Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millist bowserit kasutad? |
Internet Explorer |
|
6% |
[ 30 ] |
Mozilla Firefox |
|
44% |
[ 208 ] |
Google Chrome |
|
24% |
[ 115 ] |
Safari |
|
4% |
[ 19 ] |
Opera |
|
17% |
[ 81 ] |
Mõni muu... |
|
2% |
[ 13 ] |
|
hääli kokku : 466 |
|
autor |
|
Tsernobil
HV kasutaja

|
12.12.2005 15:30:18
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kuid mis siis kui too lisatarkvara ei paku mulle vajalikku funktsionaalsust?
......
Tundub et suurfirmade töötajatele küll meeldib Linuxi peale üle kolimine ning mingeid probleeme OSS'i kasutatamisega ei tundu samuti olevat.
.............. siis miks on üsna suur enamus servereid LAMP'i peal?
Näiteks võid lugeda kuidas Google otsustas oma adsense panna tööle MySql'i peal kuna mingi nimetamata suurfirma kallis DB ei suutnud pakkuda vajalikke featureid ja kiirust mida pakkus mysql.
...................
|
Mulle ikkagi tundub see jutt kuidagi sellisena: "et lähen poodi ja...ostan ainult pool saia.....krt, ainult lollid ostavad terve saia.....milleks ma peaksin terve saia ostma kui mul kõht üldse tyhi pole....piiiixu.....vahepeal sõiman kõiki kes on ostnud terve saia ja püüan tõestada meeleheitlikult et mul kõht polegi tühi ning see sai on ka tegelikult rukkijahust leiva pealt maha viksitud......ja nii iga päev poes käies."
kas pole nii või?
Ja mis seos on LDAP-il AD-ga? LDAP on ainult protokol mis on ka Windowsis ja ADs kasutusel.
Näiteks LVM2't kasutan ma enda masinas juba suhteliselt pikka aega, selle kasutamine on imelihtne ning siiani pole mul sellega ühtki probleemi olnud.
|
Nagu kusagil polnud selle kohta kirjas et asi ka raidi võimaldaks, vähemalt ametlikult mitte, mingi häckiga vist oli jah.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.12.2005 15:45:59
|
|
|
Tsernobil kirjutas: |
Mulle ikkagi tundub see jutt kuidagi sellisena: "et lähen poodi ja...ostan ainult pool saia.....krt, ainult lollid ostavad terve saia.....milleks ma peaksin terve saia ostma kui mul kõht üldse tyhi pole....piiiixu.....ja nii iga päev poes käies."
kas pole nii või? |
On jah.
Lähen poodi, ostan XP.
Tahan tekstitöötlust, lähen poodi tagasi et Office osta
Tahan pilditöötlust, taas poodi tagasi et mõni hirmkallis pilditöötleja osta (tundub et foorumikasutajate hulgas on näiteks PS väga populaarne)
Tahan progeda, taas jälle poodi et hankida IDE
Tahan tulemüüri, jääle poodi
Tahan viirusetõrjet, taas sammud poe poole
tahan veebiserverit püsti panna, taas poe poole et too kaheksas maailmaime IIS hankida
Veebiserver tahab korralikku andmebaasi, taas poe poole.
Võiksin seda nimekirja veel paari lehe võrra pikemaks venitada kuid loodetavasti said mu poindile pihta. Kui tuled väitma et kõik selle saab asendada OSS'ga siis nõustun 100%. OSS pakub kõike seda ja paljut muudki mida suurkorporatsioonid ei suuda ning enamasti teevad nad seda palju odavamalt ning mugavamalt (näiteks mõne kobedama distro graafiline programmide installeerija-brausija).
Kõige selle ja tuhandete muude asjade saamiseks ei peaks ma isegi laua tagant püsti tõusma, lihtsalt Kuroos mõned klikid, veidi tirimist ja ongi kõik see mu masinas olemas ja töötamas. Ei mingit jamamist igasugu cd keyde ega aktiviseerimisega. Kõik lihtsalt töötab (vähemalt minul on sedasi siiani olnud)
Kusjuures see saia analoogia oli päris hea. Näiteks kui sai on mingi koha pealt pisut hallitanud või muul moel söögikõlbmatu või mulle lihtsalt näiteks kannikad ei meeldi siis ma neid ei osta. Sama ka OS'i ja muu tarkvaraga: kui ma ei taha mingit juppi siis ma ei installi seda kuna iga asi mis süsteemi installeeritud on potentsiaalne turvaauk.
