Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 10.01.2006 19:40:58 vasta tsitaadiga

Keegi reactos'i on näppinud? Tundub, et kõva tööga võib asja saada isegi thumbs_up.gif
http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 10.01.2006 19:42:27 vasta tsitaadiga

Selleks ajaks kui reactOS'ist võiks asja saada on wini maailm juba ammu vista laadse arhitektuuri peale kolinud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
fedja
HV Guru
fedja

sõnum 10.01.2006 21:02:37 vasta tsitaadiga

no9 kirjutas:
Keegi reactos'i on näppinud? Tundub, et kõva tööga võib asja saada isegi thumbs_up.gif
http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html

Proovisin kunagi, kuid väga algeline oli, vähesed asjad töötasid.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Overkilla
HV veteran

sõnum 11.01.2006 02:16:28 vasta tsitaadiga

Pläraks ka siia teemasse. Noorest põlvest õpetati mind juba piraat olema, võtsin omaks rõõmuga. Kõik sujus, õppisin Windowsi käsitlemise selgeks. Ei olnud varastatud, lihtsalt nii pidigi olema, keegi ei vaielnud vastu. Aga mingi aeg hakkas kõrvu kostuma, et Linux on hea, see on päris kasutajatele, piraattarkvara pealegi paha ja varastamine. Vot sain päris oma arvuti ja panin otsekohe Ubuntu peale, aga ülemineku kergendamiseks piraatisin salaja edasi. Nüüd siis nii kujunenud, et Linux töötab rahuldavalt, oskan foorumite ja abiteksidega seda konfigureerida, töötamine ja internetis käimine kuulub Ubuntule. Varastatud Windowsi päralt on rangelt ainult mängud, nii seaduslikud kui illegaalsed, sest igasugu emulaatorite ja riistavara sobitamine Linuxi alla on ülepeakaela raske. Kui ikka "draiverid" on ainult Windowsile, siis Linuxi all jääb tihti loota ainult mõne entusiasti tööle, kes ehk sarnase on kirjutanud. Endale väga meeldib selline süsteem, sest kui vaja midagi asjalikku, tööd teha, siis on kindel ja stabiilne Linux, kui aga ainult mängin, siis XP, kuna teisiti ei saa (kahjuks). Seega peaks jääma 50/50.
Teine arvuti, mis juba ostmisest alates sisaldab ainult varastatud tarkvara, ei suudakski vist ilma töötada. CanoCraft näiteks on ainult Windowsile, teisiti ei saagi skännerit kasutada. Kui peaksin uue ostma, siis kindlasti ilma "Designed for Windows bla bla" kleepsuta, kukele nendega, kasutan, kus tahan. Ho Ho suure kihutustöö tulemusena hakkasin mõtlema, et äkki kunagi Ubuntustan ka selle rondi.
Täna mõtlesin kah, et võiks olla võimalik osta näiteks Ordist kontoriarvuti, kus on eelnevalt peale lastud ja konfigureeritud Linux, sest kontoris on kama kaks, kuhu teksti trükkida ja tabeleid salvestada, aga kuna alternatiividest pole kuuldud, siis alati võetakse Windows. Arvutikasutajale näidatakse kätte, et siit käivitub "internet", siit käivitub "tekstitrükkimine". Väga paljud ei saaks arugi, et midagi on muutunud, lihtsalt maksab vähem raha ja töö saab sama hästi tehtud.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 80
tagasi üles
sf
Kreisi kasutaja
sf

sõnum 11.01.2006 03:15:42 vasta tsitaadiga

Overkilla kirjutas:
Täna mõtlesin kah, et võiks olla võimalik osta näiteks Ordist kontoriarvuti, kus on eelnevalt peale lastud ja konfigureeritud Linux

Kas "võiks" tähendab seda, et nad keelduvad sulle sellist kooslust müümast?

