Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Kui molu sulgeda või sisse lülitada siis - märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 11:18:56 Kui molu sulgeda või sisse lülitada siis - vasta tsitaadiga

Tekkivad mustal ekraanil üle selle hargnevad välgu moodi moodustised ja käib elektri ragin, siis kui pildi ette võtab on kõik ok. Millest see tuleneb ja kas ma peaksin muretsema, sest päris normaalne see vist ei ole?
Monitor on Fujitsu/MikroMikko x177 3-4 aastat vana isend, aga alles ostsin nii et ei tea kas see juba alguses nii.
Kommentaarid: 170 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 147
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
N/A
HV kasutaja

sõnum 08.01.2003 11:47:53 vasta tsitaadiga

kaua see välgutamine muidu aega võtab tavaliselt?
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 97
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 11:57:10 vasta tsitaadiga

sekund-kaks või noh mõned välgud icon_biggrin.gif välja lülitates vist natuke kauem kui sisse lülitades
Aga mitte ainult korra, sest siis ma vast ei muretseks. Nagu tavaline välk hargneb suvalises suunas ja selliseid paar tükki ekraanil - mitte kogu ekraan ei ole kaetud ühtlase välguga ja need ei teki ka kõik korraga.
tagasi üles
N/A
HV kasutaja

sõnum 08.01.2003 12:04:16 vasta tsitaadiga

probleemikirjeldus kõlab küll jubedalt, aga vast on tegu ikka normaalse nähtusega... minu teada teevad kõik CRT-d sisse lülitades mingil määral häält.
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 97
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 12:18:00 vasta tsitaadiga

Nojah aga mul tuleb suurem hääl ekraanist endast ja mul enne ka ikka mitu monitori olnud, kuid ükski pole midagi sarnast teinud. icon_sad.gif
tagasi üles
Karzum
HV veteran
Karzum

sõnum 08.01.2003 14:08:32 vasta tsitaadiga

Kas sa ekraani puudutades voolu ka saad?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 15:16:05 vasta tsitaadiga

kui ekraanilt saad käega katsudes elektrit siis on toru ümger olevad maandused viletsad.
kui ekraan tolmune ka ja seest tolmune siis võib tekkida mingeid ülelööke küll. huvitav viga igastahes. kas garantiid pole?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 89
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 17:41:53 vasta tsitaadiga

Kui katsuda siis alguses praksus küll natuke, aga kui kaks kolm korda ära katsunud siis lõpetas selle, nagu oleks maha maandanud.
Selline asi ka, et see monitor on seisnud päris pikalt, sest oli pankrotis firma vara ja siis pärast sai ära ostetud.
Garantii on, aga kui ma lähen sellise jutuga, et pilt lööb välku aga muidu midagi viga ei ole ja näitab ilusti icon_biggrin.gif siis ma kardan, et mind saadetakse pikalt icon_biggrin.gif
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 17:49:24 vasta tsitaadiga

tõenäoliselt on monitor seest väga tolmune, ja seepärast lööb üle. no kui iga kord kui tööle paned saad ekraanilt elektrit, siis peaks ikka garantiisse viima. Päris selge viga ju.
tagasi üles
keegi-Hannes
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 22:49:38 vasta tsitaadiga

Mul silme ees sinu monitori "lähedane sugulane" ehk x176 aga sellist effekti ei ole, samas oletaks mõned põhjused:
a) kineskoobi anoodile antava kõrgepingeühendus on lahti või vedeleb eemal (vajaliku laengu saab ülelöögist) - -tee ruttu lahti enne kui mingi muu detaili läbi laseb
b) kineskoobi sisse on midagi tilgutatud mille külge on aja jooksul elektritjuhtiv tolmurada kujunenud (tekib ülelöök ja halva asjaolu kokkulangemisel veel üle ekraanipoolse külje) - - kate maha kineskoobi jalg ettevaatlikult maha niiske lapiga puhtaks ja tunniks kuivama ja kui on juhtumisi kuivamist soodustavat piiritust/viina/odekolonni siis sellega üle)
Järgnevate analoogsete apsakate vältimiseks võid ka silikoon spray-ga üle pihustada.
c) nimetatud anoodile on mingi kõrvaline el.juhtiv osa lähedale vajunud teeb ülelöögi korral kõva kärinat ja kuigi kõrgepingekordistites on tänapäeval mingid kaitsed, siis tasuks siiski arvestada et lühis ja 40kV pinget koos head ei tee icon_smile.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 38
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 22:55:33 vasta tsitaadiga

icon_eek.gif mul tuli hirm peale juba tegelt icon_smile.gif muidu mul monitor terve p'aev juba sees olnud ja midagi viga ei ole ja ekraani puutudes elektrit ei saa. Noh mul garantii ka veel alles nii et lahti ise k[ll kruvida ei tahaks icon_confused.gif
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 08.01.2003 22:57:41 vasta tsitaadiga

Aga mis sa sellest monitorist muidu arvad? Selles ''l'a'hedasest sugulasest''? Vist on korralik monitor x176/177 ? Kunagi vist p'ris tegija olnud!?
tagasi üles
keegi-Hannes
Kreisi kasutaja

sõnum 09.01.2003 02:15:53 vasta tsitaadiga

Minu jaoks "Maailma parim" lastele tõin uue Hitachi CM625-e aga endal säilitasin selle Fujitsu x176. Teeninud aastast98-pilt on terav hetkel 1024x768 ja 120hz kaadrilaotus thumbs_up.gif Pluss veel mugav ja kiire (rullikuga heleduse ja kontrastireguleerimisvõimalus) Ah ja veel kui juba kiitmiseks läks tagant väljub video ka pesaga nii et mul (praegu kapis) on olnud käigus ka isetehtud 4 meetrine videokaabel.
tagasi üles
Virtuoso
Kreisi kasutaja

sõnum 09.01.2003 03:18:33 vasta tsitaadiga

Sul vist vähe kõvem mudel kui mul, kuigi number väiksem icon_biggrin.gif Mul lubab ainult 100hz selle resoga icon_sad.gif
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 09.01.2003 04:53:57 vasta tsitaadiga

Fujitsu monitorid on tõesti väga head, mul oli ka x17* mingi variant, vist oligi x177. 4 aastat vana ja ikka veel väga tegija võrreldes tänapäevaste odavamate 17" monitoridega, kuigi pilt on ajapikku natukene tuhmunud. Praegu kasutan küll ise Sony G400't, aga see Fujitsu on mul kontoris ühe inimese kasutada, kes tundub rahul olevat.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 09.01.2003 12:32:15 vasta tsitaadiga

keegi-Hannes kirjutas:
Mul silme ees sinu monitori "lähedane sugulane" ehk x176 aga sellist effekti ei ole, samas oletaks mõned põhjused:
a) kineskoobi anoodile antava kõrgepingeühendus on lahti või vedeleb eemal (vajaliku laengu saab ülelöögist) - -tee ruttu lahti enne kui mingi muu detaili läbi laseb
b) kineskoobi sisse on midagi tilgutatud mille külge on aja jooksul elektritjuhtiv tolmurada kujunenud (tekib ülelöök ja halva asjaolu kokkulangemisel veel üle ekraanipoolse külje) - - kate maha kineskoobi jalg ettevaatlikult maha niiske lapiga puhtaks ja tunniks kuivama ja kui on juhtumisi kuivamist soodustavat piiritust/viina/odekolonni siis sellega üle)
Järgnevate analoogsete apsakate vältimiseks võid ka silikoon spray-ga üle pihustada.
c) nimetatud anoodile on mingi kõrvaline el.juhtiv osa lähedale vajunud teeb ülelöögi korral kõva kärinat ja kuigi kõrgepingekordistites on tänapäeval mingid kaitsed, siis tasuks siiski arvestada et lühis ja 40kV pinget koos head ei tee icon_smile.gif

40kv pole monitoris, kõrgepingekaitse rakendub umbes 29kv juures ja võtab pildi eest ära. kui juba pinge on 26kv asemel 28kv siis pilt on liiga väike ja värvid on moonutatud.

kineskoobi sisse sa nüüd küll kuidagi midagi tilgutada ei saa!
Kineka sees on vaakum, ja kui sinna juba väike auk tekiks siis käib pauk ja toru on läbi(vaakum väljas).

Kõige tõenäolisem on see, et sul on monitor seest tolmune.
tagasi üles
stroh
HV vaatleja

sõnum 09.01.2003 20:00:26 vasta tsitaadiga

Ei hakka uut teemat tegema, sest probleem osaliselt sarnane: sõbral nädal vana monitor LG-S700B väljalülitanisel jääb ekraani keskkohta helendav täpp(paar sekundit) ja arvuti käivitamisel (enne winXP logo ilmumist)muutub ekraan siniseks(kitsaste valgete horisontaaltriipudega). Tundub nagu poleks ka reguleeringud paigas, sest kui heledus on 0, siis tahaks pilti veel tumedamaks teha aga ei saa(pilt liiga hele). Ka win tuvastas vale monitori. Teise masina taga sama jant. Kas tegu praakisendiga või ongi saast monitor?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Tõnu
Kreisi kasutaja

sõnum 09.01.2003 21:23:19 vasta tsitaadiga

stroh kirjutas:
Ei hakka uut teemat tegema, sest probleem osaliselt sarnane: sõbral nädal vana monitor LG-S700B väljalülitanisel jääb ekraani keskkohta helendav täpp(paar sekundit) ja arvuti käivitamisel (enne winXP logo ilmumist)muutub ekraan siniseks(kitsaste valgete horisontaaltriipudega). Tundub nagu poleks ka reguleeringud paigas, sest kui heledus on 0, siis tahaks pilti veel tumedamaks teha aga ei saa(pilt liiga hele). Ka win tuvastas vale monitori. Teise masina taga sama jant. Kas tegu praakisendiga või ongi saast monitor?

vii see monitor garantiisse. liigne heledus on põhjuseks miks toru ei jõuta kinni panna väljalülitamisel ja tekib valge täpp keskele. see võib hullemaks minna ja põletada luminofoori jäädava musta täpi.

ühesõnaga garantiisse!
tagasi üles
keegi-Hannes
Kreisi kasutaja

sõnum 10.01.2003 00:56:42 vasta tsitaadiga

To Tõnu:
Aitäh täpsustuse eest ma mõtlesin pinge suurusjärkku. Aga jah kineskoop on loomulikult hermeetiline pidasin silmas PEALE icon_redface.gif
tagasi üles
stroh
HV vaatleja

sõnum 10.01.2003 01:42:20 vasta tsitaadiga

Tõnu kirjutas:

vii see monitor garantiisse. liigne heledus on põhjuseks miks toru ei jõuta kinni panna väljalülitamisel ja tekib valge täpp keskele. see võib hullemaks minna ja põletada luminofoori jäädava musta täpi.

ühesõnaga garantiisse!

Tänud!
Ütlen soovituse edasi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Kui molu sulgeda või sisse lülitada siis -
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.