Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
chaoz
HV vaatleja

|
22.10.2005 13:21:30
usu või ära usu, aga ekraan vilgub (geforce4) |
|
|
Mure sihuke, et arvutil ekraan vilgub. Lähed nt IE-s ühelt lehelt teisele, lööb murdosa sekundiks ekraani mustaks. Avad teise proge, sama jama. Jne. Võib ka mingiks hetkeks hanguda ja siis edasi töötada. Nüüd äsja hangus ja tegi seepeale omaalgatuslikult restardi. Igatahes tundub, et viga on seotud graafikakaardiga. Kas see võib tähendada, et graafikakaart on kuidagi vigane/viga saanud (riistavaraline probleem) või ikkagi seotud draiverite jmt-ga?
Tegin format c, installisin windowsi (xp) uuesti, apdeitisin draivereid, kuid korda pole masinat ikka saanud.
Enne draiveriuuendust oli muidugi veel hullem - siis startis arvuti enamalt jaolt 4bit@640*480 resoga ja kui ka peale paarimindist 'soojenemist' järjekordse restardi järel korraliku pildi ette sai, oli ta kärme 4bit@640*480 peale tagasi minema.
ehk oskate soovitada, mida tarka veel tasuks teha/proovida?
op: win xp
graafika: leadtek, geforce 4 mx 420 64mb (tüüp - 170)
|
|
tagasi üles |
|
 |
alecoqprem
Kreisi kasutaja

|
22.10.2005 13:38:07
|
|
|
Kuidas kaardi temperatuuriga on?
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Overkilla
HV veteran
|
22.10.2005 15:19:56
|
|
tsitaat: |
Ei usu!
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
6 :: |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiit0
HV kasutaja
|
22.10.2005 16:28:20
|
|
|
Ega ei ole tegemist mingi kohitsetud[loe: n-Lite abi tehtud XP plaadiga].
Kui on, siis võib olla liiga palju teenuseid maha võetud.
Võimaluse korral võiksid sama kaarti proovida mõnes teises arvutis, ja vaadata, kas seal on sama jama.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
chaoz
HV vaatleja

|
23.10.2005 22:59:12
|
|
|
Temperatuur võib kusjuures probleem tõepoolest olla. Paraku ei oska ma seda kuidagi mõõta, tol GF4 MX 420-l vist pole miskit mõõtmisvarianti? Tal pole nagu eraldi jahutustki. Võtsin korpuse lahti ja töötamise ajal käega katsudes tundub sutsu kuum küll. Soovitusi? Masin muidu 3 aastat vana.
N-Lite kohta ei tea hetkel midagi, arvatavasti siiski pole seda kasutatud. Pole ka hetkel teist masinat käepärast, kus tshekata. Samas on fakt, et graafika hakkas jamama juba enne uut installimist. Siis aga oli teine variant Win XP-st peal.
Samas võib arvuti olla päris pikka aega vilkumata, segaseks läheb ta aga siis, kui tihemini ühest progest teise sõeluda (nt Word ja IE) või siis liikuda ringi kodulehtedel, kus palju igasugu vidinaid, pilte jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alecoqprem
Kreisi kasutaja

|
26.10.2005 08:34:30
|
|
|
Puhasta ventikavahed ja kõikvõimalikud muud kohad tolmust, see alandab temperatuuri oluliselt
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
dst
HV kasutaja
|
26.10.2005 15:04:57
|
|
|
Endal sama kaart ja kah vilgub vahel. Vahel kui arvutil suur koormus siis vilgub veel rohkem. Ja hiljuti hakkas ka hanguma, st. tuli sinine ekraan mingi tekstiga ja kohe restart.
|
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
chaoz
HV vaatleja

|
26.10.2005 23:00:24
|
|
|
omaarust ma puhastasin seal küll midagi, aga nagu suurt vahet polnud. tol graafikakaardil vist eraldi ventikat polegi. loll küsimus, aga et kas ma peaksin nt emaplaadi ventika lahti võtma ja seest puhastama? pigem piisab vast lihtsalt ümberringi tolmu pühkimisest. a palju need kaardid ja plaadid üldse näiteks niisket lappi taluvad? oma aruga seda ei kasutaks, samas muidu eriti puhtaks ka ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alecoqprem
Kreisi kasutaja

