|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Max Powers
|
04.08.2005 10:38:16
|
|
|
Ma ei tea, mis probleemid sul sellega on?
Minu poolt kasutatavad arvutid on kõik väga stabiilselt töötavad
Mis puutub Vistasse, siis kindlasti läheb kaua enne kui see korralikult töötab, aga keegi ei käsigi seda kohe kasutama hakata.
Näiteks XP pro jõudis minu tööarvutisse alles esmaspäeval. Enne seda kasutasime 2000 pro-d
viimati muutis Max Powers 04.08.2005 10:39:40, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
04.08.2005 10:39:37
|
|
|
| Eks näis kui uue arvuti kätte saan, siis annan teada, kas Win XP all stabiilsus suureneb.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.08.2005 10:40:25
|
|
|
20 sekundit on megakiire. Ma usun, et minul tuleb kogu krempel koos serviste ja kde'ga üles kindlasti üle minuti. Ja kaua võtab aega sellepärast, et kõvaketta pealt on palju lugeda. Linuxi puhul loeb ka veits see, et sysvinit koosneb scriptidest, mis tiritakse järjest tööle ning see kasutab süsteemi ressursse ebaotstarbekalt. Õnneks projektid nagu initng jms peaksid asja tunduvalt kiirendama.
|
 |
käbi
HV kasutaja
|
04.08.2005 10:46:23
|
|
|
Kui normaalne riistvara ja draiverid siis xp on stabiilne( nüüd vähemalt sp1 ja sp2).
Tööl töötab w2k update-st update-ni.
_________________ Müüa vähekasutaud südametunnistus. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.08.2005 10:47:13
|
|
|
[rant]
Eks ta ole, wini kasutajad kaeblevad oma boodi pikkuse üle sest peavad iga väikse asja pärast restartima. Linuxiga on lihtne, lükkad käima ning restarti tahab heal juhul kord paari-kolme kuu tagant kui kernelit uuendad. Kõik muu saab ilma restartideta ära teha.
Minu vana tviikimata xp install boodib üles ~1-2minutit, umbes sama kaua kui Gentoo koos KDE'ga. Ainus vahe on et wini all peaksin avama hunniku programme ise kuid KDE käivitab kõik sulgemisel avatud programmid automaatselt. Ning uskuge mind, neid programme on mul palju. Kui win ka seda teeks veniks selle boottime ~1 min jagu pikemaks.
Kui wini kunagi ~2a tagasi installisin bootis üles paarikümne sekundiga, nüüd paari minutiga. Ehk siis bootimise aeg on muutunud mitu korda pikemaks. Samas Gentoo on oma installist alates bootinud sama kiirusega.
[/rant]
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
04.08.2005 11:29:26
|
|
|
| madedog kirjutas: |
| POISID!... siiski oleks väga tore, kui keegi paneks eestis õla alla (nagu Dige soovitas) ühele vabale alternatiivile ning seda siis hoolega arendama hakata... |
Eee... kas see "keegi" pole mitte MTÜ Eesti Linux
Panustasin ka isiklikult piskuga ülla ürituse nimel
Onu-Bill sõitku kukele oma "piraatluse-vastase võitluse" ja WGA-ga(Windows Genuine Advantage)
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
04.08.2005 11:35:20
|
|
|
Nagu Kristjan Port ühes Portaalis rääkis, et alati on mõistlik kasutada eelmist Windowsi versiooni.
St, et praegu on mõistlik kasutada 2000/ME ja siis kui Vista välja tuleb, siis XP´d. XP on siis ilusasti
' sisse sõidetud '.
