Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
arnis
HV veteran
arnis

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2006 02:13:05 vasta tsitaadiga

Need, kes tahavad rohkem, saavad vähem.
Need, kes tahavad vähem, saavad rohkem.
Need, kes ei tahagi, on alati rahul/neile piisab.

Peale ~100 postituse lugemist mõtlesin välja,
vastab tõele?

Kui sa kasutad programmi, mille eest sa ei maksa
ja samuti ei tee kahju autorile, (v.a. see, et autor
kaotab kliendi, kes sa ei pea olema) siis see ei saa olla
kuritegevus/vargus/röövimine.
Pigem mingit tüüpi neutralism (ei aita ja ei sega).

Järgnev lause on minu arvamus, kui sa seda loed,
siis sa oled nõus sellega, et ma ei vastuta selle eest.

BSA on tõesti üks Bull S**t Agency icon_rolleyes.gif

BSA reklaam: Piraadid on nõmedad.
Järgneb barbie reklaam: Piraadid on lahedad.
Mind ei huvita, mina tean barbidest rohkem kui bullshit -Agentuurist
ja ma usaldan barbisi rohkem icon_razz.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.01.2006 02:26:05 vasta tsitaadiga

arnis kirjutas:
Kui sa kasutad programmi mille eest sa ei maksa/ei ole nõus maksma siis see tähendab automaatselt et sa ei kasuta konkurendi programmi.
Kui mitte maksmise põhjuseks on et toode on liiga kallis või ei vääri oma hinda siis materiaalsete asjadega oleks paratamatult kaks varianti: sa ei kasuta üldse sarnast toodet või sa valid konkurendi oma. Tarkvaraga on aga see asi et on ka kolmas variant: sa kasutad piraattarkvara. Sellega viid sa tasakaalust välja standardse turumajanduse mudeli kus konkurents hoogustab arengut ja hinnalangust.
Antud hetkel kõige enam varastatakse* MS'i toodangut. Ühtlasi on ta ka vaieldamatult turu ainuvaltseja ning dikteerib enda toodetel hinna nagu ise tahab. Seega saab ta kõik tootmiskulud väänata nende kasutajate kraesse kes ta softi ostavad. Piraadid aga MS'ile otsest kahju oluliselt ei tee: kui piraat tööle läheb siis tõenäoliselt nõuab ta endale just neid tööriistu millega ta harjunud on, ehk siis neidsamu varem varastatud progesid. Seega ei jää ka firmal muud üle kui just need programmid hankida ning mitte konkurentide omad, kuigi nende hind, kvaliteet ja tugi ei pruugi võrduda konkurentide omaga.
*) ütlen varastatud kuna ei oska seda paremini väljendada. Võibolla kõlbaks ka sõna "piratiseerinud" kuid minu arvates on see vähe imeliku kõlaga.

Kokkuvõttes kannatavad kõik peale monopolide ning monopolidel pole vähimatki tarvidust muuta oma poliitikat. Nad võivad oma suva järgi teha ükskõik mida ning kellelgi pole midagi kobiseda. Nii kaua kui rahvas ei lõpeta piraattarkvara kasutades monopole toetamast ei ole vähimatki võimalust et praegune olukord muutuks.

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.01.2006 03:02:06 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Kokkuvõttes kannatavad kõik peale monopolide ning monopolidel pole vähimatki tarvidust muuta oma poliitikat

Mina ja kindlasti ka paljud teised kasutajad ei taju pirades, et kannataks millegi all. Vastupidi.

Ning nõuda, et üks keskmine lambuke suudaks suuremat pilti näha, on ilus lootus aga selleks see ka jääb. Samamoodi võiks loota, et üks keskmine tallinlane ei osta endale autot, et käia 1 km kaugusel tööl. Või et keskmine meeskodanik ei suitsetaks. Või ei viskaks kommipaberit maha. Rääkimata sellest, et laste saamine on nii enda kui ka rahvuse tulevikku investeerimine. Selliseid näiteid leiab lõputult ja igalt poolt meid ümbritsevast elust ja meediast.

Kuna otseselt ei sega == ei ole paha; oma ninaotsast kaugemale ei nähta. Üks väga huvitav teemakohane raamat on Clive Ponting'i "Maailma roheline ajalugu", kus ühtepidi räägitakse justkui rohelisest maailmast aga pidevalt tuuakse paralleele muude valdkondadega. Igale mõtlevale inimesele kohustuslik lektüür.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 08.01.2006 15:09:21 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Auron, siit jõuamegi eetika küsimusteni. Kas on eetiline esitleta elementaarset vigade parandust uue programmiversioonina ja küsida selle eest täie rauaga raha?

