Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Bartoni temperatuurist, andurist ja radika soojusest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
heikis
HV Guru

sõnum 22.07.2005 09:48:41 Bartoni temperatuurist, andurist ja radika soojusest vasta tsitaadiga

jahutuseks Volcano seeriast SilentBoost, talla all AS5 ning prose käib 3200+ 1,7V
idle temp on 50'C, kui panen veel ekstra 12cm vendi prose poole puhuma, siis idle 42'C

samas kui radikat katsuda nii alt kui võimalik, siis see lihtsalt õrnalt soe. kas 50'C juurs peaks radikas altpoolt katsudes ikka soojem olema? praegu nagu tõesti väga õrnalt soe. pasta panin omaarust õigesti peale nagu õpetuses ning jahutuse ka.

andurid valetavad äkki? samas tean, et tempid pole metiskud, kuid selline kooslus nagu mul on peaks palju paremini ära jahutama selle kompoti.

viimati muutis heikis 22.07.2005 10:03:07, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 22.07.2005 09:53:44 vasta tsitaadiga

Oeh, kas neid temeratuuriteemasid juba paljuks ei lähe. Siin foorumis on varsti iga kasutaja kohta üks teema (.."miks mul temp kõrge on"... "kas nii kõrge peabki olema"... jne). Võiks lapata eelnevaid teemasid, kus on igas ühes juba välja toodud, et kui asi probleemideta töötab, siis ei ole muretsemiseks põhjust. Ja kindlasti igas teises teemas on öeldud ka, et temp andureid ei tasu alati 100% tõsiselt võtta!

Emaplaaditootjad võiksid jälle ilma anduriteta plaate hakata tootma ja boisides peaks olema need asjad kõik ära peidetud, siis oleks rahu majas. Endal fulltoweris piiritustermomeeter, kui see alla teatud kraadi on, siis on kõik korras, kui juba skaala otsa saab, alles siis hakkan muretsema.

viimati muutis suurpealik 22.07.2005 09:55:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 227 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 195
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
heikis
HV Guru

sõnum 22.07.2005 09:55:20 vasta tsitaadiga

ma saan aru. põhiküsimus oleks tegelikult, kui prose 50'C juures töötab, kas radikat alt katsudes on tunda ainult õrna leiget või siis märgatavat sooja?
tagasi üles
suurpealik
HV Guru
suurpealik

sõnum 22.07.2005 09:55:46 vasta tsitaadiga

SA:VERkid kirjutas:
ma saan aru. põhiküsimus oleks tegelikult, kui prose 50'C juures töötab, kas radikat alt katused on tunda ainult õrna leiget või siis märgatavat sooja?

No mõtle ise. Lase plekist joonlaud ca 50 kraadi juurde, pane käe vastu. Vaata siis, mis juhtub 8)

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.07.2005 09:57:12 vasta tsitaadiga

Hmm.Vot on tõesti võimalus, et andur valetab kuna kui ikka täitsa kindel, et radikas hästi peal ja leige kah siis ei tohiks seda 50C'd küll olla.Endal töömasinas barton 2500+ ja kah praeguste ilmadega ilma eriliste lisakeissfännideta idle kuskil 48-50C kandis.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 22.07.2005 10:00:20 vasta tsitaadiga

mul hdd sama kuum (46'C) ning see küll juba hakkab näppu põletama icon_biggrin.gif
aga kas radikas juhib seda tempi üldse äärtesse. sest ega sealt ei saagi põletavat soojust oodata kuna soojus ju hajub mujale radikasse + vent puhub ka veel peale. keegi teadmamees võiks öelda, kuidas on radikat katsudes soojust tunda 50'C anduri järgi.
tagasi üles
razor
HV Guru

sõnum 22.07.2005 10:25:54 vasta tsitaadiga

ma saan aru. põhiküsimus oleks tegelikult, kui prose 50'C juures töötab, kas radikat alt katsudes on tunda ainult õrna leiget või siis märgatavat sooja?

tegelikult on küsimus hoopis selles, et kuskohast sa võtad selle prosetemperatuuri. kui kindel sa ikka oled, et ta reaalselt ka 50C on? võta jahutil ventilaator pealt ära ja vaata kiiresti asi restardi viskab - siis saad aru kui hea on soojusülekanne radika - prose vahel. kui soojusülekanne on korras, siis võid usaldada radika katsumist. andurit ei tasu aga kunagi usaldada - ta on seal vaid selleks, et anda mingisugune võrdlusmoment.
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 120
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 22.07.2005 11:00:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
aga kas radikas juhib seda tempi üldse äärtesse
see erinevus näitabki seda et väga hästi ei juhi. 100%'st soojusülekannet pole ka võimalik tekitada. ikka jääb prose soojemaks kui radikas
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Vidget
HV Guru
Vidget

sõnum 25.07.2005 12:52:28 vasta tsitaadiga

Tee üks katse.
Võta vent maha radikalt ja pane shtu-down temp miski 60C peale. Lase masin käima ja vahi biosis temperatuuri ja katsu siis näpuga radikat. üle 50C olev radikas on ikka päris kuum(sõltub muidugi iga inimese kuumatundlikkusest)
NB: Ole valmis toidet välja lülitama!!!

