Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled proovinud oma Windowsi op. süsteemi Linuxi oma vastu välja vahetada? |
Jah, proovisin. Kuid kasutan Windowsi edasi. |
|
42% |
[ 407 ] |
Jah. Kuid kasutan arvutis nüüd mõlemat op.süsteemi. |
|
18% |
[ 176 ] |
Jah. Kuid kasutan nüüd muud op.süsteemi. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Olen kasutanud vaid Linuxit. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Kasutan vaid Windowsi |
|
37% |
[ 357 ] |
|
hääli kokku : 960 |
|
autor |
|
mtv23
Kreisi kasutaja
|
20.09.2005 23:35:59
|
|
|
Paar sõna ka siia foorumi.
Minul oli sellinne probleem, et linuxi tarkvara on täiesti olemas (see DVD variant), probleemiks sai see, et see
nõudis vähemalt 256MB rammi !
Milleks on vaja op süsteemile nii kõrgeid süsteemi nõudeid ?
Kavatsen selle tarkvara siiski millalgi käima lükata paraleelselt Windowsiga kuna pooldan vabavara levitamist
Parem on kui kõik mis on, on legaalne
_________________ @Dj |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
20.09.2005 23:43:07
|
|
|
Oleneb millise distroga on tegemist. X nõuab normaalseks töötamiseks vähemalt 256MB rammi ikka jah, alla selle võib juba suhteliselt aeglaseks kogemus osutuda. Ning eriti, kui peal on mõni desktop environment nagu KDE või Gnome, siis võtavad need ka oma osa.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.09.2005 23:53:52
|
|
|
tsitaat: |
X nõuab normaalseks töötamiseks vähemalt 256MB rammi ikka jah |
Huvitav kuidas siis töö juures mul masin koos täisgraafikaga KDE, kdevelop'i ning veel ~5avatud progega siis vabaks mäluks näitab 320MiB?
Kui programmid kinni panna on vaba ~400MiB.
Keeruliseks läheb alles siis kui neile lisaks veel käima ~50 tabiga FF'i, Tomcat'i ja Eclipse. Siis hakkab 512M mälu kergelt pidurdama.
Swappi pole veel näinud et oleks >50MiB kasutuses.
Vanematel on p225/256M ning seal on maha tuunitud KDE'ga mälukasutus keskmiselt alla 100M.
Tundub et mtv23 kasutas mingit livecd'd mis kõik oma programmid mällu lahti pakib ning sellest ka taoline näiliselt suur mälukulu. Eks kujutage ette kui palju win koos hunniku progedega mälu võtaks kui ta kõvaketast absoluutselt kasutada ei saaks.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
21.09.2005 00:09:31
|
|
|
BTW: märgin ära, et kergesti võib jääda mulje et Linux kasutab palju mälu seetõttu, et Linux ei taha mälu raisata ja kasutab võimalusel seda cachena.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.09.2005 00:20:34
|
|
|
nene kirjutas: |
BTW: märgin ära, et kergesti võib jääda mulje et Linux kasutab palju mälu seetõttu, et Linux ei taha mälu raisata ja kasutab võimalusel seda cachena. |
Seda ka muidugi. Kui masinas oli 1.5G siis ~30min p'rast käivitamist näitas et vaba mälu on 5M, samas puhvrites oli ~1.3G
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
21.09.2005 06:13:08
|
|
|
cbr kirjutas: |
X nõuab normaalseks töötamiseks vähemalt 256MB rammi ikka jah |
h2sti paned! X võtab max 10mb m2lu ja tinyX projekt on v6imeline jooksma arvutil millel 8mb m2lu. k6ige rohkem võtab m2lu siiski DE.