Nagu kusagil polnud selle kohta kirjas et asi ka raidi võimaldaks, vähemalt ametlikult mitte, mingi häckiga vist oli jah. |
Enamasti kui pole korralikku raudvaralist RAID'i siis ehitatakse software raid mis istub igasugu ketta virtualiseerijatest madalamal tasemel. Aga kui väga tahta siis saab ka LVM2 otsa RAID'i ehitada. Selle kiirust võrreldes software raidiga ei oska ma kommenteerida. Kuna kasutada võid näiteks 4kiB suurust stripe't siis ei tohiks see väga oluliselt erineda.
http://www.tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/mapmode.html
http://www.tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/recipethreescsistripe.html
Btw, kas winis saab nende dynamic diskidega snapshotte teha töötavast süsteemist, lisada-eemaldada kettaid ja partitsioone, migreerida andmeid ühelt füüsiliselt kettalt teisele, muuta partitsioonide suurusi ilma unmoutimata, rääkimata restartimisest või siis luua kettamassiive suvalistest block devicedest, kasvõi kombineerides scsi, ide, sata, fdd, cdrw, ramdrive, võrguketas ja miljon muud asja omavahel üheks tervikuks?
Btw, sa "unustasid" loetleda M$ innovatsiivseid vidinaid mille nad ise on välja mõelnud, samuti pole ma näinud definitsiooni "normaalsele tarkvarale". Kui definitsiooni ei suuda välja mõelda siis piisaks ka mingist nimekirjast.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
12.12.2005 18:02:51
|
|
|
Btw, kas winis saab nende dynamic diskidega snapshotte teha töötavast süsteemist,
|
Jah, kas MSi enda VSS või 3rd party omaga
lisada-eemaldada kettaid ja partitsioone, migreerida andmeid ühelt füüsiliselt kettalt teisele, muuta partitsioonide suurusi ilma unmoutimata, rääkimata restartimisest või siis luua kettamassiive suvalistest block devicedest, kasvõi kombineerides scsi, ide, sata, fdd, cdrw, ramdrive, võrguketas ja miljon muud asja omavahel üheks tervikuks?
|
Võtmesõnaks on Veritas StorageFoundation või siis mõni nõrgem isend.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihhkel
HV veteran

|
12.12.2005 18:11:32
|
|
|
Võtmesõnaks on Veritas StorageFoundation või siis mõni nõrgem isend. |
naljakas, Fx-i puhul sulle kolmanda osapoole tehtud vidinad kohe üldse ei meeldinud
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.12.2005 18:22:09
|
|
|
Võtmesõnaks on Veritas StorageFoundation või siis mõni nõrgem isend. |
Ühesõnaga MS'i enda tööriistad ei kõlba selleks/pole selleks suutelised? Ehk siis kui tahan väikest lisafeaturet siis pole muud kui poodi uue porgrammi järgi kuna suur ja tark korporatsioon arvab et mul ei ole seda ju nagunii tarvis.
Too vidinas mida pakkusid tundus suht kobe olevat, nii mõnigi LVM2 poolt toetatud asi jäi silma. Kuid too proge omas ka vastavat hinda. Kodukasutaja seda vaevalt kasutama tahab hakata kui selle hind on OS'ist endast ~5x kõrgem. Loomulikult juurde tulev andmebaas (mssql, oracle) kergitavad hinda ja "installilihtsust" veelgi.
Küsimused jäävad:
Btw, sa "unustasid" loetleda M$ innovatsiivseid vidinaid mille nad ise on välja mõelnud, samuti pole ma näinud definitsiooni "normaalsele tarkvarale". Kui definitsiooni ei suuda välja mõelda siis piisaks ka mingist nimekirjast. |
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
12.12.2005 19:38:33
|
|
|
Asi on ikka VÄGA-VÄGA offtopic. Küsimus siiski, et millist brauserit keegi kasutab, kuigi huvitav lugeda nii või teisiti. Õli tulle valamiseks jääb mulle mulje et Microsoft ratsutab hetkel mõnuga vanal rasval. Win95 ajast suur kuulsus taga, nüüd vaja ainult paari-viie aasta tagant skinne muuta ja läheb peale küll
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
12.12.2005 21:14:34
|
|
|
Ehk siis kui tahan väikest lisafeaturet siis pole muud kui poodi uue porgrammi järgi kuna suur ja tark korporatsioon arvab et mul ei ole seda ju nagunii tarvis.
|
Eksole, täpselt sama lugu nagu kärakagagi, kui otsa saab.
