Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
cbr
HV Guru

|
04.12.2005 15:00:43
|
|
|
ID-kaart ei ole siiski veel NII levinud, eriti pole levinud just kaardilugejad. Mina ei tunne ühtegi inimest, kellel oleks ID-kaardi lugeja. Poleks vist eriti mõeldav, et inimene, kellel pole HVga olnud kogemust ja tahab ruttu näiteks mingi tehingu teha, peaks enne minema ja endale mitmesaja krooni eest ID-kaardi lugeja ostma. 2-3 aasta pärast VÕIBOLLA juba, kuid sundida ikkagi inimesi ID-kaardilugejaid ostma pole küll parim lahendus IMHO
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.12.2005 15:33:13
|
|
|
Marduuhin kirjutas: |
ID-Kaardi lugejad on igas normaalses internetipunktis vms kohas.. |
Kuid kas kiireks tehinguks on vajalik mõnda sellist asutust külastada? HV M/O/V-foorumite võluks ongi nagu lihtsus siiani olnud. See nagu tooks sisse lisanõudmised.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
04.12.2005 15:39:02
|
|
|
Need "kiire tehingu" tegijad ongi enamasti uued kasutajad kelle tagataust pole selge. Vanemad olijad leiavad ka selle id-kaardi lugeja nii või teisiti mingi aeg üles, et kui kunagi tulevikus oleks vaja üks "kiire tehing" läbi viia siis oleks ka kõik nõudmised täidetud!
Kohati ajate ikka täielikku mõga. ID-kaart on Eesti Vabariigis kohustuslik ja kõik Kui sul seda ei ole siis see on sinu mure. Meie aga eeldame seda, et see on sul olemas ja kõik. Nii nagu seadus nõuab.
_________________ Remember this day, men, for it will be yours for all time. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2005 16:07:02
|
|
|
taifunk: Ära mossita Kui Sinu linnas Pärnus ehk on mõni avalik internetipunkt mis töötab 7 päeva nädalas ja nii 24 tundi ööpäevas - milles ma küll väga kahtlen - siis oled suur-suur õnneseen
Aga kui natuke Pärnust mujale lähed, näed et:
- kas pole üldse olemas sellist asja nagu avalik internetipunkt
- või kui on, siis on see avatud 2-3 päeval nädalas ja tihti ebasobivatel kellaaegadel
- lisaks tihti mitmepäevaste eelregistreerimistega
- või siis koht kus midagi ID-kaardi lugejast keegi midagi ei tea
Ja ühtlasi võiks selgeks teha, et ID-kaart on üks paljudest isikuttõendavatest dokumentidest ja igaüks saab ise otsustada millise dokumendi kasuks ta otsustab või mitte
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
04.12.2005 16:11:41
|
|
|
Renka kirjutas: |
Tähelepanu!
- sidevahendi teel äritsedes eelista rohkete positiivsete kommentaaridega kasutajaid.
- kas või üks negatiivne äriline kommentaar on juba hoiatus, eriti kui saadud hiljuti
- eelnevalt leppida alati kokku kõigis tingimustes: kauba seisukord, komplektsus, kes maksab saatekulu jne.
- uute kasutajatega äri ajamisel olla eriti ettevaatlik.
- ja veelkord: uute kasutajatega(tuvastamata isikutega) raha või kaupa ette saates on risk petta saada ülimalt suur
------------------
See ei ole ju üldse suur ega punane kiri
Hoopis väga hea meeldetuletus - seda ka vanadele olijatele. |
Samas kommentaaride hulk ei näita usaldusväärsust. Mina näiteks ei pane kommi kui kaup ja raha käib käest kätte. Hinnang läheb juhul kui äri juurde kuulub mingi usaldamise moment, enamasti seesama sidevahendi kaudu väärtuste liigutamine või siis kui inimest tunned ja antud hinnangu järgi võib minu poole pöörduda kui mingi probleem tekib.
Ja kui loen siis vaatan aint neid kus sama asi kirjas. Kommid stiilis "ostsin ta käest asja mis töötab" jätavad mind külmaks.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2005 16:36:58
|
|
|
Tekkis selline küsimus, et miks peab HV olema nagu lasteaia kasvataja kes titakesi kaitseb ja üle tee aitab ise punase lipuksega liiklust kinni peatades
Arvan millegipärast (naiivselt ehk), et HV-s käivad juba titaeast väljakasvanud inimesed kes ise oma otsuseid vastu võtavad. Et millal üle tee minna ja millal mitte Ja nii on ka Ärifoorumiga nagu päris elus, et saad pügada nii kaua kuni ennast rohkem pügada ei lase
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
04.12.2005 16:48:11
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
taifunk: Ära mossita Kui Sinu linnas Pärnus ehk on mõni avalik internetipunkt mis töötab 7 päeva nädalas ja nii 24 tundi ööpäevas - milles ma küll väga kahtlen - siis oled suur-suur õnneseen |
Vajalik on kõigest kord ennast ära autentida! Ka see oleks juba samm paremuse suunas (teemade autentimine tundub natuke liialdusena. üks samm ikka korraga).
