Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled proovinud oma Windowsi op. süsteemi Linuxi oma vastu välja vahetada? |
Jah, proovisin. Kuid kasutan Windowsi edasi. |
|
42% |
[ 407 ] |
Jah. Kuid kasutan arvutis nüüd mõlemat op.süsteemi. |
|
18% |
[ 176 ] |
Jah. Kuid kasutan nüüd muud op.süsteemi. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Olen kasutanud vaid Linuxit. |
|
1% |
[ 10 ] |
Ei. Kasutan vaid Windowsi |
|
37% |
[ 357 ] |
|
hääli kokku : 960 |
|
autor |
|
Ho Ho
HV Guru

|
30.05.2005 20:34:00
|
|
|
Omalt poolt lisaksin et Linux on mõtlevale inimesele. Kui inimene ei viitsi mõtelda ning ise õppida siis läheb linuxi taga natuke keeruliselt.
Samas kui keegi teine süsteemi tööle paneb ning aeg-ajalt hooldab saab ka newbie hakkama, mul vanemad juba kolmandat kuud asjalikud Gentoo kasutajad. Siiani on ainsaks probleemiks olnud üks voolukatkestus mis natuke .conf faile sassi ajas
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
30.05.2005 21:11:46
|
|
|
Valmistan siin ise ette ühte masinat parajasti mis hakkab olema otse voodi ääres (lol) 24/7 leecherina ning chatclientina (päeval siis loomulikult monitor sisse lülitet). Ei kavatse siis muud teha, kui suurest arvutist fish-iga sisse minna (midagi remote connectioni sarnast...) ja tiritud failid siis arvutisse tirida. Ning kui aus olla, siis tahaks selle masina 24/7/365 sisse jätta... cellu peaks kannatama ka natuke viletsamat jahutust.
Igatahes peale läheb siis Mandriva 2005 Mini IceWM-ga.
Vähemasti jookseb paremini kui WinME seal praegu (legaalne muideks ) mis viskab kolm-neli korda päevas BSOD-d
Tehkem sellest omad järeldused (olen varem küllaldaselt kokku puutunud 24/7/365 masinatega, mis on msni, ircu ja tirimiskliendid)
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
internetu
HV vaatleja
|
01.06.2005 22:24:38
Re: Kas oled proovinud Windowsi hüljata Linuxi kasuks? |
|
|
Notsu kirjutas: |
Mul tekkis huvi selle vastu, et kui paljud on püüdnud Windowsi välja vahetada Linuxi vastu...] |
niikaua kui maksmata saab, ei üritagi midagi muud kasutada.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
06.06.2005 10:11:17
|
|
|
Aga milleks hüljata, kui saab mõlemat kasutada... Windowsiarvuti kõrval asub ilusti Celeron700MHz Linuxiront, mis tegeleb peamiselt IRCBounceri ja IRCBotiga, on plaanis peale lükata ka MySQL server ja veel mõningad teenused. Samas mainin ära, et Linuxi nõudmised süsteemile tunduvad kõvasti väiksemad olevad, sellel asjal Windows XP töötas tunduvalt hullemini, kui praegune Fedora Core 3 on. Jäädavalt üle minna ei saa veel kahjuks, mängida on kange soov, masin pole veel nii hea, et mõne emulaatoriga seda teha saaks...
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
oswald
Kreisi kasutaja
|
06.06.2005 11:50:18
|
|
|
Tavaliselt kasutan linuxit hapuksläinud Wini alt asjade kättesaamiseks. Kui kõikide mängude käima saamine linuxi all võimalik oleks, siis vist kasutaks seda rohkem(kogu aeg?). Üldiselt on viimased linuxi distrod ikka täiel määral söödavad ning neti/trüki/muusikamasinale Wini küll vaja poleks.
_________________ Stirlits kõndis mööda öist Berliini. Äkitselt plahvatus ees, taga, paremal, vasemal...
"Dolby surround," mõtles Stirlits. |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.06.2005 12:01:05
|
|
|
tsitaat: |
Kui kõikide mängude käima saamine linuxi all võimalik oleks, siis vist kasutaks seda rohkem(kogu aeg?). |
Kõiki mänge ei saa küll lubada kuid Cedegaga olen üsna paljud saanud väga arvestatava kiirusega tööle. Tean inimesi kes mängivad sellega WoW, CSS/HL2, DoD, q3a*, UT2004* ilma et eriliselt kiiruses kannataks. Ise proovisin ükskord UT2004'a, jooksis mu kodu masinas sama hästi kui wini all, FPS oli vast 5% madalam, mitte rohkem. Mina ise tegin oma katseid tasuta saada oleva CVS-versiooniga, ostetav peaks olema korraliku suppordiga
*)tean et neile native-pordid ka olemas
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
06.06.2005 12:03:19
|
|
|
Olen proovinud erinevaid linuxeid, kuid paraku leidub mu masinas siiani riistvarajuppe, mida linuxiga käima ei saa. Kui muidu kogu korteris wifi, siis ainult linuxi proovimiseks tõttu netijuhet üle põranda vedama ei hakka. Kuid isegi selles kontekstis jääb windowsi põhiliseks eeliseks aastatega väljakujunenud rutiin kasutamisel. Ehk siis windowsi taga ei pea enam mõtlema, kuidas teha üht või teist asja. Vormistuslik külg jääb tahaplaanile ja saab keskenduda sisulisele tööle.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Getomees
HV veteran

|
12.06.2005 02:17:19
|
|
|
Hetkel on mõlemad aga praeguse plaani kohaselt on mul jõuludeks soetatud X-Box360 ja siis masinas ainult Linux. Hetkel veel väike mängu tuju ja pole linuxit veel nii palju tundma õppinud. Vastus siis, et olen proovinud ja mõlemad mul praegu arvutis. (tegelikult eemaldasin just hetk tagasi ubuntu ja varsti proovin MEMPIS'e ära)
_________________ Sinikiir: Blu-ray temaatiline foorum |
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
7 :: |
2 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
12.06.2005 09:58:46
|
|
|
Ise kasutan ka 100% ainult Linuxit - windowsi jätsin kõigist koduarvutitest välja. Nüüd juba harjumatu tööl ja mujal windowsi taga olla - küll tahan mountiode/umountida asju jne. Igatahes sobib Linux ilusti ka desktopi masinaks. Kuid ise pean tema suurimaks puuduseks just keerulist ülesehitust. Võrreldes FreeBSD-ga, kus on oma kindel baassüsteem on linux ainult kernel, mille ümber on edasi laotud kõik rakendused, sellest ka suur distributsioonide rohkus. Igatahes olen võtnud vastu otsuse, nii kõik Linuxid kui ka vabad BSD-d põhjalikult läbi katsetada ja nende ehitust tundma õppida. Selleks panen püsti täiesti eraldi masina endale.
Aga Windows - on nagu ta on - ei apkkunud enam pinget, eriti veel Windows XP
|
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
17.06.2005 16:53:22
|
|
|
Olen proovinud linuxit virtualpc all ja tahtsin isegi peale lasta windowsi kõrvale, aga kuna bootloaderiga tekkis probleeme jäi asi katki.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
gamzzz
HV kasutaja

|
04.08.2005 22:45:55
|
|
|
nii endal on plaan vaikselt üle minan linuxile, homme ilmselt hakkan sellega pihta
edit: nüüd olen õnnelik linuxi ja windowsi kasutaja sõper tellis 10 linuxi plaadi sai 110 amdis 20 tükki mulle ja ütles anna oma vanaemale ,sõpradele ,emale,isal ja suvalistele veel ära
_________________ I need to find a new vagina .Any kind of new vagina
It's hard to rhyme a word like vagina .Kevin Klein? Kind of South Carolina |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Timberg
ööKARU

|
04.09.2005 02:35:52
|
|
|
Sai proovitud. Endal polnud piisavalt aega, et eksperimenteerida & küsimustele vastuseid otsida. Linuxi kommuuni tegelased polnud ka eriti nõus enda teadmisi jagama, võibolla kunagi uuesti.
|
|
Kommentaarid: 341 loe/lisa |
   |
272 |
|
tagasi üles |
|
 |
-IFFI-
HV kasutaja

|
07.09.2005 17:02:03
|
|
|
Kunagi sai proovitud ja tagasi naastud windowsi.
