Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 48, 49, 50  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bezdomn6i
HV kasutaja

sõnum 30.01.2006 13:00:14 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Ja mida exceli spetsiifilist seal siis tehakse? Mina sai kõik asjad calcis tehtud icon_rolleyes.gif
Kui muu ei aita siis võid ju alati õppejõuga õiendama minna et miks ta nõuab ühe kindla tarkvara kasutamist icon_smile.gif

ok, kolmandat korda siis. mina ei käi seal tallinna ülikoolis ja mina ei tee andmetöötluse ülesandeid.
mingi valemite probleem on ja andmete impordi probleem kuna excel ja calc pole päris üks-ühele ühilduvad.
ma olen täiesti veendunud, et sina Ho Ho oled võimeline igasugu arvutialaseid probleeme une pealt lahendama, aga usu mind 95%le inimestest, mina kaasa arvatud, on see must maagia ja üleüldse ei koti see asi neid nii palju, et selle antud teemaga süvitsi tegeleda viitsitaks. paljudel inimestel on lisaks koolile veel töö ja pere ja isiklik elu ja hoopis teised huvid.
kui koolitöö näeb ette andmetöötluse kursuse läbimist, siis seda tehakse. kuidagi. aga vaevalt, et kasvatusteaduskonna väga tugevate humanitaarsete kalduvustega tibidest leiad ühegi kellele sa oleksid võimeline vajalike valemite sisu niiviisi selgeks tegema, et nad sellest päriselt au saaks, mis nad teevad ja milleks. võimatu see pole, aga äärmiselt vähetõenäoline siiski.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 30.01.2006 16:52:12 vasta tsitaadiga

[quote="kopirait"]
Max Powers kirjutas:
tsitaat:

raha võib ju olla aga see ei tähenda, et inimene veel kasutaks legaalseid asju...

tsitaat:
Raha omamine ei tähenda ka seda et see raha on legaalselt omandatud...
Ei ole väitnudki vastupidist.

Kui inimene on paadund pätt siis pole seal midagi imestada, et taolisel inimesel pole mingit austust teiste inimeste töö vastu.Kuigi varas olemine on niikuinii paha ja vale siis minumeelest rikas varas on veel hullem.Saan aru kui elu hammasrataste vahele jäänud inimene varastab viimases näljas poest leiba aga kui seda teeb mingi uhke jeebiga ärimees põnevusest või krt teab millest siis ta on lihtsalt t*rapea ja ajuväärakas.

Mony kirjutas:
Kui need miljonid on EEK-udes siis minu arust ei saa siin mingit pidi väita, et inimesel on raha nagu raba...

selle jaoks, et valge inimese moodi elada (loe: mitte rikkalt, vaid normaalselt) on vaja juba 3-4 meek (2-3 meek maja jaoks + meek muude elutarvilike asjade tarvis).

Raha on siis kui räägiksime taalamiljonäridest.

Vat selline on see eesti elu

mony@eegumiljunäär@ootamas palgapäeva, et söök lauale saada
tsitaat:
meek icon_question.gif Esimest korda kuulen sellist väljendit. Tähendab MiljonEEK-i icon_question.gif Sinu jaoks on võib-olla Eesti kroonides miljonid väike raha, kellegi teise jaoks aga on suur. See on suhteline... Võib-olla sel tuttaval on ka 10 miljonit (sellisel juhul pea 1 taalamiljon icon_lol.gif ) - ei tea - ei huvita...

Miljon iseenesest pole väike summa - selle eest saab ju viimase malli mobla, firmariided, igareede ööklubis juua ja muidu tuusa rulnnokka tükk aega mängida.Inimväärse elu elamiseks ei ole mill si**agi.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 30.01.2006 16:58:52 vasta tsitaadiga

Huvitav, mina oma arvates saan ~5k eest kuus nii inimväärselt elatud kui tööl käidud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 87
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 30.01.2006 18:26:38 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Huvitav, mina oma arvates saan ~5k eest kuus nii inimväärselt elatud kui tööl käidud icon_rolleyes.gif

