Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Erirank: ITIMEES tahab raha maksta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Max Powers

sõnum 05.11.2005 13:15:23 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mees kui sa ei taha vastata, siis ära vasta, aga kadeduse, vaenu ja mõttetu möla ajamisega edasi ei jõua.

See lause võtab ju hästi teema kokku icon_rolleyes.gif
Kui meeldi siis ära loe sellised teemasid
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
taifunk
HV Guru
taifunk

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.11.2005 13:45:53 vasta tsitaadiga

Kohati räägite ikka üksteisest mööda!
Teema algataja peab silmas kuskil asutuses IT alase töö eest palka saavaid "spetsialiste" kes ei oska isegi a la kahte windowsi arvutit omavahel võrku ühendada icon_exclaim.gif
Mõned aga mõtlevad kui 13-aastased põnnid tulevad sama küsimusega icon_exclaim.gif See on küll kurjast ja oleks pidanud otsingut kasutama ent juhata siis see junsu mõnda vanemasse teemasse.

Marie
HV Guru
Marie

sõnum 05.11.2005 14:11:30 vasta tsitaadiga

taifunk kirjutas:
Kohati räägite ikka üksteisest mööda!
Teema algataja peab silmas kuskil asutuses IT alase töö eest palka saavaid "spetsialiste" kes ei oska isegi a la kahte windowsi arvutit omavahel võrku ühendada icon_exclaim.gif

Arvate tõesti, et ITIMEES kes selle ametiga leiba teenib peab igasuguse uue riistvaraga kohe lambist hakkama saama või, ei tahaks kohe mitte uskuda, eriti veel mis puutub sisearvuti võrke.
Ise soetasin endale uue emaplaadi ja oh imet kõik töötab, kuid arvuti võrku samuti ei saanud, lõpuks tuli välja, et kurja juur peitus emaplaadi riistvaralises tulemüüris, kuna mina pole mingi ITIMEES ei osanud ma muud lahendust leida kui lülitasin kogu selle riistvaralise tulemüüri välja ja asendasin tarkvaralisega ja sain ka sisevõrgu oma arvutite vahel toimima.

OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 05.11.2005 14:29:58 vasta tsitaadiga

MadMan ja Marie - katsuge teema poindile pihta saada. ITIMEES, kes endale selle ametiga LEIBA teenib _ei tohiks_ endale lubada kysimusi mida esitavad 13-aastased koolipoisid. Mis on lubatud h2rjale ei ole lubatud Jupiterile icon_wink.gif Mingit TASET v6iks ju ikka hoida, v6i kuidas Teile tundub?
Tuleb selline lambivend, kes oskab ehk heal juhul windowsi installidam, r22gib tuttava firmas, et oh, igal pool on koos "r88vilid" tema tema teeb 500 kulliga k6ik 2ra ja on v2ga vinge vend. Kui mingi ELEMENTAARNE probleem tekib, siis tormab HVsse nutma, appi appi, aidake. Sellised taate nimetatakse turusolkijateks! Miks peaks HV _temale_ raha teenima??? Ma kordan veel kord: ma olen alati n6us aitama inimest kellel kupli all midagi liigub (see on enamasti kirjast n2ha) ja kes on h2das mingi KEERUKA ja SPETSIIFILISE probleemiga. (kes ei usu v6ib tarkvarafoorumist otsida yles vanad teemad, kus ma olen pyydnud nii h2sti-halvasti kui oskan abistada inimesi auditi ja varundustarkvara valikul). Kui aga vend elementaarsetegi asjadega hakkama ei saa, siis sorrivaan... see on ju PETTUS! Tegelikult ta PETAB HV abiga oma kliendilt v2lja raha, myyes teenust mida osutama ta tegelikult ei ole v6imeline. H22kene küll - saab selline lambikonn oma 6nnetu arvutikese v6rku... aga mine tea mis ta seal VEEL teeb ja tegemata j2tab? Jagab terve sisev6rgu yle Interneti peale v2lja, konffib open realy, paneb ilma WEPita WiFi... v6imalusi on l6putult.

A.

