Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  www.ekool.ee märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
argov
HV vaatleja

sõnum 04.11.2005 18:31:22 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt oli olukord selline, et peale kella 14.00 olid kõik 100 kooli arvutiklassid õpilasi täis ja tunglemine käis, et näha kas hinded on juba ilmunud. Samal ajal panid õpetajad hindeid. Sisusliselt põhipanemine toimus 3 päeva jooksul. Seega istusid korraga sees ka kõik õpetajad.
Ja kui siia sisse arvata veel et mõni õpilane ainult terve päeva arvuti taga istud ja hinnetelehte klikkis. Parim tulemus oli 220 korda päeva jooksul hinnetelehte vaadata.
200-s tulemus oli 30-nd. Siis võite ise arvata miks serverid vastu ei pidanud.

3 korda kiirem tähendab, et süsteem peab tänu koodi optimeerimisele 3 korda suurema koormuse korral vastu. Samas kui ikkagi potentsiaalselt 100 000 kasutajat korraga peale lendab, siis ei aita ka 10 korda vingemad serverid. See on aga suht ebatõenoline. Seda kas järgmine veerandilõpp vastu peavad sõltub, milline kasutusmuster saab olema. Kas kõik korraga peale või ühtleasem jaotumine.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 04.11.2005 19:14:08 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, kes vaatab hinnetelehte 200 korda päevas icon_eek.gif Unustas midagi F5 klahvi peale ve?

Kuid koodi optimiseerimisele tähelepanu pööramine on igati tervitatav, kuna viga vaevalt ainult raudvaras on icon_wink.gif

Lennnukas
HV kasutaja
Lennnukas

sõnum 30.05.2007 18:18:02 vasta tsitaadiga

Asi on nüüd täitsa nigel
Viimased kaks päeva on täiesti võimatu olnud õpetajatel 9'st kuni 16.00 hindeid panna...
Pidevalt viskab välja, salvestab hinded valesti või jätab üldse salvestamata.
Üks tarkvara bug paistab kah sees olevat...Paljudel 8-nda klassi õpilaste veerandi hinded muutusid ühe palli võrra üles/alla peale aasta hinde panekut...
Praegu on asjad küll väga segased ja õpetajad on hakanud õhtuti kodus vabal ajal hindeid panema, et vältida järjekordseid serveri vigu...
Samuti peavad nad kõik hinded mitu korda üle kontrollima vigade pärast...
Miks siis 2 aasta jooksul pole ekooli juhtkond suutnud muretseda korralikke servereid kasvõi veerandi lõppudeks ja miks võetakse pidevalt uusi koole ekooli, kui ei suudeta koormusele vastupidada....
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
morgoth
HV kasutaja
morgoth

sõnum 30.05.2007 19:22:48 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda, mis firma selle e-kooli rakenduse programmeeris ning selle haldamisega tegeleb?
Lihtsalt huvitab....
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 30.05.2007 19:25:30 vasta tsitaadiga

Sihtasutus Vaata Maailma.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 30.05.2007 21:55:02 vasta tsitaadiga

Brom kirjutas:
Sihtasutus Vaata Maailma.

Veidi eksid - SA Vaata Maailmalt oli algidee, esimene teostus telliti selliselt firmalt nagu Webmedia, edasi juhtus nii, et Webmedia tegi esialgse projekti ära ja siis ronis asja progenud tüüp Vaata Maailma alla asja vabakutselisena progema. Möödusid mõned ikaldavad aastad ja loodi firma nimega Koolitööde AS, mis võttis kogu ekooli projekti Vaata Maailmalt üle ning nüüd tegeleb asja majandamisega (algusest peale tegelenud progeja peaks praegugi veel sellega tegelema...).
Praeguseks on algsest Vaata Maailma tellimusest ja visioonist vaid kirmed järel - süsteem on muutunud palju, juurde on tulnud funktsionaalsust, mida seal ei oleks pidanud olema...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Equinox
HV veteran
Equinox

sõnum 30.05.2007 23:52:56 vasta tsitaadiga

Tre,

Sellest teab kõige paremini rääkida argov icon_wink.gif

Equ

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
peamaha
HV kasutaja
peamaha

sõnum 01.06.2007 19:01:03 vasta tsitaadiga

Ise saatsin ekooli kontaktmailile ("Soovid teatada eKoolis tekkinud veast") kirja et kodustele ülesannetele võiks saada omapoolne ülesanne lisada (nt järeltöö vms). Ma ei tea kas nende programeerijad on poole kohaga tööl või mida?? Sellise lihtsa asja annab ju vast poole tunniga ära korraldada kui tööd natukegi jagad. Aga eks neil ju rohkem tegemist ekooli "paremaks" muutmisega. Hiljuti jooksis server just täiesti umbe nii et keegi sisse ei saand.