Overkilla
HV veteran

sõnum 11.01.2006 03:19:24 vasta tsitaadiga

sf kirjutas:
Kas "võiks" tähendab seda, et nad keelduvad sulle sellist kooslust müümast?
Võiks tähendab seda, et hinnakirjas sellist teenust ei ole, niisama küsima ei lähe keegi.
Kommentaarid: 97 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 80
tagasi üles
sf
Kreisi kasutaja
sf

sõnum 11.01.2006 03:55:07 vasta tsitaadiga

Niisama ei vaata ka keegi teenuste hinnakirja.
Ordi komplektide juures on vihje olemas. Ja palju on neid, kes ostaks arvutusmasina küsimusi esitamata?

Sirius
HV kasutaja

sõnum 11.01.2006 12:56:27 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Totu user kirjutas:
Aga hakkad siis mõtlema ,et selle eest saaks pulga RAMi või uue toiteka jne..
Siis teed valiku, kas üks või teine mitte ei varasta.
Mitu korda sa füüsilisi asju varastanud oled?
Totu user kirjutas:
Sellest mõte ,et originaal softi ostmine jääb väga rikastele inimestele.
Ning poes olev kraam on ka ainult rikastele ostmiseks, mina vaene inimene tõstan sealt niisama nänni tasku vastavalt sellele mis rohkem meeldib icon_neutral.gif

Ho ho sa oled mingi ülima õiglustundega isik.
Mina näiteks olen ilma igasuguse moraalita tibla.Mul ei teki mittemingisugust negatiivset tunnet XP piramine.
Ma ei anna oma raha bill gatesile, tal seda isegi palju.Jah ma olen varas, jah ma olen ka poest varastanud.
Samas, olen ostnud nod32 litsentsi aastaks.Täiesti legaalselt.Kuna tõesti hea programm on.Piran ka abobe premiere kasutamisega, kui raha oleks, siis ostaks selle, aga üle 10k mul ei ole kuskilt pappi võtta.Ühesõnaga, maksan proge eest, kui pean seda ise õigeks ja hind ei ole kirves.

Point on selles, et sa võiks selle "piraatlus on hästi kolepaha ja kõik kes seda teevad lähevad põrgusse" jutu ära lõpetada.Kedagi ei huvita see moraali lugemine.Kõigil on pohh ja piravad edasi.
icon_rolleyes.gif

Pira on arvutis ca 80 %.
Töö juures on arvutites orignaal xp-d, pooltel ubuntud.Pira on üks tõlkeprogramm, mida sai ainult 10-le arvutile panna aga oli vaja 12-le kuidagi taha saada, siis kasutasin emulaatorit ja cracki.
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 47
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.01.2006 13:23:02 vasta tsitaadiga

Sirius, premieri aseaineks peaks kõlbama suht hästi Cinerella

Kogu mu senise moraalilugemise point on olnud et pirades te ainult aitate kaasa monopolide püsimisele ning tänu selle areng aeglustub. See kahju mis tekitatakse näiteks XP piramisega MS'ile on praktiliselt olematu võrreldes sellega mida tekitate teiste OS'ide arendajatele kuna ei valinud neid. Selle all ei pea ma silmas rahalist kahju.

Aga miks ma peaks oma jutustamise lõpetama? Keegi ju võiks seda teha, midagi muud halba sellest ei tule kui ehk tekitan mõnes piraadis veidi ebameeldivustundeid.

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2006 13:33:56 vasta tsitaadiga

Sirius kirjutas:
Mina näiteks olen ilma igasuguse moraalita tibla.Mul ei teki mittemingisugust negatiivset tunnet XP piramine.

Asi ei ole mitte selles, et lihtsalt pirad XP'd vaid laias mõistes sa ei hinda inimeste nähtud vaeva ja tehtud tööd.Ise tööl käiksid ja sind lihtsalt nahaalselt ülemus üle laseks ning ütleks, et: "kuule tead ma mõtlesin, et ei maksagi seekuu sulle si*ale palka" siis see oleks samahea.Sa ka kindalsti sellest ära ei sureks aga kas oleks tore või?
tsitaat:
Ma ei anna oma raha bill gatesile, tal seda isegi palju.Jah ma olen varas, jah ma olen ka poest varastanud.