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
21.09.2005 18:29:27
|
|
|
Minul võtab X umbes 40MB RAM'i. Ning ma oleks pidanud X asemel panema pigem graafilised programmid. Näiteks minul jookseb hetkel: XChat, Gaim, amaroK, Konsole, Firefox ja terve KDE desktop on üleval. Mälu võtab seejuures asi 159MB. Kui mul oleks nüüd ainult 128MB rammi, siis peaks swappima juba paarkümmend mega andmeid. Pluss veel kettabufrid ning olekski tore süsteem, mis küll töötaks aga, kus ketas ragiseks pidevalt ja kõik oleks aeglane.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
21.09.2005 18:36:10
|
|
|
velzatis kirjutas: |
panin peale ubuntu, kohe tekkisid probleemid draiverite ja saja muu asjaga. Kuna ei viitsinud ka uurida/tegeleda selle asjaga, pöördusin tagasi windowsi juurde. |
Sama probleem, aga ei m6tlegi selle juustu WINi poole tagasi p66rduda..
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
21.09.2005 23:10:17
|
|
|
Marduuhin on oldschool mees, aga sa oota vaid kui Source'i tahad kunagi käima lasta
Enievi, Linuxi nõudmised on ju tegelt imeväiksed! ITkolledis on meil seal Pentium III @ 600 Mhz, 256MB ram ja FC4 ja KDE jooksevad nagu muiste Tulevad üles ka pea sama kiirelt kui mul kodus
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.10.2005 19:47:43
|
|
|
Umbes kolm nädalat tagasi juhtus siis see mis oleks põhimõtteliselt võinud juhtuda juba ~2a tagasi: mu masin on 100% winivaba.
Kui sain uue kõvaketta siis ei viitsinud hakata wini uuesti installima ning ~4a vana XP installi polnud erilist mõtet hakata päästma. Boonusena sain Linuxile lisaks 6GiB vaba ruumi
Viimase ~10 kuu jooksul olen oma masinas winis olnud kokku ~10-15h paari benchmarki jooksutamiseks. Kõik mind huvitavad mängud saan probleemideta ära mängitud, mulle vajalikust tarkvarast pole siiani puudust tulnud. Süsteemi paindlikusest ma parem ei hakka rääkimagi. Ainus probleem on ATI draiveritega mida ma siiani pole veel suutnud enda töö ja venna masinas korralikult tööle ajada.
Üks eelis ühe keskmise Linuxi kasutaja ees on mul võibolla suts üle keskmise teadmised tänu millele olen suutnud praktiliselt kõik probleemid lahendada. Aga kes viitsib asjaga tegeleda saab mõne ajaga sama osavaks või osavamaks.
Küsitlusele vastasin vist et on mõlemad masinas kuid peamiselt kasutan Linuxit. Kahjuks ei saa vastust vahetada kuid kui saaks siis paneks et kasutan nüüd vaid Linuxit.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
14.10.2005 08:29:54
|
|
|
Ho Ho, mis distributsioonil ATI draiveritega kalad ja mis kaardiga täpsemalt tegu? Iseenesest on Radeonid juba ka OpenSource driveritega olemas.
Aga mul saab varsti aasta ilma Windowsita.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
14.10.2005 08:40:31
|
|
|
Ise proovisin Ho Ho abiga Gentood. uld mulje oli hea. kahjuks j2i linuxi kasutus luhikeseks, kuna ketta ruum oli nullis, kuid kavas kunagi uuesti proovida
Postitatud mobiililt
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
3 :: |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
14.10.2005 08:52:01
|
|
|
Päris mitmeid kordi proovinud XP-d hüljata, aga ei, lihtsalt ei saa linuxiga hakkama, pole teadmisi, ei saa tarkvara installitud ega midagi. Siiani pole ka mingeid tõsiseid distroid proovinud nagu Gentoo vaid lihtsamaid nagu Ubuntu, Suse, Mandrake jne.