P.S. MINUL isiklikult pole sellega muud probleemi, kui vast see, et sihukeste lambivendade konffitud v6rgud ja masinad muutuvad iga suurema viiruseepideemia ajal kohaks kust "minu" v6rke rynnatakse/koormatakse. V. platvormiks, kust skriptitatikad oma j2lgi peidavad vms.
Mina isiklikult oleks SIIRALT 6nnelik, kui ma leiaks m6ne venna, kes jagaks piisavalt matsu, et ma saaks k6ik oma "haigete windowsidega" tuttavad tema juure suunata. Ausalt! Ma saan t2iesti piisavalt palka, niiet mul pole tegelikult mingit motivatsiooni "haltuurat" teha. Mul araku pole neid 6nnetukesi eriti kusagile suunata ;(

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 05.11.2005 15:19:55 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
...
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=213234

A.

Kes teemat ei viitsi vaadata, siis lyhidalt on minu seisukoht j2rgmine: ma olen ALATI valmis aitama ametivenda, kes on spetsiifilise probleemiga h2das. Alati! Aga mingit viie-arvuti-adminni, kes kysib "kule, mul vindu6us ei k2i, 22!" ei pea ma ei ametivennaks ega abi v22riliseks. Ei endalt EGA ka teistelt. L6ppeks, kui firma teenib RAHA, siis miks peaks "puust ja punaseks" tugiteenus tasuta olema?!?

Selline inimene nagu seal teemas, on siis "turu solkija" ?
Kui ei meeldi, et mõni mitte-väga-asjaga-kursis-olev kasutaja üritab võrgundust näppida, siis võiks ju äkki jätta lihtsalt vastamata kui küsimus & küsimuse esitaja kole ebameeldivad tunduvad icon_rolleyes.gif

No sellised "elukutselised", kes ainult HV'st küsimise najal elatist teenivad, on kindlasti taunimistväärt. Ent vahest on ehk vaja natuke võrgusätteid muuta ka siis kui pole itimeest käepärast, ent olemas inimene kes pole antud kohas palgal itimehena, ent probleem tilluke ja kodanik "midagi jagab" icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 05.11.2005 16:53:33 vasta tsitaadiga

Point.

Kui ei taha kellegi triviaalse probleremiga tegeleda, ära tegele.
Lihtne.
Hoia latti sellega et ei vasta... Siin käib IMHO täiesti mõttetu jahumine ja nagu tavaliselt pritsib OFFF suures koguse mürki. Mainitud "Elukutseliste" olemasolus kahtlen...

Pigem on asi selles et näiteks tipp progeja ei pruugi teada võrgunduse peenusi ja puhas *nix serveriadmin wini tööjaama seadistusega hätta jääda. Ja kui siis mingi RANKi tõttu isegi HVs küsida ei julge ... Mõttetus.

Olen ka IT inimene aga tunnistan et on valdkondi IT sees millest ma MIDAGI ei tea ja terve hulk milles ma ilmselt esmapilgul äärmiselt lolle küsimusi esitaks...

Mulle käib rohem pinda teemalgataja enesemüümine igas kolmadnas teemas.

OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 05.11.2005 16:59:41 vasta tsitaadiga

[quote="TanElofJ"]
OFFF kirjutas:
...
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=213234
[rook]
/quote]

Selline inimene nagu seal teemas, on siis "turu solkija" ?

Ei, ma arvan, et see inimene seal teemas on lihtsalt h2bematu!

Tsitaat:
finch: "olen selle "yhe firma" juhatuses. ja vabandan siis, et siis kiiruga sai veidi segaselt väljendatud"

Kas t6esti on yks ettev6te nii vaene, et tuleb tulla HVsse tasuta supporti nillima???
Minu jaoks on see puhtalt eetika kysimus. Samas - noorem p6lvkond tundub eetikast hoopis teist moodi aru saavat, kui minusugune n6uka-ajast rikutud tegelane.

A.

T6nnn
HV kasutaja
T6nnn

sõnum 05.11.2005 17:13:22 vasta tsitaadiga

kas mitte selliste lollide küsimuste ja teemadega ei tegele mitte moded, kes need kähku ära kustutavad?
See mis mõne jaoks on elementaarne on teise jaoks täiesti arusaamatu. ja kuidas te üldse teate et need "lollid küsimused" on esitatud inimeste poolt kes kuskil töötavad, mitte 13.a. poolt? Las inimesed küsivad (nagu vanasõna ütleb:"küsija suu pihta ei lööda"), ise teevad ennast lolliks.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.11.2005 17:21:14 vasta tsitaadiga