Naabrimehel kaks ilusat luksautot maja ees.Ma varastan ühe ära, tal niikuinii raha palju ja teda see ei koti.
tsitaat:
Piran ka abobe premiere kasutamisega, kui raha oleks, siis ostaks selle, aga üle 10k mul ei ole kuskilt pappi võtta.Ühesõnaga, maksan proge eest, kui pean seda ise õigeks ja hind ei ole kirves.
Profiproged on mõeldud professionaalidele ja firmadele kasutamiseks.Sellepärast on neil ka hind kallis kuna eeldatavasti aitab see firmal kõvasti mugavamalt suurt raha kokku ajada sellepuhul võivad korra edaspidise kasumi nimel ka väljaminekut suuremat teha.Mingil kodukasutajal pole küll vaja kuskile rate.ee'sse topitavate piltide heleduse ja suuruse muutmiseks mingit ülikallist adobe photoshop professional ultra latest & greatest editioni.

Ja mis tähendab, et las kõik piravad ja pohh sellest?Vaata üks hommiku on sul auto tellistele tõstetud ja ment ka ütleb, et noh niikuinii varastatakse ka edaspidi ja pohh ju icon_wink.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.01.2006 13:35:49 vasta tsitaadiga

Auron, premiere peaks olema minu teada videotöötlus programm icon_wink.gif

Kuid jah, mõte jääb samaks. Valdaval osal inimestel pole tarvis nii võimast programmi. Kui on tarvis siis peaks ka too cinerella hakkama saama.

tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 13:36:54 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Kogu mu senise moraalilugemise point on olnud et pirades te ainult aitate kaasa monopolide püsimisele ning tänu selle areng aeglustub. See kahju mis tekitatakse näiteks XP piramisega MS'ile on praktiliselt olematu võrreldes sellega mida tekitate teiste OS'ide arendajatele kuna ei valinud neid. Selle all ei pea ma silmas rahalist kahju.

Jättes moraali kõrvale: selles punktis on Ho Ho-l kuradi õigus...
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.01.2006 14:18:19 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Auron, premiere peaks olema minu teada videotöötlus programm icon_wink.gif

See oligi näitlik võrdlus beer_yum.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
tim
HV kasutaja
tim

sõnum 11.01.2006 15:36:42 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:

Ja mis tähendab, et las kõik piravad ja pohh sellest?Vaata üks hommiku on sul auto tellistele tõstetud ja ment ka ütleb, et noh niikuinii varastatakse ka edaspidi ja pohh ju icon_wink.gif

OT aga sattusin lugema ja ei saa ütlemata jätta, et täpselt nii ütlevadki ju! icon_neutral.gif
Räägin reaalsete kogemuste põhjal.

Teemasse, et enamustel nendel kallitel programmidel on kordi odavamad või tasuta versioonid olemas va. muidugi erialaspetsiifilised rakendused.

Kirjutan seda pirapuhtast arvutist.

tiit0
HV kasutaja

sõnum 11.01.2006 16:35:54 vasta tsitaadiga

Mis tähtsust on mingil 2000 kroonil kui näiteks AutoCAD maksab 75 000 krooni? Ärge unustage, et Windows ei maksa juba ammu 7000.-

Ja mis selles kommunismi võrdluses nii kohatut oli? Kui tarkvara ei jõua osta, siis kasuta tasuta linuxit või ära kasuta üldse. Tänu piraatidele kannatavad legaalsed arvutikasutajad.

Enamus paistab siin kirjutajatest olevat tõesti mingi 16 aastane nolk, kes jõuab iga nädalavahetus kuskil endal nina täis tõmmata, aga opsüsteemi osta ei jõua. Nagu eespool mainitud, see on ju ühekordne väljaminek umbes 5 aastaks või isegi rohkemaks. Tehke ise midagi valmis sooviga, midagi sellega teenida. Vaatame kui rõõmsad te olete kui kõik piravad. Rahata ei arene midagi. Soovitaks isegi tasuta tarkvara kasutajatel toetada arendajaid. Kui sul on kasu sellest programmist, siis on suurim ülbus mitte mingit tänu välja näidata.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Sirius
HV kasutaja

sõnum 11.01.2006 18:13:52 vasta tsitaadiga

Auron
Asi ei ole mitte selles, et lihtsalt pirad XP'd vaid laias mõistes sa ei hinda inimeste nähtud vaeva ja tehtud tööd.Ise tööl käiksid ja sind lihtsalt nahaalselt ülemus üle laseks ning ütleks, et: "kuule tead ma mõtlesin, et ei maksagi seekuu sulle si*ale palka" siis see oleks samahea.Sa ka kindalsti sellest ära ei sureks aga kas oleks tore või?
[quote]

