Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Idee ärifoorumites turvalisuse tõstmiseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.12.2005 15:00:43 vasta tsitaadiga

ID-kaart ei ole siiski veel NII levinud, eriti pole levinud just kaardilugejad. Mina ei tunne ühtegi inimest, kellel oleks ID-kaardi lugeja. Poleks vist eriti mõeldav, et inimene, kellel pole HVga olnud kogemust ja tahab ruttu näiteks mingi tehingu teha, peaks enne minema ja endale mitmesaja krooni eest ID-kaardi lugeja ostma. 2-3 aasta pärast VÕIBOLLA juba, kuid sundida ikkagi inimesi ID-kaardilugejaid ostma pole küll parim lahendus IMHO icon_rolleyes.gif
Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 04.12.2005 15:21:26 vasta tsitaadiga

ID-Kaardi lugejad on igas normaalses internetipunktis vms kohas..
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.12.2005 15:33:13 vasta tsitaadiga

Marduuhin kirjutas:
ID-Kaardi lugejad on igas normaalses internetipunktis vms kohas..

Kuid kas kiireks tehinguks on vajalik mõnda sellist asutust külastada? HV M/O/V-foorumite võluks ongi nagu lihtsus siiani olnud. See nagu tooks sisse lisanõudmised.

taifunk
HV Guru
taifunk

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.12.2005 15:39:02 vasta tsitaadiga

Need "kiire tehingu" tegijad ongi enamasti uued kasutajad kelle tagataust pole selge. Vanemad olijad leiavad ka selle id-kaardi lugeja nii või teisiti mingi aeg üles, et kui kunagi tulevikus oleks vaja üks "kiire tehing" läbi viia siis oleks ka kõik nõudmised täidetud!

Kohati ajate ikka täielikku mõga. ID-kaart on Eesti Vabariigis kohustuslik ja kõik icon_exclaim.gif Kui sul seda ei ole siis see on sinu mure. Meie aga eeldame seda, et see on sul olemas ja kõik. Nii nagu seadus nõuab.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.12.2005 16:07:02 vasta tsitaadiga

taifunk: Ära mossita icon_biggrin.gif Kui Sinu linnas Pärnus ehk on mõni avalik internetipunkt mis töötab 7 päeva nädalas ja nii 24 tundi ööpäevas - milles ma küll väga kahtlen - siis oled suur-suur õnneseen thumbs_up.gif

Aga kui natuke Pärnust mujale lähed, näed et:
- kas pole üldse olemas sellist asja nagu avalik internetipunkt
- või kui on, siis on see avatud 2-3 päeval nädalas ja tihti ebasobivatel kellaaegadel
- lisaks tihti mitmepäevaste eelregistreerimistega
- või siis koht kus midagi ID-kaardi lugejast keegi midagi ei tea

Ja ühtlasi võiks selgeks teha, et ID-kaart on üks paljudest isikuttõendavatest dokumentidest ja igaüks saab ise otsustada millise dokumendi kasuks ta otsustab või mitte thumbs_up.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 04.12.2005 16:11:41 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
Tähelepanu!
  • sidevahendi teel äritsedes eelista rohkete positiivsete kommentaaridega kasutajaid.
  • kas või üks negatiivne äriline kommentaar on juba hoiatus, eriti kui saadud hiljuti
  • eelnevalt leppida alati kokku kõigis tingimustes: kauba seisukord, komplektsus, kes maksab saatekulu jne.
  • uute kasutajatega äri ajamisel olla eriti ettevaatlik.
  • ja veelkord: uute kasutajatega(tuvastamata isikutega) raha või kaupa ette saates on risk petta saada ülimalt suur icon_exclaim.gif

