Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
neros
HV Guru

|
19.10.2005 18:32:08
|
|
|
Äkki mõtlesid www.itmaakler.ee ?
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
sethtanel
HV veteran

|
19.10.2005 20:48:47
|
|
|
madedog tnx. see jah.
vaatasin ja kalkuleerisin. serverimaailm jääb ikka odavamaks.
_________________ Rendi mõistlikult. www.realrent.ee |
|
Kommentaarid: 174 loe/lisa |
   |
3 :: |
153 |
|
tagasi üles |
|
 |
taimz
HV vaatleja
|
01.11.2005 01:44:19
|
|
|
Abiks virtuaalserveri valikul www.topnet.ee , portaal, mis on nime ja aadressi muutnud juba 3 korda, kuid eksisteerib saatuse tahtel siiski edasi! Lisaks heale ülevaatele leiab ka tükikese ajaloost - serverimaailma skandaal (üle 1000 postituse) , serveripakkujate apsakad jne
_________________ 24h Autoabi üle kogu Eesti - www.autoabi.com |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
01.11.2005 14:45:08
|
|
|
Otsin hostingupakkujat, kes suudaks pakkuda mõistliku hinnaga kõvakettapinda. Vaatasin ringi ja enamus pakuvad 100Mb kõvakettapinda lisaks 25-50 krooni eest. Vajadus oleks aga 3Gb vähemalt, arvatav vajadus kasvab nähtavasti 5Gb kanti. Üleüldse on senine pakutav hind mõistetamatu. Oletagem, et kõvakettad on mirroris + backup kettad. Isegi sellisel juhul tuleb 1Gb hind alla 50.-
On see miski lastehaigus, ratsa rikkaks saamise üritus? 1 kuuga ketta hinnad tasa teha ja mitmekordne kasum sinna otsa? Nojah, ma saan aru, et kõvakettad pole ainus väljaminek, aga ma tõesti ei saa aru kust kohast sellised hinnad võetakse. Igal juhul ma näen võimalust uuele teenusepakkujale. Mõistlik hind, paindlikkus ja mitte ratsa rikkaks saamise mentaliteet. Usun, et kliente leitaks. Teenus ei peagi ju olema keerukas, ei pea olema igast perli, php'd, emaile, mysql'i jms.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
webromps
HV kasutaja
|
01.11.2005 15:10:30
|
|
|
Aga kui saa nii tark oled, siis miks sa ise ei hakka teenust pakkuma. Proovi firmat pidada ja vaata kui odavalt saad hakkama.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
01.11.2005 15:18:36
|
|
|
webromps kirjutas: |
Aga kui saa nii tark oled, siis miks sa ise ei hakka teenust pakkuma. Proovi firmat pidada ja vaata kui odavalt saad hakkama. |
Ei ole ettevõtja tüüp, sellega ma tõesti hakkama ei saaks. Aga, et saab ka odavamalt, selles olen kindel. Põhihäda on paindlikkuse (lihtsuse) puudumises. Tehakse miski server valmis, üritatakse pakkuda kõike natuke ja see ajabki hinna üles.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
01.11.2005 15:53:28
|
|
|
McNeo kirjutas: |
webromps kirjutas: |
Aga kui saa nii tark oled, siis miks sa ise ei hakka teenust pakkuma. Proovi firmat pidada ja vaata kui odavalt saad hakkama. |
Ei ole ettevõtja tüüp, sellega ma tõesti hakkama ei saaks. Aga, et saab ka odavamalt, selles olen kindel. Põhihäda on paindlikkuse (lihtsuse) puudumises. Tehakse miski server valmis, üritatakse pakkuda kõike natuke ja see ajabki hinna üles. |
Sellel teemal võib tõesti palju arutleda ja kõike avastada... aga ehk räägiksid pigem, palju sul andmeedastusmahtu vaja on, McNeo?
