Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  StarForce intervjuu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 01.02.2006 17:51:16 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:

aga otseloomullikult. starforce'i vastu aitab üks väga lihtne tööriist- Plextori dvdrw icon_razz1.gif
ei aita icon_wink.gif
oli mul px716a
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 01.02.2006 17:52:13 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
Scart kirjutas:

aga otseloomullikult. starforce'i vastu aitab üks väga lihtne tööriist- Plextori dvdrw icon_razz1.gif
ei aita icon_wink.gif
oli mul px716a

siis rommi küljest juhe ära ja geimkopivöörlddotkomm icon_lol.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 02.02.2006 11:52:56 vasta tsitaadiga

paah, ei tea kas kokkusattumus või mitte. igatahes üleeile avastasin et ka masinas see starforce värk. tirisin lehelt selle removeri tegin kõik ilusti ära. rahu majas. täna üritasin wow installida, alguses jääb esimese plaadi juures install katki, peale rebooti installisin uuesti, 3nda plaadi juures ütleb et viska 3s plaat sisse. vaatan event logi seal ilutseb
warning:
An error was detected on device \Device\CdRom0 during a paging operation.

ja error:
The device '_NEC DVD_RW ND-3550A' (IDE\CdRom_NEC_DVD_RW_ND-3550A____________________1.04____\5&3b0a1d78&0&0.0.0) disappeared from the system without first being prepared for removal.
ja jällegi cdromil lugemisel see roheline tuluke jääb põlema. ükski nupp ei vunka romil.
teen uue reboodi. installin jälle algusest peale ja nüüd ~95% pealt neljdana plaadi juures täpselt sama kala, samad errorid jne.
nüüd viskasin teise lugeja masinasse ja siiani (ptüi ptüi ptüi) kõik veel korras (hetkel sees 3s plaat)

igatahes väga nadi kui just see sf asja peeti keeras, aga tõestada midagi ei saa ka icon_razz1.gif

edit: teise romiga installis kenasti ära..

Windows keskkond on nagu li*s - kõik teda ke*ivad aga keegi teda ei armasta!

viimati muutis limp 02.02.2006 12:48:53, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 02.02.2006 14:11:40 vasta tsitaadiga

limp kirjutas:

igatahes väga nadi kui just see sf asja peeti keeras, aga tõestada midagi ei saa ka icon_razz1.gif

hmm, endal on täpselt sama jura liteoni dvdrw'ga... icon_confused.gif

"For example, here's one of the common problems brought by Starforce: under Windows XP, if packets are lost during the reading or writing of a disk, XP interprets this as an error and steps the IDE speed down. Eventually it will revert to 16bit compatibility mode rendering a CD/DVD writer virtually unusable. In some circumstances certain drives cannot cope with this mode and it results in physical hardware failure (Most commonly in multiformat CD/DVD writer drives). A sure sign of this step down occurring is that the burn speeds will get slower and slower (no matter what speed you select to burn at). Starforce, on a regular basis, triggers this silent step down. Until it reaches the latter stages most people do not even realise it is happening."
tagasi üles
Dominus
HV Guru
Dominus

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.02.2006 17:41:12 vasta tsitaadiga

Lugesin netis veidi teemasid,räägitakse et rikub riistvara ala cd-r/rw rom'e ja HDD'si.kellelgi HV's kõvaketastega on probleeme ette tulnud?
ise kahtlustan et starforce süüdi mitme crashi pärast siis kui üritasin RYL'i mängida...jahutus,conf ja kõik muu oli korras :S hiljuti sain tööle mingi imega.
Google's surfates leiab ikka kuhjaga petition/boycot teemasid,soovin neile edu igatahes.Starforce PR vennike muidugi kaebab kõiki FBI abiga kohtusse.

http://www.star-force.com/forum/index.php?showtopic=480 - heh icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
karu
HV kasutaja

sõnum 02.02.2006 17:41:41 vasta tsitaadiga

piimaPAKK kirjutas:
edit: ja muidugi peaks Eestis olema EULA eestikeelne...

