praegune kellaaeg 23.06.2025 00:28:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kummiliim
HV vaatleja

|
11.02.2006 18:10:16
Arvuti viskab enamuste mängudega esimese renderdusega pildi eest. Vigane kaart? |
|
|
Sattus kätte selline arvuti nagu 1.5Ghz AMD Athlon, 512 Mb RAM, Ati Radeon 9000 All-in-Wonder (64Mb). Käivitades sellega mõnda uuemat mängu jõuab arvuti enamvähem täpselt selle osani kus on esmakordselt vaja kasutada 3D-d. Seejärel muutub ekraan mustaks ja hakkab sisse-välja vilkuma. Mängu heli töötab ja paistab, et ka mäng ise töötab, ainult pilti ei ole. Nii jätkub see nii kaua kuni mängust välja alt-tabbida ja mäng kinni panna. Paistab aga et selle nn kokkujooksmise ajal lülitab arvuti täielikult välja videokaardi Dx 3d võimalused mida on näha lisatud dxdiagi logidelt. Kui sellises olukorras mõnda mängu käivitada väidab arvuti et ta ei toeta antud mängu. Peale restarti on sellega korras. Probleem ei lahenenud ka peale formatit.
Alguses kasutasin Catalyst 6.1 drivereid, seejärel katsetasin Catalyst 5.9, 5.8 ja igaks juhuks ka 5.1-e. Hetkel kasutan viimaseid Omega drivereid mis vastavad siis põhimõtteliselt catalyst 6.1-le.
Kasutades Ati drivereid anti natuke aega peale pildi äraminemist ka error mida näha lisatud pildil.
Ainsad töötavad mängud on hetkel Hitman 2, Crashday demo ja Painkiller demo. Mängud mida käivitades tekib antud probleem on Prince of Persia: Sands of Time, Prince of Persia: Warrior Within demo, Battlefield 2 demo ja Flatout. Videokaart peaks olema piisavalt jahutatud ja ka toide peaks olema piisav. Videokaardi suhtes tekitab ka umbusaldust see et sellel on sisseehitatud TV kaart. Teatavasti kui miski on hea kõigeks ei ole ta hea millekski. Oskab keegi äkki siis midagi soovitada?
----
Algne teema asub siin. Sealt saab ka DxDiag'i ja Event Vieweri logid. Samuti ka ATI driveritega tuleva VPU Recover errori pildi.
Olen juba üsna kaua sellele probleemile lahendust otsinud kuid siiamaani pole ma seda leidnud, seega otsustasin ka siis foorumis katset teha. Tänan kõigile kes viitsivad aidata.
Peaks ka mainima et crashday ja Painkilleri demod ei tööta samuti täiesti veatult. Nimelt meeldib neile (eriti painkillerile) mõne suurema renderduse peal pildi freezida ja heli loopi jätta mis puhul ei aita muu kui restart. Videokaart ei ole minu teada mingil moel clockitud.
viimati muutis kummiliim 11.02.2006 18:42:51, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
lighT
HV veteran

|
11.02.2006 18:24:43
|
|
|
Lülita VPU välja.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
kummiliim
HV vaatleja

|
14.02.2006 19:16:57
|
|
|
Põhimõtteliselt siis nii juhtubki. VPU error tuli vaid ati driveritega. Kui Selle maha keerasin juhtus sama mis praeguste driveritega.
--------
Nüüd on siis selline asi: Sain kätte oma vana videokaardi (Nvidia GeForce 440 MX 64MB), lasin kõik ati driverid maha, bootisin safe mode'i, lasin driver cleaneriga ati jäägid maha, vahetasin kaardi ära, bootisin arvuti üles ja panin peale viimased nvidia omega driverid. Seejärel muutsin resolutsiooni 1024x768, color depth 32bit ja refresh rate 75hz ks. Selle peale tegi mu arvuti tuimalt restardi. Uuesti ta enam üles ei buutinud- Iga kord Windowsi logoni jõudes tegi ta uuesti restardi. Buutisin safe mode'i ja võtsin nvidia driverid maha, samuti lasin jäägid maha driver cleaneriga. Buutisin arvuti üles, panin peale Nvidia viimased driverid. Driveri installis selle koha peal kus tavaliselt monitor mõneks hetkeks mustaks vilgub tegi mu arvuti taas restardi. Safe mode, nvidia maha, driver cleaner, ülesbuut, nvidia uuesti peale- sama koha peal setupis restart. Selleks hetkeks viskas see jama üle. Kuna arvuti jälle üles ei buutinud võtsin safe modes nvidia driverid maha, cleanisin ära, panin ATI kaardi tagasi, buutisin üles ja panin peale viimased catalysti 6.2he. Väike lootus oli uuesti mängu käivitades kuid täpselt samamoodi nagu enne juhtus ka nüüd- Must screen ja siis viskab välja VPU recover. Olin enne täiesti kindel et asi on videokaardis kuid enam ma nii veendunud ei ole. Abi?
--------
Proovisin kahe mängu- Prince of Persia Sot ja Flatoutiga veel VPU recovery sisse/välja lülitamist.
Flatout jõuab tavaliselt peamenüüni kus vahel hakkab isegi 3d pilt hetkeks liikuma. Crashib ta siis kohe või mõne sekundi pärast misjärel läheb ta musta vilkivasse seisu ja seejärel sulgeb VPU revover programmi. Pop-ga ei tule üldse kunagi mingit pilti ette vaid hakkab kohe vilkuma ja errordama. Keerasin siis VPU recovery maha. Flatout jõudis tavalise 3d pildini aga seekord vilkumist ei tulnud vaid 3d pilt freezis ja muu ei aidanud kui restart (Sarnaselt Crashday ja Painkilleri crashidele). Pop-i puhul jäi pilt lihtsalt mustaks ja muu ei aidanud kui restart. Ma ei tea kas sellest infost ka mingit kasu on aga parem öelda kui ütlemata jätta.
--------
Mittetöötavate mängude hulka lisandub Trackmania Nations. Läheb sinnamaani kus pead endale nime ja riigi valima, trummipõrin loopib, midagi vajutada ei saa ja hiir liigub. Ei aita jällegi muu kui restart. Palun abi!
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
14.02.2006 19:47:28
|
|
|
Identse kaardiga oli prince of persiadega sama jama aga Doom3 ja Riddick töötasid enamvähem.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
1 :: |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
kummiliim
HV vaatleja