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
01.11.2005 16:06:14
|
|
|
mks kirjutas: |
Sellel teemal võib tõesti palju arutleda ja kõike avastada... aga ehk räägiksid pigem, palju sul andmeedastusmahtu vaja on, McNeo? |
Ei oska veel kindlalt ennustada, aga arvatavasti mitte väga palju. Arvatavasti jääb 50Gb kanti. Tegemist ei ole väga tihedalt külastatava lehega (hetkel umbes 40 külastust päevas), küll aga on failid suht suured (150-180Mb). Lehe külastuse kasv nähtavasti kasvab, ent mitte kümnetes kordades.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mmz
HV veteran
|
02.11.2005 04:04:07
|
|
|
Olen juba ligi 1,5 aastat Inkblue klient ja siiamaani asjaga väga rahul olnud. Küll aga 175 krooni eest kuus 1,1GB kõvakettamahtu ja ainult 15GB liiklust hakkavad lahjaks jääma. Kui Inkblue lähiajal oma andmeedastusmahtu tõsta ei kavatse pean kahjuks mõne muu hostingu leidma. Hetkel otsin korralikku hostingut cpaneli ja fantasticoga, vähemalt 2,5 GB kettaruumi ning 50 GB liiklust. Silm jäi pidama ekodu peal mis nüüd juba üle aasta tegutsenud on ja omab minu silmis üsna head mainet. Samuti ei ole tegemist enam reselleriga mis lisab veelgi kindlust juurde. Lähinädalatel siis otsustan kas kolida või mitte.
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
02.11.2005 08:56:02
|
|
|
Otsin hostingupakkujat, kes suudaks pakkuda mõistliku hinnaga kõvakettapinda. Vaatasin ringi ja enamus pakuvad 100Mb kõvakettapinda lisaks 25-50 krooni eest. Vajadus oleks aga 3Gb vähemalt, arvatav vajadus kasvab nähtavasti 5Gb kanti. Üleüldse on senine pakutav hind mõistetamatu. Oletagem, et kõvakettad on mirroris + backup kettad. Isegi sellisel juhul tuleb 1Gb hind alla 50.-
On see miski lastehaigus, ratsa rikkaks saamise üritus? 1 kuuga ketta hinnad tasa teha ja mitmekordne kasum sinna otsa? Nojah, ma saan aru, et kõvakettad pole ainus väljaminek, aga ma tõesti ei saa aru kust kohast sellised hinnad võetakse. Igal juhul ma näen võimalust uuele teenusepakkujale. Mõistlik hind, paindlikkus ja mitte ratsa rikkaks saamise mentaliteet. Usun, et kliente leitaks. Teenus ei peagi ju olema keerukas, ei pea olema igast perli, php'd, emaile, mysql'i jms. |
muideks, kas sa tead, palju maksavad korralikud kõvakettad (ei räägi siin mingitest IDE junnidest), palju maksab korralik RAID kontroller, palju tuleb igas kuus raha välja käia ühenduse eest? Lisaks administreerimine.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
02.11.2005 09:56:08
|
|
|
Spott kirjutas: |
muideks, kas sa tead, palju maksavad /../ |
kõikide hindadega ma kursis pole. aga valgusta siis mind. ütle mis siis läheb raua peale kokku + ühendus + administreerimine
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
phpzone
HV kasutaja
|
02.11.2005 12:27:52
|
|
|
Ma ei saa aru, miks te neid resellereid kardate?
Minu silmis tekitab küll rohkem usaldust selline firma, kus serverid asuvad korralikus datacentre's, kliente on sadades tuhandetes ja support on 24/7
Kohalikud "ärimehed" on teinud vigu reselleri valimisel ja edasimüügi protsessides.
Sellest ka see kehv maine.
Mul on ca 20 lehte ja neist ükski pole eesti hostingu pakkuja juures.
_________________ One man's constant is another man's variable |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
02.11.2005 13:04:59
|
|
|
phpzone kirjutas: |
Ma ei saa aru, miks te neid resellereid kardate? |
Ehk vist see, et kohalik pakkuja käepärasem kõrvupidi kinni võtta kui midagi nihu läheb.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
mmz
HV veteran
|
02.11.2005 16:17:25
|
|
|
phpzone kirjutas: |
Ma ei saa aru, miks te neid resellereid kardate?
Minu silmis tekitab küll rohkem usaldust selline firma, kus serverid asuvad korralikus datacentre's, kliente on sadades tuhandetes ja support on 24/7
Kohalikud "ärimehed" on teinud vigu reselleri valimisel ja edasimüügi protsessides.
Sellest ka see kehv maine.
Mul on ca 20 lehte ja neist ükski pole eesti hostingu pakkuja juures. |
Nagu ma aru sain siis ekodu rendib serverit ühes datacenteris. Reselleritega on selline lugu, et kui ühel hetkel serveriga midagi juhtuma peaks ei suuda nemad suurt midagi teha nagu ka eelnevad kogemused näitavad.