|
26.10.2005 23:08:58
|
|
|
Niiske lapiga ei soovita seal küll midagi teha Piisab sellest, kui tolmu pintsli või millegi sellisega ära pühid.
Aga tjah, sellel graafikal vist tõesti venti pole, vaata igaksjuhuks radika ribide vahed üle, et sinna ajajooksul tolmu pole kogunenud...Aga millsit venti sa lahti tahad võtta? Prose vendi puhastamine siin vist suurt midagi juurde ei anna
|
|
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
26.10.2005 23:51:10
|
|
|
kaarte endeid ära veega niisutatud lapiga üle tõmba, kui siis näiteks viinaga või mõne spetisaalsema vedelikuga...
muidu radikaid võid vabalt jooksva vee all puhastada...
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
chaoz
HV vaatleja

|
30.10.2005 00:15:51
|
|
|
pean kahjuks teatama, et tolmupühkimisest suurt kasu polnud. kas võib siit järeldada, et probleem on kas tarkvaraline (milline?) või siis on graafikakaart lihtsalt praak/vana. või on kellelgi veel mõni soovitus? et emaplaadil on ka miski intergreeritud graafika, võiks ju iseenesest proovida graafikakaart lahti ühendada ja proovida emaplaadi enda varianti... kuid see tundub vist juba liiga keeruline?
dst - kas sa oled muidu ka draivereid uuendanud peale seda, kui vilkuma hakkas? kas see andis midagi?
alocoqprem - mõtlesin jah emaplaadi ventikat, kuid ka minu arust selle näppimine midagi ei anna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
dst
HV kasutaja
|
30.10.2005 01:09:36
|
|
|
Mul on see vilkumine juba ammu. Ei tea nagu oleks isegi harjunud sellega Aga nüüd viimasel ajal see restart küll hakkab pinda käima.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
chaoz
HV vaatleja

|
01.11.2005 14:58:19
|
|
|
heheh, ma ei suudaks küll oma masina vilkumisega harjuda. näiteks täna oli peale arvuti käivitamist nii, et kõik toimis eriti aeglases aegluubis. outlook express oli lahti, lugesin meilid ära, tahtsin kinni panna, aga näe ei liigu enam pilt. vajutasin ta kinni, masin ei teinud midagi. käisin korra köögis ja ennäe imet - oli lõpuks outlooki alla väikseks teinud. samas vaimus (nt isegi startmenüü ei tahtnud avaneda) jätkus asi seni, kuni lihtsalt julmalt restardi tegin. nüüd jamas nii minut-kaks samamoodi ja praegu töötab taas (vaid vilgutab vahest). keegi peaks ju ometi midagi taolist varem läbi elanud olema, et oskaks nõu anda? või oskab keegi soovitada, kus oleks tallinnas mõni parandus, kus kõvemad videokaardiasjatundjad koos?
|
|
tagasi üles |
|
 |
dst
HV kasutaja
|
01.11.2005 17:27:24
|
|
|
chaoz, ka sul teeb restarti ise ka vahel? Et mul enne restarti tuleb korraks sinine ekraan tekstidega, aga ei jõua lugeda... Äkki keegi ütleb kuidas keelata automaatne restart? Et saaks näha mis kirjas...
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
01.11.2005 20:59:58
|
|
|
automaatse restardi saab maha võtta my computeripropertiesist advanced'i alt startup and recovery settingsist
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
dst
HV kasutaja
|
01.11.2005 23:06:35
|
|
|
Ok, panin ära nii, et kui järgmine kord kokku jookseb saab pilti teha mis kirjas. Aga see, et kirjutab "debug" sinna Windowsi kausta alla Minidump.. Vaatasin kausta seal tundmatu "extension"-ga failid. Abi natuke?
Sai pilt tehtud: http://www.hot.ee/x33x/DSCN5563.JPG
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackhawk
Kreisi kasutaja

|
01.11.2005 23:09:00
|
|
|
Kled mul oli sama jama kunagi. Lõpuks viskas mängudes värvid peesse jne. Sai uus kaart ostetud ja asi oli lahendatud. Mul oli ka GeForce 4.
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
01.11.2005 23:09:17
|
|
|
Mul hakkas sama kaardiga vilkuma siis kui ma kaarti yle kellasin. Proovi kellasid suts allapoole lasta vaata mis siis teeb. Google.com tryki sisse powerstrip.
|
|
Kommentaarid: 244 loe/lisa |
   |
3 :: |
216 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivoku
HV veteran

|
01.11.2005 23:10:15
|
|
|
samaprobleem on mul suure arvutiga kui paremat hiire klõpsu vajutada, siis nagu viskab korrapildi musdaks. milles võib viga olla 6800gt kaardiks
_________________ roogi räime. |
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
8 :: |
7 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
chaoz
HV vaatleja