------------------
See ei ole ju üldse suur ega punane kiri icon_rolleyes.gif
Hoopis väga hea meeldetuletus - seda ka vanadele olijatele.
Samas kommentaaride hulk ei näita usaldusväärsust. Mina näiteks ei pane kommi kui kaup ja raha käib käest kätte. Hinnang läheb juhul kui äri juurde kuulub mingi usaldamise moment, enamasti seesama sidevahendi kaudu väärtuste liigutamine või siis kui inimest tunned ja antud hinnangu järgi võib minu poole pöörduda kui mingi probleem tekib.
Ja kui loen siis vaatan aint neid kus sama asi kirjas. Kommid stiilis "ostsin ta käest asja mis töötab" jätavad mind külmaks.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.12.2005 16:36:58 vasta tsitaadiga

Tekkis selline küsimus, et miks peab HV olema nagu lasteaia kasvataja kes titakesi kaitseb ja üle tee aitab ise punase lipuksega liiklust kinni peatades icon_biggrin.gif

Arvan millegipärast (naiivselt ehk), et HV-s käivad juba titaeast väljakasvanud inimesed kes ise oma otsuseid vastu võtavad. Et millal üle tee minna ja millal mitte icon_wink.gif Ja nii on ka Ärifoorumiga nagu päris elus, et saad pügada nii kaua kuni ennast rohkem pügada ei lase beer_yum.gif thumbs_up.gif icon_exclaim.gif
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 04.12.2005 16:48:11 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
taifunk: Ära mossita icon_biggrin.gif Kui Sinu linnas Pärnus ehk on mõni avalik internetipunkt mis töötab 7 päeva nädalas ja nii 24 tundi ööpäevas - milles ma küll väga kahtlen - siis oled suur-suur õnneseen thumbs_up.gif

Vajalik on kõigest kord ennast ära autentida! Ka see oleks juba samm paremuse suunas (teemade autentimine tundub natuke liialdusena. üks samm ikka korraga).

Pealegi jääb mulle mõistetamatuks kui ametliku statistika järgi on id-kaarte väljastatud 872228 kuni 04.12.2005 03:00
Kas te kõik tahate öelda siis, et ainult AHV 'id on nende ülejäänud 483772 inimese seas icon_question.gif allikas

tsitaat:

Ja ühtlasi võiks selgeks teha, et ID-kaart on üks paljudest isikuttõendavatest dokumentidest ja igaüks saab ise otsustada millise dokumendi kasuks ta otsustab või mitte thumbs_up.gif

Id-kaart on siiski üks paljudest kohustuslikest dokumentidest icon_exclaim.gif Ära seda unusta.

tahanteada, HV peab mõtlema ka oma maine peale. Mis tunne jääb teistele väljaspool kui nad ainult kuulevad siin levivatest petuskeemidest?
Tanel kirjutas:
riivo21 kirjutas:
üldiselt oleks mina sellele vastu. nõustun tsitaadiga:
matu21 kirjutas:
Pigem peaks ikka iga inimene ise suutma riskianalüüsi teha ja sellest tulenevalt ka oma äri tegema. Kui ikka midagi tundub kahtlane, jäta tegemata.

vaata sellega on nii, et kui pidevalt (omal süül) pettasaanud siin HV-s avalikult vinguvad (petturite teemad paistavad muuseas ka avalehel), siis kujuneb HV-le teatud aura või maine - kus võib kergest petta saada jne. Seoses maine hoidmisega peaks HV kõik endastoleneva tegema, et hoida ära uusi pettusi icon_exclaim.gif

cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.12.2005 17:11:10 vasta tsitaadiga

No kui mitte arvestada välismaalasi, on ID-kaart siiski alla 700 tuhandel eestlasel, mis on umbes pool elanikkonnast. Minul näiteks ID kaarti pole, kuigi mõtlen selle tegemisele, kuna palju mugavam ja väiksem kui pass. Kuid kui näiteks nüüd päeva pealt läheks ID kaardiga autentimise peale, siis oleks müügiga küll jama. Foorumis müügiaktiivsus arvatavasti langeb märgatavalt, kui selline süsteem käiku läheb (eriti esimese kuu-paari jooksul).
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.12.2005 17:20:22 vasta tsitaadiga

taifunk: ID-kaart muutub alles siis lõplikult kohustuslikuks kui kõik teised kehtetuteks tunnistatakse. Samuti pole ID-kaardiga paljudes kohtades midagi peale hakata - autot juhtides on vaja juhiluba, haigekassa jaoks haigekassakaarti, pangas pangakaarti jne jne

