Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Silver?!
HV veteran
|
04.11.2005 11:38:34
Erirank: ITIMEES tahab raha maksta |
|
|
Mulle isiklikult on viimasel ajal saanud vägagi kõrini nendest "spetsialistidest" kes IT/IS alal töötavad (saavad selle eest raha) ning tulevad siia paluma, et keegi nende eest selle tasuta ära teeks.
Loomulikult me kõik käime foorumites, listides IRCus njne ka tööalastele asjadele vastuseid ja abi otsimas. Küsimus on aga selles kuidas asja serveeritakse.
Näiteks see: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=212661
Olen selliseid teemasid siin varemgi kohanud. Tavaliselt on olnud minu vastuseks. Maksa mulle raha ning ma teen asja ära. Sellega olen ma loomulikult ära teiste kasutajate pahameele, sest seda on peetud enesereklaamiks (eks neil ole ju õigus kah)
Minu meelest oleks sellised kodanikud küll erirangi ära teeninud.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
04.11.2005 11:44:03
|
|
|
On vast igaühe vaba valik, kas vastata sellisele teemale või mitte..
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
04.11.2005 11:50:56
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
On vast igaühe vaba valik, kas vastata sellisele teemale või mitte.. |
Tahtsin just sama mõtet hakata kirjutama siia.
Kui hirmsasti häirib, et mõni elukutseline ITI-mees on mingi pisidetailiga jännis, siis võib tema probleemi vabalt ignoreerida isegi siis kui sul endal vastus teada. Las palkavad iga pisihäda korral lisajõude, st. info maksab ... peaks iga nõuande andmise eest siin hoopis "autoritasu" hakkama nõudma ?
Mulle ka ei meeldi, kui minu alal töötavad kodanikud saavad kellegi käest tasuta nõuandeid. Maksku mulle ja siis ma müüks hea meelega oma ideid ca 100.-/tk
igaks juhuks - kui keegi arvab, et see viimane ei ole irooniaga mõeldud : eksite
viimati muutis Elof 04.11.2005 11:54:25, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Firefly
HV Guru

|
04.11.2005 11:53:36
|
|
|
Ja siis see elukutseline IT mees teeb endale uue kasutaja ja ütleb, et on algaja.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
141 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
04.11.2005 12:10:56
|
|
|
Silver?!
... aga äkki hakkaks hoopis lolle ideid tasustama ?
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
04.11.2005 12:14:34
|
|
|
Lolle ideid võib ju muidugi tasustada. Kas sa tunned ennast selle ideega kuidagi puudutatuna?
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
04.11.2005 12:22:10
|
|
|
... pigem jääb mulje, et sa kardad vist töötuks jääda vms., et nii ihnelt tasuta abisse suhtud ?! Ega sa ei pea hädalistele ju kandikul töötavat lahendust pakkuma, piisab täiesti, kui vaid suunava vihje abil õige niidiotsa kätte juhatad või on ka seda palju soovitud ?
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sk8Rax
HV kasutaja

|
04.11.2005 12:25:59
|
|
|
Et siis kui nagu selle alast nõu enam siin ei jagata ja IT alaseid teemasi ei arutata, mis selle foorumi mõtteks siis saab??
Loomulikult ei saa minna alati kergema vastupanu teed ja muudkui oma töö probleeme siia postitada, aga vahest on ikka abiks erinevate probleemide arutelusi lugeda. Mis selles nii halba on?
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
04.11.2005 12:26:59
|
|
|
kadedus kadedus kadedus.... krt küll ma ka vaatan ikka kadedalt pealt kui keegi tasuta oma ideid jagab teistega või mingile küsimusele vastab. Tahan kohe vägisi saata igale sellisele lollile ps'i, et "kurat, pea lõuad mees kui raha küsida ei oska!"
Tänapäeval kõik maksab, ega me siin omast vabast ajast niisama tillu-lilluta, ikka loeme kokku neid sekundeid ja arvestame ümber rahaks. Tegelt peaks ikka kelleltki selle papi sisse nõudma selle eest, et igasugu tekste lugema peame. Panen, ette saata mingi kirjake austatud justiitsminnile ja ehk saab asja kuidagi mingi kiire seaduse eelnõuga ära korraldada. Tema meil kiire mõtlemisega poiss ja kui veel sellised summad mängus küll siis pingutab endas parima välja. Iseenda ja kohukese eest!