Einoh, teema kisub järjest toredamaks icon_lol.gif
Minu eespoolsed sõnad "oskuslike abipakkujate" suhtes sai üsna kohe järjekordse hea näite:
- esmalt võiks tähele panna seda postitust https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2329455#2329455 ,s.t. lahendus juba olemas
- ja nüüd teemas edasi olev postitus https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=2332450#2332450

Lihtsalt suurepärane näide sellest kuidas Vidget oskab pealekauba hiilata teema mittelugemisega ja mida ta nõuanne seal teemas väärt on see on vast enamusele selge... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 05.11.2005 17:55:32 vasta tsitaadiga

OFFF, Las ta nillib! HV ei asenda mitte kelllegi jaoks ametlikku supporti. Asjatundlike nõuadeid tuleb üsna harva. Enamasti aitab üks asjaarmastaja teist ja kvaliteet on ikka omal vastutusel. Kui arvad et teemaalgataja abi väärt ei ole ära abista. POINT.

Ja OFFF, kui need sinu mainitud lambivennad julgeksid HVst küsida kuidas asju õigesti teha siis oleks neid kohti kust "sinu" võrke rünnatakse vähem... Tehes õppitakse. Vigadest õpitakse. Ja tehtud töö on tehtud töö, ning hind vastab kvaliteedile.

OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 05.11.2005 19:42:16 vasta tsitaadiga

Olgu peale - v6imalik, et ma reageerin yle. Isiklikult mina j22n seesuguseid "tehke minu eest töö 2ra" abipalveid taunima ja j6udum88da pyyan neid t6rjuda. Suhtun samamoodi nagu "tehke minu eest koolit88 2ra" kysimustesse. V6imalik, et yksmeelne ignoreerimine asjalikumate kasutjate poolt ongi t2iesti piisav m2rk, et kysimusega on midagi viltu icon_wink.gif

to Death: Kysiksid nad siis neid asjalikke kyimusi. Nad ei kysi ju ;(
N2iteid asjalikest kysimustest:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=210353
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=199787

Eks neid ole kindlasti veel... eks igayks v6rdleb nüüd nende ylaltoodud "pahade" kysimustega ja leiab 7 erinevust icon_wink.gif

A.

cbr
HV Guru
cbr

sõnum 06.11.2005 00:00:41 vasta tsitaadiga

OFFF kirjutas:
Kas t6esti on yks ettev6te nii vaene, et tuleb tulla HVsse tasuta supporti nillima???

Võibolla ma rebin nüüd ühe lause kontekstist välja, kuigi ma seda oma arvates ei tee. Aga minumeelest on see kommentaar täiesti kohatu. Kui ta ütles, et kontoris on 4 arvutit, siis äkki on näiteks tegu väikefirmaga? Ja miks ei tohiks nad tasuta supporti nillida siit? Et kui ta oleks valetanud, et need arvutid on tal kodus, siis oleks kõik ok olnud?
OFFF, ega sa juhuslikult mõnes suurfirmas ei tööta, kus kõik käib raha eest ja raha nimel? Jääb veits selline mulje icon_rolleyes.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2005 12:53:29 vasta tsitaadiga

Minule isiklikult kipub hoopis selline mulje jääma, et nii mõningadki spetsialistid paaniliselt kardavad, et selline abistamine jätab nad ilma võileiva ja vorstita 8)
Samas - kui ei saada siit vastust, siis saadakse nii ehk teisiti mõnest teisest, kasvõi inglisekeelsest, foorumist abi... Üks hea näitaja on seejuures see, et näiteks praktiliselt on nüüdseks ka kõik tootjad juba enda kodulehtede juurde tasuta foorumid "püsti pannud". Ehk siis "jahitakse nii küsimusi kui vastuseid" enda toodete teemadel ja tahetakse need enne konkurendi foorumisse sattumist kätte saada... icon_eek.gif

Aga samas pole midagi parata - terves maailmas toimub IT-rahva ülerahvastus, nii, et keegi peab paratamatult odavama vorstivõileiva poole või siis teise eriala suunas vaatama... See lihtsalt on selline karm reaalsus... beer_yum.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 06.11.2005 13:05:55 vasta tsitaadiga

cbr kirjutas:
OFFF kirjutas:

