Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
question
HV vaatleja
|
02.02.2006 17:49:40
LCD Monitori kalibreerimine |
|
|
Tekkis huvi kuidas monitori kalibreerida.Olen lugenud ,et mingi spetsiaalne riistapuu on selleks olemas,mis aga pidi üsna kallis olema.
Siit küsimus edasi kas on ka sellist firmat kes pakub sellist teenust -kalibreerimine või laenutab vahendeid selle
tegemiseks (ja mis selline teenus maksab ka?)?
Küsin veel ,et kas üldse on mõtet uut monitori (Samsung 930bf) kalibreerida (et kui paigas need värvid uuel monitoril on).
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
02.02.2006 17:55:25
|
|
|
Mina ütleks et pole mõtet küll mingit firmat kalibreerima palgata, pigem tee väike töö ise ära.
Netis on tabelid, mille järgi heledust paika panna ning värvid on tootjate poolt üsna hästi paika sätitud.
Minu monitoril (LG 1751SQ) on näiteks mitu eelseadistatud konfi (normal, night movie, day movie, night photo, day photo) mida saab vahetada ühe nupuvajutusega ja settingud sobivad tõesti konfi nimes mainitud vajadustele
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
question
HV vaatleja
|
02.02.2006 18:13:28
|
|
|
Jah samsungil on ka valmis settingud olemas ja neid saab paari klikiga vahetada,Aga tekkis küsimus kas monitori värvid ikka vastavad sellele mida sa väljatrükil (fotolaboris trükitud) näed?.Olen lugenud ,et peale kalibreerimist on värvid ikka tunduvalt paremaks saanud.
Muidugi jah kas üldse sellisel odava-otsa monitorile on mõtet teha põhjalikmat kalibreerimist.See nagu ikka profi monitoride mängumaa.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
02.02.2006 18:23:20
|
|
|
Ma isiklikult arvan, et selle monitori värve ei ole võimalik ka kõige põhjalikuma kalibreerimisega väga headeks saada. Ikka jäävad nad natuke neoonseteks - kui sa oled värske samsa omanik, siis ära muretse paari nädala pärast harjud ära ja ei pane enam tähelegi ja kuna ekraani suurus ja pildi kvaliteet on ikka väga tasemel, siis ma arvan, et nende kergelt neoonsete toonide pärast pole mõtet oma pead vaevata.
dex (on ise sama molu omanik)
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
02.02.2006 18:23:41
|
|
|
Tööd teostab Tallinnas näiteks:
5270907 Andres Toodo
Hind on 500+ KM18% minu teada.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
hobihall
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|