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.11.2005 12:29:14
|
|
|
Mina vaataks asja positiivset külge. Kui püstitatakse probleem ja see lahendatakse, siis tulevikus inimesed samalaadse probleemiga ju saavad näha lahenduskäiku. Ehk foorumisse luuakse juurde väärtuslikku informatsiooni.
Natuke tundub teema sisaldavat eht-eestlaslikku kadedust - miks tema tasuta peaks saama kui mina ei saa...
See kes nõu annab, saab ju läbi probleemi püstitaja tagasisidet ja kogemuse juurde ning kui keegi elukutseline proff peab oma nõuandeid liiga väärtuslikuks, siis pole kohustatud neid jagama.
Kui keegi kuskil hakkab raha küsima millegi eest siis tekib kohe vastutuse dimensioon, mis muudaks asja komplitseerituks.
EDIT: Teema areng sunnib mind seiskukohta korrigeerima. Lihtsalt laiskusest esitatud probleem, millele nõutakse puust ja punaseks lahendust pole kindlasti ok. Samas kui siiski leidub sellise probleemi püstitaja ja keegi kes viitsib vastata, siis las inimesed suhtlevad.
viimati muutis Draqula 04.11.2005 14:44:01, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
04.11.2005 12:31:25
|
|
|
Mina ei karda küll töötuks jääda, pigem on tööd rohkem kui ära jõuaks teha(kuigi valdkond on väga spetsiifiline). Mulle lihtsalt käib selline suhtumine närvidele.
Tasuta aitamine on ilus ja tore. Miskipärast on aga siiamaani levinud arvamus et IT/IS alane know how peabki tasuta olema.
viimati muutis Silver?! 04.11.2005 12:32:38, muudetud 1 kord |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
04.11.2005 12:33:43
|
|
|
Teemaalgataja ei saa vist aru, et itimees pole enam see haruldane patsiga mees, kelle leidmine tõi rõõmu inimeste silma. Nii et kui sa kardad, et su viimnegi leib käest läheb, siis see asi põhimõtteliselt liigub selles suunas. Kui sa mõtled, et oled omal alal hea, siis alati leidub mingi 13 aastane, kes on sust 20x parem. Tänapäeval itimees on võrdne vanaaja põllumehega, niivõrd "haruldane" mees on see itimees. Kahjuks vanasti polnud põllumeestel oma foorumeid, kus teemasid arutada. Ning ei saa ma praegu aru, miks ei võiks keegi oma tööalaseid asju siin küsida juhul, kui leidub keegi, kes sellele vastata viitsib. Mulle pigem tundub, et mehel on endal rahahäda käes ja üritab siin foorumis endale teenistust juurde nillida?
Ning mina jagan alati lahkelt oma tööalast informatsiooni, need, keda aidanud olen, teavad.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
04.11.2005 12:52:00
|
|
|
Mina vaataks asja selle külje pealt, kas teema on püstitatud laiskusest või tõesti häda sunnil. Esimeses postituses viidatud teema tundub miskipärast rohkem olema esimest sorti. See on küll üsna subjektiivne arvamus, sest loomulikult mul pole võimalik kuskilt kontrollida, kui palju eelnevalt omal käel vaeva on nähtud. Samas on minu meelest andmeside foorumiski piisavalt vanu teemasid selle problemi lahendamiseks. Seega - kahtlus hinges, et otsingut pole viitsitud kasutada vaid lihtsalt plärts teema foorumisse, et las teised näevad vaeva... Ja sama tendents on väga paljude teemade puhul märgata. Mina taolistele reeglina lihtsalt ei vasta ja kui samasugused "oskajad", nagu teema plärtsataja isegi, "aidata" üritavad (jutumärkides, kuna nende nõuanded pole suuremad asjad ja parimal juhul pakuvad pooliku lahenduse), siis saan mõnuga muiata - hädaline saaks oma probleemi kvaliteetsemalt ja kiiremini lahendatud, kui ta vaevuks otsima.