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.08.2005 11:41:12
|
|
|
WinXP-l võtab aega üks "oluline tegevus", mida minu teada Linuxil "veel pole" - Start-Upi ajal Scandiski tegemine ja avastatud vigade parandamine
|
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
04.08.2005 12:20:02
|
|
|
Tahanteada... eksid Täiesti olemas selline asi, nagu fschk. Kui asi peaks lihsalt "nupust" kinni pandama, siis järgmisel buudikorral küsib (jah, KÜSIB), kas sa soovid failisüsteemi kontrollida (e.g Windowsi Scandiski ekvivalent linuxis). Windows aga küsib, kas sa EI taha seda teha ja kui ma juhuslikult ära unustan kogemata selle kui ma parajasti Win-i installin ning kogemata kempsu lähen, siis tagasitulles võin rahulikult paar tunnikest oodata Sest ta teeb seda nii või teisiti, kui ei katkesta. Aga peaks hoopis vastupidi olema... et küsima nõusolekut selle tegemiseks Kui lasta Winil teha kõike nii, nagu ta ise paremaks peab, siis vist oleks jah hästi stabiilne, aga ka kuradi aeglane
Tahanteada, mine ja tutvu veel väheke linuxiga
Ning linuxil võtab see ka hulga vähem aega
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.08.2005 12:31:42
|
|
|
To madedog: No minul on küll aega see "minut" ära oodata ja siis teada, et "asi töötab" 8) Vastasel juhul kulutan ma hilisemale Win-i "lappimisele" kõvasti rohkem aega kui need "õnnetud 1-2 minutit"
|
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
04.08.2005 12:36:46
|
|
|
on sul mingi 10 giga ketas all või mis? Mul on kokku umbes 220 giga, mis on otsast-otsani täis! Scandisk võtab umbes paar tundi, et läbi teha! Seega mul on nagu midagi paremat ka vast teha, kui see aeg ära oodata. Parem mudin tsipa registrit ja enam ei tüüdata mind sellega. Ikka kuradi närvidele käib... kanaaken on ka samasugune, ei küsi... aga vot see peaks klassifitseeruma BUGi alla, kuna selline kasutaja kiusamine on lihtsalt lubamatu! Olen piisavalt kuulnud juhtumitest, kus üks suur server kannatas korraks elektrikatkestuse või mingi üle/alapinge käes (ei mäleta enam täpselt), arvuti tegi restardi, ning Windowsi server, nagu seal peal oli, hakkas scandiski tegema! Ega muud polekski olnud, kui keegi selle enne oleks katkestanud, ent nüüd - 500 gigabaiti võttis umbes 3 tundi ning selle aja jooksul jäi kogu töö tegemata, ning tolle konkreetse firma jaoks oli see väga suur kaotus. Kõik asjad jooksid enamvähem serverist. Isegi 1 tunni töö kaotus oli kohutav, mis te siis veel 3st tunnist räägite.. seega - võtku see kuradi pask välja, mis küsib, et kas sa soovid katkestada... irw.. logish et kasutaja soovib katkestada, kui tal on midagi paremat teha kui seda skänndiski vahtida.
_________________ GitHub
|
| tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
04.08.2005 12:37:24
|
|
|
Bootil ei küsi ta midagi, kas tahad fsck teha. Kui on vaja teha, siis teeb. Kuigi kui nüüd meelde tuletada pole minul vist kordagi iseenesest teinud täis fsck'd booti ajal Oleneb ka failisüsteemist muidugi.
|
 |
Elof
HV Guru

|
04.08.2005 12:47:03
|
|
|
NTFS'ga ilma badsectorite otsimiseta võtab "chkdsk" tõesti ~minut 80GB kettal XP'ga
Võib loomulikult lasta paarkümmend minutit vändata ka bad-sector'ite otsimist, ent NTFS'ga pole sellist vajadust küll tekkinud.
+ XP on sigastabiilne OS. Kui on ebastabiilsusi, siis reeglina tihend ja/või mõni tüürel kehvapoolne. St. ebastabiilseks kellatud või valed draiverid peale vägistatud või riistvaraline viga.
OS ise on sigastabiilne kui tahta.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.08.2005 12:55:05
|
|
|
Võibolla pole mu XP install piisavalt palju hoolt saanud kuid see küsib mu käest iga viimane kui kord kui seda käivitan kõikide partitsioonide kontrollimist. Pole veel kordagi wini jõuga kinni pannud, eks tal vist midagi muud seal omadega sassis.
Linuxis pole veel vajadust olnud chkdiski jooksutada ning viimase ~1.5a jooksul pole ka kordagi andmeid kaotanud tänu sellele.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity"
viimati muutis Ho Ho 04.08.2005 13:00:52, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.08.2005 12:59:10
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
| OS ise on sigastabiilne kui tahta. |
word man...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
04.08.2005 13:18:33
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
Võibolla pole mu XP install piisavalt palju hoolt saanud kuid see küsib mu käest iga viimane kui kord kui seda käivitan kõikide partitsioonide kontrollimist. Pole veel kordagi wini jõuga kinni pannud, eks tal vist midagi muud seal omadega sassis.