Mida kuradit sa teed 20 lehega?
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
112 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
02.11.2005 20:00:10
|
|
|
kõikide hindadega ma kursis pole. aga valgusta siis mind. ütle mis siis läheb raua peale kokku + ühendus + administreerimine |
server 10k ja edasi
ühendus eestis 100M 1k ja edasi, sõltuvalt andmeedastusmahust
administreerimine - kuus 1h ja rohkem vähemalt, et kõik paigad/uuendused jne peale saada.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
McNeo
HV kasutaja

|
02.11.2005 23:23:30
|
|
|
kõikide hindadega ma kursis pole. aga valgusta siis mind. ütle mis siis läheb raua peale kokku + ühendus + administreerimine |
server 10k ja edasi
ühendus eestis 100M 1k ja edasi, sõltuvalt andmeedastusmahust
administreerimine - kuus 1h ja rohkem vähemalt, et kõik paigad/uuendused jne peale saada. |
arvutame siis edasi. 30 klienti, keskmiselt 5gb ketast kliendi kohta.. 200.- per nägu, kokku 6000.- kuus
jääd kahjumisse?
ps. paar mõtet jäi lisamata. Eks muidugi tekib küsimus, et aga mehed tahavad nagu palka kah saada, millestki peab nagu elama kah, mitte serverit ots otsaga üleval pidada. Vat siin tulebki mängu suhtumine. Panen 50k serveri raua alla, 2-4k jooksvateks kuludeks ja mina ja minu progeja tahavad 10k kuus peo peale saada. Edasi vilistad laulukest nagu linnuke oksa peal, server tuksub, paar korda päevas kiikad posti, kas on uusi kliente või soove/kaebusi olemasolevatelt, ja seda nimetatakse töötegemiseks.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
03.11.2005 08:36:43
|
|
|
McNeo, paistab, et serveri administreerimisega sa kokku pole puutunud. Lisaks peab see algselt 50k alla pandud raha ka ennast tasa teenima. Oletame, et võtad selle kohta pangast laenu kahe aasta peale või liisid serveri. Niikuinii pead maksma kindlustuse, lisaks pead maksma veel igakuiseid liisingu/laenu makseid ca 3k
|
   |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
FoxMulder
HV kasutaja
|
03.11.2005 18:49:42
|
|
|
Minu arust peaks turg hinnad paika panema või olen millestki valesti aru saanud? Kui keegi arvab, et saab odavamalt teenust pakkuda, siis peaks ta seda ka tegema. Kui aasta-kaks elus ka suudab püsida, siis on oma hinna õieti pannud.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Green_Day
Kreisi kasutaja
|
10.11.2005 15:29:29
|
|
|
ajad ja seisud vahepeal muutunud. mis virtuaalserverit praegusel hetkel soovitate? mul on tagasihoidlikud nõudmised. mahtu võiks olla 100-200 mb (+mailid), aladomeene ja maile võiks kah ikka olla, rämpsposti- ja viirusetõrje, statistika (võiks olla eraldi aladomeenidele), ftp, serverirakendustest ei hooli.
mis sõelale võiks jääda?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amdfan
HV Guru
|
10.11.2005 15:48:58
|
|
|
Green_Day kirjutas: |
ajad ja seisud vahepeal muutunud. mis virtuaalserverit praegusel hetkel soovitate? mul on tagasihoidlikud nõudmised. mahtu võiks olla 100-200 mb (+mailid), aladomeene ja maile võiks kah ikka olla, rämpsposti- ja viirusetõrje, statistika (võiks olla eraldi aladomeenidele), ftp, serverirakendustest ei hooli.
mis sõelale võiks jääda? |
Mina soovitaks eKodu hostingut
|
|
Kommentaarid: 334 loe/lisa |
   |
309 |
|
tagasi üles |
|
 |
vopski
HV kasutaja
|
10.11.2005 16:03:58
|
|
|
Sõelale jäävad peaaegu kõik pakkujad parem ütle hind kui palju oled nõus maksma siis pilt selgem.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Green_Day
Kreisi kasutaja
|
10.11.2005 16:09:43
|
|
|
vopski kirjutas: |
Sõelale jäävad peaaegu kõik pakkujad parem ütle hind kui palju oled nõus maksma siis pilt selgem. |
võimalikult vähe.
kuni 50 kr. äärmisel juhul ka 50-80 kr.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|