Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Bastardo
HV kasutaja

|
22.06.2005 13:42:38
Jama uue videokaardiga (ATI Radeon 9500 PRO) |
|
|
Probleem on selles, et mängides(proovisin GTA SAd) jääb üheltmaalt pilt seisma, heli jookseb veel mõned sekundid edasi ja siis viskab kogu pildi mustaks. Korraks vilgutab mingit errorit kus mainitakse midagi seoses ATIga. (Täpsemalt ei jõu lugeda)
Aitab ainult restart ja pärast restarti on arvutil ka kuvari reso ja muud seaded ununenud. Nii, et ilmselt on viga kuidagi seotud videokaardiga. Aga mis nimelt võib probleemiks olla? Kas arvuti kuumeneb üle? Sellele viitab see, et kui ma kinnise korpusega mängisin, sain üks 10 mintsa mängida. Lahtise korpusega kihutasin umbes pool tundi ringi ilma probleemideta ja siis, kui ma just jõudsin mõelda, et nüüd on kõik OK, jooksis süsteem jälle kokku. Kuid kas lahtise korpusega ikka saab arvuti üle kuumeneda?
Äkki oskate mingit nõu anda.
Videokaart on ATI Radeon 9500 PRO (kuid arvuti näitab teda 9700 PROna - eee...ma ei tea miks aga müüja ütles vist, et see on kaardi bioses? ära niimoodi muudetud) Kaardil on peal ka ATI silencer. Ja installitud on ATI viimased draiverid.
Emaplaadi nimi: Epox EP-8K9A(I) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)
Motherboard Chipset: VIA VT8377 Apollo KT400
CPU Type: AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
Toide on 350 W
Ahaa, üks kummaline asi on veel.
Arvuti näikse arvavat, et mul on kaks videokaarti. Everest ütleb:
Video Adapter RADEON 9700 PRO - Secondary (128 MB)
Video Adapter RADEON 9700 PRO (128 MB)
P.S ma täitsa usun, et selliseid teemasid on siin foorumis kümneid aga pealiskaude otsinguga ei suutnud ma neid leida ja otsustasin uue teema teha, liiatigi vaevalt et teistes teemades on täpselt see sama arvuti konf mis minul.
Ehk siis:
Äkki oskate öelda, milles viga võib olla ja soovitada ka mingeid lahendusi.
Aitäh
EDIT:
Kas abi võib olla äkki sellest kui ma keelan VPU recovery?
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
armin81
Kreisi kasutaja
|
22.06.2005 13:46:43
|
|
|
on minu 9600pro kah vpu recoveryt pildunud paar korda.
kui on kaks väljundit peabki väitma 2 kaarti. teine väljund on siis see "secondary"
kaart on arvatavasti moditud 9700ks. originaal 9500 olnud.
ei ole ise midagi ette võtnud selle vpu recoveryga. suht harva tuleb õnneks.
_________________ Otsid mööblit? Uuri Siit või Siit.
Soovid kolida? Vaata Siia. |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
22.06.2005 13:51:22
|
|
|
Flashi orig. bios tagasi ja ära kella kaarti nii palju.
Posted from a mobile
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
22.06.2005 17:31:25
|
|
|
Kaarti ei olegi kellatud, ei see kelle käest ma ostin ega ka mina (mina ei oskagi ) Kuidas bios tagasi flashitakse ja kas sellest võib abi olla?
Ahjaa, üks idee tuli mul veel, äkki oleks kasu ka sellest kui ma lõhuks korpuse tagant ühe riba lahti - selle koha pealt, kus kaardi jahutus õhku võtab - siis ta saaks neelata välisõhku ja peaks nõnda ju paremini jahutama.
Aitäh ka siiani laekunud vastuste eest.
P.S praegu keerasin VPU recovery maha, ega selle tõttu ju miskit fataalset juhtuda ei saa, eks - see peaks, nagu ma aru sain, ära hoidma restardi vajaduse. Kuigi tegelikult ei hoia, sest kui mu kaart kokku jooksis, aitas ainult restart, ehki VPU recover oli enabled.