|
02.11.2005 22:05:35
|
|
|
dst kirjutas: |
chaoz, ka sul teeb restarti ise ka vahel? Et mul enne restarti tuleb korraks sinine ekraan tekstidega, aga ei jõua lugeda... Äkki keegi ütleb kuidas keelata automaatne restart? Et saaks näha mis kirjas... |
hetkel küll ühtki taolist restarti ega teksti ei meenu. mis muidugi ei välista, et probleemi põhjus ei või sama olla. igatahes tundub üha enam päevakohane blackhawki soovitus...
+ pole eriline mängusõber, kuid probleemi väljaselgitamise huvides pelasin quake III arenat ja kui alguses tuli häirivalt tihti ette 10-20 sekiseid hangumisi (pilt ei liigu ja heli kordub nagu vigasel plaadil, kuid pärast jätkub mäng täpselt samast hetkest, kus hangus), siis mida edasi, seda vähem (lõpus praktiliselt üldse ei seganud enam). esimene kord õnnestus arvuti koguni kinni jooksutada.
tundub, justnagu vajaks miski "ülessoojendamist" et korralikult tööle hakata. kas graafikakaart võib vajada või hakata vajama ülessoojendamist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.11.2005 16:04:02
|
|
|
dst, ehk on sul mõni usb seade vigane või siis draiverid lihtsalt jamad ?
ehk hoopis emaplaat ära kõrbenud mõnest kohast ? (pole silmaga näha)
võimalusi on mitmeid.. ühel põhjustas tavaline webcam neid jamasid...
chaos, kui grafakaart vajab mingit soojenemist, siis on järelikult viga külmjootes, mis soojenemisel paisub ning hakkab korralikult elektrit üle kandma... garantiikäik või uus kaart...
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
dst
HV kasutaja
|
03.11.2005 20:54:13
|
|
|
Olgu proovin mul muidu USB kaart, võtan selle ära vaatan kuidas on. Ja seoses emaplaadiga oli mul vahepeal selline asi, et toiteplokk põles läbi ja emaplaat pani blokki või midagi selle taolist, et enam tööle ei läinud... Sai pandud uus toitekas ja siis oli korras.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Roamless
HV vaatleja
|
06.11.2005 18:24:29
|
|
|
Nagu selgub sellest teemast siin, siis GeForce 4 MX 420 ongi täielik pask. Mul endal oli sama jama, koos kõigi eelpool mainitud probleemidega. Vilkumine ja hangumine. Ma mõtlesin, et ainult mul, aga selgub, et ka teistel. Minul hakkas allakäik peale seda, kui oli elektrikatkestus. Kas see just põhjus oli või mitte, aga igal juhul peale seda, hakkas jama pihta.
Tõele näkku vaadates ei aita muu, kui uus videokaart. Viga on kaardis. Enda teooria järgi tekib tal pinge hoidmisega raskusi vms.
Ja nagu eelpool mainitud, siis lõpuks kärssas mul samuti toiteplokk koos emaplaadiga sisse. Maruvahva! Ainult prose ja mälu jäid terveks. Kõvaketas õnneks ka.
Seega soovitus, viska see rämps välja ja tee kõvaketta olulistemastest asjadest ikka backupe ka!
|
|
tagasi üles |
|
 |
ullivilli
Kreisi kasutaja

|
20.12.2005 01:09:04
|
|
|
endal mul GF4MX440 sama kala vilgub...
seeest aga linuxiga ei vilgu
probleem on olnud sellest ajast peale, kui masin sai ostetud
ise too hetk ei osanud jälgida, mida üks itimees mul tegi masinaga aga jäi nagu kõrva taha, et mingid asjad olevat olnud ühel kanalil (kui ma ei eksi siis video ja toide) ei tundu küll loogiline, aga probleem lahenes.
paar aastat oli täiesti OK aga nüüd tekkis jälle, pilt seiskub hetkeks hiirega suurt midagi teha ei saa, alt+tab ja ekraan lääb hetkeks mustaks ja jälle kõik toimib
vahepeal oli just see, et peale masina restarti pidi ekraan korra vilkuma, et saaks probleemideta töötada.
_________________ Kõik videovajadused täidab www.mustpost.ee ||| www.youtube.com/arvutimaailm ||| www.facebook.com/arvutimaailm |
|
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
dexter666
HV veteran

|
20.12.2005 01:17:56
|
|
|
Tüdruku arvutis kah geforce 4 mx 440 ning samuti kalab. Vilgutab ning viskab sinist ja hangub
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|