Nagu Ho Ho ütles siis kõiksugused service packid on tasuta ja updated on tasuta.

tsitaat:
See HIV ravimi näide on eriti karm küsimus - oletame oled siis pärast 10 aastat tööd selle ravimi välja töötanud ja oled nõus seda müüma hinnaga, mis on vastuvõetav ainult 10% haigedest. Kasutades nüüd sama loogikat, mida tarkvaratootja kasutab oma kahjumi kokku arvamisel hüpoteetiliselt saamata jäänud tulu kokku liitmiseks, võib sind nimetada 90% haigete mõrtsukaks ja sind tapmises süüdi mõista. Kas pole? Aga sinul on patent ja õigused...

On jah karm näide aga see oli asja poindi paremini selgeks tegemiseks.Arvuti ja wini mitteomamisse ei sure keegi ära.Nagu jällegi Ho Ho jõudis vahele öelda siis kui inimesel on 10-15k maksev kast ja ajab juttu, et täiesti ilmvõimatult käib wini ostmine ülejõu siis sellise lolluse peale pole lihtsalt sõnu.Arvuti kui ise on juba mugavus ja mugavus maksab.Need kel pole raha mugavuste jaoks lihtsalt ei saa seda endale lubada.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
arnis
HV veteran
arnis

sõnum 08.01.2006 16:32:01 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
arnis kirjutas:
Kui sa kasutad programmi mille eest sa ei maksa/ei ole nõus maksma siis see tähendab automaatselt et sa ei kasuta konkurendi programmi.
Kui mitte maksmise põhjuseks on et toode on liiga kallis või ei vääri oma hinda siis materiaalsete asjadega oleks paratamatult kaks varianti: sa ei kasuta üldse sarnast toodet või sa valid konkurendi oma. Tarkvaraga on aga see asi et on ka kolmas variant: sa kasutad piraattarkvara. Sellega viid sa tasakaalust välja standardse turumajanduse mudeli kus konkurents hoogustab arengut ja hinnalangust.

Tasakaalust välja icon_eek.gif icon_lol.gif Kui kõik hakkaksid ostma, siis just see viiks asja tasakaalust välja.
Kui kõik ostaksid ja ei kasutaks crack'i vms. siis mina hakkaks ise programme tegema (ja umbes 30% elanikkonnast, ja järgmisel aastal 60%). Terve maailm hakkaks seda tegema ja see viiks asja tasakaalust välja.
See olukord mis praegu on (põhiline osa firmadest ostavad tarkvara, pooled kodukasutajad ei osta), on tasakaalus.

Kui HIV ravim tuleks, siis suure osa ostab riik. Kui riik tahab, et tema rahvas oleks hea tervisega ja et rahvaarv suureneks, siis ta ostab vähemalt laste osa ära. OT: Aga ka HIV ei ole täiesti halb asi (jin-yangi värk). Kõik üritab hoida tasakaalu (ka piraatlus).
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 08.01.2006 16:40:50 vasta tsitaadiga

Miks peaaegu kõik toetavad piraatlust?? Tore küll, kui kirjutad mingi asja valmis, et raha teenida, aga enamus kasutab seda tasuta. Oled sellega rahul? Piraatlus on nagu kommunism. Alles tulime sealt, ja nüüd tahate tagasi?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 08.01.2006 16:46:16 vasta tsitaadiga

Selle küsitluse peaks uuesti kunagi läbi viima kuna näiteks minu seisukoht on küll täiesti muutunud.
silver010
HV veteran
silver010

sõnum 08.01.2006 16:57:37 vasta tsitaadiga

kuhu poole siis?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.01.2006 17:13:54 vasta tsitaadiga

arnis kirjutas:
Tasakaalust välja icon_eek.gif icon_lol.gif Kui kõik hakkaksid ostma, siis just see viiks asja tasakaalust välja.
Kui kõik ostaksid ja ei kasutaks crack'i vms. siis mina hakkaks ise programme tegema (ja umbes 30% elanikkonnast, ja järgmisel aastal 60%). Terve maailm hakkaks seda tegema ja see viiks asja tasakaalust välja.
Paraku ei kõlba isegi ~50% ülikoolis informaatikat õppivaist inimestest progejateks, mis siis veel kõigist inimestest rääkida. Softi kirjutamine on paraku üks keerulisemaid töid, lihtsat rikastumist sealt loota ei ole.
Kui tuleb tootjaid juurde siis tekib konkurents mis mõjub hästi nii arengule kui kliendile kuna kvaliteet paraneb ning hinnad langevad.
arnis kirjutas:
Kui HIV ravim tuleks, siis suure osa ostab riik.
Ja riik saab selleks raha kust kohast?
arnis kirjutas:
Kõik üritab hoida tasakaalu (ka piraatlus).
Kui nii vaadata siis milleks meile üldse on tarvis korrakaitse üksusi? Kõik üritab tasakaalu hoida seega peaks kõik ju automaatselt korda minema. Seega järgmine kord kui narkomaanid kellelegi nuga annavad või mõni auto ära virutatakse siis rõõmustage, olukord läheneb tasakaalu poole.