Osalt ilmselt on küll selles laiskuse levimises süüdi ka foorumi maht, ei osata otsingu poolt pakutavast end läbi süüa, ei osata vajaduse korral otsingut korrata lisakriteeriume lisades.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silver?!
HV veteran
|
04.11.2005 13:14:16
|
|
|
XYZ, tänud iva seletamise eest. Ilmselt oli vastuseks kirjutatud "vihaste" komentaaride põhjuseks minu puudulik väljendusoskus. Mulle lihtsalt tundub, et selline erirank võiks kasutajat distsiplineerida. Kuigi kuidas mode peab kindlaks tegema, kas tõesti on tegemist "ärilise teemaga" või ei, seda lahendust ma välja pakkuda ei oska.
Mis puutub kadedusse, on see minu jaoks üsna võõras, samuti ei ole mul mingit rahahäda. Samuti võin ma öelda et selle foorumi abiga ei ole ma küll ühtegi krooni teeninud.
Lihtsalt ma leian et selline asi mõjub halvasti foorumi kvaliteedile. Sellise info vahetamiseks on olemas igasugused firmade tugiteenused ning näiteks ka http://www.experts-exchange.com/ Loomulikult kui keegi tahab kedagi aidata, las siis aitab, mis mul sellest.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
04.11.2005 13:30:24
|
|
|
Silver?! kirjutas: |
Loomulikult kui keegi tahab kedagi aidata, las siis aitab, mis mul sellest. |
... aga seda ju siin päevast-päeva tehaksegi
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
04.11.2005 13:42:11
|
|
|
We-ell, ma olen Silveriga 100% n6us ja yldiselt pyyan t6rjuda "lihtsalt laiskusest esitatud t88alaseid kysimusi".
Minu seisukohta saab n2iteks sellest teemast lugeda - samas on see ka heaks n2iteks "taunitava" kysimuse kohta.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=213234
A.
Kes teemat ei viitsi vaadata, siis lyhidalt on minu seisukoht j2rgmine: ma olen ALATI valmis aitama ametivenda, kes on spetsiifilise probleemiga h2das. Alati! Aga mingit viie-arvuti-adminni, kes kysib "kule, mul vindu6us ei k2i, 22!" ei pea ma ei ametivennaks ega abi v22riliseks. Ei endalt EGA ka teistelt. L6ppeks, kui firma teenib RAHA, siis miks peaks "puust ja punaseks" tugiteenus tasuta olema?!?
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
04.11.2005 17:40:58
|
|
|
no aga imho on siis lahendus ju olemas juba. Iga inimese oma asi kas ta aitab või ignoreerib. Mille jaoks on vaja mingit vaenu hakata õhutama? Kui keegi sellise teema püstitab siis mina küll ennast solvatuna ei tunne (see mees peab ikka väga häiritud inimene olema kes sellist teemat isiklikult võtab) aga samas kui kohe määrata erirank siis see juba tundub küll solvangu moodi... (a la: mina ütlen, et tema on kehvem mees kui mina, seega pasteerime korralikult )
Samas muidugi võiks siis reeglitesse kirjutada, et nö. "iitiimehed" kes oma tööd ei viitsi teha ja HV kulul elada tahavad saavad hoiatuse. Sellisel juhul on asi mingil määral põhjendatud. Nagu ülalpool juba mainitud kujuneb siis probleemiks see diferentseerimine, kuna üsna pea saadakse aru, et uue kasutaja alt on võimalik tegelikku olukorda varjata.
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
04.11.2005 19:57:28
|
|
|
Kuskohast itimehed oma muredele siis lahendusi peaksid otsima
Või tahate öelda, et itimehe töö on selline kus pead kõike miskite raamatutest vmt. kohtadest loetud teadmistega lahendada oskama?
Mina hääletaks hoopis selle poolt, et rohkem igasugu erinevatel aladel töötavad itimehed saaks kogemusi vahetada siin foorumis.