Iseenesest linux meeldib aga kasutada ei oska
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
mTim
HV Guru

|
14.10.2005 08:54:59
|
|
|
Musa & filmid vaatan/kuulan kõik Ubuntu peal, mängud aga XP-l
_________________ "I have never followed a rule. That is my rule. Do you follow? I don't." The Joker
Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum
M: E36 varuosad |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.10.2005 09:55:57
|
|
|
Spott kirjutas: |
Ho Ho, mis distributsioonil ATI draiveritega kalad ja mis kaardiga täpsemalt tegu? |
Gentoo ning 9800se ja 9550se
Spott kirjutas: |
Iseenesest on Radeonid juba ka OpenSource driveritega olemas. |
Neil puudub uuematel kaartidel DRI tugi
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
14.10.2005 11:18:41
|
|
|
Varem oli gentoo install üks paras tüütu ettevõtmine (eeskätt kõik need pikad kompileerimised, mille ajal polnud arvutiga eriti midagi asjalikku teha -- lynxiga surfamine pole kah eriline nauding ju). Nüüd aga istun oma täisgraafilises Gentoo süsteemis ning saan samaaegselt kompileerida programme teisele kõvakettale uue ja paremini läbimõeldud Gentoo installi jaoks (Alguses mõtlesin, et panen lihtsalt partitsioonid paika, enne kui LiveCD-ga buudin, aga selgus, et saab kõik asjad tehtud ilma, et seda plaati kasutaks.) Linux rokib
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.10.2005 11:34:55
|
|
|
Btw, Gentood saab ka Knoppixist installida:
http://www.gentoo.org/doc/en/altinstall.xml#doc_chap3
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
14.10.2005 15:09:23
|
|
|
Loobutud Linuxist(Ubuntu 5.04, Ubuntu 5.10), sest seal on VÕIMATU ATI drivereid tääle saada (Club3D ATi Radeon 9550se)..
Samuti ei saa ka CS1.6 ja Steam'i tööle..
Kui keegi garanteeriks, et saan need tööle, siis vääriks isegi uuesti Linuxisse bootimist..
Praegu ongi jama.. 65gb Linuxi all ja 15 on WINi jaoks..
EDIT: nVidia peale üle kolimine ei tule mõttesegi..
ATiHoolik..
viimati muutis Marduuhin 14.10.2005 15:10:28, muudetud 2 korda |
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
14.10.2005 15:09:40
|
|
|
tsitaat: |
Loobutud Linuzist, sest seal on VÕIMATU ATI drivereid tääle saada (Club3D ATi Radeon 9550se).. |
Olen üsna kindel et (ajutiseks) lahenduseks oleks NV peale üle kolimine.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ohohh
Kreisi kasutaja

|
15.10.2005 03:10:41
|
|
|
Marduuhin kirjutas: |
EDIT: nVidia peale üle kolimine ei tule mõttesegi..
ATiHoolik..  |
Ma ei mõista sellist fännamist üldse... Kui arvuti juba töötab ja sa ninapidi kasti ei roini, siis ei ole ju mingit vahet, mis kaart sul sees on. Ma ostsin endale põhimõtteliselt NVidia, kuna teadsin, et kui mul peaks olema jälle tahtmine linuxit proovida, siis ei teki probleeme. Aga kui asjad oleks vastupidi ja ATI oleks paremini toetatud, siis ma oleks hoopis ATI ostnud.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kefir
HV vaatleja
|
21.10.2005 23:45:34
|
|
|
Ise tavaliselt kasutan Linuxit (praegu peal Ubuntu 5.10, kuid aga olen proovinud päris palju teisi). läksin Linuxisse yle sel suvel, juuli kuus ja ole sellega v2ga rahul! Ainuke asi mis teeb mind Wini kasutajaks on windows programmide koosamine.
_________________ Tralala! |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ylts
HV kasutaja

|
07.12.2005 10:16:59
|
|
|
Rahulolev Linuxi kasutaja:
Mul on arvutis praegu Windows xp ja FC4. Windowsi olen juba aasta vähe kasutanud, aga viimased umbes 3 kuud on kasutuses olnud ainult Linux. Windows siis peamiselt nendel päevadel, kui otsustasin Linuxiga loomkatseit teha ja päris nii välja ei tulnud, nagu mõeldud oli.
Minu jaoks on Linuxi seadistamine praegu igatahes lihtsam, enamasti töötab kõik automaatselt ja muudel juhtudel ei võta sättimine eriti palju aega. Algusesl google ja linuxquestions.org aitasid.
Kui ma windowsi peeti keeraks ei oskaks ma ise tõenäoliselt vähegi ebatavalisema veaga ise midagi peale hakata. Registri mudimine ei ole näiteks midagi, mida ma eriti valdaks.
