praegune kellaaeg 21.06.2025 09:20:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Greenlight
HV kasutaja
|
09.01.2003 02:32:49
Kuvari kaitseekraan |
|
|
Tere,
tahaksin rohkem teada sellest asjast ja kui on vaja ja kui on abi sellest siis kasutusele võtta selle.
kuna ei soovi kümne aasta pärast prillidega käia ringi.
kas teist keegi kasutab seda ?
kus müüakse ?
_________________ Ehitus- ja remonditööd, lammutus, torud, elekter, vannitoad jms. |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
09.01.2003 03:15:46
|
|
|
Säästad silmi, kui jätad ostmata.
Kui silmi tahad säästa, osta LCD või korralik CRT monitor ja viimase korral kasuta vähemalt 85Hz, kui võimalik 100Hz värskendussagedust. Resolutsioon vali niimoodi, et silmi ei peaks pingutama, omas suurusklassis kallimate monitoride puhul olen mina täheldanud sobivateks 17" puhul 1024x768 19" puhul 1280x960 ja 1600x1200 peale võib mõtlema hakata alates 21" monitorist. Samuti on vaja korralikku videokaarti, mis suudab sellel resolutsioonil terava ja stabiilse pildi tekitada.
Kontrast, heledus, vaatamiskaugus, ruumivalgustus mõjutavad ka päris palju, aga sellesse ma praegu süvenema ei hakka.
Üldiselt tasub jälgida reeglit, et monitori vaadates silmi pingutama ei peaks ja, et silmad ära ei väsiks. Silmad on kallis vara. Mul on lausa kahju vaadata inimesi, kes on endale pea kõige kiirema riistvara kalli raha eest kokku ostnud ja siis naudivad seda mingist väga juustust 17" monitorist.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
N/A
HV kasutaja
|
09.01.2003 13:10:40
|
|
|
stepzter kirjutas: |
Kontrast, heledus, vaatamiskaugus, ruumivalgustus mõjutavad ka päris palju, aga sellesse ma praegu süvenema ei hakka.
|
kui kohe uut monitori ostma ei lähe, siis tasuks algul proovida vana veidike sättida. võttes näiteks mingi valge lehe ette, ei tohiks jääda põlevasse lampi vaatamise tunnet. monitor ei tohiks kindlasti olla ainuke valgusallikas toas.
lisaks soovitatakse veel aegajalt pause ning silmaharjutusi teha. viimane võib silmade tervisele paremini mõjuda kui suvaline kaitseekraan.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
3 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|