Vot see kuidas kellelgi.Endal paar sõpra - üks saab 10k kuus, kodus naine väikse lapsega, maksab pangalaenu + siis kommunaalid, tööle sõidab tallinnasse, ostab koju ka uusi asju, paneb tina jne.Teine kohalik tüüp.Töökoht kodust miski paarsada meetrit ehk transpori peale ei kulu, elab majas, vesi kaevust ehk vett ei maksa, autot ei oma, mingit laenu ei maksa, pidudel ei käi, kohalikku läbu ka ei pane, naist ei oma, mingeid firmariideid kahh kapitäite kaupa ei osta jne. 7k saab palka ja ikka koguaeg jutt, et raha üldse pole ja jumala näpud põhjas.Mine võta siis kinni icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 30.01.2006 18:50:01 vasta tsitaadiga

Esimene pirab.
Teine üritab legaalset tarkvara omada.
icon_razz.gif
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 30.01.2006 19:17:11 vasta tsitaadiga

TanElofJ kirjutas:
Esimene pirab.
icon_razz.gif

LOL hea variant küll aga ei ole nii.
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 30.01.2006 19:22:12 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
TanElofJ kirjutas:
Esimene pirab.
icon_razz.gif

Esimene on ülikoolis käinud. Õige tudeng suudab 2000.- kuus üüri ära maksta, toidu lauale ja riided selga osta 8)
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
artur-
HV Guru
artur-

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 30.01.2006 19:30:52 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Auron kirjutas:
TanElofJ kirjutas:
Esimene pirab.
icon_razz.gif

Esimene on ülikoolis käinud. Õige tudeng suudab 2000.- kuus üüri ära maksta, toidu lauale ja riided selga osta 8)

Ma lisaks veel sinna 2000.- ja nende asjade juurde karmi tinapanemise, suitsetamise ja vahel harva ka kanep icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 72
tagasi üles
JannoT
HV kasutaja
JannoT

sõnum 30.01.2006 22:10:22 vasta tsitaadiga

Irw 0% kuna praegu kasutan linuxit. Enne linu oli k6ik pira icon_rolleyes.gif
punktiir
HV Guru

sõnum 31.01.2006 00:06:55 vasta tsitaadiga

tegelikult on ju suva, mida teine inimene kasutab. mina kasutan linuxit ja seega selle tasuta tooteid. see mis mingi teine vend teeb ei peaks ju tegelikult huvitama. piraadid peaks miskise organiseizõni looma "Kõigi maade piraadid ühinege" loosungi all. saaksid päris hea tiimi kokku.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 31.01.2006 00:49:08 vasta tsitaadiga

OT: Valge inimese moodi elamine algab ikkagi peast, mitte rahakotist. Ameerikamaalt valge inimese mentaliteeti otsida oleks küll väga naiivne. Jeebid ja miljonid jms. Paks rahakott madalalaubalisust ikka ei ravi küll.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 02.02.2006 01:32:19 vasta tsitaadiga

natuke sarnaneb kogu see piraatluse värk uimastite tarvitamisega...
kofeiin, alkohol ja nikotiin teadagi on uimastid, samas on nende tarvitajaid nii palju, et seda peetakse normaalseks ja pole ära keelatud...
paljud arvavad, et piraatlus on õige sest kõik tegelevad sellega icon_rolleyes.gif
nii siin ilmas need asjad on, üks tark ees ja teised järgi...

tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 02.02.2006 01:41:27 vasta tsitaadiga

selle kofeiini, alkoholi ja nikotni eest sa pead ju maksma, seega see pole ju pira.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 02.02.2006 01:45:05 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
selle kofeiini, alkoholi ja nikotni eest sa pead ju maksma, seega see pole ju pira.
antud hetkel pole hind oluline. Oluline on see et inimesed teadlikult tarbivad asju mis neile kahjulikud on.
Piramine teeb kahju kogu tarkvaratööstusele mitte ainult neile kelle tooteid piratakse.

Vahe on selles et osad inimesed ei joo/suitseta selle pärast et nad teavad et need asjad on neile kahjulikud. Kahjuks tarkvarga aga enamus ei teadvusta endale et pirades tarkvaratööstust mõjutades tuleb see kaarega neile endale tagasi.

