praegune kellaaeg 18.06.2025 01:07:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 16:28:35
Kuidas videokaardi BIOSi tagasi flashida? |
|
|
Äkki keegi viitsiks mulle puust ette ja punaskes teha kuidas ma oma ATI Radeon 9500 Pro, mis on flashitud ATI Radeon 9700ks, saaks uuesti 9500ks tagasi flashida? Pole mõtet öelda, et flashi tagasi nii nagu sa ta 9700ks flashishid, kuna ma ise teda flashind ei ole.
Aitäh
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
05.10.2005 16:29:24
Re: Kuidas videokaardi BIOSi tagasi flashida? |
|
|
Bastardo kirjutas: |
Äkki keegi viitsiks mulle puust ette ja punaskes teha kuidas ma oma ATI Radeon 9500 Pro, mis on flashitud ATI Radeon 9700ks, saaks uuesti 9500ks tagasi flashida? Pole mõtet öelda, et flashi tagasi nii nagu sa ta 9700ks flashishid, kuna ma ise teda flashind ei ole.
Aitäh |
kõigepealt on vaja 9500 pro biosi. sul see olemas?
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 16:44:40
|
|
|
Nii, selle leian ma ilmselt siit leheküljelt: http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html või siis pigem siit? http://www.3dchipset.com/bios/ati/warp11/index.php
Tõmban selle alla, mis edasi saab?
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RKsilver
HV Guru
|
05.10.2005 16:46:34
|
|
|
nüüd peaksid sa panema biosi floppy diski peale ning võtma MINGISUGUSE proge mis üldse alustab flashimist.
seda MINGISUGUST progret ma ei tea
|
|
Kommentaarid: 172 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
140 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 16:51:08
|
|
|
hmm, kas selle võib panna ka cd peale - mu arvutil pole flopy seadet?
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 16:56:46
|
|
|
Põhimõtteliselt küll, siis pead panema oma arvuti BIOSis "enable boot from cd" esimeseks valikuks. Ehk siis enne HDD jms kraami. Olenevalt Biosist võib see visuaalselt väheke erineda.
ja siis on vaja toorikust teha bootable proge image vms... ehk siis asi läheb väheke keerulisemaks imo.
Kas sul PCI video kaart on?
Tegelt kordaks sulle veelkord: pane näiteks siia HV'sse kuulutus, et otsid inimest kes selle sulle ära teeks mingi väikse kompensatsiooni eest.
viimati muutis marko 05.10.2005 16:58:47, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 16:57:54
|
|
|
tsitaat: |
Kas sul PCI video kaart on? Või onboard kaart?
|
Sa pead silmas seda, et kas mul on ka integreeritud video? Ei seda mul pole
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 16:59:29
|
|
|
integ. ei ole tegelt hea mõte, pidasin silmas siiski PCI.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
05.10.2005 17:01:11
|
|
|
Bastardo, no kui CD paned peamiseks bootijaks, siis peaks ka see sobima. See, et sa ta tagasi flashid, sellega pead olema väga ettevaatlik, kui praegu töötab, siis pole soovitatav flashmia hakata, kuna tsippake vale bios, võib kõik piixu keerata. seal kust selle biose said, uuri kas on kirjas, et ikka sobib sellele videole, video mälud ja sama tootja jne.
Siit saab veel bioseid juurde, kui ei ole täpselt õiget leidnud ning tõmba täiesti alla ja näed ka flashimis progresid.
Head flashmist
PS! Kui hetkel kõik korras, ära igaks juhuks näppima hakka
[EDIT] Läks natukene aega trükkimiseks ning jõuti sutsu ette
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
viimati muutis kjaups 05.10.2005 17:02:46, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 17:10:40
|
|
|
tsitaat: |
integ. ei ole tegelt hea mõte, pidasin silmas siiski PCI.
|
Ohh, jah...tegelt pean mina , mul on terminitega probleeme. lihtsam vist jah paluda kellelgi ära teha see asi.
Edit:
Paraku ei ole kõik korras: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=184577&highlight=
EDIT:
hnii.....asi käib siis nii, et kõigepealt flashin progega mälu ära. proge võib ka arvutis olla, ei pea plaadil olema? seejärel teen arvutile restardi ja lasen tal üles lugeda plaadilt millel on vidokaardi bios?