Minu arvates aga areneks ühiskond ilma kontrollita anarhia suunas. Paraku on massid piisavalt rumalad ja mõjutatavad et sinna pole midagi parata. Vaadake kasvõi mis juhtus orkaani ajal usas.

Uue küsitluse võiks teha küll, kunagi ~2a tagasi vastasin et 75% piraat kuid praegu võin puhta südamega öelda et mu masinas pole ainsamatki toodet mille eest ma oleks midagi maksma pidanud.
Tegelikult võiks selle küsituluse teha igaaastase või kvartali/poole aasta tagant. Siis saaks umbkaudu jälgida kuidas olukord muutub.

Ma võiks ju uue teema teha kuid enne võiks pakkuda mis küsimusi sinna panna võiks.

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 08.01.2006 18:04:21 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:

Minu arvates aga areneks ühiskond ilma kontrollita anarhia suunas. Paraku on massid piisavalt rumalad ja mõjutatavad et sinna pole midagi parata. Vaadake kasvõi mis juhtus orkaani ajal usas.

Ma ütleks lihtsalt nii vahemärkuse korras :), et anarhia pole esiteks korralagedus, milleks seda kiputakse tituleerima ega ka teps mitte halb asi. Kuigi jah - elujõulise anarhia jaoks on vaja mõtlevaid inimesi mitte lambakarja, see on tõsi.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
tiit0
HV kasutaja

sõnum 08.01.2006 18:50:09 vasta tsitaadiga

Ho Ho, kahjuks Eesti arvutimüüjad soosivad piraatlust. Võib näiteks tuua K-arvutisalongi, kuhu ma mõne aja eest juhtusin võrgukaablit ostma. Minu ees vormistati inimesele läpaka järelmaksu. Kui kõik paberid olid korras(kuna mul aega oli, ootasin umbes 20 minutit), siis arvutit üle andes müüja ütles nii mööda minnes, et opsüsteemi ei ole kaasas, ja kas see on vastuvõetav ning ühtlasi tagab soodsama hinna. Vähesed inimesed oleks nõus uuesti pool tundi istuma, et uut lepingut teha. Mõistlikum oleks, et ostja saaks valida kohe alguses, millist operatsioonisüsteemi ta tahab. Olgem ausad, enamus tahab siiski Windowsi, mitte Linuxit. Seega võiks arvutiga vaikimisi kaasa saada kohe Windows XP Home-i. Nagu see on Mikrolingi arvutitega(eesti omadest). Mikrolink paneb peale ka OpenOffice.org-i kontoritarkvara. Tarkvarata arvuti ostmiseks peab klient selleks eraldi soovi avaldama.

Täiesti ära ei tohi kaotada ka operatsioonisüsteemita arvutite müüki. Suured firmad omavad Open litsentse ja otse loomulikult on inimesi, kes tõesti kasutavad *nix põhiseid alternatiivseid opsüsteeme.
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 08.01.2006 19:36:19 vasta tsitaadiga

piraatlust ei toeta aga mis puudutab windowsi siis sellise sõelapõhja eest eriti maksma ei ole ka huvitatud, pool sellest teeks ümber kui keegi viitsiks teha
arnis
HV veteran
arnis

sõnum 08.01.2006 19:43:26 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
arnis kirjutas:
Kõik üritab hoida tasakaalu (ka piraatlus).
Kui nii vaadata siis milleks meile üldse on tarvis korrakaitse üksusi? Kõik üritab tasakaalu hoida seega peaks kõik ju automaatselt korda minema. Seega järgmine kord kui narkomaanid kellelegi nuga annavad või mõni auto ära virutatakse siis rõõmustage, olukord läheneb tasakaalu poole.