kas EULA kehtib või ei kehti, või kehtib ainult osaliselt sätestab kohaliku maa seadus.
Kui EULAst aru ei saa, pead ikkagi järgima kohaliku maa seadusi.
Kui EULA läheb vastuollu kohaliku maa seadusega, jääb seadus peale (vähemalt Eestis).
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.02.2006 20:17:05 vasta tsitaadiga

karu kirjutas:
kas EULA kehtib või ei kehti, või kehtib ainult osaliselt sätestab kohaliku maa seadus.
Kui EULA läheb vastuollu kohaliku maa seadusega, jääb seadus peale (vähemalt Eestis).

millised seadused siinjuures ja mida täpselt järgida tuleks?

tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 02.02.2006 23:14:14 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
karu kirjutas:

millised seadused siinjuures ja mida täpselt järgida tuleks?

Minu teada võlaõigusseadus on see, mis reguleerib igasuguseid tsiviilsuhteid (s.h. ostu-müüki, lepinguid jms.). Ma neid EULAsid nii spetsiifiliselt uurinud ei ole, aga muidugi kehtib see jutt iga seaduse puhul, ei pruugi olla võlaõigusseadus.
Autorikaitse seadus näiteks paneb paika, et inimene võib teha tarkvarast endale koopia (parandage kui ma eksin). Kui EULA ütleb, et sa ei tohi teha koopiat ja seadus ütleb, et võid, siis teed endale vabalt koopia ja lased laias kaares EULA üle: tarkvaratootjal pole midagi öelda. Kui talle seadusandlus ei meeldi, on tal võimalus oma softi selles riigis lihtsalt mitte turustada - kuna Eesti on ELi liige ja AÕ seadusandlus ühildatud ELi omaga (loe: teistes liikmesriikides on pmst. samasugused seadused), siis pmst: "Kui ei meeldi, korja oma nänn ELi turult ära"

Eesti seadusandlus on selline, et põhimõtteliselt kõik detailid võib lepingus ära määrata ja asi on juriidiliselt nii nagu lepingus kirjas, JUHUL KUI leping ei satu vastuollu seadusega. Sel juhul on see konkreetne lepingupunkt kehtetu.
EULA peaks seadusandluse kontekstis minema samasuguse võlaõigusliku suhte alla, nii et:
1) Üldiselt on nii nagu EULAs kirjas
2) Kui seadus ütleb teisiti, ruulib seadus üle EULA
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 02.02.2006 23:40:14 vasta tsitaadiga

vastuolu seadusega? aga ma ei saa sõnagi aru lepingust? icon_razz.gif

edit: okei, see on niisama norimiseks. aga kuidas ma starforcega kaitstud asjast omale koopia teen? või saan ma vastavate tööriistade kasutamise korral kõik virisejad persse saata, sellepärast, et ma realiseerin oma seaduslikku õigust?

viimati muutis londiste 03.02.2006 16:57:42, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 215
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2006 02:25:55 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
See ei ole vabandus. Kui sa softi kasutad siis tähendab et oled nõus selle lepingu/seaduse tingimustega. Kui tingimustega nõus ei ole kuid ikka kasutad siis rikud lepingut/seadust.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 03.02.2006 10:14:21 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

Põhimõtteliselt on Ho Ho-l õigus: kui kirjutad alla inglisekeelsele lepingule ilma selle sisu mõistmata, siis leping kehtib ja oma süü kui pärast millegagi rahul pole. Kui aru ei saa, siis ei peaks ka alla kirjutada.
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 03.02.2006 11:19:11 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
londiste kirjutas:

Põhimõtteliselt on Ho Ho-l õigus: kui kirjutad alla inglisekeelsele lepingule ilma selle sisu mõistmata, siis leping kehtib ja oma süü kui pärast millegagi rahul pole. Kui aru ei saa, siis ei peaks ka alla kirjutada.

see tuletab meelde miskit filmi, kus tädile anti hiina keelne ülestunnistus et pane ainult allkiri alla ja inglise keeles öeldi, et see on tunnistus ala et sa nägid kes seda tegi. ja tädi istus päris kaua aega kinni.

tagasi üles
abstainer
HV kasutaja
abstainer

sõnum 09.03.2006 04:55:47 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
londiste kirjutas:

Tegelikult on see ju väljapressimine... miks mina pean oskama seda keelt, milles see litsents kirjas on (v.a. juhul, kui on kirjas emakeeles), et a la hiina toodang, litsents on hiina keeles ja mina pean sellega nõustuma (mittenõustumine võrdub softi mittekasutamisega), pealegi need EULA'd on üldjuhul mitme (kui mitte kümnete/sajade) lehekülgede kaupa.icon_evil.gif
Kui nad levitavad Eestis oma materjale, siis peaksid nad ka selle litsentsi ära tõlkima siis... Ma ei usu, et see oleks vaevarikkas ja kallis tegevus... ega nad EULA'd muuda igakord uue softiga... icon_rolleyes.gif

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 13.03.2006 16:50:53 vasta tsitaadiga

link :: kae siit

aina paremaks läheb
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.03.2006 17:04:28 vasta tsitaadiga

Vot selline peaks välja nägema üks õige koopiakaitse:
tsitaat:
Of course, DOOM II is a trademark of id Software,
copyright 1994-95, so don't mess with it. Remember, if you
are playing a pirated copy of DOOM II you are going to HELL.
Buy it and avoid an eternity with all the other freeloaders.
If you have any problems playing DOOM II, please call our
technical support line at (212) 951-3126.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 13.03.2006 17:20:21 vasta tsitaadiga

asi ei ole mitte tehnilistes pisiasjades vaid suhtumises. ja viimasel ajal kipuvad koopiakaitsed sellele küll väga vastupidi mõjuma.

tugrik Ho Hole selle eest. ma mõtlesin ise kah just seda üles otsida icon_smile.gif

tagasi üles
Kaniyodrift
HV kasutaja
Kaniyodrift

sõnum 13.03.2006 17:23:01 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
aina paremaks läheb

eks see mentaliteet lööb välja lihtsalt - kõvad mafiosnikud omaarust icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 13.03.2006 17:29:47 vasta tsitaadiga

abstainer kirjutas:
Draax kirjutas:
londiste kirjutas:

Tegelikult on see ju väljapressimine... miks mina pean oskama seda keelt, milles see litsents kirjas on (v.a. juhul, kui on kirjas emakeeles), et a la hiina toodang, litsents on hiina keeles ja mina pean sellega nõustuma (mittenõustumine võrdub softi mittekasutamisega), pealegi need EULA'd on üldjuhul mitme (kui mitte kümnete/sajade) lehekülgede kaupa.icon_evil.gif

Ma toon ühe vastupidise näite. Oletame, et lähed Rootsi tööle, töötad seal rahvusvahelises ettevõttes progejana. Töökeeleks inglise keel ja kollektiiv kah selline väga erinevatest rahvustest. Leiad omale üürikorteri ja tahad sõlmida SAT-TV ja internetiteenuse lepingut, turvafirma lepingut, mingit kindlustust jne.
Kas sa arvad, et sulle lükatakse eestikeelne leping nina alla või? Hea kui inglise keelse saad. Mul on enda ametis ka kliente igast maailma nurgast, USAst Indiani ja lepingud on vastavalt vajadusele kas eesti või inglise keeles, osad rahvad aga (soomlased ja venelased eelkõige) on nii umbkeelsed, et nad eeldavad et Eestis peaks ka ametlikke lepinguid vormistama nende emakeeles.

Teemale lähemale: kindlasti võiksid suurkorporatsioonid tõlkida need EULAd kõikidesse keeltesse kuhu nad oma toodet turustavad. Näiteks Microsoftil on olemas kindlasti oma Eesti esindus kes sellega tegeleda võiks. Samas mõni väiksem tarkvaratootja müüb lihtsalt oma kaupa mööda maailma laiali ja saab hakkama mõnekümne töötajaga ning neil pole ressurssigi EULAde 200-sse keelde ümberkirjutamiseks. Samuti võid tarkvara tellida näiteks mõnest e-poest ja kas nad peaks siis ise sulle eestikeelse EULA paberil kaasa panema? jne. jne.