Ei kõla väga keeruliselt
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
05.10.2005 17:59:32
|
|
|
Bastardo, tegelikult peaks nii käima. Tirid failid (uus bios ja flash utility) plaadile/floppile(soovitatav), siis teed resa. Buudib plaadilt/floppilt üles, vaatad mis su flash utilitys käsud on, floppi olemasolul teed vanast biosest kindluse mõttes tagavara, sisestad käsud flashimiseks ning uue biose faili nime. kui viskab ette, et kõik ok, siis resa ja lootuses, et uue biose olid valinud õige, peaks hakkama kõik ilusti tööle, vastasel juhul võib minna video peeti. Kui biose oled ära flashinud ja pilti ei võtta ette, vaid kuuled mobo biose piiksu ja ventide häält ning põleb mõtlemise nupp, siis video pani kõrvad padja alla, kuid siis tuleb PCI kaart mängu: võtad video välja, paned vabasse PCI pessa PCI kaarti ning käivitad arvuti sellega ja buudid kohe oma plaadi/floppi, see tehtud ja vad tekstid ette, et plaat buuditud vmt siis lükkad video sisse (PCI plaati ei käppi ja monitori kaabel jääb sinna edasi), paned sund flash ja valid biose mida peale lasta tahad ning enter, kui arvuti ei jookse kokku, siis veel video täitsa surnud pole ja on võimalust veel päästa selle flashitava biosega, kuid kui arvuti külmub, siis video 100% dead.
Niisiis, kui lähed video bioset flashima, siis ei ole kohe vaja PCI kaarti.PCI kaarti läheb alles siis vaja, kui videolt enam üles ei buudi või ei anna puhast/selget pilti ette.
PS! Sorry nii pikka teksti eest, aga lühemalt kirjutada ei osanud. See siis enda kogemustest võetud . Endal ka vedeleb siin üks vist 2MB suurune PCI kaart, aint ei ole 100% kindel et töötab veel, jube kaua kogunud siin lihtsalt tolmu ja igasugused käinud käperdamas
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 19:58:59
|
|
|
Bastardo kirjutas: |
hnii.....asi käib siis nii, et kõigepealt flashin progega mälu ära. proge võib ka arvutis olla, ei pea plaadil olema? seejärel teen arvutile restardi ja lasen tal üles lugeda plaadilt millel on vidokaardi bios? |
EI
kjaups kirjutas: |
PCI kaarti läheb alles siis vaja, kui videolt enam üles ei buudi või ei anna puhast/selget pilti ette.
|
See on tegelt tõenäolisem senaarium kui esialgu paistab.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
05.10.2005 20:31:02
|
|
|
marko, nii ta on tõesti , kuid hea õnne korral ei ole seda viimast osa vaja korraldada.
Bastardo, see flashimine ise on muidu suht lihtne, kuid väiksemgi viga võib olla saatuslik. Uuri hoolega, mis mälud su videol on, siis otsi bios mis vastab selle video mäludele, tootjale ja mudelile. Kontrolli kindlasti mitu korda üle, ega mõnda paremat biose faili kusagilt pole saada. Leia endale ka floppy drive, kuna siis on lihtsam teha ja kui flashimiseks läheb, siis ei pea kartma, et tagavara bioset teha ei saa. Kui läheb sutsu nihu ja pilt eest, siis eelnev bios sund flähiga tagasi peale ja uut bioset jälle otsima. HV-s võid muidugi mingi suure küsimuse püstitada ja uurida, kas kellelgi on identset kaarti, siis see isik saab äkki sulle isegi bioset laenata.
Kui endale PCI kaarti tahad, siis vaata HV-s ringi, olen ikka iga nädal siin paar vanemat isendit kohanud, mille saab 25-50 krooni vahemikus kätte
Kui ise kavatsed flashida, siis edu sulle ning ütle kas ka õnnestus
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.10.2005 22:04:51
|
|
|
ati-le peaks ju miski "winflash" ka olema
tollega nagu hulga lihtsam
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
|
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 22:58:16
|
|
|
Aitäh teile kohe kui aega saan, võtan asja käsile. Ega mul vist suurt kaotada pole, sellisel kujul on kah see video mõttetu.
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|