Edit:
Veel üks sümptom - ka screensaver hangub nüüd niimoodi ära, et peab restardoi tegemna. Ekraanisäästja küll pilti mustaks ei viska kuid tardub lihtsalt.
_________________ "Siiski, julgeksin arvata, et siiski antud juhul, nagu ka paljudel, ütleksin isegi, et siiski kõikidel juhtudel oma isikliku arvamuse
põhjendamine omab siiski küllaltki suurt kaalu, eriti valdavalt, ma ütleksin, negatiivse arvamuse puhul" (A. Rüütel) |
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
22.06.2005 17:34:36
|
|
|
Bastardo kirjutas: |
Ahjaa, üks idee tuli mul veel, äkki oleks kasu ka sellest kui ma lõhuks korpuse tagant ühe riba lahti - selle koha pealt, kus kaardi jahutus õhku võtab - siis ta saaks neelata välisõhku ja peaks nõnda ju paremini jahutama.
|
Kui sul plekk silenceri õhuvõtu ava ees on, siis ime ka, et ta sul kokku ei jookse, silenceri tööpõhimõte on see, et tõmbab väljast külma õhku ja puhub sooja välja tagasi.
Samas võid proovida ka teisi draivereid (VPU-d loobib reegline ülekuumenemise pärast või siis über kellamise pärast)
Kontrolli kellad üle (325/310 peaks olema)
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
3 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
22.06.2005 17:52:02
|
|
|
Selge. Aitäh. See annab lootust. Ma ise mõtlesin kah nii, et silencer peaks väljast õhku sikutama aga kaardi müüja ütles, et seest. Ja nüüd siis super nö. n00b küsimus, kuidas kaardi kellasid kontrollida?
Edit:
ATI Tool näitab mul
Core: 281.05 ja Memory 270.00 - need on kellad?
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
22.06.2005 18:42:25
|
|
|
need on klokid jah
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
mati_p
Kreisi kasutaja
|
22.06.2005 18:45:46
|
|
|
suurpealik kirjutas: |
silenceri tööpõhimõte on see, et tõmbab väljast külma õhku ja puhub sooja välja tagasi. |
arctic coolingu silencerid ei võta väljast jahedat õhku. korpuse seest võetakse õhk (mis on parajasti nii soe või jahe, kui ta on), puhutakse see plastist suunava katte abil läbi radiaatoriribide ja korpuse tagant välja.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
22.06.2005 19:07:16
|
|
|
tsitaat: |
puhutakse see plastist suunava katte abil läbi radiaatoriribide ja korpuse tagant välja.
|
Selge. Jälle targem. Aga nii või teisiti oli siis abiks korpusesse augu lõhkumine silenceri nö. suudme juurde. Nüüd saab ta õhku välja puhuda, enne ajas ta kuuma õhku niisama ringi.
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
04.10.2005 15:56:58
|
|
|
Möhh, sama jama on tagasi tulnud. Pool tundi mängimist ja arvuti jookseb kokku. Temperatuur tõuseb 25-elt 46le. Ma ei tea täpselt mille temperatuur aga see mis arvuti üleslaadimisel ülemisel real seisab. Kas 46 on tõesti juba ohtlik temp. äkki annaks kuskilt lubada tal kõrgema temeratuuriga töötamist?
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
qwerty007
HV veteran

|
04.10.2005 18:01:21
|
|
|
Bastardo kirjutas: |
Möhh, sama jama on tagasi tulnud. Pool tundi mängimist ja arvuti jookseb kokku. Temperatuur tõuseb 25-elt 46le. Ma ei tea täpselt mille temperatuur aga see mis arvuti üleslaadimisel ülemisel real seisab. Kas 46 on tõesti juba ohtlik temp. äkki annaks kuskilt lubada tal kõrgema temeratuuriga töötamist?
 |
proovi kaarti teises arvutis, kui ikka sama jama, siis mine eelmise omaniku ukse taha
|
|
Kommentaarid: 124 loe/lisa |
   |
7 :: |
2 :: |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
04.10.2005 18:07:35
|
|
|
9500@9700 pro'ks flashimisega tulid liiga suured kellad ja kuumeneb üle..