Selge on see, et inglise keel on rahvusvahelise suhtlemise keel. Kui sa inglise keelt ei mõista (ei saa EULAst aru) siis kuidas sa programmi ennast kasutad? Menüüd, käsud ja näiteks help-files ja kogu kasutajatugi on ju ka 100% inglisekeelne.
tagasi üles
abstainer
HV kasutaja
abstainer

sõnum 13.03.2006 22:08:11 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:

Ma toon ühe vastupidise näite. Oletame, et lähed Rootsi tööle, töötad seal rahvusvahelises ettevõttes progejana. Töökeeleks inglise keel ja kollektiiv kah selline väga erinevatest rahvustest. Leiad omale üürikorteri ja tahad sõlmida SAT-TV ja internetiteenuse lepingut, turvafirma lepingut, mingit kindlustust jne.
Kas sa arvad, et sulle lükatakse eestikeelne leping nina alla või? Hea kui inglise keelse saad. Mul on enda ametis ka kliente igast maailma nurgast, USAst Indiani ja lepingud on vastavalt vajadusele kas eesti või inglise keeles, osad rahvad aga (soomlased ja venelased eelkõige) on nii umbkeelsed, et nad eeldavad et Eestis peaks ka ametlikke lepinguid vormistama nende emakeeles.

no kui sa lähed Rootsi siis see tähendab, et sa võtad seda teadmiseks, et seal riigis on asjaajamised rootsi keeles... ja see kohalik firma ei peagi eesti keelde tõlkima lepingut sellepärast, et üks eestlane tellis endale Sat-TV... kuid... Eestis leping PEAB olema eestikeelne ju? Näiteks mingi venekeelne firma Eestis peab ikkagi sulle andma eestikeelse lepingu, muidu ei ole see seaduslik...
EULA'ga samaasi ju... see peaks olema tõlgitud siis eesti keelde... muide sa räägid, et kui nad ei ei tea inglise keelt, siis kuidas nad saavad kasutada seda programmi... hmm... ei tea kui palju inimestest oskavad inglise keelt nii palju, et nad saaksid EULA'st aru... ning ometigi saavad nad MS'i toodetega hakkama... icon_rolleyes.gif

Muide keegi, kellel on olemas eestikeelne Windows, võiks öelda, kuidas sellega on, kas EULA on eestikeelne või inglisekeelne?
Muide päris paljudel programmidel on olemas portugali, hiina, inglise, itaalia ja muudes keeltes EULA'd... seega on võimalik ju EULA ära tõlkida... ja veel kord... EULA'd ju saab ära tõlkida ühe korra... vaevalt, et eri programmiga on erinev EULA... icon_rolleyes.gif

Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 13.03.2006 22:10:25 vasta tsitaadiga

abstainer kirjutas:
vaevalt, et eri programmiga on erinev EULA...
Nii palju kui mina neid olen viitsinud uurida siis erinevusi on isegi sama firma eri toodete EULA'des, rääkimata siis veel eri firmadest.
tagasi üles
abstainer
HV kasutaja
abstainer

sõnum 14.03.2006 01:08:13 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
abstainer kirjutas:
vaevalt, et eri programmiga on erinev EULA...
Nii palju kui mina neid olen viitsinud uurida siis erinevusi on isegi sama firma eri toodete EULA'des, rääkimata siis veel eri firmadest.

hmm... erineda ta võib... kuid see osa, kui olekski erinevus sees... oleks nii minimaalne ja oleks rohkem spetsiifiline... ehk siis rohkem nagu suunatud rohkem programmile või siis, kes seda teab, regionaalses küsimuses. aga üldosa ehk ütleme 95% on ikka sarnane.
hmm... veel selle EULA'st, kas on keegi kes on Windowsi EULA't läbi lugenud (MS'i ilukirjanikud ei lähe arvesse, hmm... huvitav kas Gates on ise seda läbi lugenud icon_rolleyes.gif) ? Otsast lõpuni, kõik punktid läbi vaadanud, pealegi arvestades seda, et seda loetakse võõrkeeles, siis mõningaid punkte tuleb läbi võtta ka mitu korda läbi.