|
15.02.2006 17:17:36
|
|
|
Panin proovimise mõttes doom 3 demo tõmbama aga see jama tundub ikkagi väga kahtlane olevat.
--------
Doomiga sama jama. Läheb selle vahva kohani kus on fullscreenis doomi pilt koos kopiraitidega ja sealt edasi ei liigu, VPUga viskab ka välja.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
17.02.2006 18:35:32
|
|
|
kummiliim, Kas ta seda Marsi keerutas seal 3Ds või lislt oli pilt?
Kui ta ÜLDSE 3D'd ei tee siis on kaart omadega pees kuna see 9000 jooksutab 3deemarke ja mõndasid võimsamaid 3D mänge
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
1 :: |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
kummiliim
HV vaatleja

|
19.02.2006 20:14:43
|
|
|
Mingi keerutamiseni ta küll minu mäletamist mööda ei jõudnud. 3d töötab osadel mängudel ilusti nagu ma mainisin. Täiesti perfektselt töötab Hitman 2, üsna korralikult ka crashday ja painkiller. DxDiagis suudab isegi kõik Dx3d testid edukalt sooritada (muidugi juhul kui enne pole seda crashi toimunud mispuhul tuleb enne restart teha). Ilusti paistavad töötavat ka kõik vanemad mängud. Küsimus paistab olevat, et mis täpselt talle siis nende teiste mängude juures ei meeldi.
Tänan vastamast igal juhul. Selline loll probleem hakkab juba tõeliselt ära tüütama. Kui kellelgi on ideid või küsimusi siis laske aga käia.
Tegelikult ma arvan et ma teen nüüd sellise asja, et tõmban 3d marki ja vaatan mis juhtub.
--------
Nüüd siis selline huvitav asi: Katsetasin 3dMark03-e
Programm suutis testida ainult Mõlemat CPU testi ja mõlemat Fill Rate testi (CPU testides oli pildikvaliteet ka suht kohutav)
Sama jama mis mängudega esines tal siis Game Testidega: Wings of Fury, Battle of Proxycon ja Troll's Lair. Samuti ei sobinud talle Vertex Shaderi ja RagTrolli testid.
Mis on see vahe mis CPU testi pilte Game Testide omast eristab?
--------
Paistab et ma pole ka ainuke kellel selliseid probleeme leidub:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=168076&highlight=%22VPU+Recover%22
--------
Suurem avastus! Kui panin 3dmarkis kõik graafika minimumi siis töötasid ka Game testid, vertex shader testid ja ragtroll. Hakkasin siis ükshaaval settinguid üles kruttides katsetama ja tuli välja et need testid töötasid vaid sellel juhul kui "Force software vertex shaders" oli enabletud. Kui ma õigesti aru saan on siis mu videokaardi riistvaralisel vertex shaderil midagi tõsist viga?
Kas on võimalik kasutada mingit sorti vertex shader emulatorit mis paneks kõik kasutatavad VSid softwareliselt tööle?
--------
Kasutades Ati Tray Toolsi võimalust forceda vertex shaderit tegin ma isegi edusamme. Alguses forcides 1.0 peale läks tööle flatout ja kuigi ta töötas suhteliselt aeglaselt (ilmselt sööb vertex shaderi emuleerimine tugevalt CPUd), ta siiski töötas. Seejärel proovisin POP:SOTi. Kuna see tahab aga vähemalt VS 1.1 siis muutsin force optionist 1.1ks (Videokaardi riistvaraline VS versioon on ka muide 1.1) Nii sain POPi käivituma. Läks kaugemale kui kunagi varem ehk siis tuli ette pilt kus pean oma nime sisestama. Kirjutamiskohta näitav triibuke vilkus paar sekundit nagu pidi aga seejärel freezis. Ekraan läks mustaks ja algas flickerdamine. Pilt tuli natukeseks veel ette ja triibuke vilksatas veel paar korda. Seejärel tuli teine samasugune freezimine ja flickerdamine ja seejärel viskas mängu desktopile ATI VPU Recover erroriga. Ilmselt isegi kui ma selle maha keeraks ei saaks ma normaalselt mängida sest mäng jääkski töötama-freezima kordamööda või jookseks täitsa kokku. Kui kellelgi on ideed kuidas panna videokaart riistvaraliselt Vertex shader 1.1e tunnistama siis andke teada. Vähemalt sain ühe mängugi tööle. Proovisin ka Trackmania nationsit uuesti kuid sellega oli täpselt sama jama mis varem. Kohe katsetan veel mõndasid asju nagu Videokaardi underclockimine, nõrgem graafikakvaliteet ja suurem jahutus aga ei usu et need asja päästavad.
--------
Õnn oli üürike. Nüüd on FlatOutiga sama jama. Pilt ette, freezib,vilgub,heal juhul tuleb veel ette ja siis on panges.
--------
Riistvaraline vertex shader on tuksis ikkagi. Sai just sama kaarti proovitud täiesti teise konfiguratsiooniga arvutil ja jama oli täpselt sama.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|