Nüüdseks siis 3 masinat milledest ühel on win ja kahel linux.
1. Masin linux mis tegeleb serveerimisega...
2. Masin linux millekallal teen lihtsalt tutvumistööd ja igapäeva töid
3. Masin Windows, kuna ei oska veel kõike vajelike progesid linuxi all tööle ajada selleks siis see masin. Eks ajapiku kaob sealtgi windows.
Hetkeks umbes 3 kuuline linuxi kogemus. Et päevast-päeva linuxi taga jebimas. Kerge küll ei ole kuid samas huvitav ja tasub ära...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
07.09.2005 18:32:58
|
|
|
ma ka panen kirja nüüd:
1. lauaarvuti, praegu peal windows xp (m6ned asjad veel vaja k2ima saada linuxis) ja linux (gentoo,ubuntu)
2. l2pakas, peal AINULT linux (gentoo)
3. pihuarvuti, peal AINULT linux (familiar/opie)
4. ruuterarvuti, peal ubuntu,enne ei julge keevitada kui midagi metsa lendab
5. mingi poolik arvuti, sinna ajab ka linuxi (gentoo)
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
4 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
15.09.2005 23:05:18
|
|
|
installisin hiljuti gentoo + KDE 3.4 ja kisub vägisi sinnapoole, et igapäevane arvutikasutus läheb linuxi peale. TV-kaart näitab miskipärast linuxi all ilusamat pilti, KDE on meeletult mugav ja ilus, unixi jaoks on igasugust mõnusat tarkvara (nt. kdevelop või inkscape) jne. varem kasutasin freeBSD + GNOME combot, aga FBSD all oligi just TV-kaardiga probleeme ja põhimõtte pärast ma mõnele unixilaadsele süsteemile üle ei lähe - kogu windowsi all kättesaadav funktsionaalsus peaks ikka olemas olema. selles suhtes pole gentoo linuxile veel ühtki etteheidet (v.a mängud, aga eks needki saaks kuidagi tööle häkkida ... ei viitsi lihtsalt)
edit: ääremärkusena niipalju, et serverikasti paneks ma ikkagi *BSD, aga see on juba teine teema. igatahes soovitan linuxihuvilistel silmaringi laiendamise huvides mõnda *BSD-d (endale sümpaatsed Net/Free) ka katsetada, paljud asjad on linuxiga võrreldes väikse kiiksuga ja paremini realiseeritud.
viimati muutis dynamic 15.09.2005 23:09:59, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
15.09.2005 23:51:40
|
|
|
mina igatähes saatsin selle redhati kuupeale ei ole mul aega igakord failisüsteeme nullist taastada. ja nüüd tee või tina polegi ühtegi korralikku serveriplatvormi, kõik ühtmoodi lollvara (pidi olema tarkvara)
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
16.09.2005 03:29:22
|
|
|
ma olen ka korduvalt üritanud linuxi peale üle kolida, siiani pole õnnestunud. seega tuli teha otsus ja pilk teisele poole pöörata. nüüd olen mäki peal ja valik osutus õigeks.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
16.09.2005 06:20:56
|
|
|
peale k6vaketta vahetust panin huvi p2rast ubuntu 5.04 peale ja tekkis kohe kysimus et mida oodatakse?! kasutusmugavus on yli, mountimise, v6rgukonffmine on tehtud ylimugavaks. silmailu nii et v2he pole! repodest saab softi nii et v2he pole.