CnZ
HV veteran

sõnum 14.03.2006 01:25:04 vasta tsitaadiga

ütleme nii,
copy-protection on üleüldiselt täiesti mõttetu asi.

mängufirmad võivad ju alguses litsentsida endale uue protectioni, kuid miks nad ei arvestad fakti, et üks päev saab see nii/naa kräkitud, ning edasised tiitlid seda kasutades ei oma mingit mõtet. (okei, jätame StarForce välja siit - selleni jõuame natukese aja pärast icon_wink.gif)
just SecuROMi viimane teose number 7 oli veel mõni aeg pähkel, kui üks teada tuntud grupp sellega sai ühelepoole. mängufirmadel ju puhas raharaisk? tulevad küll tiitlid selle kaitse all, kuid mõni aeg hiljem ka netis täiesti vaevavabalt tõmmatavalt ja mängitavalt!

rääkides aga StarForce'st, siis ka tolle mänge saab edukalt mängida, kui sa BIOSis (või füüsiliselt) keelad IDE Optical Draivid ära. (klooni saab anyway teha)
siin on tegu pigem useri laiskuses, kas ta viitsib jännata selle protsessiga, või mitte.

Galactic Civilization II ei oma mingit kaitset ja tema lehel on ka kena õige rida kirjas:

"Our software gets pirated. We don't like it but piracy is a fact of life. The question isn't about eliminating it, it's about reducing it and trying to make sure that people who would buy your product buy it instead of steal it."

üldiselt on copy-protection mõttetu raharaisk mängufirmadele, kuna sellest saab mööda ühte või teistpidi nii või naa..
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 14.03.2006 08:35:44 vasta tsitaadiga

CnZ kirjutas:
üldiselt on copy-protection mõttetu raharaisk mängufirmadele, kuna sellest saab mööda ühte või teistpidi nii või naa..
nii kaua, kuni sellest mööda ei saada, ostetakse mänge ja firma saab kasumit :) Nii et, pole väga mõttetu
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
limp
HV Guru
limp

sõnum 14.03.2006 09:04:14 vasta tsitaadiga

minuarust hetkelgi mõned mängud (võin ka eksida) mille copy-protectionit pole suudetud maha murda - mingil mängul tehti seda pool aastat, nii et mingine kasu küll on aga mitte märkimisväärne. Kui ma oleks poest leidnud endale vajaliku mängu mida ma olen otsinud mõned aastad taga (küll ilma copy-protectiontia) ostaks ma selle vabalt ära. aga mis parata - ei leia icon_sad.gif netist ka ei hakka tellima

tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 14.03.2006 10:37:27 vasta tsitaadiga

... ma ei jõua ära imestada, kui kaua läheb tarkvaralevitajatel aega mõistmiseks, et ükski kaitse pole murdmatu ja nende üritus leiuatada see ülim kaitse on vaid raha tuulde loopimine. Märksa mõistlikum oleks rahulduda mõne keskpärase kaitsega, mis teeb oma tööd piisavalt tõhusalt, et suisa igaüks originaali piramisega hakkama ei saaks ja sellega saavutataks sama tulemus, mis praegu valitseb. Miks ma nii arvan ? Sellepärast, et iga mats, kes oskab koopiakaitsega meediast töötavat koopiat teha, oskab reeglina vajadusel interneti vahendusel leida ka juba eemaldatud kaitsega koopia, seega tema jaoks ei töötaks ükski kaitse nii kui nii ...

... siiamaani on olnud kõige tõhusamaks kaitseks online mängude puhul CD võti, mis võimaldab ametlikes serverites mängida. Sellepärast kipub tänapäeval üha vähemaks jääma korraliku SP -ga mänge, kuna neid on raske kaitsta ja tänu selele ei too ka nii palju tagasi. Kõiges on süüdi tehnika areng, mis on toonud kodudesse elektroonika, mida veel mõned aastad tagasi, said endale lubada vaid firmad ja mõned üksikud rikkamad tegelased. Nüüd aga, võib iga mats kirjutada DVD, internetist mistahes teavet ammutada ilma, et keegi selle vastu midagi erilist ette võtta saaks, seega on tarkvaralevitajatel viimane aeg oma kaitsestrateegiad üle vaadata ja ilmselt tuleb valida uus suund, kuna praegune loogika, iganes juba aastate eest ...

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  StarForce intervjuu mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.