Aga eks enamus inimestel on ikka küüned enda poole. Nii kaua kui on hea olla ning otseselt midagi väga halba pealtnäha ei juhtu siis neid ei huvita oma tegevuse kaugemad tagajärjed.

tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 02.02.2006 01:54:10 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:

rääkisin põhimõttest, interneti eest ju ka maksad et pira laadida.
tõin välja pigem selle seose, et paljud teevad seda mida ei tohiks/ei ole hea teha, sest teised ka nii teevad.
paljud ei saa aru, et asi vale on, sest nii massiliselt piratakse.

tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 03.02.2006 14:55:07 vasta tsitaadiga

ok ok

aga palju üldse piraate on? kas piraatide küüditamisega näiteks kuu peale muutuks maakera rahvaarv u 2%
tagasi üles
Elof
HV Guru
Elof

sõnum 03.02.2006 14:59:27 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
ok ok

aga palju üldse piraate on? kas piraatide küüditamisega näiteks kuu peale muutuks maakera rahvaarv u 2%

No 2% jääks vast ikka alles thumbs_up.gif
Piraate on ikka parasjagu. Hiinas oli piraattarkvara osakaal 9*% kui ei eksi. Ja ida-euroopa üsna samal tasemel.

Ega täpset statistikat ei anna vast teha, et mitu protsenti maailma inimestest kasutavad piraattarkvara.
Ent üle 2% vast ikka.
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 03.02.2006 15:12:34 vasta tsitaadiga

Maailma keskmine oli vist kusagil 50% ringis ning seda vist ainult äriettevõtetes. Eestis oli see protsent ~55, venemaal ja hiinas >90.
tagasi üles
ak47
Kreisi kasutaja

sõnum 05.02.2006 01:06:03 vasta tsitaadiga

25% panin, sest mõned mängud olen tõmmand, aga viimasel ajal ei tõmba üldse.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 33
tagasi üles
MarekSäde
HV veteran

sõnum 05.02.2006 01:35:25 vasta tsitaadiga

Ho Ho, nüüd vististi anti windowsi kood tarkvaratootjatele uurimiseks euroopas ja äkki sellest saaks lõigata nõnda kasu, et tehakse linuxile kuidagi sarnane platvorm nö mängude tarbeks. Kui saaks miskit moodi win mängud käima linuxis siis väheneks piraatlus massiliselt. Ise ainult sellepärast windoosat kasutangi. Tahaks kah linuxi kasutajaks lähiajal hakata, mitte, et side ühelt silmalt maha võtta aga rohkem selle pärast, et windows on õudselt ebastabiilne tema koodi, viiruste ja häkkide jne pärast. icon_idea.gif
Edit: Ma muidugi aiman, et seda pole võimalik teha tänu billi advokaatide armeele, kes kõikvõimalikud koodiread ja keskkonnad on sajal võimalikul moel ära patenteerinud aga siis tuleb nad anda kohtusse ja selline patent ära võtta, nagu tehti billiga siin Euroopas monopoolsuse vähendamiseks.

viimati muutis MarekSäde 05.02.2006 01:41:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
crv
HV kasutaja

sõnum 05.02.2006 01:37:12 vasta tsitaadiga

minu probleem on samuti see,et windowsi programmid/mängud linuxi all ei tööta...
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.02.2006 01:49:25 vasta tsitaadiga

Linnapea kirjutas:
Ho Ho, nüüd vististi anti windowsi kood tarkvaratootjatele uurimiseks euroopas ja äkki sellest saaks lõigata nõnda kasu, et tehakse linuxile kuidagi sarnane platvorm nö mängude tarbeks.
Kood on juba aastaid asjaosalistele saadaval olnud. Paraku maksab selle koodi vaatamine ränka raha ning minu teada ei või nähtust kellelegi rääkida ega ka seda kopeerida. Ühesõnaga OSS'i arendajatele pole sellest suurt mingisugust kasu.
Linnapea kirjutas:
Kui saaks miskit moodi win mängud käima linuxis siis väheneks piraatlus massiliselt.
Üsna paljud wini mängud töötavd juba praegu suht korralikult Linuxis lisaks native portidele. Endal on isiklikud kogemused Starcrafti ja WC3'ga. Tean et suht paljud mängivad WoW'd. Ainus jama on et puhtalt DX9 mängud ei tööta veel eriti hästi kuna wine sai vastava uuenduse alles hiljuti. Cedegaga peaks olukord parem olema. Natives mängin enamus FPS'e.
Linnapea kirjutas:
Tahaks kah linuxi kasutajaks lähiajal hakata, mitte, et side ühelt silmalt maha võtta aga rohkem selle pärast, et windows on õudselt ebastabiilne tema koodi, viiruste ja häkkide jne pärast.
Kas peale viitsimise on veel midagi mis sind takistab? Pea meeles et alati saab kasutada dualbooti. Alguses olin ka mina üsna suur mängur ning mõtlesin et lihtsalt natuke uurin Linuxit. Tulemuseks oli et umbes pool aastat peale esimest katsetust ma wini peaaegu ei bootinudku ning teise poolaasta möödudes kustutasin wini oma masinast sootuks. Kes teab, ehk hakkab sullegi meeldima icon_wink.gif
crv kirjutas:
minu probleem on samuti see,et windowsi programmid/mängud linuxi all ei tööta...
Oled sa neile ehk alternatiive vaadanud või läbi wine jooksutada proovinud? Kui sa just väga spetsiifilisi programme ei kasuta siis leiab praktiliselt iga asja jaoks alternatiivi.
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 05.02.2006 01:58:23 vasta tsitaadiga