Hindan teiste inimeste tööd juba nende produkti kasutamisega.Kas ma ka niipalju hindan, et maksan selle eest, vaat seda ma teen vastavalt enda arvamusele.
Üldiselt on mul pohh.

Te vaatate seda asja üldfilosoofilisest vaatepunktist, mina vaatan seda piraasja enda mätta otsast.Ma olen selfish bitch .

Miks te neid lollakaid näited toote auto varastamisest ja mendil on pohhui jms.
Iga lammas saab aru ju, et auto ja tarkvara jupp on reaalselt erinevad asjad.Juriidiliselt on nad samad aga juriidiliselt on palju igasugust jura, mida keegi tõsiselt ei võta. icon_rolleyes.gif

Point jääb ikkagi, mina(jah ma olen nõme) maksan tarkvara eest siis kui ma heaks arvan, või olen sunnitud.Siiamaani olen läbi töökoha ostnud 3 progret mida oleks ka pirada saanud aga lihtsalt head proged olid, Corel, Dreamwaver MX2004 ja Spy Sweeper(10 litsentsi).

Raha eest mis ma kokku hoian kasutades pira ma joon ennast nädalavahetuseti beer_yum.gif täis, olen küll mõned aastad vanem kui 16.Toetan sellega eesti alkoholitootjaid ja läbi selle eesti riiki, sellega omakorda kutsekoole, kust tulevad itispetsid, kes teevad uusi programme.
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 47
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 11.01.2006 18:20:08 vasta tsitaadiga

Kutsekoolist nüüd küll ei tule inimesi, kes oleks võimelised ise mingit programmi välja mõtlema. (erand kinnitab reeglit)

Seadus on seadus, nuta või naera. Kui seadust rikud, pead karistust kandma. Kurb aga tõsi.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 19:32:18 vasta tsitaadiga

tiit0 kirjutas:

Seadus on seadus, nuta või naera. Kui seadust rikud, pead karistust kandma. Kurb aga tõsi.

Nojah, seda seaduse legitiimsuse osa ma paar lehte varem juba seletasin, juhindudes sellest et ühiskonna poolt aktsepteeritav käitumisviis on see, mida toetab selle ühiskonna enamus. Kui BSA raporti järgi on piraatluse osakaal Eestis 53-55%, siis sellest seisukohast võetuna on äkki seadusandlus hoopis vildakas icon_wink.gif
tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 11.01.2006 20:17:47 vasta tsitaadiga

Täitsa võimalik, aga see ei muuda tõsiasja et hetkel on ta selline. Või tahad sa tõesti öelda et kuna seadus "ei sobi" siis võib teda rahumeeli ignoreerida? Selle asemel, et ta muutmise ks vaeva näda?
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.01.2006 20:20:44 vasta tsitaadiga

Kui rahva enamus otsustab siis miks ei võiks teha ettepaneku piraatluse lubamiseks ka nendes suurriikides kus see ~30% ringis on?
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 11.01.2006 21:35:39 vasta tsitaadiga

Kõiki ettepanekuid võib teha. Valitsus võiks esitada vastava küsimuse kasvõi referendumil ja küsida, mida rahvas arvab: kas piraatlus tuleks lubada või mitte.
Huvitav milline tulemus oleks icon_rolleyes.gif
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 11.01.2006 22:09:35 vasta tsitaadiga

ma ei oksa arvata, kui suur on piraatluse osakaal rootsis, aga vast on paljud juba näinud uudiseid Piratpartiet kohta.
( Rootsi p2p-kasutajad käivitavad oma parteid (minut), Swedish Filesharers Start 'The Piracy Party' (/.), Swedish pirates form political party (the inquirer), ..)

