise väikse vahega on kogemus parem.
viimati muutis Melks 18.02.2006 21:53:17, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
me@homeq
HV veteran

|
18.02.2006 21:51:25
|
|
|
läbi MD keskus arvutiga ühendatud siis peaks ju võimsus suurem olema?
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.02.2006 22:26:33
|
|
|
Oi jummal... Ma lähen hulluks Võimendi võimsust saab suurendada järgmiselt: tõstad toitepinget, lisad transse paralleeli, suurendad jahutuse pindala, vahetad suure osa muid komponente (lüüdid, takid jne), ehk sisuliselt ehitad uue, võimsama võimendi. Kuidagi teisiti võimendi võimsust suurendada EI OLE VÕIMALIK!!! Need lingitud Pioneerid on krapid. Isegi S-90 teeks paremat häält, ma arvan. See 190 W on jälle mingi ulme vist, pakuks 50 W. Tümpsuvad ehk küll, aga ei MÄNGI. Endal on iseehitatud 2-ribalised, 6,5" madalsagedus, 1" tekstiilkupliga kõrgsagedus, 35-20000Hz (-3dB), 21mm vineer, 850x220x250mm, 14 kg/tk 50 W ~88dB/W/m (reaalselt, 100 W tänapäeva "standardite" järgi, 200 W "muusikalist võimsust", 1600 W PMPO) tornid, võimendiks Sony TA-1055 (1974 a, tarbib 165 W, väljundvõimsus ühtede andmete järgi 27 W/kanal@8ohm) ja ON tõsised killerid, olevat 100 meetri kaugusele kuulda olnud.
EDIT:
Tahate tõsiseid killereid? Aga palun! Võimendiks sobiks hästi Musical Fidelity kW seeria. Hinda parem ärge küsige!
viimati muutis vladimir 18.02.2006 22:34:46, muudetud 1 kord |
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
18.02.2006 22:33:45
|
|
|
hmm, vladimir, ise sa soovitasid mul hifiwebi vaadata, ja nüüd ütled, seal pakutavad kõllid on kräpid
okei, ütleme, et need pioneerid on kräpid, aga äkki siis viitsid mulle näidata korralikke stereokõlle, mis on tõesti ka 10k väärt.
Lihtsalt olen huvitatud, missugust tehnikat siis ka ise vaatama peaks. Ja kas üldjuhul on stereokõllid ikkagi siis aktiivid või?
Sorri, et nii lolli küsimust küsin
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
18.02.2006 22:41:36
|
|
|
alariv kirjutas: |
hmm, vladimir, ise sa soovitasid mul hifiwebi vaadata, ja nüüd ütled, seal pakutavad kõllid on kräpid
okei, ütleme, et need pioneerid on kräpid, aga äkki siis viitsid mulle näidata korralikke stereokõlle, mis on tõesti ka 10k väärt.
Lihtsalt olen huvitatud, missugust tehnikat siis ka ise vaatama peaks. Ja kas üldjuhul on stereokõllid ikkagi siis aktiivid või?
Sorri, et nii lolli küsimust küsin  |
Jah, need konkreetsed kõlarid, ja ka need Sony omad seal, ON kräpid IMO. Aga muu kraam on seal kobe. Oma hinda on väärt näiteks need, lisaks mitmed tehasekõlarid, nt. need. JA võimendit läheb sul vaja niikuinii, sest enamik tõelisi kõlareid ei ole aktiivid!
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiith
maxnorm

|
19.02.2006 00:05:54
|
|
|
need defenderid nii võimsad ka nüüd pole, et nüüd diskot tegema hakata, väiksesse tuppa sobivad hästi. Aga neil on väga puhas heli ja neid ei soovita nendele, kes kohe tahaksid ultra bassi sealt.
Anti112 kirjutas: |
Jah, ja siis läbi jagada Tambovi konstandiga...  |
tambovi konstant, keegi ehk räägiks lähemalt ?