Võibolla ma rebin nüüd ühe lause kontekstist välja, kuigi ma seda oma arvates ei tee. Aga minumeelest on see kommentaar täiesti kohatu. Kui ta ütles, et kontoris on 4 arvutit, siis äkki on näiteks tegu väikefirmaga? Ja miks ei tohiks nad tasuta supporti nillida siit? Et kui ta oleks valetanud, et need arvutid on tal kodus, siis oleks kõik ok olnud?
OFFF, ega sa juhuslikult mõnes suurfirmas ei tööta, kus kõik käib raha eest ja raha nimel? Jääb veits selline mulje icon_rolleyes.gif

Rebid ja ei rebi kah... kui me v6tame mistahes t6sise majandus6piku lahti, siis umbes esimesel 10 lehekjyljelt kohtame me umbes sellist lauset: "unustage bullshit teemal, meie ettev6tte eesm2rgiks on pakkuda paremat teenst/toodet/bla-bla-ba. See on jama! Ettev6tte eesm2rgiks on teenida omanikule kasumit!"
Seega ettev6tte eesm2rgiks on TEENIDA OMANIKULE RAHA. Mida rohkem, seda parem. Kui nüüd ettev6te, kulude kokkuhoiu eesm2rgil, võtab t88le "itimehe" kes esitab 13. aastase koolipoisi kysimusi ja meie neile vastame, siis me teenime selle tundmatu ettev6tte omanikule RAHA. Mina isiklikult ei pea seesugust "kulude k2rpimise" viisi eetiliseks.
Siit j6uamegi tagasi konteksti juure. Asi pole kysimustest vaid "13-aastase koolipoisi kysimustes"
vastus: "JAH!" kui sellel "koolipoisil" oleks need 4 arvutit kodus poleks midagi katki. Ettev6te ei tohiks olla nii ahne ja peaks palkama kedagi, kes on pisut kompetentsem kui 13-aastane koolipoiss.
ja
vastus "JAH" ma olen muu-hulgas (kuigi mitte praegu) ka suurfirmas omanikule neegerdanud.

Ahjaa.... kui kuitt oleks kirjutanud, et tegu on heategevusliku organisatsiooniga/raskustes v. alustava ettev6ttega/MTYga siis poleks kahh midagi v2ga katki. Minu jaoks t2hendab sõna "ettev6te" - 1M k2ivet per t88taja kuus.

A.

Max Powers

sõnum 06.11.2005 13:13:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

1M k2ivet per t88taja kuus.

Siis on sinu jaoks küll vähe ettevõtteid Eestis
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.11.2005 13:45:18 vasta tsitaadiga

aga OFF, võta nüüd asja ka teisest küljest:
ettevõtte eesmärk on teenida võimalikult suurt kasumit, selle saavutamiseks üks legaalsemaid variante on kärpida kulusid, kulude kärpimiseks pead teadma, mil määral ja millist kohta pigistada kannatab. Üheks kohaks on paljudel ettevõtetel IT- kui tekivad probleemid, ostetakse teenus sisse. Tõsiselt kulusid kontrolli all hoida sooviv ettevõte tahab maksta saadud teenuste eest ka õiglast hinda, seetõttu kasutatakse väga paljudel juhtudel (sõltumatute) "ekspertide" abi, et hinnata abi väärtust rahas (keegi ei taha maksta pool päeva quaket taguvale patsiga poisile poolekilost tunnihinda). Nnedks "ekspertideks" satuvad reeglina natukese lähemalt arvutit kiiganud isikud (võibolla ka 13 aastased poisid), kes esitavad sarnastes foorumites triviaalseid küsimusi- kui on lihtsam kala, ehk võtavad ka ise proovida, kui oma hammas peale ei hakka, kutsutakse spetsialist, kuid seekord juba teatakse enamvähem tekkida võivate kulutustest.

selline käsikiri pole mitte normaane, kuid on tekkinud tänu IT valdkonna usaldamatusele- folkloor levib kähku, seega ka erinevad legendid IT-meeste töövõtetest.

