Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
oliver.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.01.2006 23:39:30 vasta tsitaadiga

ise kasutan samuti D600 läpakat ning eks see kuumusprobleem on täpselt nii suur kui suureks probleemiks seda pidada. Eks ta jah kipub põhja alt soojenema, kuid ära end ei kõrveta ning ise ei kurda. Kui armastad läpparit palja kõhu peal hoida, siis on ehk tõesti ebameeldivam kui küttekeha rinda soojendab. Katseta mõni D600/D610 ära ja vaata, kas on sinu jaoks liiga kuum või ei.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 15.01.2006 16:42:44 vasta tsitaadiga

D600 juures on probleemiks vaid kõvaketas, mis stabiilselt on 45C peal...prose temp on mul alla 30C ja selle pärast ei ole üldse vaja põdeda(Mängimisest ei räägi!). Kõvaketas on tal vasaku käe all ja sealt kisub tõesti omajagu kuumaks ja see on selle läpaka puhul viga nr1. Samas talvisel ajal, kui toas parajalt jahe, siis on hea seal sõrmi soojendada.
Võrreldes Dell D600 ja FS Lifebook s7010, siis parem valik oleks s7010 (juhul kui inteli graafika ei häiri).
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 15.01.2006 16:52:16 vasta tsitaadiga

45 kraadi ei tee kettale midagi. Hitachi Travelstar-i norm töötemp. on kuni 55 kraadi.
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 15.01.2006 17:09:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Võrreldes Dell D600 ja FS LIFEBOOK s7010, siis parem valik oleks s7010 (juhul kui inteli graafika ei häiri).

eks neil on hinnavahet ka, enda D600 ostsin kasutatuna, kuid kriimuvabalt 10k eest (PM 1,3GHz/512/combo/40Gb), S7010 jääb sellest hinnast piisavalt kaugele. Pigem võrrelda siis D610-ga.
Aga vestlus kisub paraku offtopicuks, keegi hea inimene võiks juttu splittida.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 15.01.2006 17:27:31 vasta tsitaadiga

sevenhugs kirjutas:
tsitaat:

Võrreldes Dell D600 ja FS LIFEBOOK s7010, siis parem valik oleks s7010 (juhul kui inteli graafika ei häiri).

eks neil on hinnavahet ka, enda D600 ostsin kasutatuna, kuid kriimuvabalt 10k eest (PM 1,3GHz/512/combo/40Gb), S7010 jääb sellest hinnast piisavalt kaugele. Pigem võrrelda siis D610-ga.
Aga vestlus kisub paraku offtopicuks, keegi hea inimene võiks juttu splittida.

Antud s7010, mille ostsin sain kätte 12K eest ja konf järgmine: Pent m 1,6 Dothan 2mb cache/512/combo/40 või 60Gb(ei mäleta täpselt) Asi nägi välja nagu uus ja garantii järgi otsusades, oli 4-5 kuud kasutatud.
Skeptik kirjutas:
45 kraadi ei tee kettale midagi. Hitachi Travelstar-i norm töötemp. on kuni 55 kraadi.
Siiamaani pole teinud midagi, aga võrreldes teiste omasuguste läpakatega siis on ikka oluliselt suurem temp, kuid minu läpakas on ta vastu pidanud üle 2 aasta.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 16.01.2006 05:32:29 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:

See Hitachi +55 kraadi peaks olema kõigest ümbritseva töökeskkonna maksimaalne lubatud temperatuur, vähemalt Seagate ja WD puhul on niimoodi määratud.
Ketta enda temperatuur võib siis sellest veel 15...25 kraadi kõrgemale minna. Oleneb muidugi kuskohas konkreetse ketta sensor seda mõõdab. 80 kraadi ligilähedale lasta parem ei tasuks siiski icon_wink.gif Aga 45 kraadi on täiesti normaalne, kuigi on ka jahedamalt jooksvaid kettamudeleid olemas. Rohkem oleneb sellest, kuidas on konkreetse läptopi ketta ümbruses õhu liikumine ja kas kettakorpus on suurema metallraamiga ühenduses või mitte. Aga hullu pole midagi.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 16.01.2006 10:00:39 vasta tsitaadiga

Minu S7020 läheb ka sealt vasaku käe alt omajagu kuumaks. Kui klaverit käisin vahetamas (US > EE), siis ütlesin et tehnik ka seda kuumenemist vaataks. Pärast öeldi et selline kuumenemine on OK.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 16.01.2006 11:07:05 vasta tsitaadiga

mm...tegelt pole ju dellis sees Delli kõvaketas(pole selliseid olemaski) tihti lugu leiab sealt, selle sama fujitsu ketta, mis fujitsuki asi on hoopis mõõtmetes, see on REEGEL, et väiksem arvuti on alati soojem, kui samade näitajatega suurem arvuti, lihtsalt pole ruumi ehitada jahutus avasid jms ehk siis kõike head ka ei saa :p
Reaalsuses läheb S7010 siiski palju vähem soojaks, kui näiteks 80% ordi, ml vms odavklassi laptopidest ja ei ole mitte ühelgi täheldanud ka veel seda, et puutepaneel hakkaks jeblama, kuna liiga soe on, erinevalt odavklassist

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Max Powers

sõnum 16.01.2006 11:15:03 vasta tsitaadiga

wirx, http://www.flex.ee/nbdetails.php?id=390 Küsiks jällegi sinu arvamust sellise läpaka kohta.