Miski põhjendus, et kui firma saab tulu siis peab know-how'd sisse ostma on täielik jura. Firma on omale tööle võtnud itimehe kelle töö on mured lahendada. See kuidas itimees seda teeb ... kas oma teadmistepagasiga või teistelt abi paludes ei puutu üldse asjasse.
Minuarust on igal elualal tähtsam see, et inimene teab kust probleemile lahendust otsida mitte see, et peab omale kõik pähe tuupima kuna tulevikus võib vaja minna. Pea ei ole ju prügikast ometi.
Kui seesama itimees on korra kellegilt miskisele probleemile lahenduse saanud siis ta järgmine kord juba oskab seda ka iseseisvalt lahendada. Ja vajadusel kedagi kolmandat aidata.
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.11.2005 20:03:13
|
|
|
ei saa aru neist jah, kellele selline asi pinda käib. ignoreerige teemat siis vms... keegi ei käsi teil aidata ju.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
05.11.2005 02:11:48
|
|
|
to: Renka, Skeptik jt. Paneme t2hele, et kysimuse ja kysimuse vahel on VAHE. Oluline! On neid, kes on vastuse 2ra teeninud ja on neid, kes ei ole seda teps mitte. Minujaoks eksisteerib mingi "alampiir" kust allapoole on see inimene ilmselt VALE ameti valinud v. valetanud ennast t88kohale mille t2itmiseks tema v6imeid ei kyyndi. Erij2rku ma ei poolda, aga yldiselt arvan, et seesuguste teemade koht on luku taga ja prygikastis. Kui ikka elementaarset windowsi ja tema v6rgu hingeelu ei tunta, siis pole midagi parata... on lihtsalt kysimusi mida endast lugupidav inimene esitada EI TOHIKS. Iseasi on konkreetselt teemasse kysimused (ma pean siin silmas kysimusi systeemide hingeelu peensuste kohta) v. "research" a la "millsit keskselt hallatavat viirust6rjet te oma kogemustele tuginedes soovitaksite".
A.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadMan
Kreisi kasutaja

|
05.11.2005 02:48:42
|
|
|
kle mees kui sa ei taha vastata, siis ära vasta, aga kadeduse, vaenu ja mõttetu möla ajamisega edasi ei jõua.
nõustun, et nuubide idiootsena tunduvad küsimused viskavad siibrisse, aga veidike suunamist ja ühemõtteline töö selles suunas, et aita ennast ise, siis aitavad sind ka teised - aitab. Otsene vastus - oled loll, ära päri - jätab sind üsna kiiresti töötuks ole sa kuitahes kõva ITimees.
_________________ Ikka Saab
~~NetMusique~~ |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eints
Kreisi kasutaja

|
05.11.2005 04:58:17
|
|
|
tsitaat: |
kle mees kui sa ei taha vastata, siis ära vasta, aga kadeduse, vaenu ja mõttetu möla ajamisega edasi ei jõua.
nõustun, et nuubide idiootsena tunduvad küsimused viskavad siibrisse, aga veidike suunamist ja ühemõtteline töö selles suunas, et aita ennast ise, siis aitavad sind ka teised - aitab. Otsene vastus - oled loll, ära päri - jätab sind üsna kiiresti töötuks ole sa kuitahes kõva ITimees.
|
sedant nüüd küll, kuid asi on põhimõttes.Kuid, oled loll, ära päri- need ei sobi(mõtlen, et reaalsuses ei toimi) nagu(nagu=norimissõna-minu emakeele õpetaja arvates) eriti kokku.IMO
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
MadMan
Kreisi kasutaja

|
05.11.2005 13:06:20
|
|
|
Eints - ei saanud nüüd aru sinu poindist, kuid kõnealuse lause võiks sõnastada ka nii: Öelda inimesele (dumbuser, nuubi jne), et "oled loll ja ära päri" - jätab ütleja üsna kiiresti töötuks olgu ta kuitahes kõva ITimees.
_________________ Ikka Saab
~~NetMusique~~ |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eints
Kreisi kasutaja

|
05.11.2005 13:10:46
|
|
|
MadMan, mõtlesin seda, et üks loll oskab/suudab rohkem küsida, kui tuhat tarka vastata.
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
68 |
|
tagasi üles |
|