Siin palju kiidetud Gentood olen ka korra proovinud, aga andsin alla vist siis, kui kõik vähegi uuem kraam x86 alla liigitus. Samal põhjusel ei kasuta ka Debiani. Debiani stable on sobiv serverite jaoks, pika aja jooksul järgi proovitud ja uusimast versioonist paar versiooni maas.
Fedora aha töötab vägagi hästi. Sügisel proovisin hakata kasutama Kubuntut, SUSEt - heli mixer ei töötanud korralikult ja lihtsam oli Ferdoraga jätkata, kui probleemi otsimine. Mandriva 2006.0 ei seedinud minu hiirt. Vahepeal töötas ja siis kiilus lambist kinni, mis tegi töötamise väga vaevaliseks ja jälle ei viitsinud ma pikemalt süveneda.
Fedoraga oli probleem ainult alguses seoses gcc-4 kasutamisega.
2001 detsember kuni 2004 sügis kasutasin ainult windowsi xp, varem arvutit lihtsalt polnud.
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
mati_p
Kreisi kasutaja
|
07.12.2005 10:46:37
|
|
|
Loobutud Linuxist(Ubuntu 5.04, Ubuntu 5.10), sest seal on VÕIMATU ATI drivereid tääle saada (Club3D ATi Radeon 9550se)..
Samuti ei saa ka CS1.6 ja Steam'i tööle.. |
ma lihtsalt pean mainima, et ati draiverite töölesaamine ei ole tegelikult võimatu, tuleb lihtsalt vaevuda juhiseid lugema.
ise tegin mõni aeg tagasi vahetuse mx440 -> r9200: X'i konfis draiveriks "vesa", masin kinni, kaart välja, teine sisse, järgmisel käivitusel ütlesin terminali "emerge ati-drivers", keeerutasin pisut aega pöidlaid, märkisin X'i konfifaili uue draiveri nime (fglrx), X'ile kiire restart ja oligi olemas, 3D kiirendus ja puha. seda siis gentoo seljas. ei usu, et ubuntuga see asi palju keerulisem on, lõppeks linux on linux on linux, ükskõik, mis distrot sa pruukima juhtud.
mängude kohta ei tea, ei tegele nendega. ilmselt cedega aitaks.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
07.12.2005 18:47:03
|
|
|
mati_p kirjutas: |
Samuti ei saa ka CS1.6 ja Steam'i tööle.. |
ma lihtsalt pean mainima, et ati draiverite töölesaamine ei ole tegelikult võimatu, tuleb lihtsalt vaevuda juhiseid lugema.
ise tegin mõni aeg tagasi vahetuse mx440 -> r9200: X'i konfis draiveriks "vesa", masin kinni, kaart välja, teine sisse, järgmisel käivitusel ütlesin terminali "emerge ati-drivers", keeerutasin pisut aega pöidlaid, märkisin X'i konfifaili uue draiveri nime (fglrx), X'ile kiire restart ja oligi olemas, 3D kiirendus ja puha. seda siis gentoo seljas. ei usu, et ubuntuga see asi palju keerulisem on, lõppeks linux on linux on linux, ükskõik, mis distrot sa pruukima juhtud.
mängude kohta ei tea, ei tegele nendega. ilmselt cedega aitaks. |
Põhimõtteliselt oli google "tühjaks" otsitud igasugustest õpetustest jms.. Kahe nädalaga ma seda tööle ei saanud... Lõpuks, kui 5.10 ametlik reliis oli, siis tollega töötas.. Prtaegust sai jälle peale pandud.. 70GB linux ja 10GB Win.. 1.3GB swap ja läheb lahti.. Aga natukene jama on.. Wireless'i peab häkkima nac, et nett tööle saada..
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tsernobil
HV kasutaja

|
07.12.2005 20:31:54
|
|
|
Windowsi hüljata Linuxi kasuks pole proovinud. Arvutitest ei jaga ma midagi ega kasuta neid ka. Lihtsalt näitamise jaoks on,
kui keegi küsib ja tasuline soft sobib paremini kokku mu Rolexi kellaga.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|