OT
Peab ütlema, et läpaka valimine on jube keeruline
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
erkinem
HV Guru
erkinem

sõnum 16.01.2006 11:30:09 vasta tsitaadiga

Olen omanud mitut NC6000 ja pean nentima, et siiani minu üks lemmikuid.
Väga mugav ja heade omadustega. Kuumaks ei lähe. Tugev korpus, tugevad inged. Hea ekraan. Väga hea klaver!
Kommentaarid: 329 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 284
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 16.01.2006 11:33:12 vasta tsitaadiga

ütlen niipalju, et ma ise kasutan ka nc6000 icon_wink.gif
Draqula
HV Guru

sõnum 16.01.2006 13:33:36 vasta tsitaadiga

Siiani mulje jäänud et NC6000 on üldse ainus HP läpakas mida ei sõimata...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 17.01.2006 13:14:50 vasta tsitaadiga

Järjekordne hea näide, mis on hea ja mis mitte
Anandtech tegi uue Yonah protsessoriga sülearvutitega erinevaid teste. Mind ennast pani alguses imestama, et uue Yonah(2 tuumaline) protsessoriga Asuse sülearvuti aku peab pmst sama kaua vastu, kui Dothangi(1 tuumaline), kuigi kiiruste vahe oli ~20% siis aku eluea vahe oli ~2%
Kuid siis leidsin, et oli ka testitud IBM(lenovo) T60 uut sülearvutit, millel oli 2.16ghz Yonah protsessor(Asusel oli 1.8ghz) ja aku pidas näiteks weebi surfamis testis vastu 301 minutit, samas kui Asuse Yonah pidas vastu 207 ja Dothan 201 minutit. Ehk siis kiirem protsessor pidas peaaegu 2 tundi rohkem vastu, kui odavama tootja aeglasem protsessor.
Lähemalt siin -
http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2663&p=15

stella
HV vaatleja

sõnum 17.01.2006 13:22:16 vasta tsitaadiga

Aga minul on IBM R40, selles seerias küll odavaklassi läppar aga ma usun, et tegija masin oma ati7500 32MB video ja köige muuga, ostsin selle küll aasta tagasi ja ei tunne et oleks ülla ülla kehvem praegustest müügilolevatest. Sellega saab köike teha mida läppariga vaja teha on(ei pidanud mängimist silmas otseselt aga mängida saab ka jah sellega:) ). Seega kui soovid läpparit ja tahad tunda ennast valge inimesena osta IBM icon_smile.gif.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 17.01.2006 13:27:24 vasta tsitaadiga

sry, kuid R seeria on IMO IBM-i nime mõnitamine, mul siin hetkel üks R50 ja T40-d, alles eile küsis üks klient, et kas R50 on mingi vana saan icon_biggrin.gif(kuigi tegelikult, uuem kui T40) ja vahe on tegelikult ka mägede-kõrgune
umbes nagu juua Blue Label wiskit Red Labeli pudelist(et nimi on küll sama, kuid tegelikus hoopis erinev)

painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 17.01.2006 13:34:27 vasta tsitaadiga

küllap tekib vahe juba seal sisse, et ibm ei kuumene ka niipalju kui mingid teised nö "tavaklassi" läpakad. ibm laseb rahulikult ventikal puhata ja sealt kindlasti üks märkimisväärne osa akust tulebki.
kindlasti on neid faktoreid veel, millelele IBM is (no ibm tegelikult ju küll nüüd nö kehvema tootja oma) tähelepanu pöörab, kuid ei ole päris läpakate riistvaraliste külgede süvauuringutega tegelenud.

ainuke asi mis hoiab mind, peale raha olemasolu ka muidugi, enamus äriklassi läpakate poole vaatamast on nigel valik videokaarte. seepärast on hetkel silma jäänud macbook pro. küllap kuulub seegi äriklassi alla, aga enne objektiivseid teste on teda raske kategoriseerida icon_smile.gif

hetkel istun aga nö odavklassi läpaka taga. ordi kodumaine komplekteering. 2 negatiivset elementi mida mina leian, on masina kaal (vist 2,6 aga kui ikka pead mööda linna käevangus tassima siis on ta päris kobakas) ja kuumuse probleemid. ventikas uhab koguaeg tööd teha, isegi kui surfad/wordis tööga tegeled.
aga noh selle raha eest mis mina ta eest maksin, on pilli päris kõvasti. pc taha pole vaja pöörduda, aitab lihtsalt wifist ja suurest diivanist elutoas icon_smile.gif

aga jah, selleks et tunda kodumaise toodangu ja nö odavklassi negatiivseid külgi tuleb ikka ise asi järgi proovida. selge on nüüd see, et äriklass tuleb järgmisena, maksku mis maksab. pole nii rikas, et saasta osta.