Aga samas kui ekooli poleks kirjutaks siiani kodust tööd päevikusse ja hinded on ka väga hästi näha.
Arenemisruumi on veel tohutult, oleks keegi viitsiks tegeleda ka.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Stabby
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.06.2007 10:04:33 vasta tsitaadiga

Tänu eKoolile ei kirjutagi ma enam midagi päevikusse õppimist, lihtsalt seal hea vaadata tavaliselt, kuid loomulikult, õpetajad panevad TIHTI õppimist valele päevale.
Nuh nüüd suvi, ei pea enam eKooli natuke aega vaatama icon_smile.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 02.06.2007 12:14:25 vasta tsitaadiga

Stabby kirjutas:
Tänu eKoolile ei kirjutagi ma enam midagi päevikusse õppimist, lihtsalt seal hea vaadata tavaliselt, kuid loomulikult, õpetajad panevad TIHTI õppimist valele päevale.
Nuh nüüd suvi, ei pea enam eKooli natuke aega vaatama icon_smile.gif

Meie koolis panevad ka mõned õpsid valesti, aga saadakse ikka hakkama ka.icon_biggrin.gif
Kunagi kui mingi jama oli sellega, et õppimiste sisestamisel oli automaatselt pandud vale aasta ja ise pidid õigeks muutma, siis keemia õps ei saanud sellega hakkama (pigem ei näinud vms) ja siis seletas meile, et e-koolis on ikka viirus ja kõik on katki. icon_lol.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 03.06.2007 00:23:31 vasta tsitaadiga

Hmm. Tundide märkimisega võiks olla nii, et koolide tunniplaani sisestamine tuleks teha kohustuslikuks. Ning siis süsteem automaatselt paneb õpetajale vaikimisi ette järgmise tunni kuupäeva ning näiteks ripploendist saab valida veel pärast seda toimuvaid tunde või ka täiesti kuupäeva muuta (kombineeritud ripploend, mida saab ka muuta). Kodused ülesanded võiksid olla grupeeritud päevade kaupa ja iga kuupäeva juures võiks ka nädalapäev olla, et ei peaks jälle kalendrit otsima, et milline see homne päev siis jälle on. Hinneteleht on suht normaalselt tehtud. See eraldi tagasi nuppude süsteem on samuti veits jama ja mõnes kohas võiks kasutada AJAX-it (näiteks kui õpetaja sisestab hindeid). Kuid kuna kõige põhilisematele nõmedustele on praeguseks nii vähe tähelepanu pööratud, siis minu nõudmiste täitmine oleks vist küll utoopia icon_neutral.gif Aga noh, loodame, et asi ikka areneb. Hea ettevõtmine, aga nagu tavaliselt Eesti asjaga, on kvaliteeti liiga vähe. On siis puudu rahast või headest arendajatest, ei tea öelda, aga asi kõige parem ei ole.
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 03.06.2007 01:22:16 vasta tsitaadiga

cbr, tunniplaan võiks tõesti kohustuslik olla. Meie informaatika õpetaja väitis mittetäitmise põhjuseks selle, et kes viitsib nii palju klasse ära täita. IMO kui iga klassi klassijuhataja varuks veits aega, mõni vaba tund vms, siis saaks üsna kiiresti ju täidetud. Palju ühel inimesel see ühe klassi täitmine ikka aega võtab? icon_confused.gif
tagasi üles
lnxab
HV kasutaja
lnxab

sõnum 03.06.2007 11:28:07 vasta tsitaadiga

njah. Meil üks õpetaja ei kasuta ekooli, teine aga raiub, et "kõik saate teada e-koolist".