Seega on isikut tõendavaid dokumente mitmeid.

ja veel korra - milleks ma pean ID-kaarti kaasas vedama kui ma lähen 25 kroonist vidinat ostma sularaha näppude vahel icon_biggrin.gif
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 04.12.2005 17:23:11 vasta tsitaadiga

tahanteada, ID-kaart on kohustuslik isikuttõendav dokument, juhiluba ja haigekassakaart mitte, kuigi viimaseid aktsepteeritakse visuaalseks autentimiseks icon_wink.gif

Keegi ei käse sul ID-kaarti kogu aeg kaasas kanda.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.12.2005 17:30:53 vasta tsitaadiga

Haigekassakaarti päris kindlasti ei aktsepteerita, ma lõikasin selle üldse pooleks ja see pole enam vajalik.
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 04.12.2005 17:31:03 vasta tsitaadiga

link :: http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/haigekassakaart/

tsitaat:
Alates 1. augustist 2004 ei kehti Eestis enam roheline haigekassakaart, vaid kindlustust kontrollitakse isikut tõendava dokumendi alusel.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 04.12.2005 17:42:48 vasta tsitaadiga

Aga ikkagi - kui ma lähen punase tule ajal üle tee ja saan autolt löögi, siis olen ma ise loll ja süüdi thumbs_up.gif Kui kaotan aktsiatehinngutega mingid miljonid, olen ju jälle ise süüdi 8)

Ehk siis ma pole ju millegi vastu, ma lihtsalt olen arvamusel, et praegu on tegu ühe mõttetu paanika kerimisega. Ehk kusagilt peaks jooksma piir, milleni on ühtmoodi ja millest edasi teistmoodi. On üks asi teha ettemakse kellelegi kuhugi, teine asi ise rahaga kohale minnes 8)

Nagu varem olen öelnud, mina eelistan kriitilises olukorras hoopis kahepoolseid kirjalikke lepinguid icon_exclaim.gif Sest Eesti juriidilises süsteemis on kirjalikud paberid hoopis kindlamad ja toekamad argumendid kui nõrguke E-kirjavahetus icon_wink.gif
tagasi üles
dexter666
HV veteran
dexter666

sõnum 04.12.2005 17:44:23 vasta tsitaadiga

pooldan sellist ideed icon_smile.gif
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
taifunk
HV Guru
taifunk

sõnum 04.12.2005 17:46:59 vasta tsitaadiga

deja vu
taifunk kirjutas:
Kasutan võimalus ja tuletan meelde/promon uuesti ostu/müügi lepingut mida võiks kasutada koos elektrooniliste allkirjadega. Kui vaid keegi teeks need väikesed parandused veel ära icon_rolleyes.gif icon_wink.gif

icon_exclaim.gif https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2065923#2065923 icon_exclaim.gif

tahanteada, sinu etteaste>

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.12.2005 18:14:24 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
taifunk: ID-kaart muutub alles siis lõplikult kohustuslikuks kui kõik teised kehtetuteks tunnistatakse. Samuti pole ID-kaardiga paljudes kohtades midagi peale hakata - autot juhtides on vaja juhiluba, haigekassa jaoks haigekassakaarti, pangas pangakaarti jne jne

Seega on isikut tõendavaid dokumente mitmeid.