wtf? kui linuxis mängud jookseks siis väheneks piraatlus massiliselt?
et siis tiriks netist mängu ja ei pelaks seda winis vaid linuxis ja oleks puhas poiss?
või sain ma millestki valesti aru?

igatahes tundus see nii, et "win on paha, oleks linux parem siis piraks seal ja soristaks ikkagi mängutegijate peale"
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
MarekSäde
HV veteran

sõnum 05.02.2006 01:59:50 vasta tsitaadiga

OT: hea uudis, hakkan uurima ja jälgima, soovitan kõigile: http://swik.net/Linux/Slashdot+Linux/Cedega+5.0+Released/471
Winter, ma pole ütelnud, et ma mänge ei osta või teised ei osta.
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 05.02.2006 02:02:47 vasta tsitaadiga

Linnapea kirjutas:
Winter, ma pole ütelnud, et ma mänge ei osta või teised ei osta.

tsitaat:
Kui saaks miskit moodi win mängud käima linuxis siis väheneks piraatlus massiliselt

mis see siis oli? arvad, et developerid/publisherid jagavad sulle linuxis mänge tasuta?
tagasi üles
spikhoff
HV veteran

sõnum 05.02.2006 02:07:43 vasta tsitaadiga

Ma ei tea, minule ei jõudnud see kohe mitte kuidagi kohale kuidas hakkab piraatlus vähenema massiliselt kui linuxis mängud käima hakkaksid.
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
MarekSäde
HV veteran

sõnum 05.02.2006 02:08:07 vasta tsitaadiga

ütleme siis teistmoodi(nagu sulle sobib): Kui saaks miskit moodi win mängud käima linuxis siis väheneks windowsi piraatlus massiliselt.
Ma olen kindel, et need kes linuxile kolinud/kolimas ei toeta piraatlust ehk ostavad mänge või kasutavad siis tasuta saadavaid programme.
Inimpsühholoogia on üsna keeruline ja ma ei hakka pikemalt selgitama, et jõuda kõigile selgeks teha, mida ma mõtlesin.

viimati muutis MarekSäde 05.02.2006 02:14:00, muudetud 2 korda
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 05.02.2006 02:10:20 vasta tsitaadiga

ühesõnaga ei suuda/taha osta tonnist op süsteemi mida sa kasutaks mõned aastad vaid kasutaks pigem linuxit ja "ostaks" tonniseid mänge?
andke andeks aga see jutt on bs
tagasi üles
MarekSäde
HV veteran

sõnum 05.02.2006 02:13:33 vasta tsitaadiga

näita mulle winter poest tonnist xp-d mille saaksin panna ühele mitte poest ostetud arvutile peale, mille confi ma muudan iga paari kuu tagant, ning tonniseid mänge polegi ostnud, mängud maksavad arvutile seal 500 ringis ja kui ostad kasutatult, tead isegi.