lisaks veel mõned AM'is ilmunud lood, mis võiks suht õigesse auku minna:
Autoriõigusest kriitilise pilguga, 1 ( 26. veebruar 2003, Anto Veldre )
Autoriõigusest kriitilise pilguga, 2 ( 25. märts 2003, Anto Veldre )
Autoriõigus ja patendiõigus ( 22. aprill 2003, Mart Enn Koppel, vastus Veldre kahele eelmisele artiklile)
Kas autoriõigus ikka on Eesti rahvuslikes huvides? ( 6. oktoober 2003, Anto Veldre )
kes võtab vaevaks klikkida, ei hakka loodetavasti neilt linkidelt mingit salapärast Tõde otsima ...

ja tegelikult on antud postil vaid 1 äärmiselt isekas eesmärk - see teema on hommikukohvi kõrvale päris muhe lugemine ning minu pärast võiks seda ragistamist siin veel jupiks ajaks jätkuda 8)

tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 11.01.2006 22:16:38 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Kõiki ettepanekuid võib teha. Valitsus võiks esitada vastava küsimuse kasvõi referendumil ja küsida, mida rahvas arvab: kas piraatlus tuleks lubada või mitte.
Huvitav milline tulemus oleks icon_rolleyes.gif

Milline valitsus? Eesti valitsus? Kuid tarkvara mida piratakse pole ju eesti päritoluga. Siis tuleks üksiti katkestada ka kõik
suhted välisriikidega. Piraatluse seadustel pole midagi häda, häda on hoopis selles et eestis palgad on väiksemad kui arenenud riikides. Kas mitte siit ei tuleks "vähki" ravida selle asemel ei rääkida mingitest edusammudest IT maastikul ning
päriselt ka (mitte mängult) otsida mooduseid elatustaseme tõstmiseks.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
no9
Kreisi kasutaja
no9

sõnum 11.01.2006 23:06:54 vasta tsitaadiga

Ja keda üldse huvitab, mida rahvas arvab? Kunas enne on rahvas demokraatlikus riigis midagi otsustanud? Rahvas lihtsalt arvab, et ta otsustab icon_wink.gif

Samamoodi ei ole veel seadust, mis vaestel tasuta süüa lubaks. Ja ei tulegi.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 12.01.2006 10:55:04 vasta tsitaadiga

Tarkvaramaailmas valitsev situatsioon on hetkel umbes selline:

Näiteks kui sul on valida, kas sa ostad endale mingi keskklassi Fordi või saad täiesti tasuta tuttuue Ferrari, siis mida sa valiksid? Kusjuures viimane pole küll 100% seaduslik, aga sind ähvardab vahelejäämisel maksimaalselt väikene hoiatus. Pealegi on kõik su sõbrad ja tuttavad endale juba sel kombel Ferrarid hankinud, ning oleksid imestunud ja võibolla näitaksid isegi näpuga, kui sina samamoodi ei talitaks.

Muidugi on võimalik ju inimestele moraali lugeda ja mitmed kindlasti ka leiavad, et see tasuta Ferraride värk pole päris õige, aga enamik lihtsalt ei hooli sellisest moraalijutust, ega ka sellest, et odavate Fordide tootjad virelevad pankroti ääre peal.

Ma ütlen ausalt, et kui mul poleks Linuxi-vaimustust ja mingit haiget õige-asja-tegemise-soovi, siis kasutaks ma vabalt Photsoshop-i ja mitmesuguseid muid vingeid ja lahedaid programme, mida ma endale tegelikult lubada ei jaksaks. Windowsi partitsioonil istub mul endiselt käputäis mänge, teinekord panen mõne veelgi juurde - see on nii kuramuse lihtne! Kui ma tahaks mingit mängu osta, siis oleks see üks paras ettevõtmine (isegi kui raha oleks olemas), aga kräkitud versiooni allalaadimine on nii kuradi-kuradi lihtne - ma vihkan seda - aga ma olen nõrk ja ei suuda kiusatusele alati vastu panna...
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.