Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aq
HV kasutaja
|
25.01.2003 13:59:52
Ventilaator seisab, arvuti korpus kuum. Misjama on? |
|
|
Selline asi, et ... Kenasti eile mängisin arvutiga oma 6 tndi jutti ja siis ööseks jäi masin Disk Defragmeteerimist tegema. Ise aga imestasin kahe asja üle:
Miks mäng üldse joosta ei taha ja miks DDF protsess nõnna vähe aega võttis (tavaliselt võtab 8-10h, praegu vaid 5 - öösel unise peaga panin kinni, ei vaadanud kas asi üldse korda sai, äkki mingi error oli hoopis).
Hommikul hakkan ka mängima jälle mingi 10 ajal ja nii pool tundi tagasi, puht juhuslikult (mäng ikkagi ei taha joosta) katsun arvuti korpust. See kuramus tunduvalt kuumem kui mul tavaliselt on. Seejärel vaatan - tagumine ventilator (???) seisab!!! Kiirelt masin kinni ja korpus lahti, et kaeda, misjama on. Seejärel lahtise korpusega masin käima - ja kõik asjandused töötavad! Ka see põhiventilaator.
Niih - kasutasin siin seda otsingut ja siin on räägitud, et nagu ei peagi see "korpuse" ventikas töötama? Aga tavaliselt on mul olnud ikka nii, et arvuti korpus on oma toatem. ehk siis et näiteks kui võrrelda laua vei seina vei mille iganes temp. käega ja arvuti oma, siis on enam-vähem võrdsed vei arvuti veidi soojem. Samuti pole see tagumine ventikas mul kunagi nii kuuma õhku välja andnud kui praegu. Temp. öelda ei tea, aga ikka oluliselt kuumem on praegu kõik mu arvutil kui ma harjunud olen.
Kas peaks midagi kontrollima??? Protsessori süsteemid vist töötavad - väh. see intel logoga ventikas (mesiganes jaoks ta ka on siis), graafika ka....
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
UUNU
HV kasutaja

|
25.01.2003 20:02:29
|
|
|
Se korpuse vent on hea lisa aga suurem osa korpustest on ilma vendita. Vaata biosist või mönelt progelt mis prossu temp on. Kui se läheb liiga kuumaks siis on pöhjust muret tunda.kas sul on korpuses ainult yks vent mis välja veab? kui on sisse puhuv kah siis lylita se kindluse möttes välja.uus vent ei maksa palju: mingi 100.- max.
_________________ Kõike kah ei tea... |
|
tagasi üles |
|
 |
Tuhkur
HV veteran

|
25.01.2003 23:21:09
|
|
|
...oled sa üldse uurinud kas see vent mis seisab ennem üldse töötas? ja kas ta on üldse ühendatud?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
26.01.2003 02:25:11
|
|
|
mulle millegi pärast tundub, et ta mõtleb toiteka ventikat...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aq
HV kasutaja
|
26.01.2003 10:36:36
|
|
|
Toiteka jah ilmselt. Mina neid kõiki ei tea, aga silmaga näen vaid kolme. Ja enne töötas küll. Nüüd on öö läbi seisnud jällegi ja vaatasin sealt BIOS-est siis neid temperatuure. Need praegueks igati normid. kõik kenasti alla 40 kraadi C. Aga ikkagi - sellise asja juures nagu SYSTEM Fan Speed oli kirjas 0 rpm... Mida see tähendab? Keegi siin rääkis vist kunagi juba samast probleemist...
Oeh, aga täna jah, on ka korpus norm. temp. ja ka väljapuhutav õhk on ise proovimise järgi korras.
Krt kll, a mis siis saab kui järgmine kord jälle seisma jääb ja enam ei saagi jaole?
Ja veel - ma ise arvasin siin korraks, et äkki siis ta ei peagi kogu aeg töötama, et nagu ise reguleerib kuna vaja on ja kuna mitte...
Igatahes... ma ei tea... järgmine kord (ei tea küll mitme aasta pärast) tuleb rohkem raha välja käia ja ML arvuti osta... Sellega ikka liiga palju jama mul pidevalt.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tuhkur
HV veteran

|
26.01.2003 16:09:24
|
|
|
no kui toiteka vent tööd teha ei taha siis tuleks uus toitekas osta...kui see ikka on toitekas...
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
N/A
HV kasutaja
|
26.01.2003 16:20:47
|
|
|
vahetad vendi välja ja asi mutt. voolu võtad toitejuhtmest.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
3 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
26.01.2003 20:36:58
|
|
|
Ma arvan, et kõigepealt võiks asja, mis muudab voolu venti proovida õlitada, enamustel juhtudel sellest piisab.
|
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|