|
|
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
1200W
HV veteran

|
12.12.2005 23:27:14
|
|
|
Firefox ikkagi üle kõige ja aegajalt ka IE
_________________ World Community Grid |
|
Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
azz
HV vaatleja
|
12.12.2005 23:52:03
|
|
|
Opera!! Olen kasutanud nii IE, Firefoxi kui ka Operat. Minuarust paneb Opera pika puuga teistele ära. Olles Operat juba ligi aasta aega kasutanud, ei tulnud Firefoxile ümberkolimisest mitte midagi välja, lihtsalt Opera mugavustega nii ära harjunud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
clm
HV kasutaja
|
13.12.2005 14:57:33
|
|
|
Opera loomulikult. krt kuidas saab üldse IE'd kasutada.. võibolla need kes pole midagi muud proovinud. Hunnik aknaid võtavad stardiribal ruumi ära.. väga nõme. Opera teine hea asi... hiirega saab liikuda edasi tagasi lehtedel.. ja muud mouse gestured. nii närvi ajab kui IE'd kasutades klõbistad hiire nuppe ja midagi ei juhtu.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.12.2005 15:22:29
|
|
|
clm kirjutas: |
nii närvi ajab kui IE'd kasutades klõbistad hiire nuppe ja midagi ei juhtu.  |
mis sellega täpsemalt silmas pead? et kui hiirel forward/back nuppe litsud, siis ei juhtu midagi? või miskit muud?
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
clm
HV kasutaja
|
13.12.2005 15:26:38
|
|
|
no mul tavaline 2 nupu 1 rullikuga logitech hiir.. operas on nii et kui vajutad paremat ja vasakut klafi üksteise järel siis viib lehel tagasi.. ja teisipidi edasi. IE's niiviisi vajutades tuleb aint see väike menüü lahti ja peab ikka back nupu üles otsima. need hiired millel see back foward nupp eraldi küljes on, ka ei meeldi sest koguaeg läheb pöial kogemata sinna peale.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.12.2005 15:36:25
|
|
|
clm kirjutas: |
no mul tavaline 2 nupu 1 rullikuga logitech hiir.. operas on nii et kui vajutad paremat ja vasakut klafi üksteise järel siis viib lehel tagasi.. ja teisipidi edasi. IE's niiviisi vajutades tuleb aint see väike menüü lahti ja peab ikka back nupu üles otsima. need hiired millel see back foward nupp eraldi küljes on, ka ei meeldi sest koguaeg läheb pöial kogemata sinna peale. |
hehe, siis osta korralik hiir usu mind, märksa mugavam on kasutada korralikku back nuppu kui miskit imelist vasak-paremkliki kombinatsiooni. pealegi ainult back-forward nuppu kasutades peavad ka su parem- ja vasaknupp kauem vastu
muidu ma siiani IE harjumuse ohver. siiani ei taha näha igast värvilisi ja supermoodsaid jurakaid 8) IE nii kena lihtne ja loogiline
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.12.2005 15:45:57
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
usu mind, märksa mugavam on kasutada korralikku back nuppu kui miskit imelist vasak-paremkliki kombinatsiooni. |
Kas isiklikud kogemused või arvamus? Minu isiklik kogemus räägib et igasugu shortcutkey'd ja hiire estid teevad elu sageli väga mugavaks.
Näiteks FF'is hoian all paremat nuppu ning rullist saan valida millisele lehele soovin tagasi liikuda.
pealegi ainult back-forward nuppu kasutades peavad ka su parem- ja vasaknupp kauem vastu |
Kehv hiir sul siis mis klõpsimisele vastu ei pea, mul on üks ~8a vanune kuuliga vidinas millel hakkab küll plastmass vaikselt põhja alt ära kuluma kuid nupud on ideaalses korras.
muidu ma siiani IE harjumuse ohver. siiani ei taha näha igast värvilisi ja supermoodsaid jurakaid IE nii kena lihtne ja loogiline |
seda arvasin ka mina kuni päevani mil FF'i esmakordselt nägin. Kui pikemalt kasutama hakkasin siis ei tahtnud ma enam IE'd nähagi
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.12.2005 16:44:00
|
|
|
usu mind, märksa mugavam on kasutada korralikku back nuppu kui miskit imelist vasak-paremkliki kombinatsiooni. |
Kas isiklikud kogemused või arvamus? Minu isiklik kogemus räägib et igasugu shortcutkey'd ja hiire estid teevad elu sageli väga mugavaks.