Pealegi jääb mulle mõistetamatuks kui ametliku statistika järgi on id-kaarte väljastatud 872228 kuni 04.12.2005 03:00
Kas te kõik tahate öelda siis, et ainult AHV 'id on nende ülejäänud 483772 inimese seas allikas
tsitaat: |
Ja ühtlasi võiks selgeks teha, et ID-kaart on üks paljudest isikuttõendavatest dokumentidest ja igaüks saab ise otsustada millise dokumendi kasuks ta otsustab või mitte  |
Id-kaart on siiski üks paljudest kohustuslikest dokumentidest Ära seda unusta.
tahanteada, HV peab mõtlema ka oma maine peale. Mis tunne jääb teistele väljaspool kui nad ainult kuulevad siin levivatest petuskeemidest?
Tanel kirjutas: |
riivo21 kirjutas: |
üldiselt oleks mina sellele vastu. nõustun tsitaadiga:
matu21 kirjutas: |
Pigem peaks ikka iga inimene ise suutma riskianalüüsi teha ja sellest tulenevalt ka oma äri tegema. Kui ikka midagi tundub kahtlane, jäta tegemata. |
|
vaata sellega on nii, et kui pidevalt (omal süül) pettasaanud siin HV-s avalikult vinguvad (petturite teemad paistavad muuseas ka avalehel), siis kujuneb HV-le teatud aura või maine - kus võib kergest petta saada jne. Seoses maine hoidmisega peaks HV kõik endastoleneva tegema, et hoida ära uusi pettusi  |
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.12.2005 17:11:10
|
|
|
No kui mitte arvestada välismaalasi, on ID-kaart siiski alla 700 tuhandel eestlasel, mis on umbes pool elanikkonnast. Minul näiteks ID kaarti pole, kuigi mõtlen selle tegemisele, kuna palju mugavam ja väiksem kui pass. Kuid kui näiteks nüüd päeva pealt läheks ID kaardiga autentimise peale, siis oleks müügiga küll jama. Foorumis müügiaktiivsus arvatavasti langeb märgatavalt, kui selline süsteem käiku läheb (eriti esimese kuu-paari jooksul).
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2005 17:20:22
|
|
|
taifunk: ID-kaart muutub alles siis lõplikult kohustuslikuks kui kõik teised kehtetuteks tunnistatakse. Samuti pole ID-kaardiga paljudes kohtades midagi peale hakata - autot juhtides on vaja juhiluba, haigekassa jaoks haigekassakaarti, pangas pangakaarti jne jne
Seega on isikut tõendavaid dokumente mitmeid.
ja veel korra - milleks ma pean ID-kaarti kaasas vedama kui ma lähen 25 kroonist vidinat ostma sularaha näppude vahel
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.12.2005 17:30:53
|
|
|
Haigekassakaarti päris kindlasti ei aktsepteerita, ma lõikasin selle üldse pooleks ja see pole enam vajalik.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
04.12.2005 17:31:03
|
|
|
link :: http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/haigekassakaart/
Alates 1. augustist 2004 ei kehti Eestis enam roheline haigekassakaart, vaid kindlustust kontrollitakse isikut tõendava dokumendi alusel. |
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.12.2005 17:42:48
|
|
|
Aga ikkagi - kui ma lähen punase tule ajal üle tee ja saan autolt löögi, siis olen ma ise loll ja süüdi Kui kaotan aktsiatehinngutega mingid miljonid, olen ju jälle ise süüdi 8)
Ehk siis ma pole ju millegi vastu, ma lihtsalt olen arvamusel, et praegu on tegu ühe mõttetu paanika kerimisega. Ehk kusagilt peaks jooksma piir, milleni on ühtmoodi ja millest edasi teistmoodi. On üks asi teha ettemakse kellelegi kuhugi, teine asi ise rahaga kohale minnes 8)
Nagu varem olen öelnud, mina eelistan kriitilises olukorras hoopis kahepoolseid kirjalikke lepinguid Sest Eesti juriidilises süsteemis on kirjalikud paberid hoopis kindlamad ja toekamad argumendid kui nõrguke E-kirjavahetus
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
dexter666
HV veteran

|
04.12.2005 17:44:23
|
|
|
pooldan sellist ideed
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
04.12.2005 17:46:59
|
|
|
deja vu
tahanteada, sinu etteaste>
|
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.12.2005 18:14:24
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
taifunk: ID-kaart muutub alles siis lõplikult kohustuslikuks kui kõik teised kehtetuteks tunnistatakse. Samuti pole ID-kaardiga paljudes kohtades midagi peale hakata - autot juhtides on vaja juhiluba, haigekassa jaoks haigekassakaarti, pangas pangakaarti jne jne
Seega on isikut tõendavaid dokumente mitmeid.
ja veel korra - milleks ma pean ID-kaarti kaasas vedama kui ma lähen 25 kroonist vidinat ostma sularaha näppude vahel  |
Tuletan meelde, et pikemat aega hautakse mõtet juhiloa olemasolu kontrollil võimaldada ka ID-kaarti hoopiski esitada. Miks see projekt on venima jäänud, küsi saamatutelt riigitegelastelt, kes kulutavad raha seda laias kaares tuulde loopides.