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
16.09.2005 09:17:15
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Vihjeks nii palju et minul kulus null-teadmistest Linuxi kohta kuni wini suuremalt jaolt hülgamisele paar nädalat, täielik hülgamine toimus mõned kuud tagasi.
|
Sa oled siis linuxit suhteliselt lühikest aega kasutanud? Alla aasta?
Ise olen Wini kõrvalt linuxit torkinud kusagil Redhat 5.x versioonist alates, millalgi hakkas asi niipalju meeldima, et kasutasin pea aasta otsa ainult linuxit desktopil. Alguses oli asi ilus ja tore aga...mida edasi seda enam hakkas ära tüütama see, et pidevalt oli väikeseid probleeme. Kord sõltuvuste lahendamisega(rpm-põhist distrot kasutasin, sellest sai küll mööda lõpuks kuna asi arenes), siis oli raske leida mõnel kindlal teemal korralikult töötavaid programme. Näiteks slsk analoogid töötasid aga poolikult(Nicotine tööleajamisega oli tükk tööd), Q3 linuxi versioon omas tüütut puuki, tv-out'i tööleajamine oli keberniit kuubis. Pluss siis GUI osas oli tihti programmi loojal asjast oma nägemus, üldist ja ilusat läbivat joont ei kohanud eriti, töölauast rääkimata(KDE oli tattaeglane, GNOME oli natuke parem, Enlightenment istus kõige rohkem aga ta arendus oli natuke poolikuks jäänud). Mingil hetkel sai sellest kõrini kuna liiga tihti tähendas uute võimaluste lisamine ka googeldamist, kompileerimist, manuaali autori kirumist jne.
Positiivse külje pealt - käsurida on tipp-topp, mplayer on maailma parim videovaatamis programm(ulmeliselt kiire seekiga pealekauba), Kmail oli väike, kiire ja mõnusa tõlkega(nagu terve KDE), eestikeelne töökeskkond oli ja on üldse väga meeldiv, distrotega tuleb kohe kaasa palju huvitavaid väikeseid kasulikke programme, raua kohta näeb kohe ja lihtsalt infot, Wini sharedega tegelemine ja adminimine oli lihtsam kui Wini enda all. Kindlasti oli veel midagi.
Praeguseks on pikka aega juba jälle laua-arvutis Windows, rondis linux(serveriks sobib ta imehästi, sinna pole mitte kunagi Windowsi pannud ega ei pane ka). Linuxi väga tugev eelis on käsurida, see on eluaeg armas olnud ning seda saab nii töö juures kui koduses linuxipurgis küll ja küll kasutada. Aga kui mul on vaba aeg ja tahan niisama filmi vaadata, mängida või kasvõi veebist midagi vaadata, siis ma ei taha, et peaksin end aeg-ajalt pooleks pungestama, et mõnda filmi(mis on pandud ulmelise win32-only koodekiga) vaadata, mängu mängida(CSi ajasin isegi huvipärast linuxi all läbi winex'i tööle, fps oli 4x pisem aga üldiselt asi töötas) või veebis surfata(üldiselt Mozilla/Firefox küll näitasid kõiki lehti aga embedded mediaga tekkis muresid mõnikord).
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.09.2005 09:47:27
|
|
|
... tuletan jällekord meelde, et tegemist pole linux vs. windows teemaga, siia teemasse postita ainult siis, kui sul on midagi huvitavat pajatada windoozalt linux'ile üle minemise kohta ! OT liigub sujuvalt kasti samuti nagu mõttetud postid stiilis - "Proovisin aga ei meeldinud." ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.09.2005 09:49:13
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Sa oled siis linuxit suhteliselt lühikest aega kasutanud? Alla aasta? |
Tegelikult küll sai just kaks aastat täis. Nagu me eespool olen rääkinud siis alustasin oma "rännakut" Gentoo'ga ning siiani pole veel tundnud vajadust teisi distrosid proovida. Esimese paari kuuga sain piisavalt kogemusi et enamus probleeme ilma Google'ta lahendada.
Peale seda esimest kaht nädalat ma siiski bootisin kord-paar nädalas wini et mõnd mängu mängida, viimasel ajal pole selleks lihtsalt aega olnud.