Samas olen täheldanud, et see tempi andur võib näidata nii kuidas tal parajasti tuju on. Samal päeval ja ca 30minutilise ajavahega masina käima pannes on temp väga erinev. Kusjuures jutt ikka idlest.
Kommentaarid: 148 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 128
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 27.07.2005 19:45:50 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Hmm.Vot on tõesti võimalus, et andur valetab kuna kui ikka täitsa kindel, et radikas hästi peal ja leige kah siis ei tohiks seda 50C'd küll olla.Endal töömasinas barton 2500+ ja kah praeguste ilmadega ilma eriliste lisakeissfännideta idle kuskil 48-50C kandis.

huh kuidas??? Mul sama jubin ja temp üle 45 ei lähe isegi mitte kuumaga.. talvel oli toas tavaline prose temp +26-28, full loadis max 35, suvel 32-35 ja fullis 39-42
jahutuseks mingi odav 350 eekune käkk
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 28.07.2005 19:01:23 vasta tsitaadiga

nii, sain nüüd ühe termoanduri, mida saan suht kõikjale toppida. niisiis on see mõeldud täspelt protsessori core (die) kõrvale paigutamiseks. küsimus selline, kui suured on temperatuuri erinevused täpselt core kõrval ja core all oleval anduril (emaplaadi). kui ma aru olen saanud, siis praegu kui ma vaatan CPU temperatuuri, siis see info tuleb andurilt socketA keskel oleval augul, emaplaadil?
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 28.07.2005 19:43:53 vasta tsitaadiga

nii, sain nüüd ühe termoanduri, mida saan suht kõikjale toppida. niisiis on see mõeldud täspelt protsessori core (die) kõrvale paigutamiseks. küsimus selline, kui suured on temperatuuri erinevused täpselt core kõrval ja core all oleval anduril (emaplaadi). kui ma aru olen saanud, siis praegu kui ma vaatan CPU temperatuuri, siis see info tuleb andurilt socketA keskel oleval augul, emaplaadil?
erinevusi ei tea täpselt öelda, aga ma arvan et nad kasvavad suht täpselt lineaarselt. nii et suurt vahet ei tohiks olla kust mõõta icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 28.07.2005 19:45:09 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
erinevusi ei tea täpselt öelda, aga ma arvan et nad kasvavad suht täpselt lineaarselt. nii et suurt vahet ei tohiks olla kust mõõta icon_rolleyes.gif

kasv võib nn lineaarne olla küll, kuid huvitab just tempide erinevus core kõrval prose plaadil ja siis prose all emaplaadil (sealt see temp vist võetakse?)
tagasi üles
RKsilver
HV Guru

sõnum 28.07.2005 19:47:08 vasta tsitaadiga

tead mis tee(Võta oma proselt radikas maha kui arvuti kinni on ning pane näpp vastu prose tuuma loodetavasti on sul amd prose icon_lol.gif )ning siis pane arvuti käima 8)

viimati muutis RKsilver 13.09.2005 15:16:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 172 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 3 :: 140
tagasi üles
Zoig
HV veteran
Zoig

sõnum 28.07.2005 22:52:59 vasta tsitaadiga

kutsa99 kirjutas:
tead mis tee(Võta oma proselt radikas maha kui arvuti kinni on ning pane näpp vastu prose tuuma loodetavasti on sul amd prose icon_lol.gif )
mis seal siis imelikku on??
ise olen päris mitu korda mõne sõrme vastu tuuma pannud, kui prose lauale tõstsin, siis korra vist libistasin randmega üle, ning korra sai isegi küünarnukiga pihta mindud, kus siin nali peaks olema icon_confused.gif

pealegi Barton ongi AMD protsessor icon_neutral.gif

heikis
HV Guru

sõnum 28.07.2005 22:57:35 vasta tsitaadiga

võiks ikkagi mu küsimusele vastata
tagasi üles
strauss3
Kreisi kasutaja
strauss3

sõnum 31.07.2005 05:23:07 vasta tsitaadiga

Seaded Seade
Andurid
Anduri tüüp Winbond W83697HF (ISA 290h)

Temperatuur
Emaplaat 29 °C (84 °F)
Protsessor 36 °C (97 °F)
Seagate ST380011A 30 °C (86 °F)

Ventilaatori pöörded
Protsessor 4327 RPM

Pinge
Protsessori tuum 1.52 V
+3.3 V 3.28 V
+5 V 5.03 V
+12 V 11.92 V
-12 V -11.79 V
-5 V -5.05 V
Seis +5V 4.85 V
VBAT akumulaator 3.07 V

selline siis minu temperatuur

haigo
HV veteran
haigo

sõnum 31.07.2005 12:58:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:

samas kui radikat katsuda nii alt kui võimalik, siis see lihtsalt õrnalt soe. kas 50'C juurs peaks radikas altpoolt katsudes ikka soojem olema? praegu nagu tõesti väga õrnalt soe

Hetkel 44 kraadi, WR4 radikas. Katsusin sõrmega, veidi on ikka aru saada, et on soojem kui sõrm ise, aga ei midagi põletavat. Pakun, et normaalne olukord sul.
Loogika järgi võtaks, et kui protsessor 50 kraadi, siis ümbritsev jahutus peaks ikka vähe jahedam olema.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Bartoni temperatuurist, andurist ja radika soojusest
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.