Igatahes mulle meeldib päevik rohkem
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
cbr
HV Guru
cbr

sõnum 06.06.2007 00:52:51 vasta tsitaadiga

MiXeR, meil väideti ka, et eKool ikka ei toeta seda programmi, mida meil kasutatakse ja igavene jama on sellega jne. Samas, ohoo, eKooli kasutusjuhendist selgub, et igasugune toetus on olemas ja teoorias nagu ei tohiks probleemi olla. Arvatavasti on probleemiks siis inimlik laiskus lihtsalt (ma ei tea, äkki räägime ühest samast koolist üldse? rrg?).
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

sõnum 06.06.2007 10:44:53 vasta tsitaadiga

RRG jep.icon_smile.gif Nüüd tuleb ka see "mitte toetamise" jutt meelde. Mulle rääkis nimelt seda Rump. icon_razz.gif
tagasi üles
Ritsikas
HV vaatleja

sõnum 06.06.2007 11:08:57 vasta tsitaadiga

See on küll mingi vana teema, kuid igasugu huvitavaid asju saab serveri ja IP kohta teada sealtkaudu - http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.ekool.ee
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 06.06.2007 11:15:54 vasta tsitaadiga

Mis mind hämmastas kui viimane kord ekooli kasutasin (mis oli mingi ~nädal tagasi, kui tuttavat aitasin) on see, et jätkuvalt on kasutajaliides (eriti õpetaja osas) VÄGA ebasõbralik. Ok, kui kunagi iidsel ajal (aastaks oli vististi siis 2003) ekooli esimene versioon tehti polnud jah võibolla niipalju erinevaid tehnoloogiaid kasutada (AJAX ja sõbrad), kuid praegusel hetkel võiks ju midagigi teha, et õpetaja (kes on süsteemi põhikasutaja) ei peaks tõsiste nõmedustega tegelema - salvestamised, uuendamised jms protsessid võiksid toimuda taustal, automaatselt, igasugune tundide lisamine - no milleks on vaja tervet lehte uuendada, veidi web 2.0 featuure ja kõik.

Tõsi, ekooli reaalset koodiosa ma ei tunne, kuid kui see vähegi mõistlik on, siis GUI osa väljavahetamine ei tohiks eriline keemia olla (ma eeldan sinisilmselt, et tegemist on kihilise rakendusega kus andmekiht, äriloogika ja GUI teineteisest lahus on)... Et siis küsitavate summade eest (mida koolid maksavad) võiks veidi investeerida ka arendusse.
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 06.06.2007 12:32:07 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
Mis mind hämmastas kui viimane kord ekooli kasutasin (mis oli mingi ~nädal tagasi, kui tuttavat aitasin) on see, et jätkuvalt on kasutajaliides (eriti õpetaja osas) VÄGA ebasõbralik. Ok, kui kunagi iidsel ajal (aastaks oli vististi siis 2003) ekooli esimene versioon tehti polnud jah võibolla niipalju erinevaid tehnoloogiaid kasutada (AJAX ja sõbrad), kuid praegusel hetkel võiks ju midagigi teha, et õpetaja (kes on süsteemi põhikasutaja) ei peaks tõsiste nõmedustega tegelema - salvestamised, uuendamised jms protsessid võiksid toimuda taustal, automaatselt, igasugune tundide lisamine - no milleks on vaja tervet lehte uuendada, veidi web 2.0 featuure ja kõik.

Tõsi, ekooli reaalset koodiosa ma ei tunne, kuid kui see vähegi mõistlik on, siis GUI osa väljavahetamine ei tohiks eriline keemia olla (ma eeldan sinisilmselt, et tegemist on kihilise rakendusega kus andmekiht, äriloogika ja GUI teineteisest lahus on)... Et siis küsitavate summade eest (mida koolid maksavad) võiks veidi investeerida ka arendusse.

ma kardan, et sa oled selle käki suhtes liiga positiivne icon_biggrin.gif ma imestaks, kui andmekiht ja äriloogikagi eraldi oleks, seda, et GUI ja kood eraldi on, ei tahaks üldse kohe uskuda :d
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 06.06.2007 13:19:40 vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
ma kardan, et sa oled selle käki suhtes liiga positiivne icon_biggrin.gif ma imestaks, kui andmekiht ja äriloogikagi eraldi oleks, seda, et GUI ja kood eraldi on, ei tahaks üldse kohe uskuda :d

Siis oleks ehk tagumine aeg maha istuda, korralik analüüs teha ja asi korralikult refaktoorida, sest praegune GUI on ikka VÄGA ebamugav. Ning see, et kunagi mingi arendaja käki kokku proges ei ole õigustus, et midagi muutmata jätta...
tagasi üles
Henry
HV veteran

sõnum 26.03.2009 16:21:01 vasta tsitaadiga

Mis te uuest Ekoolist arvate? Nüüd tehti mingi uuendus ja ma ei saanud sisse logida. Alles nüüd õnnestus. Jõudsin ennast mitu korda välja vihastada. Mulle meeldis see varasem versioon rohkem, kuna see oli selgem ja kõik oli kohe arusaadav.