Näiteks FF'is hoian all paremat nuppu ning rullist saan valida millisele lehele soovin tagasi liikuda.
pealegi ainult back-forward nuppu kasutades peavad ka su parem- ja vasaknupp kauem vastu |
Kehv hiir sul siis mis klõpsimisele vastu ei pea, mul on üks ~8a vanune kuuliga vidinas millel hakkab küll plastmass vaikselt põhja alt ära kuluma kuid nupud on ideaalses korras.
muidu ma siiani IE harjumuse ohver. siiani ei taha näha igast värvilisi ja supermoodsaid jurakaid IE nii kena lihtne ja loogiline |
seda arvasin ka mina kuni päevani mil FF'i esmakordselt nägin. Kui pikemalt kasutama hakkasin siis ei tahtnud ma enam IE'd nähagi  |
1. tsitaat: ise ei suuda harjuda selliste kombinatsioonidega kus peab all hoidma üht klahvi ja siis teist klahvi muljuma. minu jaoks on ühe sõrme liigutus lihtsam, kui kahe sõrme oma
2. tsitaat: see oli lihtsalt moepärast öeldud, et saaks targem välja paista ja aktiivsel mänguril Trusti või A4Techi hiirega vaat et mängib rolligi
3. tsitaat: olen ka proovinud paari FF'i ja üht Opera't, ning miski pole mind nende poole kallutanud. s.t. mul polegi mugavamat asja vaja, kui IE, eriti kui mu praegune riistvarustus (Logitech MX3000+ATI Remote Wonder+27" LCD TV) mu mugavusvajadused täielikult rahuldavad
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.12.2005 16:57:51
|
|
|
minu jaoks on ühe sõrme liigutus lihtsam, kui kahe sõrme oma |
Seda küll kuid peale sõrme pead ka rannet või koguni kogu kätt liigutama et õige nupu juurde saada, samuti kui sul on tarvis tagasi liikuda rohkem kui ühe lehe võrra siis vastavalt sellele ka klõpsimiste arv suureneb (olenevalt olukorrast 1'lt kahele või N'ile).
Samuti kui sa väga tahad siis peaks kõik su hiire lisanupukesed ka FF'i ja muude brauserite all töötama
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.12.2005 17:10:29
|
|
|
minu jaoks on ühe sõrme liigutus lihtsam, kui kahe sõrme oma |
Seda küll kuid peale sõrme pead ka rannet või koguni kogu kätt liigutama et õige nupu juurde saada, samuti kui sul on tarvis tagasi liikuda rohkem kui ühe lehe võrra siis vastavalt sellele ka klõpsimiste arv suureneb (olenevalt olukorrast 1'lt kahele või N'ile).
Samuti kui sa väga tahad siis peaks kõik su hiire lisanupukesed ka FF'i ja muude brauserite all töötama |
täitsa võimalik ja üsna kindel, et töötavad, aga pole vajadust. don't fix it if it's not broken
ja kui oleks vaja mitmeid(kümneid) lehti tagasi liikuda, siis saan alati ühe näpu töö kahega teha, s.t. nii klaveril (mitte backspace, vaid eraldi vasakul klaveri otsal istuv nupuke) kui hiirel on back nupp mugavas kohas...
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nova
HV kasutaja

|
13.12.2005 18:34:59
|
|
|
Back nupp on ka minu rvates parem kui mouse gesturid... Praegu pean neid kasutama kuna Mighty Mouse ei tunnista backina oma lisanuppe nativena... USB Overdrive on muidugi abiks aga seda softi ma omale masinasse eriti ei taha. Samas aitaks hiire vahetus kaa
_________________ FSOL |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mati_p
Kreisi kasutaja
|
14.12.2005 17:35:56
|
|
|
Näiteks FF'is hoian all paremat nuppu ning rullist saan valida millisele lehele soovin tagasi liikuda. |
rulli mainimine tuletas meelde minu lemmikfeatuuri tulirebase juures. nimelt rulli all hoides ja vasakut/paremat nuppu klõpsides on väga mõnus eelmisele/järgmisele tabile liikuda.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
14.12.2005 20:37:23
|
|
|
Firefoxi jaoks oli miski tabbrowser extension, sellega oli mugav mouseoveriga tabe vahetada.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
hiiemae
HV kasutaja

|
05.01.2006 14:02:13
|
|
|
opera ikka omaette
:kiirus:mugavus:
_________________ %HOMEDRIVE%%HOMEPATH% |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
05.01.2006 16:38:14
|
|
|
Kas FFil selline featuur ka on, nagu "Open new tab in backround"?
Netscape'i kasutajana sellega ära harjunud ja millalgi FFi proovides küll sellist võimalust ei leidnud...
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
05.01.2006 16:55:26
|
|
|
Loomulikult on.
edit -> preferences -> tabbed browsing -> tab focus
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.01.2006 19:22:58
|
|
|
aga ilma tabbrowser extension'ita on firefoxil täismugavaks kasutamiseks võimalusi veidi kesisemalt kui võiks.
tasub proovida-> http://piro.sakura.ne.jp/xul/tabextensions/index.html.en
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
12.01.2006 23:01:09
|
|
|
Opera üle prahi - ise väga aära harjunud ja tore, et see taastamisvõime, kui arvuti kokku peaks jooksma
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|