Korrakaitse üksused ongi tekkinud korralageduse tõttu. Politsei ongi see, mis hoiab tasakaalu. Korrakaitse üksused olid, on ja jäävad. Nad ei kao mitte kuskile.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 08.01.2006 19:53:10 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
aga mis puudutab windowsi siis sellise sõelapõhja eest eriti maksma ei ole ka huvitatud, pool sellest teeks ümber kui keegi viitsiks teha

Alati saab ju ise parema teha.Kui ise ei viitsita (loe:ei olda tegelt võimeline) sõelapõhjagi tegema siis ei ole mõtet ka vinguda.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 08.01.2006 20:27:59 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
piraatlust ei toeta aga mis puudutab windowsi siis sellise sõelapõhja eest eriti maksma ei ole ka huvitatud, pool sellest teeks ümber kui keegi viitsiks teha
No mida kuradit sa kasutad seda siis? icon_question.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 61
tagasi üles
lighT
HV veteran
lighT

sõnum 08.01.2006 23:06:58 vasta tsitaadiga

Originaal tarkvara windowsi + paar mängu + antiviirus läheks kena kuupalga maksma, niiet, kui BSAle ei meeldi, et ma pira kasutan siis kolin siit riigist üldse ära, sest keskm. palk pidavat olema 7k ja orig. soft maksab üle poole sellest. Muidu enda arvuti(õpilane) on aint tasuta asjad + mängud legaalsed, aga laptopis(millega ema töötab suurem aja) on kõik 100% legaalne. Ning imo arvutis mis midagi ei teeni võib ju olla pirasofti, näiteks kui ma kasutan photoshopi selle õppimise eesmärgil ja siis hiljem, kui teenima hakkan siis ostan.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.01.2006 23:14:10 vasta tsitaadiga

HPTA374 kirjutas:
Wini piratiseerides toetad sa otse tolle impeeriumi püsimist ning edasist alternatiivide peedistamist icon_neutral.gif
tagasi üles
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 08.01.2006 23:48:46 vasta tsitaadiga

Mul vedeleb ka siin üks kasutamata OEM WinXP riiulis. Igaks juhuks kui peaks vaja minema. Siiani olen igati ilma MS toodeteta hakkama saanud. Piraatlust ei toeta ega poolda. Samas Ex see MS tarkvara arvestades keskmise eestlase elatustaset ole kallis küll. Kasutaga rohkem Linuxeid ja BSD si ja piraatlus kaob iseenesest.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 00:24:44 vasta tsitaadiga

Atti, kas see OEM on seotud ikka sama masinaga kus win on? Kui sul sinna masinasse pole installitud sama key'ga win siis minu teada ei huvita kedagi mis litsents sul kusagil riiulis vedeleb.
tagasi üles
arnis
HV veteran
arnis

sõnum 09.01.2006 00:34:05 vasta tsitaadiga

Ho Ho, kui sa teed uue teema, siis tee sellised küsimused, kus on küsitud
ka seda, palju raha pere ühe inimese kohta/arvutikasutaja teenib.
Vaatame, kui palju peab teenima, et osta ka tarkvara.

Mina võrdleks tarkvara ostmist kui annetust/heategevust.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 01:02:41 vasta tsitaadiga

arnis kirjutas:
Mina võrdleks tarkvara ostmist kui annetust/heategevust.
Kas siis kõik tarkvaraarendajad on heategijad?
Siin all pean silmas mitte ainult MS'i vaid näiteks mängude tegijaid.

Küsimuse idee on hea kuid paraku ei ole minu teada phpBB piisavalt paindlik et võimaldada luua mitut küsitlust ühte teemasse. Ehk keegi viitsijam tegelane meisterdaks valmis välise lehe kus saaks korralikult küsitlusele vastata? Sedasi saaks pikema aja pärast ka statistika laadset asja arendada. Karta on et mul endal ei ole selleks niipea veel aega.

tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 09.01.2006 07:30:36 vasta tsitaadiga

tiit0 kirjutas:
Miks peaaegu kõik toetavad piraatlust?? Tore küll, kui kirjutad mingi asja valmis, et raha teenida, aga enamus kasutab seda tasuta. Oled sellega rahul? Piraatlus on nagu kommunism. Alles tulime sealt, ja nüüd tahate tagasi?

see on küll väga kohatu võrdlus icon_exclaim.gif

artur-
HV veteran
artur-

sõnum 09.01.2006 08:19:39 vasta tsitaadiga

Ho Ho, PS-i mulle küsimused ja vastusevariandid ja ma meisterdan selle küsitluse valmis icon_wink.gif
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 69
tagasi üles
Draax
HV veteran
Draax

sõnum 09.01.2006 09:59:30 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
HPTA374 kirjutas:
No mida kuradit sa kasutad seda siis? icon_question.gif