viimati muutis Henry 26.03.2009 16:27:37, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 71
tagasi üles
Veskioja
HV vaatleja

sõnum 26.03.2009 16:24:00 vasta tsitaadiga

Hmm, äärmiselt huvitav. Pole väga süvenenud sellesse teemasse, kuid kas kõik koolid on sellesse kindlasse süsteemi integreeritud või on seal ainult need, kes tahavad seal olla? Oma kooli ma igatahes seal ei märganud ning see pani mind mõtlema, et miks iga kooli IT admin ise ekooli sarnase põhimõttega süsteemi ei proge? Minu kooli e-kool jookseb vist otse kooli serverist ja vist on ka progetud kooli IT tegelase poolt, pole küll mingeid probleeme ülekoormusega jms..
O
Kreisi kasutaja
O

sõnum 26.03.2009 16:58:14 vasta tsitaadiga

Veskioja kirjutas:
pani mind mõtlema, et miks iga kooli IT admin ise ekooli sarnase põhimõttega süsteemi ei proge?

Loe nüüd oma idee üle ja aruta selle mõttekuse üle veidi...

ref
Kreisi kasutaja

sõnum 26.03.2009 17:00:02 vasta tsitaadiga

Veskioja kirjutas:
Hmm, äärmiselt huvitav. Pole väga süvenenud sellesse teemasse, kuid kas kõik koolid on sellesse kindlasse süsteemi integreeritud või on seal ainult need, kes tahavad seal olla? Oma kooli ma igatahes seal ei märganud ning see pani mind mõtlema, et miks iga kooli IT admin ise ekooli sarnase põhimõttega süsteemi ei proge? Minu kooli e-kool jookseb vist otse kooli serverist ja vist on ka progetud kooli IT tegelase poolt, pole küll mingeid probleeme ülekoormusega jms..

Põhjusi on mitmeid, näiteks:
1. Koolitööde AS-i lobi haridusministeeriumis ja erinevate maakondade haridusametites (tallinna haridusametile alluvad koolid olid igatahes 2006 kohustatud ekooliga liituma)
2. esialgne eKool progeti osaliselt demorakendusena webmedia poolt Tiigrihüppe SA tellimusel (esialgne versioon ei pidanud olema nö. production environment)
3. 9 it-tegelast 10nest, kes tavakoolis töötavad ei suuda korralikku ja turvalist webirakendust teha (vabandan, kui kellelegi liiga teen sellega, minu kokkupuuted erinevate it-tegelastega koolis on viinud arusaamale, et mõne lihtsa skripti tegemine on kohati üle jõu käiv asjandus neil)
4. reaalselt eKooli taga olev äriloogika ei ole algsest eriti muutunud, muutub vaid visuaalne osa (GUI, vaated jms), mis loob illusiooni "täiesti uuest" versioonist kasutajale (taga olevat äriloogikat ei ole mõttekas nullist uuesti arendada, kuna see on tohutult ajamahukas ja seega kallis)

Samas eKooli kontseptsioon on hea (mitmed lapsevanemad kiidavad süsteemi, laisal järeltulijal on kergem silma peal hoida ja sundida teist õppima - just hiljuti suhtlesin ühe lapsevanemaga, kes eKooli ideed kiitis - tema laps õpib igatahes nüüd paremini, kui ema igapäevaselt kodutöödel silma peal hoiab).
tagasi üles
Platinet
HV kasutaja

sõnum 26.03.2009 17:04:55 vasta tsitaadiga

Avaleht on küll nüüd vingem aga sisse logides on minu silmis suur allakäik toimunud thumbs_down.gif
Loodan et see nii ei jää ja seda muudetakse põhjalikult veel.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 26.03.2009 17:24:55 vasta tsitaadiga

Lapsevanemale on ekool hea - enam sellised trikid ei lähe läbi a'la päevik jäi kooli, tunnistuse saan alles järgmine nädal, päevikust lehtede väljavõtmine, topeltpäevikud jne.
Õhtul tulen koju, löön ekooli lahti ja vaatan millega "juunior" on hakkama saanud, mida vaja homseks õppida, kui on vajadust saan lihtsalt pedagoogile meili saata.

Uue versiooniga sisselogimine on küll p*rses, iga kord tuleb kasutajanimi ja parool uuesti sissetoksida.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  www.ekool.ee mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.