Olen ise vaevelnud eetika küsimustes, kas võtta 1sek töö eest raha. Nimelt oli tekitatud klieni poolt printerile viga, mille sai lahendada 1sek jooksul. Seda oleks saanud teha ka klient ise, kui oleks teadnud, mida teha.. Kuid samas poleks ta suutnud viga piisavalt hästi kirjeldada telefonitsi, et lahendus suppordi kaudu saada.

olen paaril korral proovinud HV-st abi pärida küsimustes, millega varem otseselt kokku polnud puutunud ja ma ei saanud seda. Nüüdseks olen loobunud ning sõelun laiast maailmast kokkukorjatud infi. Keegi pole meist sündinud tark ning ka koolidest ei saa reeglina vajalikku praktilist teavet. See tuleb ikkagi kogemustega, teiste kõrvalt õppimistega, targematega arutlemisega. Tihtipeale polegi tarvis täielikku lahenduskäiku vaid piisab tõukest mis annab õige suuna. Teatavasti on inimmõistus piisavalt killustunud, ning võib vastuse kõrval seistes paaniliselt alternatiive otsida..
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 06.11.2005 15:21:47 vasta tsitaadiga

to: K2nnu2mmelg - 2it2h asjaliku jutu ja rahuliku suhtumise eest. Ilmselt siin ongi iva. Mina n2en "koolipoisikysimustes" eelk6ige huiamiskatset, paljud n2evad "koolipoisis" lihtsalt abivajajat. V6imalik, et ma olen liialt kyyniline.

nüüd natukene tunnihinnetest ja nende suurusest/v2iksusest. Minu juures on k2inud kodanik, vajutanud nuppu, t2itnud "seadme esmak2ivitamise akti" ja kysinud selle protseduuri ees, mis v6ttis alla 20 minuti - 4500 EEK. Tundub r88vimine? Kahjuks on sedasi, et ilma "vastava ala eriteadlase" koostatud "seadme esmak2ivituse aktita" selle seadme garantii ei kehti, aga "vastava ala eriteadlaseks" saadakse, l2bides koolituse mis maksab 80 KEEK ning sooritades sertifitseerimiseksamid mis kah maksavad ja mitte v2he. Selliseid koolitusi eestis ei tehta. Seega - teine 80 KEEK, s6idu-, elamis- ja l2hetuskulusid otsa. Eestis pole just palju firmasid, mis ostaks 100K+ maksva Seadme[tm] - seega, et kulud tasa teenida tuleb tunnihinne just selline nagu tema tuleb.
Meie probleem: eesti on kole tibatilluke. Seega paisub ettev6tete IT INFRA oma keerukuselt kiiremini sinna "enterprise" kanti, kui ettev6te kasvab suuruselt. Lisaks toodetakse "enterprise" kraami seal maal kus hinna- ja palgatase on hoopis teine kui meil. Ergo - eesti ettev6ttel on infra pidemine "kallim" (protsentuaalset. k2ibest.) kui tema l22ne analoogil. Sest tugiteenust (IT on enamasti "tavalise" 2riprotsessi tugi) tuleb osta "l22ne-euroopa hinnaga", aga toodet/teenust myya kohapeal konkurentsiv6imelise "ida-euroopa hinnaga".
Keskmise "enterprise" jubilla/softi koolituse keskmine hind on $2000 USAs ja EUR2000 EUs. Tundub jube kirves? Aga ei... EUR 2000 on umbes 2/3 small-business tyypi ettev6tte keskmise windowsineegri palgast. (sellest, mis ta K2TTE saab). Meil on n2dalane koolitus umbes samas suursj2rgus - n2dal koolitust 2/3 sellise keskmise spetsialisti palgast. Seega on "rendineegri" tunnihind igati p6hejndatud. Miks peaks "rendineegreid" rentiv firma tegema seda ALLA omahinna???
Samas kui firma tagab sptesialisti SAADAVUSE ja garanteerib v2hemalt mingi TASEME. Freelancerid elavad r66msalt selle seljas. Lasevad hinda natukene maha ka suhteliselt harimatu eesti klient kes "ostab hinda" (hinnaostmise imeline n2ide on kardulasaluun) sebib freelanereid. Kuna freelancereid on iast mastist ja "kaalukategooriast", siis valitsebki meie it-teenuse turul suur tohuvapohu, mis m6neti p22dib selle "threadiga" siin.

A.

P.S. K2nnu2mmelg - keerukamates ja huvitavamates kysimustes oleks m6tet proovida Usenetis 6nne.

marko
HV Guru
marko

sõnum 06.11.2005 22:00:46 vasta tsitaadiga

Lisan ka veel ühe kommentaari siia teemasse.

Esiteks kahtlen ma sügavalt, et tavapärasel Eesti 13aastasel poisil on 4arvutit kodus ja mängib niisama ajaviiteks võrkude konffimise jms teemadega. Vanemad keskkooli ja ülikooli ealised juba leiavad ka tööd ja mina väidan näiteks, et 99% lahendustest ja vastustest mis siin foorumites on antud on ka tulevikus töö alaselt käiku läinud.