oleks ainult võimalust uuriks nende äri ja odavklassi vahesid rohkem ja põhjalikumalt. oma finantsidest kahjuks aga ei jõua mingit ülimat kokkuostu teha icon_smile.gif
pc-d on minu jaoks möödunud nähtus. tulevik on mobiilsuse märgiga. ja mobiilsuse kvaliteet on palju huvitavam kui kui pc-de overclockimine või ülehooramine, ofkoors see kõik IMHO. paluks mitte südamesse võtta :p

Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
stella
HV vaatleja

sõnum 17.01.2006 14:04:36 vasta tsitaadiga

hmm tead see R50 puhul mõtlesin mina ka et kas see on IBM icon_biggrin.gif ma vöiks sulle enda oma näidata ja selle puhul ma ehk nii väga ei väidaks, R50 l puudub defaultis isegi touchpad:). Loomulikult kui mul natikene rohkem raha oleks ostaks ma kenasti endale ka T seeria läppari. Tahtsin lihtsalt öelda, et see raha mis ma oma masina eest maksin, et selle raha eest on siin läpparit pikemaks ajaks(tahaks vähemalt loota).
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
Max Powers

sõnum 18.01.2006 19:26:05 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:

ütlen siis ka niipalju, et ma ka kasutan nüüd nc6000 8)
tagasi üles
erkinem
HV Guru
erkinem

sõnum 18.01.2006 19:59:31 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
wirx kirjutas:

ütlen siis ka niipalju, et ma ka kasutan nüüd nc6000 8)

Ja mina läksin nüüdsest HP lainest üle IBM T42 peale 8)
Kommentaarid: 329 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 284
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.01.2006 20:18:41 vasta tsitaadiga

noh, ega see R-seeria nüüd saast ka pole. omas hinnaklassis täitsa OK. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 18.01.2006 20:31:36 vasta tsitaadiga

T seeriaga ei anna siiski võrrelda...
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.01.2006 20:35:45 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
T seeriaga ei anna siiski võrrelda...

ja miks peakski? kas sa Lexust ja Toyotat ka omavahel võrdeld ve icon_lol.gif

tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 18.01.2006 20:50:58 vasta tsitaadiga

mulle istus väga X seeria IBM, vaid niblakaga ei suutnud ma harjuda.
Hetkel on Dell C610, küll P3, aga väga meeldib. Kaalu võiks küll vähem ola, aga paraku kusagilt tuleb lõivu maksta. Sees on võimas aku ja optiline seade.
Usun et järgmiseks vaataks midagi uuemat IBM X seeriast Või Delli mingid 400 seeriast. Need kerged, mis on. 8)

Max Powers

sõnum 23.01.2006 21:20:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mingid 400 seeriast

Käisin täna siis Flexis ja alles kohapeal otsustasin kas ostan Dell d400 või HP nc6000.
Peab ütlema, et päris raske oli icon_rolleyes.gif
Poole tunnise kasutamise järgi ei taha muidugi pikemaid järeldusi teha, kuid siiani pole viga icon_smile.gif

EDIT: Sain nüüd proovida ka HP nc4200 mudelit ja peab ütlema, et see oli väga tegija thumbs_up.gif thumbs_up.gif
Ekraan oli 12" ja see natuke häiris võrreldes oma 14"sega. Aga äärmiselt kerge oli nc4200.
Kahju et pole võtta mõnda odavat acerit vms kõrvale võrdluseks.
Igal juhul kui kellelgi tuleb valida ja üheks valikuks on nc4200, siis soovitan kindlasti thumbs_up.gif
Lähen paariks päevaks Taani ja tõenäoliselt koos mõlema läpakaga. Eks siis hiljem oskab öelda, kuidas reisil mõlemad
on.
Muidugi hind on ka päris kõrge. Hetkel minu käes olev kuskil +30k icon_rolleyes.gif
tagasi üles
külaline

sõnum 26.01.2006 12:10:58 Gateway M680/M685 seeria on ka suht hea vasta tsitaadiga

tjah, see samas pigem high-end asi, sest hind mitte alla 20000 USD icon_smile.gif aga samas on nende mudelite jõud/aku kestvus/aparaadi kaal parimas suhtes. mitte ammuse PC Magi testi tulemuste põhjal peksis see nii HP-d, Toshibat, Fujitsust kui DELLi samas hinnaklassist. ainuke "miinus" asja juures oli tookord Win MCE mittetoetamine, mis on minu arvates hale ettekääne punktide mahavõtmiseks. aga noh, maitse asi, eksole. siit järgmine mõttekas samm edasi oleks vist Alienware läpakad, mis aga on klass omaette tarbijatele mõeldud... icon_smile.gif

J.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.