Linuxis pole veel vajadust olnud chkdiski jooksutada ning viimase ~1.5a jooksul pole ka kordagi andmeid kaotanud tänu sellele. |
Mine Regediti, HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Controls\SessionManager\
ja hävita key "BootExecute" sisu ära.
_________________ GitHub
|
| tagasi üles |
|
 |
droz
Kreisi kasutaja

|
04.08.2005 14:20:26
|
|
|
on sul mingi 10 giga ketas all või mis? Mul on kokku umbes 220 giga, mis on otsast-otsani täis! Scandisk võtab umbes paar tundi, et läbi teha! Seega mul on nagu midagi paremat ka vast teha, kui see aeg ära oodata. Parem mudin tsipa registrit ja enam ei tüüdata mind sellega. Ikka kuradi närvidele käib... kanaaken on ka samasugune, ei küsi... aga vot see peaks klassifitseeruma BUGi alla, kuna selline kasutaja kiusamine on lihtsalt lubamatu! Olen piisavalt kuulnud juhtumitest, kus üks suur server kannatas korraks elektrikatkestuse või mingi üle/alapinge käes (ei mäleta enam täpselt), arvuti tegi restardi, ning Windowsi server, nagu seal peal oli, hakkas scandiski tegema! Ega muud polekski olnud, kui keegi selle enne oleks katkestanud, ent nüüd - 500 gigabaiti võttis umbes 3 tundi ning selle aja jooksul jäi kogu töö tegemata, ning tolle konkreetse firma jaoks oli see väga suur kaotus. Kõik asjad jooksid enamvähem serverist. Isegi 1 tunni töö kaotus oli kohutav, mis te siis veel 3st tunnist räägite.. seega - võtku see kuradi pask välja, mis küsib, et kas sa soovid katkestada... irw.. logish et kasutaja soovib katkestada, kui tal on midagi paremat teha kui seda skänndiski vahtida. |
heh .. mingi imelik "firma" siis. serverid käivad UPSi taga
|
|
| tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
04.08.2005 14:25:26
|
|
|
Tõsi, aga nii palju kui mina asjast aru sain, ei täitnud too UPS oma ülesannet. Midagi oli tal viga.
_________________ GitHub
|
| tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
04.08.2005 19:52:12
|
|
|
on sul mingi 10 giga ketas all või mis? Mul on kokku umbes 220 giga, mis on otsast-otsani täis! Scandisk võtab umbes paar tundi, et läbi teha! Seega mul on nagu midagi paremat ka vast teha, kui see aeg ära oodata. Parem mudin tsipa registrit ja enam ei tüüdata mind sellega. Ikka kuradi närvidele käib... kanaaken on ka samasugune, ei küsi... aga vot see peaks klassifitseeruma BUGi alla, kuna selline kasutaja kiusamine on lihtsalt lubamatu! Olen piisavalt kuulnud juhtumitest, kus üks suur server kannatas korraks elektrikatkestuse või mingi üle/alapinge käes (ei mäleta enam täpselt), arvuti tegi restardi, ning Windowsi server, nagu seal peal oli, hakkas scandiski tegema! Ega muud polekski olnud, kui keegi selle enne oleks katkestanud, ent nüüd - 500 gigabaiti võttis umbes 3 tundi ning selle aja jooksul jäi kogu töö tegemata, ning tolle konkreetse firma jaoks oli see väga suur kaotus. Kõik asjad jooksid enamvähem serverist. Isegi 1 tunni töö kaotus oli kohutav, mis te siis veel 3st tunnist räägite.. seega - võtku see kuradi pask välja, mis küsib, et kas sa soovid katkestada... irw.. logish et kasutaja soovib katkestada, kui tal on midagi paremat teha kui seda skänndiski vahtida. |
Sellised tainad, kes serverit ilma UPS'ita jooksutavad, peavadki vastu pükse saama. Ja valusalt.
Edit: Ok oli UPS aga vigane. Selle asja nimi on juba kuritahtlik hooletus. Ilma UPS'ita oleks pohhuism.
EDIT2:
Lisaks ka omapoolse vaate linuksikasutamisele .. proovinud olen läbi ajaloo .. alates 97ndast aastast väga paljusid distrosid.
Erinevaid versioone nendest. Viimati Kubuntu 5.04.
Integreeritud SATA RAID ei tööta .. kõik linuksid näevad hoolimata tekitatud stripest ikka kahte eraldi ketast.