See põhimõte: "Kui ei meeldi, ära kasuta" kehtib tegelikult 100% ainult täiusliku turu puhul. Ma ei tea kui paljud siit on majandusteooriaga kursis, seepärast seletan lühidalt ja arusaadavalt: kui maailmas oleks (tinglikult) piiramatu valik opüsisteeme, millel oleks sarnased omadused (üks poleks parem kui teine) ja tarbija teeks valiku hinna põhjal või kui üks on ebakvaliteetne, saaks sama raha eest parema ja endale sobivama, siis võiks öelda, et "kui ei meeldi, ära kasuta".

Praegu on aga siiski tegu monopoliga. Olukord, kus inimene on kas sunnitud Windowsi kasutama (nt. mõned rakendused Linuxi all ei tööta) või Linuxile üleminek on tehtud talle väga ebamugavaks. Sel juhul ei saa päris öelda, et ära kasuta, kui ei meeldi. Teoreetiliselt muidugi saab, aga...

Analoogne näide ühistranspordist: kui ostad kuupileti, siis teed bussifirmale sisuliselt ettemaksu, on ju nii. Ja siis avastad, et asi on ikka piix mis piix. Bussid haisevad, graafikust kinni ei pea, kord nädalas jääd üldse tööle hiljaks sest buss laguneb ära (vrdl. Tallinna ühistransport icon_wink.gif ). Ajab ikka vihale küll ja mõtled, et ei ole see teenus oma hinda väärt. Ja sõidad jänest.
Ho Ho arutluse järgi oled nüüd varas. De jure tõesti oled. Aga moraalsest seisukohast võib sust täiesti aru saada, sest tõesti küsitakse raha mingi piixus teenuse eest. Ja kahju bussifirmale on täpselt sama mis tarkvara puhul: ühikukulu ei ole, aga kui suur osa sõitjaid ei maksa, siis neil pole raha, et paremat teenust osutada (piraadid ei maksa: MS ei saa Windowsi paremaks teha, sest kulutab miljoneid piraatidega võitlemisele jne. ja raha tema toote eest ei maksta).
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 09.01.2006 12:20:23 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Ja kahju bussifirmale on täpselt sama mis tarkvara puhul: ühikukulu ei ole, aga kui suur osa sõitjaid ei maksa, siis neil pole raha, et paremat teenust osutada (piraadid ei maksa: MS ei saa Windowsi paremaks teha, sest kulutab miljoneid piraatidega võitlemisele jne. ja raha tema toote eest ei maksta).
Mina võtan seda pigem sedapidi:
Inimesed kiruvad MS'i softi kuid kasutavad seda endiselng ei maksa selle eest, samuti ei kasuta alternatiive kuna nende arvates pole tarkvarapiraatluses midagi halba. Mida vähem inimesi alternatiive kasutavad seda aeglasemalt need arenevad. Seega kuna ei kasutata alternatiive siis neid ka ei parendata nii kiiresti kui võiks ning alternatiividest ei arene kõigile sobivat konkurenti nii pea. See tähendab et turg ei liigu täiuslikkuse poole.

Minu arvates ei ole tarkvara kõrge hind vabandus. Kui jõuad osta arvuti et selle peal näiteks mängida siis ka mängude eest tuleb maksta. OS maksab umbes kahe mängu hinna seega pole see teab mis suur väljaminek. Paraku aga väga suur osa automaatselt eeldab et kui osta arvuti siis kõik soft sinna peale tuleb tasuta. Kahju küll kuid nii see ei tohiks olla. Nii kaua kui see mõttepilt ei muutu ei ole ka paraku loota asjade olulist parandamist. Sellest ka siinne teema.

See et ebakvaliteetse toote/teenuse eest ei taheta maksta tundub praegu enamus piraatidele loomulikuna. Valdav osa ei tule selle pealegi et niiviisi kindlustvad nad toote kui selle konkurentide arengu pidurdumise. Monopole see üldiselt ei häiri, nemad tegelevad FUD'i ja "sõltumatute" uuringute rahastamisega edasi ning ausad kliendid maksavad selle rõõmsalt kinni. Suurem osa turust nagunii kasutab nende tooteid, vahet pole kas nad seda arendavad või mitte.

Lõpetuseks ka väike reklaamvideoke, võibolla tekitab kellegis mingeid mõtteid icon_smile.gif
http://video.google.com/videoplay?docid=464341645856662330

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.