Kord sõltuvuste lahendamisega(rpm-põhist distrot kasutasin, sellest sai küll mööda lõpuks kuna asi arenes), siis oli raske leida mõnel kindlal teemal korralikult töötavaid programme. |
Nagu sa ise ütlesid siis need probleemid on nüüdseks lahendatud. Minul on nii palju õnne olnud et pole kordagi kogenud sõltuvuste põrgut.
Q3 linuxi versioon omas tüütut puuki |
Jällegi ajalooline asi, mul jookseb too vähemalt sama hästi kui wini all, ka UT2004'ga pole mingeid probleeme.
KDE oli tattaeglane, GNOME oli natuke parem, Enlightenment istus kõige rohkem aga ta arendus oli natuke poolikuks jäänud |
Eks see oleneb vast kõige enam masina kiirusest. Mul pole max pildiiluga KDE kiiruse kohta midagi laita, XP'st minu mäletamist mööda eriti aeglasem ei ole. Erienvad kataloogi vaated on igati mugavad (failide suuruste vaade on üle kõige).
siis ma ei taha, et peaksin end aeg-ajalt pooleks pungestama, et mõnda filmi(mis on pandud ulmelise win32-only koodekiga) vaadata |
Huvitav, mina pole veel ühtki sellist filmi kohanud mida ma Linuxi all pole suutnud ära vaadata Mplayeri ja/või Xinega. Vahepeal sai pulli pärast isegi MS'i lehel olnud HD formaadis asju vaadatud. Teien kord jällegi sattusid kätte mingid wini exe kujul bink formaadis olnud videod kuid wine sai nendega väga eeskujulikult hakkama.
mängu mängida(CSi ajasin isegi huvipärast linuxi all läbi winex'i tööle, fps oli 4x pisem aga üldiselt asi töötas) |
Ükskord ma tahtsin proovida kui hästi cedega suudab wini mänge jooksutada. Kuna mul peale UT2004 midagi muud nõudlikku polnud siis proovisin sellega. Kiirus erines kõige rohkem 10% Linux'i native versioonist. Ma tean inimesi kes CSS'i ja WoW'd Linuxis ilma suuremate probleemideta mängivad.
veebis surfata(üldiselt Mozilla/Firefox küll näitasid kõiki lehti aga embedded mediaga tekkis muresid mõnikord). |
Taas, kui activex välja arvata siis olen ma siiani kõik mis netis üleval olnud ka ära näinud. Võibolla on asi selles et ma kasutan sellist toredat extensionit nagu mediaplayer connectivity
http://membres.lycos.fr/sethnakht/
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
16.09.2005 10:22:12
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Q3 linuxi versioon omas tüütut puuki |
Jällegi ajalooline asi, mul jookseb too vähemalt sama hästi kui wini all, ka UT2004'ga pole mingeid probleeme. |
Wini all vajutad tildet ja tuleb konsool, linuxi all on vaja control+alt+tilde(või oli control+tilde). Ning pointrelease on aastast 2002 pärit, siiani pole seda iirc uuendatud. Aga see on täiesti OT juba.
Aga switchimise kohapealt veel, et Linuxi all saab üldiselt päris palju tegeleda "asjade" tööleajamisega, see oli mu point. Asjad küll kokkuvõttes töötavad aga samas saab näpud õliseks tehtud ja kapoti alla vaadatud. Mulle meeldib rohkem asju kasutada kui neid tööle ajada. Maitse asi.
viimati muutis Dirty Harry 16.09.2005 10:30:38, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.09.2005 10:22:59
|
|
|
ot: |
mis ajast on vale klaveri layout puuk  |
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti
|
20.09.2005 23:29:32
|
|
|
panin peale ubuntu, kohe tekkisid probleemid draiverite ja saja muu asjaga. Kuna ei viitsinud ka uurida/tegeleda selle asjaga, pöördusin tagasi windowsi juurde.
|
|
Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
240 |
|
tagasi üles |
|