viimati muutis MarekSäde 05.02.2006 02:16:00, muudetud 2 korda
tagasi üles
spikhoff
HV veteran

sõnum 05.02.2006 02:14:55 vasta tsitaadiga

mina panin ühele xp 133mhz; 32mb ram
keerasin kõik viled maha ja sai täitsa isegi midagi teha icon_eek.gif
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 05.02.2006 02:17:43 vasta tsitaadiga

kasutatud mängud on jah odavad.. samamoodi saaks osta win 95-e ka paarisaja eegu eest ja point oleks suht sama icon_lol.gif
minu loogika ütleb, et see 1500-2500 krooni mis XP PRO/HOME eest küsitakse ei ole palju - ammugi mitte ei ole see palju
paari aasta peale jagatuna!
op süsteeme ei pea sa kord aastas uue vastu vahetama, vähemalt mitte win-i

ja kellele win ei meeldi(olgu siis põhjus milline tahes) ei pea seda kasutama..
jooksutagu linuxit või mõnda muud os, keegi ju ei keela icon_smile.gif
tagasi üles
oravapoiss
HV kasutaja

sõnum 05.02.2006 11:38:12 vasta tsitaadiga

seda jah, kui win ei meeldi ära kasuta. ja miks on vaja seda propageerida? mulle nt ei meeldi linux, kas ma teen 1001 lehte teemaga "linux sux"? ma lihtsalt ei kasuta! võtke õppust! see, 1500-2000 krooni on suht korralik summa minu jaoks. Aga, mis teha, win peale ma seda ei mata. kuulutage mind piraadiks ja kommunistiks kui tahate, aga ma säästan mõnusat raha tarkvara pealt.. mõelge mida head selle raha eest saab! thumbs_up.gif beer_yum.gif
punktiir
HV Guru

sõnum 05.02.2006 14:04:52 vasta tsitaadiga

aga võtame näiteks adobe proged. ala photoshop (levinuim) need hinnad pole ju inimestele, need on firmadele. nad võiksid tavakasutajatele ka mingid versioonid teha, või siis leppima sellega, et inimesed seda piravad. sest mine tea, tulevikus läheb mõni photoshopiguruna tööle kusagile ja siis ostetakse see proge ka. Üleüldse on hinnad rohkem arvestatud firmade peale kui kodukasutajale
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.02.2006 14:06:46 vasta tsitaadiga

Ja mida on tavalinimese vaja PS'iga teha millega näiteks Gimp hakkama ei saa?
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 05.02.2006 14:39:33 vasta tsitaadiga

Õige jutt Winterwind

Point on ikkagi see, et kui jõutakse osta selline arvuti mis jooksutab enamvähem kaasaegseid mänge siis jutt, et ei saa nö.opsysi osta kuna raha üldse pole on BS.Ka 3k eeku mingi 5 aasta peale pole üldsegi palju ja kesse ütles, et selle 5 aasta pärast just tingimata peab uue opsysi ostma millel tilulilu kellad ja viled ning vilkuvad tulukesed?Ei peagi.Kui nüüd keegi toob näiteks, et uus opsys toetab ju näiteks DX10't ja uuemad mängud mis seda kasutavad vana peal ei tööta, siis pole ka see mingi vabandus.Nii uusi mänge niikuinii nii "vaese" mehe arvuti ei jooksuta ja kui toimub piisab riistvaraline upgrade, et jooksutaks siis vist raha ikka niivähe pole.

Kui linux oleks samalihtsalt installitav kui winXP ja mängude install, toetus jne.oleks kahh samalihtne siis kindlasti väheneks windowsi piramine.See kui kuidagi saaks aag n00bi jaoks läbi ussi emmi ei aita samuti, minnakse lihtsat teedpidi ehk siis lihtne tee peaks olema linux.Mänge aga tõesti keegi sellevõrra rohkem originaale ei ostaks.Jutt, et võib ju ka vanu ja kasutatuid mänge osta mis odavad on ikkagi suht BS kuna nagu HV 'ski näha siis kõigil on sada aastat ennem vanaema käest pre orderid tehtud ja juba enne reliisi kiitlemine teemas käib, et "mul juba olemas, jõle äge on OMFG".Ehk siis keegi ei viitsi oodata kuni uus, haibitud ja eelduste kohaselt hea mäng vanaks ja odavaks muutub.Kui aga mõni hea mäng on vana ja odav siis juba vaadatakse, et hea on ta küll aga selle eest maksma küll ei hakkaks.Näiteks võiks tuua Fallout'i esimese osa mis Pärnu K-s 100.- eeguga müüa.
tagasi üles
mihhkel
HV veteran
mihhkel

sõnum 05.02.2006 18:09:14 vasta tsitaadiga

ot:
Auron kirjutas:
Kui linux oleks samalihtsalt installitav kui winXP...
populaarsemate GNU/Linuxi distrode (graafiline) install on mu meelest lihtsam (soovi korral ka eestikeelsem icon_biggrin.gif ) kui Win'i oma.
icon_rolleyes.gif
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 05.02.2006 18:46:13 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
aga võtame näiteks adobe proged. ala photoshop (levinuim) need hinnad pole ju inimestele, need on firmadele. nad võiksid tavakasutajatele ka mingid versioonid teha

Aga on ju olemas Adobe Photoshop Elements, mis ongi tavainimesele mõeldud versioon Photoshopist. Hindade võrdlus Adobe enda lehe andmetel:

* Adobe Photoshop CS2 - US$649.00
* Adobe Photoshop Elements 4.0 - US$99.99

Milles probleem?
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 05.02.2006 22:37:38 vasta tsitaadiga

Ei tahaks tegelikult eriti nõustuda väitega, et kes jaksab osta mängimiseks arvuti, jaksab osta ka Vinsooda. Hea küll, kes laob uue raali alla 15000.- ja enam, nende puhul on see tõsi. Aga. Minu tulevane upgrade näeb tõenäoliselt välja nii - monitor, hiir, klaver, CD-RW jne jäävad samaks, vahetub üksnes MOBO, prose, RAM, video, kõvaketas, toiteplokk ehk ka korpuse venitab kuidagi moodi välja, ja hinnapiiriks ca 5-6 keek. Selline kast, kui õigest kohast sebida, kasvõi osa juppe kasutatult, suudab uuemaid mänge enam-vähem jooksutada. Kaks võimalust: 6000.- riistvara peale ja win pira või 4600.- kasti peale ja 1400.- win OEM peale. Nüüd mõelge, kumma variandi ma valiks, kui mul on tarvis 6000.- võimalikult palju toorest jõudu? Kahtlen, kas 4600.- arvuti, isegi, kui selle hinna sisse peavad mahtuma vaid eelpool nimetatud komponendid, suudab jooksutada tänapäevaseid mänge? Ja kui ostan, siis ostan jupid igalt poolt eraldi, kust aga odavam tuleb, ning kuskilt jäi silma, et OEM win saab osta vaid koos täiskomplektse arvutiga, mitte nt. koos vaid prosega (parandage, kui eksin).
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 05.02.2006 23:01:51 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Kaks võimalust: 6000.- riistvara peale ja win pira või 4600.- kasti peale ja 1400.- win OEM peale. Nüüd mõelge, kumma variandi ma valiks, kui mul on tarvis 6000.- võimalikult palju toorest jõudu?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2484547#2484547
Loe alates "Mugavuse eest tuleb maksta"

Vabandan väga kuid see et sa kohe arvutiga koos OS'i ei ostnud on su enda iskilik traagika. Parem oota veel paar-kolm kuud ning saad nii legaalse OS'i kui märksa parema raudvara.

tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 06.02.2006 00:09:45 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
vladimir kirjutas:
Kaks võimalust: 6000.- riistvara peale ja win pira või 4600.- kasti peale ja 1400.- win OEM peale. Nüüd mõelge, kumma variandi ma valiks, kui mul on tarvis 6000.- võimalikult palju toorest jõudu?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2484547#2484547
Loe alates "Mugavuse eest tuleb maksta"

Vabandan väga kuid see et sa kohe arvutiga koos OS'i ei ostnud on su enda iskilik traagika. Parem oota veel paar-kolm kuud ning saad nii legaalse OS'i kui märksa parema raudvara.

Kas sa ikka lugesid mu postituse lõpuni läbi? Nimelt: "Ja kui ostan, siis ostan jupid igalt poolt eraldi, kust aga odavam tuleb, ning kuskilt jäi silma, et OEM win saab osta vaid koos täiskomplektse arvutiga, mitte nt. koos vaid prosega (parandage, kui eksin)." Ja kiire arvuti pole mugavus, vaid tarbeese, praeguses olukorras (vt. profiil), kus isegi Flash-veebigraafika ei jookse eriti korralikult ja programmi avanemine võtab aega 30-60 sekundit, ei ole eriti hea olla, see raiskab aega ja aeg on kallis. Kui arvuti osta, siis osta selline, millega on ka aasta-kahe pärast midagi teha (s939, PCIe, S-ATA jne), ma ei ole nii rikas, et osta odavaid asju! Legaalne Windows ON olemas. Win 98 täpsemalt, mis tuli aastal 2000 toona 15000.- maksnud raaliga kaasa. Paraku on win 98 lootusetult iganenud, paljud kasulikud programmid ei suvatse 98-ga koostööd tehagi, ka puudub võimalus win 98-ga kohtvõrgust NTFS failisüsteemiga arvutit isegi üles leida! Mis puutub ootamisse, siis ootangi. Mitte paar-kolm kuud, vaid nii umbes 12-18 kuud. Kuna raha pole isegi tuhandekroonise kõvaketta jaoks. Ja vaevalt, et olukord aasta pärast eriti teistsugune on (6000.- raal suudab ka siis uuemaid rakendusi, pm mänge, vaid rahuldavalt vedada).
tagasi üles
HannesH
HV kasutaja
HannesH