Teiseks, ma olen pangas pidevalt ja juba mitu aastat esitanud pangakaardi asemel ID_kaarti ja see on suurepäraselt sobinud. ( NB! mitte segi ajada pangaautomaadi kasutamisega!!! )
Ka tervishoiuasutustes on ID-kaart igati kõlbulik!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
04.12.2005 19:32:43
|
|
|
teema algne idee on kõigil meelest läinud.ja järjekordselt jahutaxe id-kaardi ümber.
eks jah,id-kaart ju saatanast
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
capricorn
Kreisi kasutaja
|
04.12.2005 23:26:25
|
|
|
ID-kaardi asja hetkel veel ei poolda kuna endal ei ole aga tulevikus kindlasti! siis kaoks see probleem ära, et ei tea kelle käest petta said. Sammas kui tuleb ID kaardiga logimine kas siis ei oleks võimalus teha teistele mingi taoline logimine nagu näiteks TELE2 iseteeninduses läbi hanza.net -i, siis peab kül jälle olema netipangakaart.
Mina pakuks sellise asja välja, ma kül ei tea kas ka tehniliselt teostatav aga ikkagi. Igal uuel kasutajal(siis 6 kuud või midagi) võiks automaatselt tulla Müügi fooumites HV poolt pandud allkiri kus siis on hoiatus, et kasutaja on uus jne.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.12.2005 23:29:22
|
|
|
capricorn kirjutas: |
Mina pakuks sellise asja välja, ma kül ei tea kas ka tehniliselt teostatav aga ikkagi. Igal uuel kasutajal(siis 6 kuud või midagi) võiks automaatselt tulla Müügi fooumites HV poolt pandud allkiri kus siis on hoiatus, et kasutaja on uus jne. |
Märgistame siis peded ja neegrid ka juba hoiatava sildiga ära? 8)
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Terminator III
HV veteran
|
05.12.2005 09:57:18
|
|
|
Mina pakuks sellise asja välja, ma kül ei tea kas ka tehniliselt teostatav aga ikkagi. Igal uuel kasutajal(siis 6 kuud või midagi) võiks automaatselt tulla Müügi fooumites HV poolt pandud allkiri kus siis on hoiatus, et kasutaja on uus jne.
|
Ega siis ainult uued kasutajad ei peta, on nähtud siin ka aasta ja rohkem HV's olnud pettureid
|
|
Kommentaarid: 201 loe/lisa |
   |
15 :: |
21 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
05.12.2005 18:08:24
|
|
|
Terminator III sul on õigus,aga suurem osa viimastest laksudest on ikkagi uute kasutajate alt.tõenäoliselt varikontod vms.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
rüperaal
Bännitud
|
05.12.2005 19:04:17
|
|
|
Ärofoorumisse postitamisel võiks autmaatselt HV php script printeri tööle panna ning prindiks 2 dokumenti välja. Üks läheb müüjale ja teine ostjale. Täidetakse ära enda allkirjaga läheb ostjale kus on garantii tingimused või midagi muud ja tema allkirjaga ostjale. Ja kui printerit pole siis peaks viskama errori ette et printer on kohustuslik mitte id kaardi lugeja ja teema jääb postitamatta.
Dokumendi täitmise vormid peaks kindlasti olema manuaalselt downloaditavad HV-st mõlemad nii pdf kui doc formaadis.
Lepingu printimine
viimati muutis rüperaal 05.12.2005 19:21:27, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo
HV Guru

|
05.12.2005 19:09:38
|
|
|
nii palju siis sellest, et ärme aja asi keeruliseks. minu arvamus on ikka, et las jääda nagu on. HV müügifoorum võlub praegu oma lihtsusega ja petta saamises on enamasti süüdi petetavad
edit: keelasin smailid oma postis. tähekombinatsiooni "õlu" smailiks muutmine on saatanast
viimati muutis Riivo 05.12.2005 19:36:55, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 233 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
05.12.2005 19:10:08
|
|
|
rüperaal, braaavo! Ei ühtegi kirjavahemärki sinu jutus!
Ideest ei hakka parem rääkimagi
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |