Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  [lahendatud] SiS760 S-Video jama märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
liinus
HV vaatleja
liinus

sõnum 19.07.2005 15:44:49 [lahendatud] SiS760 S-Video jama vasta tsitaadiga

Tegemist on Amilo A7640 läppari SiS M760 integreeritud (teatavasti on läpparitel ka AGP slotid - see selleks) videokaardiga.

Olen testinud:
* erinevate kaablitega - välistan kaabli vea
* uuemate draiveritega - välistan draiverite vea
* S-Video ühendust PC-ga - välistan teleka vea

SiS760 utiliitidega on kaasas ka TV ühenduse seadistamine, mis installi käigus justkui paigaldatakse, aga näha pole seda kusagil.
Tean ka seda, et pean monitori seadetest TV-OUT liidese aktiveerima - siin hakkas asi näkku peksma - sellist valikut ei eksisteerigi.
Läppari molli Refresh rate on 60Hz ja muuta ei anna.

Küsimus siis läppari omanikele, kel SiS kiviga videokaart - kuhu kala on maetud?
Arvuti ja tooli vahele? icon_rolleyes.gif

viimati muutis liinus 20.07.2005 08:17:31, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.07.2005 16:24:46 vasta tsitaadiga

arvuti ja tooli vahele jah nagu... esimene kord sain väga lihtsalt tööle (peale ühendamist ja restarti oli kohe lisamenüü olemas video draiverites), teine kord aga tükk aega jurasin seda sinna...
enivei.. proovi näiteks määrata TV primary ekraaniks, siis vast tuli pilt ette mul...
ning kui saad pildi ette ning pärast ära võttes telekat on fondid kõik imelikult suured siis pead windowsi ilme sätetes sätte uuesti samas määrama mis ta on seal (ise tükk aega leiutasin seda)

pmõtselt sul peab ilmuma viies ikoon sinna pildisätetesse kust saad s-video't konfida...
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
liinus
HV vaatleja
liinus

sõnum 20.07.2005 08:17:13 vasta tsitaadiga

Asi oli siiski kaablis.
Sain ühe kaabli, millega manasin TVsse must-valge pildi ette.
Kui pilt oli ees, vahetasin kaabli ära ja sain TVsse värvilise pildi.
Samas kui tegin taaskäivituse kaabliga, mis edastas värvilist pilti, siis TV-OUT funktsioon ei toiminud.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 20.07.2005 20:16:10 vasta tsitaadiga

ja siis lahendasid uuesti selle must-valge kaabliga asja ?
tagasi üles
liinus
HV vaatleja
liinus

sõnum 21.07.2005 08:24:45 vasta tsitaadiga

Jap. Kõigepealt käivitan kaabliga, mis tunnistab TVd, aga edastab must/valget pilti ja seejärel (kui arvuti käib) vahetan kaabli vastu, mis edastab värvilist pilti.
Eks ma leian parema lahenduse uue kaabli näol, mille ma ise pean kokku tinutama.
tagasi üles
daddo
HV kasutaja
daddo

sõnum 11.09.2005 21:18:16 vasta tsitaadiga

Mingi sarnane probleem sama mudeliga. Alguses ei saanud kuidagi midagi. Siis üks linnuke lisada ja piisavalt madal ekraanireso hakkas ka enda tehtud juhtme kaudu mustvalget näitama... Nüüd plaanis spets kaabel vaadata.. eks näis..
Bastardo
HV kasutaja
Bastardo

sõnum 25.07.2006 17:57:55 vasta tsitaadiga

Endal pea aegu sama jama. Puutriks on Amilo A7640W ja videokaart on SiS M760. Ostsin scart juhtme, pildi sain kohe telekasse aga pilt on irmus saasta kvaliteediga. Värve praktiliselt ei ole ja valgete tekstuuride ümbrus on säbruline. Tõmbasin kõige uuemad draiverid aga sellest pole tolku, ainus mis saavutasin, oli see, et läppari ekraanikuva oli teleka jaoks liialt suur(pidin hiireg üles alla sõita, et kogu ekraanil olevast ülevaadet saada). Telekal on ka S-video sisend, kas lahendus oleks äkki see, kui ma ostaks S-video sisendiga kaabli?

Appi icon_smile.gif

Liinus, kui sa tööle oled endal selle värgi saanud, siis ütle mulle kah, kuidas said.

EDIT: Selgus, et telekal polegi mitte s-video sisend vaid RCA. Ostsin nüüd mingid kaablid heli ja pildi jaoks, eks näis, mis saab.

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 26.07.2006 01:59:22 vasta tsitaadiga

kui s-video signaal composite sisendisse saata, siis ongi värvid pees, normaalne nähtus
tagasi üles
Bastardo
HV kasutaja
Bastardo

sõnum 26.07.2006 11:44:54 vasta tsitaadiga

Seletage lollile kas nii RCA kui ka SCART on composite sisendid? Igatahes neist juhtmetest, mis ma ostsin, kasu pole. Telekasse ei ilmu absoluutselt mingit pilti. Ekraan ei lähe isegi mitte mustaks, ehk siis telekas käitub nii nagu talle üldse ei üritatakski mingit signaali saata. Nüüd siis kaks võimalust, kas ma seadistasin arvutis midagi valesti, või ei olegi telekal tegelikult RCA sisendit, on ainult need värvilised pulgad sinna külge ehitatud (taga aga ei ole midagi) Noh, näiteks on selle teleka passis lubatud kahte SCART sisendit, tegelikult on ainult üks, teise jaoks on ainult plaskilbiga kaetud pesa.

Ok, mõtsin nüüd proovida nii, et ostan nende kolme juhtme jaoks (s-video ja kaks helijuhet) mingi adapteri, millega saaks siis signaali SCARTi saata. Kas sellest võiks tolku olla? A kui SCART on kah composite sisesnd, siis pole sest kasu. Äkki on lahendus hoopis selline: Katsun nüüd pilti telekasse saata oma lauaarvutist, selles on 256MB Club 3D 7600GT PCI-Exp, arvuti külge saab ühendada mingi julla, milles on nii S-video väljund kui ka roheline, kollane, sinine ja punane auk video- ja helisignaali edastamiseks. Et äkki toimiks siis asi nii, et ma vean neist aukudest juhtmed SCART adapteri vahendusel teleka SCART pessa? Kas siis saab asja? Või peaksin ma sealt juhtmed vedama hoopis teleka RCA pessa? (äkki see pesa ikkagi toimib) Andke nõu, ma olen ikka päris tuhmakas nende juhtmete koha pealt alles.

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 26.07.2006 23:35:56 vasta tsitaadiga

SCART on liides, see pesa toetab nii vastuvõtmist kui ka saatmist (a'la nagu USB arvutis)
sinna saab saata nii composite kui ka S-VIDEO signaali saata

endal on hangitud selline vahejupp, millel on küljes: heli vasak ja heli parem (RCA otsikud), composite (RCA) ning S-VIDEO
lisaks on selle vahelüli peal lüliti et kas soovin signaali SCART'i saata või sealt vastu võtta

kui sa saadad telekasse composite signaali, siis pole vaja miskit erisätet panna
kui saadad aga S-VIDEO't, siis tuleb telekale ka teatada sellest (mu JVC'l menüüst paika panna)
kui saata telekale S-VIDEO signaali ning telekas arvab, et see on composite, siis on värvid väga tuhmid ning pilt võib väreleda
kui saata composite signaali ning telekas arvab, et see on S-VIDEO, siis on sama lugu
S-VIDEO on kvaliteetsem, kuna sisaldab signaalis rohkem infot (sisaldab nii composite, kui ka mitmed lisa värvikanalid stabiliseerimaks pilti)
kui kasutad üleminekut S-VIDEO -> composite (S-VIDEO -> RCA), siis on tulemuseks puhas composite signaal

värvid RCA pistikutel (reeglid)
valge - heli vasak
punane - heli parem
kollane - composite video

RCA otsik:
http://steelwhitetable.org/media/images/RCA-plug.gif (vajutada Go nuppu uuesti pärast lingi avamist, ei luba mujalt saidilt linkimist)

minul selline liides:
http://www.hifi-regler.de/scart/scart-adapter.jpg
tagasi üles
sebast
HV kasutaja
sebast

sõnum 27.07.2006 00:14:35 vasta tsitaadiga

mikk36, mul sama probleem lauaarvutiga, et pilet telekas must-valge, Kaabliks siis ühes otsas scart ja teises s-video. Vana kaardiga (fx 5200) oli pilt värviline, kui kasutasin settingutest composite video-out formatit. Uue kaardiga (6600GT) aga ei saa värviliseks kuigi olen proovinud sama kaabliga nii s-videot kui composite videot ning kõike signaale.
Kaasas on kaardiga ka see julla, kus ühes otsas s-video otsik, mis läheb kaardi sisse ja teises s-video välund ja ka kollane punane, sinine ja roline auk. Saan aru, et pean seda kasutama ja lisaks ostama siis sellise junni: http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=SCART%2060 ,või siis sellise nagu sul on: http//:www.hifi-regler.de/scart/scart-adapter.jpg ? Niisis läheb selle junni scart ots telekasse? Milliseid juhtmeid ma siis veel vajan? Kas 3-e RCA juhet siis?: mis läheks sinna valgesse, punasesse ja kollasesse auku ja teisel pool selesse videoga kaasas olnud jullasse samadesse aukudesse, või kuidas see asi käib? Kas lisaks on veel vaja kaablit, kus kummaski otsas s-video otsad, et siis minna nii sellesse teleka junni kui ka video jullasse? Seletage palun lahti step by step, mis juhtmeid ja junne vaja läheb, ei tahaks nagu mõtetuid juhtmeid ka osta kokku kui ikka värviliseks ei saa! Vahepeal käis läbi juba mõte kaart tagasi viia kui ei saa värviliseks.
Äkki ka nendest midagi sobib:
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=SCART%2028
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=SCART%2069
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=CABLE-540
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.07.2006 00:52:49 vasta tsitaadiga

kui on 3 video otsikut, kollane, sinine ja roheline vist, eksole, siis on tegu HDTV väljundiga (nimeks sellel kolme-väljundi asjal Component Video)
Composite't saad ikka üleminekuga S-VIDEO -> Composite
tagasi üles
sebast
HV kasutaja
sebast

sõnum 27.07.2006 01:06:04 vasta tsitaadiga

et siis tahad öelda et vaja sellist kaablit, kus ühes otsas scart, mis telkusse ja teises otsas siis need eri värvi pistikud ning s-video ots mis lähevad nn. Comonent Videosse?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.07.2006 01:39:51 vasta tsitaadiga

ei, sul vaja telekasse composite saada
seda saad nii teha:
arvutist S-VIDEO -> composite üleminek (väike junn)
näiteks:

ja siis see saada kas teleka RCA otsikuga composite sisendisse (kui on) või SCART'i (kas siis selle vahejupiga või otse SCART -> composite kaabliga)
Component Video otsikuid läheb tarvis vaid sel juhul, kui soovid saata välja HDTV signaali

aa, muide... vaatasin netis pilte tiba.. ning nägin, et Component Video värvid peaks olema punane, sinine ja roheline
ehk siis kollane on composite enivei
tagasi üles
sebast
HV kasutaja
sebast

sõnum 27.07.2006 12:16:36 vasta tsitaadiga

Selge, hakkab juba kohale jõudma!
See juhtmega S-VIDEO -> COMPOSITE üleminek, sinu pildi peal, on mul täitsa olemas. Oli kaardiga kaasas, ei teadnud seda lihtsalt kasutada.

1. variant: Pean ostma RCA kaabli, mis oleks kahe isase otsaga?: ( http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=615-2908 ) või see: ( http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=615-2724 ) .(Ma ei tea kas neil on vahet). Üks ots siis sinna üleminekusse,
Teine ots aga sellise RCA -> SCART ülemineku kollasesse pessa: ( http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=615-2901 ). Selle ülemineku pean siis ka ostma.
Ning siis selle ülemineku SCART ots panna telekasse, ja peaks olemama valmis? Kuid kas siis nii video kui heli liiguvad mööda seda ühte RCA-d?

2.variant: Kui osta kohe RCA -> SCART kaabel, siis mitme RCA otsaga peaks see olema? S-VIDEO -> COMPOSITE üleminek nõuab ju ainult ühte otsa, kuid ühe otsaga vist ei müüda, on 2,3,6 jne: ( http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi?ec=13a3b5c4d )?

Mis arvad asjast?
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 27.07.2006 13:56:05 vasta tsitaadiga

variant 1 + 2x RCA <-> 3.5mm
2x RCA <-> 3.5mm kaabel oleks siis arvutist line out -> SCART kaabel
endal nii süsteem üles ehitatud ning töötab ideaalselt

kui su arvutil on miski parem output, võid ka seda kasutada, kuid selleks juba spetskaabel (a'la SPDIF, optiline)
ise siiamaani Lineout'iga hakkama saanud, YAMAHA sound'i keskus oskab piisavalt hästi 5.1'e välja võluda sellest
tagasi üles
sebast
HV kasutaja
sebast

sõnum 27.07.2006 19:04:58 vasta tsitaadiga

mikk36, suured tänud! Soetan endale lähipäevil kõik vajaliku!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  [lahendatud] SiS760 S-Video jama
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.