sõnum 06.02.2006 00:17:52 vasta tsitaadiga

nii kurb kui se ka pole vaid winxp ja paar mängu orikad, ülejäänd puhas pira icon_redface.gif
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.02.2006 00:29:34 vasta tsitaadiga

vladimir kirjutas:
Kas sa ikka lugesid mu postituse lõpuni läbi?
Jah, lugesin kuid sul vist jäi märkamata see kui ütlesin et "kohe arvutiga koos OS'i ei ostnud". Selle all pidasin silmas et oleksid oma praegust arvutit ostes kohe OS'i kaasa osta. Kuna sa tõesti ostsid W98 siis ma ei näe ühtki mõjuvat põhjust miks seda kasutada ei võiks.
vladimir kirjutas:
Ja kiire arvuti pole mugavus, vaid tarbeese
Tean üsna paljusid inimesi kes ajavad läbi ~2-3x aeglasemate masinatega ning ei kurda.
Kui küsida võib siis milleks sa oma arvutit siis kasutad?

W98 iganemise kohta ei oska kommenteerida kuid olen üsna kindel et valdav enamus programme töötab sellel probleemivabalt. Võibolla mõne mänguga on probleeme kuid nagu sa räägid siis pole sul raha isegi wini ostuks, mis siis veel mängudest rääkida seega peaks see probleem kohe ära langema. Kui aga tõepoolest tahad masinat ainult mängimiseks siis on see ju mänguasi ning meelelahutus vahend mille piramine pole kohe kuidagi õigustatud.
NTFS'i brausimiseks ei ole minu teada vaja mingisuguseid eraldi tööriistu kui isegi Linux saab sellega vabalt hakkama kuna võrgus olevate jagatud kataloogidega suheldes ei ole vähimatki vahet mis failisüsteemi nende peal kasutatakse.

tagasi üles
zyym
HV vaatleja

sõnum 06.02.2006 00:32:09 vasta tsitaadiga

mnjah www.nordtech.ee ega see linux ka just odav asi ei ole icon_confused.gif
tagasi üles
mihhkel
HV veteran
mihhkel

sõnum 06.02.2006 00:47:07 vasta tsitaadiga

zyym kirjutas:
kes käseb SuSE't osta? tõmba mõni tasuta levitatav GNU/Linux ja kasuta palju jõuad! isegi tootetuge (mitteametlikku) saad HV-st jt arvutifoorumitest tasuta - mis sa hing veel tahad?
zyym
HV vaatleja

sõnum 06.02.2006 01:18:00 vasta tsitaadiga

mihhkel kirjutas:
zyym kirjutas:
kes käseb SuSE't osta? tõmba mõni tasuta levitatav GNU/Linux ja kasuta palju jõuad! isegi tootetuge (mitteametlikku) saad HV-st jt arvutifoorumitest tasuta - mis sa hing veel tahad?

seda jah aga ikkagi küsitakse ametliku klenditoe eest mõnus raha.
p.s
Red Hat Enterprise Linux Desktop
(Starter Pack. 50 Desktop Management entitlements. 1 RHN Satellite Server Premium 220 075.-
<--- keegi võiks seletada miks see nii kallis on ja see on nagu Lauaarvuti operatsioonisüsteemid ja tarkvara kui see oleks mingi spets serveri variant siis veel saaks aru miks se nii kallis on.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.02.2006 01:38:53 vasta tsitaadiga

zyym kirjutas:
seda jah aga ikkagi küsitakse ametliku klenditoe eest mõnus raha.
Miks ei peaks? Wini kasutajatugi pole sellega võrreldes just teab kui odav. Pealegi kui palju sul ikka ametlikku tuge vaja läheb? Ma pole veel kuulnud inimesest kes oleks MS'i kliendituge kasutanud, sama ka Linuxiliste toega.