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
sf
Kreisi kasutaja

|
19.02.2006 01:56:50
|
|
|
NxP kirjutas: |
tambovi konstant, keegi ehk räägiks lähemalt ? |
Tambovi konstant on paraku selline suurus, millest lähemalt ei räägita.
_________________ pea kinni puu sees |
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
19.02.2006 02:03:02
|
|
|
Ise kasutan hetkel KEnwood KRF-5090D + Unitra (kõllid 150W) ja olen rahul...
Miks 5.1 Resiiver stereo jaoks?
1. Digisisend arvutist resiiverisse "kvaliteetkaabliga" (optiline)
2. Kõllid on Unitra stuudiokõlarid
3. Tagavarakanalid kui kunagi viitsin/vajan 5.1 kodukino , siiani on filmid "steroana" minu vajadused rahuldanud...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
19.02.2006 19:05:00
|
|
|
...lisaks mitmed tehasekõlarid, nt. need.... |
minus isiklikult tekitab huvi see, et enamus DALI tornkõlareid kasutavad 2 bassikat...kuidagi mürtsukõlli efekt tekib neid vaadates...
lisaks veel see, et selliste paigutamisega on suht kerge põõsasse panna, arvestades et keskmine inimene ei mõtle eriti kõlari asukoha ega üldse ruumi omaduste üle, siis võib sellise suure kõlari heli kehva paigutuse ja ruumiga suht jubedaks muutuda minu meelest...lisaks esitavad need suht suured nõudmised võimendile minu meelest...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
stoneking
HV vaatleja
|
19.02.2006 19:24:02
|
|
|
Paikutusest on siin vähe juttu olnud , kõlarite puhul on see väga oluline asi , ise ükskord mässasin kaks päeva , ja siis tuli pere koju ning naine käskis kõlarid jalust ära koristada .Kui rääkida muusika kuulamisest arvutiga siis tuleks ikka parema naudingu saamiseks norm. võimu ja kõlaritega kuulata . Milleks osta arvuti kõlarid kui paljudel on võim ja kõllid olemas , olen ise aidanud paljudel süsteemi kokku panna siis on tahetud osta veel mingid arvuti kõllid , kuigi on juba stereosüsteem olemas mis teeb enamus juhtudel paremat häält kui mingid arvuti kõllid , ja tuleb ka odavam sest vajadusel on vaja ainult juhe osta .Ise kuulan samuti läbi võimu .
|
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
19.02.2006 21:24:36
|
|
|
stoneking, jama lugu sul kõlaritega, pead vist naisest loobuma Tegelikult paneb tõesti imestama, kui kellelgil on elutoas mingi ull supper-üpper-megapauer minisüsteem aga pööningul kogub tolmu korralik vanakoolivõim Küsid, et kuida nii, siis vastus a la "see nii vana ja ajale jalgu jäänud, pealegi on see uus 2x200W (nii-öelda), see vana kõigest 2x80 W ja ei tümmi nii palju".
Paigutusest niipalju, et see sõltub täiesti kõlaritest ja ruumist, mingeid raudreegleid siin väga pole. Üldiselt soovitatakse eemale hoida seinadest ja eriti nurkadest, aga mina leidsin, et minu ruumis minu kõlaritega saab ühtlaseima sagedusesituse just seinte lähedal. Õige paigutuse leidmiseks kulub sageli nädalaid katsetamist. Paraku 95% inimestest viskab kõlarid sinna, kus nad ette ei jää - kusagile diivani taha nurka või kapi otsa, näiteks. Ja siis on häda, et bassi või kõrgeid (kui kõlari ja kuulaja vahele jääb nt. seesamune õnnetu diivan) pole.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
19.02.2006 23:30:14
|
|
|
vladimir, viitisid mulle veel ühe asja äkki ära seletada?
Ma olen neid DALI kõlle juba mõnda aega uurinud, tunduvad vägagi normaalsed..aga mul on 1 küsimus: kas DALI on see
nn "aus tootja" või miks on märgitud sagedusriba alumiseks otsaks 41 Hz
Endal mängib kast tootja andmetel 33 Hz (ma ei tea, kas see ka tõele vastab)...ses mõttes oleks 41 Hz nagu
tagasiminek Pmst millest see erinevus tuleb, kui näiteks tunduvalt odavama tehnika Klipsch Promedia Ultra 5.1 2x8" subid peaksid tootja järgi mängima 25 Hz, aga DALI omad siis 41 Hz Või on siin midagi seotud kõlarite häälestusega?
Muidu kas neid kõlle seal Audiocenteris kuulata ka saaks, huvitav
edit: mis võim nende DALI-dega sobiks?
viimati muutis alariv 19.02.2006 23:47:59, muudetud 1 kord |
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
19.02.2006 23:44:46
|
|
|
mul endal Soundblaster Live! 5.1 digital helikaart, Kenwood KA-1080 võimendi, 2*Turbosound TMI 102, 2*Estonia 25-AC31. Kuulan kõike metalist dnb'ni aga poppi ei või kuulata see on lihtsalt liiga rõve minu jaoks .
Helikvaliteet on vägagi oluline. Näiteks on estoniatel ja turbosoundidel massiivne kogu spektris. Jama on ainult võim kuigi ta pole ka kõige hullem. Helikaart on siiski vast suurim pidur? on keegi vahetand näiteks live! X-fi vastu? ja milline on sellisel juhul erinevus kui kuulata kasvõi tavalist cd'd?
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
19.02.2006 23:47:25
|
|
|
mart006 kirjutas: |
mul endal Soundblaster Live! 5.1 digital helikaart [...] Helikaart on siiski vast suurim pidur? on keegi vahetand näiteks live! X-fi vastu? |
endal sama helikaart ja arvan, et see on väga suureks piduriks, seetõttu vahetan selle varsti M-Audio vastu.
Kui sa ikka muusikat kuulad, siis X-Fi poole ei vaataks..Mõttekad on sel juhul näiteks
M-Audio 5.1 Revolution ja Emu seeria kaardid..
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
mart006
HV kasutaja

|
20.02.2006 00:03:35
|
|
|
hmm...
ma ise vaatasin ka e-mu'd aga...vahest mängin natuke cs:source'i ka. muidugi vahet ei tohiks nii suurt (performance'is) olla 5.1'te ma ei kasuta.
kas M-audio teeb siis x-fi'le ära? pole küll lugenud. peab lugema
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
20.02.2006 01:00:48
|
|
|
alariv, subbarid mängivad alati madalamale kui kõlarid, nad on mõeldudki mängima madalamat spektri osa kui tornkõlari bassielemendid...samas muusikat kuulates pole mingit vahet, kuna alla 40hz helisid muusikas peaaegu ei esinegi (filmides plahvatused kõlavad küll natuke effektsemalt subbari olemasolu korral, aga mina isiklikult pole seda piisavaks põhjuseks pidanud miks omale subbarit hankida)...
muidugi on omaette ooper, et kuidas see alumine ots mõõdetud on, eks selle koha pealt kasutavad ka paljud firmad marketinginippe, et seda alumist piiri allapoole venitada (nagu võimendite võimsuste puhul)...st paber kannatab ju kõike...pigem ei tasu neid numbreid liiga tõsiselt võtta vaid oma kõrval lasta otsustada (mina isiklikult vaatan numbreid ainult erapooletutes võrdlustestides ja seal võrrelduna teiste sarnaste asjadega, tootjapoolsete numbrite vaatamine ei anna tihti soovitud tulemust, kuna eri firmad mõõdavad asju erinevalt ja seega ei sobi omavahel võrdlemiseks)..
ahjaa, mis helikaartidesse puutub, siis ise vahetasin Audigy2'e M-Audio Audiophile 2496 vastu ja kõlab too M-Audio küll paremini...X-Fi'sse igasugune usk puudub, pigem lõhnab asi rohkem marketingi kui tegeliku produkti järele...kuigi jah, heast cd-mängijast jääb arvutist tulnud heli küll väääga kaugele...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
alariv
HV kasutaja

|
20.02.2006 01:08:58
|
|
|
eix666 kirjutas: |
pigem ei tasu neid numbreid liiga tõsiselt võtta vaid oma kõrval lasta otsustada (mina isiklikult vaatan numbreid ainult erapooletutes võrdlustestides ja seal võrrelduna teiste sarnaste asjadega, tootjapoolsete numbrite vaatamine ei anna tihti soovitud tulemust, kuna eri firmad mõõdavad asju erinevalt ja seega ei sobi omavahel võrdlemiseks).. |
jutt täitsa õige, aga ma lugesingi täiesti erapooletut testi cnet-is ja seal oli klipschi süsteemi kohta ka paljude
helitehnikute kommentaare ja kõlama jäi, et bass on antud hinnaklassis parim (loomulikult võrreldes teiste arvutikõllidega, näiteks Z-5500).muidugi kandis selle süsteemi minu jaoks maha olematu kasutusaeg..pooltel kasutajatel kärssas antud isend juba mõne kuuga maha
eix666, sa aga mõnda oma raha eest head võimu soovitada ei tea, mis veaks vabalt välja
antud DALI kõllid ja siis jätkuks ka võimu näiteks tulevikus teiste kodukinokõlarite jaoks (näiteks rear ja center).
Või peaks siis ikkagi juba eraldi võimu ostma?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
20.02.2006 02:01:54
|
|
|
alariv kirjutas: |
jutt täitsa õige, aga ma lugesingi täiesti erapooletut testi cnet-is ja seal oli klipschi süsteemi kohta ka paljude
helitehnikute kommentaare ja kõlama jäi, et bass on antud hinnaklassis parim (loomulikult võrreldes teiste arvutikõllidega, näiteks Z-5500).muidugi kandis selle süsteemi minu jaoks maha olematu kasutusaeg..pooltel kasutajatel kärssas antud isend juba mõne kuuga maha
eix666, sa aga mõnda oma raha eest head võimu soovitada ei tea, mis veaks vabalt välja
antud DALI kõllid ja siis jätkuks ka võimu näiteks tulevikus teiste kodukinokõlarite jaoks (näiteks rear ja center).
Või peaks siis ikkagi juba eraldi võimu ostma? |
mina isiklikult ei hinda neid arvuti sat+woofer süsteeme...puht füüsiliselt suuruse tõttu kipub neil kesksagedus vahelt puudu jääma...bassi on aga näiteks antud logitechil rohkemgi kui vaja, samas kogu kompott on lootusetult tasakaalust väljas...ja ma kordan veelkord, et muusika kuulamiseks pole korralike tornkõlarite puhul subbarit vaja, muusikas ei ole selle jaoks piisavalt madalaid helisid, seega see number et kui madalale üks või teine mängib ei ole eriti oluline...see on midagi sarnast, kui maasturit, millega papa healjuhul korra aastas kruusateele juhtub, hakata valima aeglustuskasti, maksimaalse kliirensi ja läbitavuse järgi....
võimendite koha pealt soovitaks kah vaadata juba eelpoolnimetatud www.hifiweb.net lehele (ja kindlasti helistada seal antud numbrile, selle lehe uuendamisega pole minu kogemuste järgi lood just kõige paremad), head vanakoolivõimu on raske lüüa (ja mitte lasta end häirida võimsusnumbritest, nagu eespoolgi kirjas võib nii mõnigi seal olev 2x40w võim tegelikult olla märksa võimsam kui paljud ilusate 5*120w numbritega tänapäevased asjandused)...ning et saavutada kodukinovõimendist hea vanakooli stereovõimendiga samal tasemel olevat heli, tuleb ikka üsna nukrakstegev summa välja käia...seega pigem soovitaks ikkagi esialgu hankida korralik stereosüsteem koos vanakoolivõimendiga ja kui hiljem ikka suur soov surroundi järgi, siis osta juurde kodukinoressiiver (sealt siis pre-out väljundist esikõlarite heli vanakoolivõimu ja kesk/tagakõlarid siis selle ressiiveri taha)...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|