ja veel korra - milleks ma pean ID-kaarti kaasas vedama kui ma lähen 25 kroonist vidinat ostma sularaha näppude vahel icon_biggrin.gif
Tuletan meelde, et pikemat aega hautakse mõtet juhiloa olemasolu kontrollil võimaldada ka ID-kaarti hoopiski esitada. Miks see projekt on venima jäänud, küsi saamatutelt riigitegelastelt, kes kulutavad raha seda laias kaares tuulde loopides.
Teiseks, ma olen pangas pidevalt ja juba mitu aastat esitanud pangakaardi asemel ID_kaarti ja see on suurepäraselt sobinud. ( NB! mitte segi ajada pangaautomaadi kasutamisega!!! )
Ka tervishoiuasutustes on ID-kaart igati kõlbulik!
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 04.12.2005 19:32:43 vasta tsitaadiga

teema algne idee on kõigil meelest läinud.ja järjekordselt jahutaxe id-kaardi ümber.
eks jah,id-kaart ju saatanast icon_wink.gif

capricorn
Kreisi kasutaja

sõnum 04.12.2005 23:26:25 vasta tsitaadiga

ID-kaardi asja hetkel veel ei poolda kuna endal ei ole aga tulevikus kindlasti! siis kaoks see probleem ära, et ei tea kelle käest petta said. Sammas kui tuleb ID kaardiga logimine kas siis ei oleks võimalus teha teistele mingi taoline logimine nagu näiteks TELE2 iseteeninduses läbi hanza.net -i, siis peab kül jälle olema netipangakaart.

Mina pakuks sellise asja välja, ma kül ei tea kas ka tehniliselt teostatav aga ikkagi. Igal uuel kasutajal(siis 6 kuud või midagi) võiks automaatselt tulla Müügi fooumites HV poolt pandud allkiri kus siis on hoiatus, et kasutaja on uus jne.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.12.2005 23:29:22 vasta tsitaadiga

capricorn kirjutas:
Mina pakuks sellise asja välja, ma kül ei tea kas ka tehniliselt teostatav aga ikkagi. Igal uuel kasutajal(siis 6 kuud või midagi) võiks automaatselt tulla Müügi fooumites HV poolt pandud allkiri kus siis on hoiatus, et kasutaja on uus jne.

Märgistame siis peded ja neegrid ka juba hoiatava sildiga ära? 8)

Terminator III
HV veteran

sõnum 05.12.2005 09:57:18 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ega siis ainult uued kasutajad ei peta, on nähtud siin ka aasta ja rohkem HV's olnud pettureid icon_wink.gif
Kommentaarid: 201 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 15 :: 21 :: 61
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 05.12.2005 18:08:24 vasta tsitaadiga

Terminator III sul on õigus,aga suurem osa viimastest laksudest on ikkagi uute kasutajate alt.tõenäoliselt varikontod vms.
rüperaal
Bännitud

sõnum 05.12.2005 19:04:17 vasta tsitaadiga

Ärofoorumisse postitamisel võiks autmaatselt HV php script printeri tööle panna ning prindiks 2 dokumenti välja. Üks läheb müüjale ja teine ostjale. Täidetakse ära enda allkirjaga läheb ostjale kus on garantii tingimused või midagi muud ja tema allkirjaga ostjale. Ja kui printerit pole siis peaks viskama errori ette et printer on kohustuslik mitte id kaardi lugeja ja teema jääb postitamatta.
Dokumendi täitmise vormid peaks kindlasti olema manuaalselt downloaditavad HV-st mõlemad nii pdf kui doc formaadis.
Lepingu printimine

viimati muutis rüperaal 05.12.2005 19:21:27, muudetud 1 kord
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 05.12.2005 19:09:38 vasta tsitaadiga

nii palju siis sellest, et ärme aja asi keeruliseks. minu arvamus on ikka, et las jääda nagu on. HV müügifoorum võlub praegu oma lihtsusega ja petta saamises on enamasti süüdi petetavad

edit: keelasin smailid oma postis. tähekombinatsiooni "õlu" smailiks muutmine on saatanast

viimati muutis Riivo 05.12.2005 19:36:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Max Powers

sõnum 05.12.2005 19:10:08 vasta tsitaadiga

rüperaal, braaavo! Ei ühtegi kirjavahemärki sinu jutus!
Ideest ei hakka parem rääkimagi
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Parem HV »  Idee ärifoorumites turvalisuse tõstmiseks mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.