Teise litsentsi kohta võid lugeda siit:
http://www.redhat.com/en_us/USA/rhn/rhndetails/faq/#5

tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 06.02.2006 08:40:14 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Tean üsna paljusid inimesi kes ajavad läbi ~2-3x aeglasemate masinatega ning ei kurda.
Kui küsida võib siis milleks sa oma arvutit siis kasutad?

W98 iganemise kohta ei oska kommenteerida kuid olen üsna kindel et valdav enamus programme töötab sellel probleemivabalt. Võibolla mõne mänguga on probleeme kuid nagu sa räägid siis pole sul raha isegi wini ostuks, mis siis veel mängudest rääkida seega peaks see probleem kohe ära langema. Kui aga tõepoolest tahad masinat ainult mängimiseks siis on see ju mänguasi ning meelelahutus vahend mille piramine pole kohe kuidagi õigustatud.
NTFS'i brausimiseks ei ole minu teada vaja mingisuguseid eraldi tööriistu kui isegi Linux saab sellega vabalt hakkama kuna võrgus olevate jagatud kataloogidega suheldes ei ole vähimatki vahet mis failisüsteemi nende peal kasutatakse.

Kasutan arvutit igapäevaelus - kommunikatsioonivahend, meelelehutusplatvorm (muusika, filmid) ning kõige tähtsam - CAD/CAM (SIIN tuleb välja praeguse konfi nõrkus, probleemideta suudan reaalajas töötada kuni ~10000 polügooniga, aga oleks vaja palju enamat) ja muusika tegemine (ka siin tuleb välja raali nõrkus, protsessori jõuetus toime tulla reaalajas kümne-kahekümne tarkvaralise süntesaatori/efektiga). Mängude kohta niipalju, et isegi aastast 2000 pärit Thief II (Originaal!) ja selle lisa Thief 2X, Homeworld (kah originaal!) ja Aliens Versus Predator (samuti originaal!) otsustavad kohati läägima hakata, uuematest kui 2001 pole üldse mõtet rääkidagi, nt. tasuta kosmosesimu Orbiter jookseb 10-15 fps, aga vaid seni, kuni ei tule põkkuda ISS või MIR-ga. Samuti on netis palju teisi legaalseid tasuta mänge, mis minu praegusel aparaadil joosta ei taha.

LAN-i kohta niipalju, et minu sõpruskond, kus on päris asjalikke inimesi, ei saanud LAN-is Win98 teisi, NTFS-ga raale üleski leidma!

Aga minu jutu põhipoint oli selles, et kui inimesel on tarvis osta arvuti (nt. senine ront ütleb töölepingu üles), ja ta ei saa endale lubada 15000.- pilli, ega oodata isegi mõne kuu, et koguda ja kraabib säästudest kokku nt. 4000.- ning otsustab tänapäeval juba kergelt rondistuva konfi kasuks siis ei ole tal kuidagi võimalik ega ka kasulik osta 1400.- maksev OEM Windowsi litsents, kuna 2600.- eest saab vaid täieliku rondi, mis võib olla juba poole aasta pärast on moraalselt ja füüsiliselt vananenud, 4000.- masin kestaks pisutki kauem.
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.02.2006 09:27:09 vasta tsitaadiga

Mis selles arvutis siis nii elulist on et ei saa vajadusel paar kuurd oodata?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Kaniyodrift
HV kasutaja
Kaniyodrift

sõnum 06.02.2006 15:03:59 vasta tsitaadiga

ei mäleta küll millise variandi poolt sai mitu aastat tagasi hääletatud, kuid nüüdseks on koduarvutis ainult linux ja piraattarkvara protsent 0 8)
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 06.02.2006 15:41:26 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Mis selles arvutis siis nii elulist on et ei saa vajadusel paar kuurd oodata?

Pool kommunikatsioonist (ülikooli listid, E-mail, MSN jne), KÕIK konspektid ja enamus muudest õppematerjalidest, õppeinfosüsteem (ainetele registreerumised, tunniplaanid, edasijõudmine jne), meedia (internetiajalehed). Kui mul praegu peaks arvuti otsad andma, olen tagasi kiviajas ning ühiskonnast poolenisti ära lõigatud.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 48, 49, 50  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.