Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Ventilaator seisab, arvuti korpus kuum. Misjama on? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aq
HV kasutaja

sõnum 25.01.2003 13:59:52 Ventilaator seisab, arvuti korpus kuum. Misjama on? vasta tsitaadiga

Selline asi, et ... Kenasti eile mängisin arvutiga oma 6 tndi jutti ja siis ööseks jäi masin Disk Defragmeteerimist tegema. Ise aga imestasin kahe asja üle:
Miks mäng üldse joosta ei taha ja miks DDF protsess nõnna vähe aega võttis (tavaliselt võtab 8-10h, praegu vaid 5 - öösel unise peaga panin kinni, ei vaadanud kas asi üldse korda sai, äkki mingi error oli hoopis).

Hommikul hakkan ka mängima jälle mingi 10 ajal ja nii pool tundi tagasi, puht juhuslikult (mäng ikkagi ei taha joosta) katsun arvuti korpust. See kuramus tunduvalt kuumem kui mul tavaliselt on. Seejärel vaatan - tagumine ventilator (???) seisab!!! Kiirelt masin kinni ja korpus lahti, et kaeda, misjama on. Seejärel lahtise korpusega masin käima - ja kõik asjandused töötavad! Ka see põhiventilaator.

Niih - kasutasin siin seda otsingut ja siin on räägitud, et nagu ei peagi see "korpuse" ventikas töötama? Aga tavaliselt on mul olnud ikka nii, et arvuti korpus on oma toatem. ehk siis et näiteks kui võrrelda laua vei seina vei mille iganes temp. käega ja arvuti oma, siis on enam-vähem võrdsed vei arvuti veidi soojem. Samuti pole see tagumine ventikas mul kunagi nii kuuma õhku välja andnud kui praegu. Temp. öelda ei tea, aga ikka oluliselt kuumem on praegu kõik mu arvutil kui ma harjunud olen.

Kas peaks midagi kontrollima??? Protsessori süsteemid vist töötavad - väh. see intel logoga ventikas (mesiganes jaoks ta ka on siis), graafika ka....
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
UUNU
HV kasutaja

sõnum 25.01.2003 20:02:29 vasta tsitaadiga

Se korpuse vent on hea lisa aga suurem osa korpustest on ilma vendita. Vaata biosist või mönelt progelt mis prossu temp on. Kui se läheb liiga kuumaks siis on pöhjust muret tunda.kas sul on korpuses ainult yks vent mis välja veab? kui on sisse puhuv kah siis lylita se kindluse möttes välja.uus vent ei maksa palju: mingi 100.- max.
Tuhkur
HV veteran
Tuhkur

sõnum 25.01.2003 23:21:09 vasta tsitaadiga

...oled sa üldse uurinud kas see vent mis seisab ennem üldse töötas? ja kas ta on üldse ühendatud?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 26.01.2003 02:25:11 vasta tsitaadiga

mulle millegi pärast tundub, et ta mõtleb toiteka ventikat...
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Aq
HV kasutaja

sõnum 26.01.2003 10:36:36 vasta tsitaadiga

Toiteka jah ilmselt. Mina neid kõiki ei tea, aga silmaga näen vaid kolme. Ja enne töötas küll. Nüüd on öö läbi seisnud jällegi ja vaatasin sealt BIOS-est siis neid temperatuure. Need praegueks igati normid. kõik kenasti alla 40 kraadi C. Aga ikkagi - sellise asja juures nagu SYSTEM Fan Speed oli kirjas 0 rpm... Mida see tähendab? Keegi siin rääkis vist kunagi juba samast probleemist...

Oeh, aga täna jah, on ka korpus norm. temp. ja ka väljapuhutav õhk on ise proovimise järgi korras.

Krt kll, a mis siis saab kui järgmine kord jälle seisma jääb ja enam ei saagi jaole?

Ja veel - ma ise arvasin siin korraks, et äkki siis ta ei peagi kogu aeg töötama, et nagu ise reguleerib kuna vaja on ja kuna mitte...

Igatahes... ma ei tea... järgmine kord (ei tea küll mitme aasta pärast) tuleb rohkem raha välja käia ja ML arvuti osta... Sellega ikka liiga palju jama mul pidevalt.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Tuhkur
HV veteran
Tuhkur

sõnum 26.01.2003 16:09:24 vasta tsitaadiga

no kui toiteka vent tööd teha ei taha siis tuleks uus toitekas osta...kui see ikka on toitekas...
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 8
tagasi üles
N/A
HV kasutaja

sõnum 26.01.2003 16:20:47 vasta tsitaadiga

vahetad vendi välja ja asi mutt. voolu võtad toitejuhtmest.
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 97
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 26.01.2003 20:36:58 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et kõigepealt võiks asja, mis muudab voolu venti proovida õlitada, enamustel juhtudel sellest piisab.
Kommentaarid: 227 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 195
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Ventilaator seisab, arvuti korpus kuum. Misjama on?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.