See 46 kraadi on arvatavasti prose või mobo temp..
Katsu mängimise ajal videokaarti.. Kui see on kõrvetavalt kuum, siis soovitan see 9500ks tagasi flashida..
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
04.10.2005 21:00:45
|
|
|
marko kirjutas: |
Flashi orig. bios tagasi ja ära kella kaarti nii palju. <br/><br/><i>Posted from a mobile</i> |
ehk siis...
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
04.10.2005 22:38:47
|
|
|
Aitäh. See 42-46 on jah prose (CPU) temp. Aga äkki keegi viitsib öelda või teema lingi visata kus kirjeldatakse kuidas tagasi flashimine käib. Ise ma midagi clockanud (ega ka 9700ks flashinud) ei ole, ei oskagi seda teha.
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 00:42:15
|
|
|
soovitav oleks omada siis alternatiivset pci video kaarti või siis onboard chippi mida saad aktiveerida. Teine AGP ei kõlba.
siis kasutad google Ja otsid oma kaardile biosi ning suht palju on ka detailseid juhendeid netis.
http://www.google.com/search?q=flashing+9500+to+9700&ie=UTF-8&hl=et
samas mina võtaksin sellel endisel omanikul natist kinni.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bastardo
HV kasutaja

|
05.10.2005 09:55:38
|
|
|
Müüja only on HV-s igati lugupeetud ärimees, vaevalt et ta mulle nüüd meelega tünga tegi. Katsun kuidagi siis tagasi flashida, vaatan kas hakkab parem. Kas see käib nii, et tõmban siit lehelt http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html alla selle ATI Radeon 9500 PRO biose ja installin ära?
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 12:41:36
|
|
|
pidasin silmas seda, et lased endisel omanikul selle asja ära teha, niisama lihtne see ka pole, et tirid biose ja "installid" ära.
Kui need juhendid tunduvad sulle kui "hiina keel" siis lase kellelgi targemal tuttaval asi ära teha.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
05.10.2005 18:03:49
|
|
|
need kes nii ati kui ka nvidia kaarte flashinud öelge, kas nvidia kaartide flashimine on lihtsam kui ati kaartidel? mul kogemused ainult nvidia kaartidega...
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 20:00:51
|
|
|
heikis kirjutas: |
need kes nii ati kui ka nvidia kaarte flashinud öelge, kas nvidia kaartide flashimine on lihtsam kui ati kaartidel? mul kogemused ainult nvidia kaartidega... |
...mida silmas pead? Õnnestumise protsenti vms? Protsess iseenesest ei erine eriti.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
05.10.2005 20:02:28
|
|
|
marko kirjutas: |
need kes nii ati kui ka nvidia kaarte flashinud öelge, kas nvidia kaartide flashimine on lihtsam kui ati kaartidel? mul kogemused ainult nvidia kaartidega... |
...mida silmas pead? Õnnestumise protsenti vms? Protsess iseenesest ei erine eriti.  |
no siis pole midagi hullu. muidu jah mõtlesin uuendamise keerukust. nvidia kaartide flashimine on küll ühe minuti töö
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
05.10.2005 20:03:34
|
|
|
mis moodi se sul ühe minutiga käib?
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirtauri
HV kasutaja
|
06.10.2005 14:34:02
|
|
|
ise olen enda teada mõlemat nvidiat kui ati toodangu biost uuendanud vahetanud, ise kasutasin winflash 3 hiireklikiga asi vask.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
8 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
marko
HV Guru

|
06.10.2005 14:54:08
|
|
|
siis on asjad ju väga positiivselt vahepeal arenenud.
|
|
   |
159 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
06.10.2005 15:00:46
|
|
|
see kaart oli kunagi minul, mina ta onlyle myysin ja ise sain vist predatori käest. R9700 bios on sellepärast peal et yldse kellamist proovida. õige biosiga ei saa kellata. R9700 bios ise kellasid ei tõsta, seda pead ikka ise tegema. vaata et see silencer ikka ilusti peal on. võimalik on ka emaplaadi ja vidovaheline konflikt
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|