USB kõlarid töötavad ja ei tööta ka .. enamasti ei tööta .. mõnel üksikul juhl töötavad kuni järgmise restardini.
Hää küll need USB kõlarid aga integreeritud helikaart ka ei tööta.
Gigane lan ei tööta.
Hiire kerimisrull ei tööta.
Back ja forward nupud ei tööta(veebilehitsemisel previous page ja next page)
Winkey ei ava start menüüd.
Veebilehitsejas on fondid pehmelt öeldes koledad.
Exchange serverile evolutioniga ligi ei saa.
Startup ja shutdown on aeglasemad kui samal masinal jooksval XP'l
Samuti võtab programmide käivitumine kauem aega. Kasvõi "Xterm 3sek." vs. "cmd 0,3 sek". "IE 1 sek." vs. "Mozilla 9 sek." jne.
Windowsi sharedes ringikolistamisel küsitakse igal kataloogivahetusel parooli.
Windowsi shares filmil topeltklõpsu tehes hakatakse seda kõigepealt alla laadima mitte ei võeta playerit lahti ja ei hakata mängima.
Sama MP3 puhul.
Ati RF pult ei tööta(USB).
FW kaabliga Sony kaamerat külge ühendades ei toimu midagi.
Ilmselt on palju asju veel .. hetkel ei karga kõik pähe.
Ja ei maksa rääkida, et need kõik asjad on ussi piixu kaudu lahendatavad. Need võiks toimida by default, et mingisugusestki võrdväärsest kasutamismugavusest saaks rääkida. Veel enam paremusest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
04.08.2005 21:14:26
|
|
|
ei viitsinud kogu teemat läbi lapata, aga kas vistat saab 32 bitistel ka kasutada?
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
04.08.2005 21:36:04
|
|
|
| riaak kirjutas: |
| ei viitsinud kogu teemat läbi lapata, aga kas vistat saab 32 bitistel ka kasutada? |
Peaks olema nii 32-bit kui 64-bit versioonid tõesti.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
remi
Kreisi kasutaja
|
04.08.2005 21:42:14
|
|
|
| riaak kirjutas: |
| ei viitsinud kogu teemat läbi lapata, aga kas vistat saab 32 bitistel ka kasutada? |
Jah.
32bit - 2,42GB
64bit - 1,72GB
Need siis ISO'de suurused.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Lorien
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
05.08.2005 07:30:42
|
|
|
no jah, microsoft ju
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
| tagasi üles |
|
 |
droz
Kreisi kasutaja

|
05.08.2005 08:18:30
|
|
|
| ot: |
remi,
Hiire kerimisrull ei tööta.
x-serveri konfis väga lihtsalt muudetav
Back ja forward nupud ei tööta(veebilehitsemisel previous page ja next page)
töötab küll
Winkey ei ava start menüüd.
nuppe saab ümber mappida
Veebilehitsejas on fondid pehmelt öeldes koledad..
tuleb paigaldada msttcorefonts
Exchange serverile evolutioniga ligi ei saa.
alates Evolution 2.0 peaks see võimalik olema
Startup ja shutdown on aeglasemad kui samal masinal jooksval XP'l
kui tihti sa seda masinat sisse-välja lülitad siis? ise lülitan töömasinat korra päevas ja kodus siis kui elektrikatkestus on olnud. varsti peaks kasutusele võetama uus init süsteem (initng) mis neid protsesse oluliselt kiirendab
Samuti võtab programmide käivitumine kauem aega. Kasvõi "Xterm 3sek." vs. "cmd 0,3 sek". "IE 1 sek." vs. "Mozilla 9 sek." jne.
Konsole avanem mul küll sama kiiresti kui cmd. IE on windowsi integreeritud ja enamus tema tööks vajalikku istub koguaeg mälus, sellepärast ka kiire käivitamine. KDE all tuleb konqueror sama kiiresti ette kui IE ( hetkel 2.6GHz celeron + 512MB ram)
Windowsi sharedes ringikolistamisel küsitakse igal kataloogivahetusel parooli.
K->Control Center -> Internet & Network Browsing -> Local Network Browsing -> Default user name .. Default password ja võid samas niipalju kui tahad antud kasutajate õigustes ringi kolistada
kindlasti on ka teised Su probleemid sama lihtsalt lahendatavad aga ise pole nendega lähedalt kokku puutunud ja ei hakka parem sõna võtma
|
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|