Teiseks kahtlen ma sügavalt ka selles, et keskmine Eesti nö. "itimees" on 1337 tüüpi vend kes oskab igas olukorras ja kõikide vahenditega ülihästi toime tulla. Selline überguru kellel võtab kaks sekundid aega, et mälust meenutada miljoneid ja miljoneid võimalikke lahendusi probleemidele mida ta on iseseisvalt omandanud. Ma pakun, et selliseid mehikesi Eestis võib ühe käe sõrmede peal kokku lugeda.
KAHJUKS aga on meil rohkem kui küllalt selliseid inimesi kes mingi taseme mingis konkreetses IT valdkonnas on saavutanud ja on paraku nii lühinägelikud, et näevad konkurentsi ja probleemi seal kus seda pole. Kui nüüd võtta see konkreetne näide mida siin teemas mitmeid kordi on viidatud ja hekseldatud, ehk siis mingi ebakompetentne IT töötaja kes tuleb lollide küsimustega ja väidetavalt elab HV kulul. Selline inimene:

1. Ei suuda püsida oma ametis kaua, HV võib paar probleemi lahendada, mida see aitab?
2. Inimene ei ole turusolkija, pigem vastupidi. Temasugused tõstavad kompetentsemate väärtust.

...lisaks siis veel ülalpool mainitud asjad nagu: a) keegi pole kohustatud siin tasuta nõustamist pakkuma ja b) õigesti aidatud inimesed pigem maandavad üldisi võrguriske.
See foorum siin ei suuda mitte mingit pidi spetsialiste ülal pidada, nagu selgub ka kännuämmelg'i postitusest.

Milles seisneb selle foorumi väärtus siin? reaalselt selles, et pannakse erinevatele probleemidele erinevaid lahenduskäike kirja. Inimesed jagavad oma teadmisi ja siis tulevikus see 13aastane või kes iganes tuleb, otsib ja leiab teavet. Muidugi on see ideaal variant. See on selle foorumi väärtus minu seisukohalt ja see on rangelt vabatahtlik.
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 159
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2005 22:33:58 vasta tsitaadiga

To marko: Julgen Sulle vastu vaielda, kuna olen ise oma tuttavate suurperedesse 2-4 arvutit tööle pannud. Ehk siis 1 uuem ja kiirem ning ülejäänud sellised P1-P2 masinad. Ehk siis, et igaühel on võimalus vajadusel oma masinas toimetada icon_wink.gif
Iseasi - kui paljudes peredes seepärast just arvutifännid-häkkerid teivad on iseasi. Kuid kodurahu huvides on sellise suurem masinate arv üsna tihti üsnagi hädavajalik ning elu/aja ja ka sageli kooli nõue icon_biggrin.gif
tagasi üles
marko
HV Guru
marko

sõnum 06.11.2005 22:43:01 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
To marko: Julgen Sulle vastu vaielda, kuna olen ise oma tuttavate suurperedesse 2-4 arvutit tööle pannud. Ehk siis 1 uuem ja kiirem ning ülejäänud sellised P1-P2 masinad. Ehk siis, et igaühel on võimalus vajadusel oma masinas toimetada icon_wink.gif
Iseasi - kui paljudes peredes seepärast just arvutifännid-häkkerid teivad on iseasi. Kuid kodurahu huvides on sellise suurem masinate arv üsna tihti üsnagi hädavajalik ning elu/aja ja ka sageli kooli nõue icon_biggrin.gif

Erandeid ikka leidub, möönan, et kindlasti Eesti peale kokku leiab mõned analoogsed pered. Paraku, vaadates statistikat ja toetudes hiljutistele "heaolu uuringutele" mis meediast läbi on käinud, võin suht rahulikult väita, et selliseid võimalusi pole väga suurel enamusel. Jäädes ikka teemasse ja rääkides 13aastastest kes ca~4 arvutiga võrgundust arendavad. icon_exclaim.gif

Muudele piirangutele lisada veel: Ruumipuudus, elektrikulu, jms.
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 159
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2005 22:54:40 vasta tsitaadiga

marko: Kuidas võtta neid uuringuid 8) Minul on tekkimas sel kuul esimene pere, kus ema-isa ja 2-e lapse kohta kokku tuleb juba 5 arvutit icon_exclaim.gif Ehk siis 1 lauaarvuti ja 3 läptoppi on juba olemas ning lisandumas on veel üks lauaarvuti. See ruumipuuduse küsimus muutub järjest väiksemaks, kuna minikorpus + LCD või läptopid võtavad kokku üsna vähe ruumi. Ning kui arvuti kasutatakse ainult olukorras kus mõne teise masina taha ei pääse, siis on see elektrikulu ka suht väike.

Aga samas häkkereid sellest perest ei teki, kuna tüdrukud surfavad ja mängivad ning lapsevanemad teevad oma igapäevatöid icon_wink.gif Seega pole karta, et selleest perest keegi siia uurima tuleb kuidas midagi tööle saada thumbs_up.gif
tagasi üles
internetu
HV vaatleja

sõnum 06.11.2005 23:03:49 Re: Erirank: ITIMEES tahab raha maksta vasta tsitaadiga

Silver?! kirjutas:
... Maksa mulle raha ning ma teen asja ära. ...
Sain aega ja lugesin viimase nädala paberajalehti vahelduseks ja siis tuli Teie teema mulle meelde.
Nimelt seostasin seda LHV poiste ämmelga trikiga. Mulle hakkas millegi pärast nagu meenuma, et nad käisid seda ka HVF-s uurimas, lugesin pärast veel nädal aega LHV foorumi ja üritasin end teemaga kurssi viia ...
Siit siis mõte, et kas selle ämbliku puhul oli neil keegi abiks ja kas tema mingi tasu sai ...

Arvan, et selles suunas ei sobi teemat edasi arendada, ega minu juttu tsiteerida, lihtsalt mõelge selle peale ...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Atti
HV kasutaja
Atti

sõnum 06.11.2005 23:16:19 vasta tsitaadiga

Väga imelik teema. Töötan ise IT valdkonnas juba pea 17 a. Oman hunnikut tuttavaid, kes kõik tegutsevad konkureerivates firmades. Ei mäe selles mingit probleemi, kui keegi mingit abi vajab, kasvõi vihje tasandil, mis aitaks asju käima panna. Samas kuna ka ise ei pole jalgratta taasleiutamisest huvitatu, siis vajadusel kui on kiire kammin telefonitsi vai ka meili teel tuttavad läbi. Keegi ikka vastab midagi. IT valdkond muutub niivõrra kiiresti, et ka parima tahtmise korral ei suuda keegi kõike teada ja pole vajagi.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
OFFF
HV veteran
OFFF

sõnum 07.11.2005 09:06:55 vasta tsitaadiga

Atti kirjutas:
Väga imelik teema. Töötan ise IT valdkonnas juba pea 17 a. Oman hunnikut tuttavaid, kes kõik tegutsevad konkureerivates firmades. Ei mäe selles mingit probleemi, kui keegi mingit abi vajab, kasvõi vihje tasandil, mis aitaks asju käima panna. Samas kuna ka ise ei pole jalgratta taasleiutamisest huvitatu, siis vajadusel kui on kiire kammin telefonitsi vai ka meili teel tuttavad läbi. Keegi ikka vastab midagi. IT valdkond muutub niivõrra kiiresti, et ka parima tahtmise korral ei suuda keegi kõike teada ja pole vajagi.

Ja Sa vastad iga p2ev nende kysimustele "kuidas windows v6rku pannakse" ja "mis asi see DHCP on" ja "...eee... mis on ISP" ja "oot, mis asi see partitsioon on" jms. kysimustele mida meie "adminid" siin esitada armastavad?

A.

Death
HV Guru
Death

sõnum 07.11.2005 10:59:18 vasta tsitaadiga

OFFF, nii hull ka nüüd asi ei ole... enamasti on nõu küsijateks ikkagi tavakasutajad/lapsukesed. ja need teemad kuuluvad juba FAQ hulka. Kirjutage hoolsasti Vikit ja suunake nad RTFMi saatel siis juhendeid lugema. Igaühele kes julgeb vähegi triviaalsema küsimuse esitada ninna karata nagu pole mõtet.

Ja nagu ma juba korra ütlesin, kvaliteet maksab. Nii et selle raha eest mis mis nad maksavad( ja ilmselt pole seda sugugi liiga palju ) saavad nad sellise "tahaks olla admin" tegelase käest ka vastava tasemega teenuse.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Parem HV »  Erirank: ITIMEES tahab raha maksta mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.