Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Milline üleminek sobib arvuti ja teleri juhtmele märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kauposss
HV vaatleja

sõnum 08.07.2005 09:26:09 Milline üleminek sobib arvuti ja teleri juhtmele vasta tsitaadiga

Niisiis jändan oma ATI videokaardiga ehk täpsemalt arvuti ja teleri ühendamisega.
Kuna arvuti asub elutoas ja teler magamistoas, siis ostsin pika 20m juhtme. Paraku ei saanud juhtmega telerisse muud pilti kui mustvalge.
Siis avastan, et juhtmega (VL6720, maaletooja OÜ Comoor Kaubandus) kaasas olnud pakendilt kirja sisuga:
"Scart otsik - S-VHS otsik/3,5mm stereo otsik Arvuti/DVD mängija ühendamiseks TV/videomakiga. Sobib kasutamiseks kõikide videokaartidega, kuid ATI videokaardiga on pilt värviline juhul, kui TV/VCR on võimeline vastu võtma S/VHS signaali, või on olemas eraldi S/VHS pesa üleminekud RCA pesaks ja tagasi. S-VHS (nii tehakse signaal mehaaniliselt Composite signaaliks ) NB Mustvalge pildi ilmnemisel pole viga kaablis, vaid tuleb muuta TV/VCR või arvuti seadistusi või lisada eelpoolmainitud üleminekud (Profigold PGP 6501, PGP6502)

Avastasin, et meil neid üleminekuid müügil pole. Vähemalt google otsing ei andnud midagi.
Kas keegi on sellise juhtmega sanud üldse ATI videokaardilt pildi telekasse? Teleril (JVC 100hz) on küll olemas S-video sisend, kuid seda kasutades ei saanud pilti värviliseks.
Teiseks, mul on vaja vähemalt 20m pikkust juhet arvuti ja teleri ühendamiseks. Kui kasutan ATI kaariga kaasas olnud juhet, kas siis sellele on olemas mingisugune pikendus?

Vee üks probla, kuigi sain pildi eile telekasse ja BSB Playerilt hakkasin filmi vaatama, kuid subtiitrid telekasse ei jõudnud. Mis seadistusi tuleb mul muuta? Kas see peabki nii olema, kui mul näitab enne filmivaatamiseks mõeldud playerite töölepanemiseks desktopi pilti, siis playeri puhul ainult playeri pilti. Aga selles pole vist asi ja ongi hea, seega kuidas saada subtiitrid telekasse ja samuti ka heli?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tom1245
HV veteran

sõnum 08.07.2005 09:52:48 vasta tsitaadiga

mul küll ATI-ga (r9200) töötab TV-out nagu kulda. S-video out arvuti videokaardist teleka scarti. Äkki teevad sulle kohe poes valmis s-video-scart 20 m pika kaabli? Samuti töötavad subtiitrid. Telekas peab olema sätitud primaarseks videokaardi kasutajaks, arvuti on siis sekundaarne.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
duba
HV vaatleja

sõnum 08.07.2005 16:56:20 vasta tsitaadiga

On küll meil selliseid üleminekuid - S-video composite. Kristiine +/- elektroonikas polnud ka müüjad sellest kuulnud. Jalutasin aga sealsamas Prismasse ja rippus seal selline üleminek. Viimane. ja maksis 49 eeku. Ja mul ATI kaardiga telekas värviline pilt ja heli. Ehk siis - telekasse scart ja arvutsse rca, mille vahel on s-video composite. Ja muidugi pulk helikaardiauku.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 08.07.2005 17:04:16 vasta tsitaadiga

Tartust ma sellise ostsin s-video/composite ülemineku narvamäe elekt. poest.

tagasi üles
v2hja
HV Guru
v2hja

sõnum 08.07.2005 21:02:34 vasta tsitaadiga

pmst kui anda PAL telekale ntsc signaali siis pilt peaks jah olema mustvalge
näpi draivereid

tagasi üles
Buratino
HV kasutaja
Buratino

sõnum 17.07.2005 22:44:13 vasta tsitaadiga

ise küsiks aga sellist asja, et kasulik vist oleks, kui yhendad telku ja arvuti, et nad voolu võrgust välas oleks, aga kas aitab, kui neist üks on väljas, või peavad mõlemad olema ja veel see, et kas peavad täiesti väljas olema, või aitab, kui telekas näiteks ei tööta, aga vool on nagu sees, et päris turn off pole, lihtalt, ei vaata midgi telekast ja läpaks on näiteks täiesti väljas.
tagasi üles
xTc
HV vaatleja

sõnum 17.07.2005 23:25:41 vasta tsitaadiga

ei hakka uut teemat tegema sest siin põmst sama asi mis mul... mul selline lugu et oomipoest ostsin kaabli s-video2rca et see pidi nagu converter sees olema aga asi näitab ikka mustvalget icon_biggrin.gif et mis värk on kas see juhe sisi ei ole converter??
igatahes näppisin igasuguseid setinguid ja ikka mustvalge

Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.07.2005 21:51:31 vasta tsitaadiga

xTc kirjutas:
ei hakka uut teemat tegema sest siin põmst sama asi mis mul... mul selline lugu et oomipoest ostsin kaabli s-video2rca et see pidi nagu converter sees olema aga asi näitab ikka mustvalget icon_biggrin.gif et mis värk on kas see juhe sisi ei ole converter??
kindel et näppisid igasugu settinguid? output on ikka pal? icon_wink.gif
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 18.07.2005 22:35:31 vasta tsitaadiga

xTc kirjutas:

tegelt pole seal mingit "konverterit" vahel, vaid S-videost tulevad 2 groundi lähvad RCA pistiku ümbriskesta külge ja signaaliinfo liidetakse kokku (luminance + crominance signaalid). vaata ega sul videokaardi draiverites miskit valesti pole.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.07.2005 08:42:57 vasta tsitaadiga

To Skeptik: Eksid antud teemas, mõlemad Scart-variandid on liikvel ehk siis "tavaüleminek" ja "n-ö Konventer". See tuleb sellest, et kas telekas juba on arvestatud tööks S-videoga või ei ole. Ühel juhul üks üleminek, teisel juhul teine üleminek thumbs_up.gif

http://www.cicoandcico.com/articles_doc/svideo-scart.php

Ja olen näinud ka keerukama lahendusega skeeme, kui ainult 1-e kondensaatoriga variant.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
xTc
HV vaatleja

sõnum 19.07.2005 09:59:25 vasta tsitaadiga

no selge... siis peab sinnna oomipoodi minema ja neil nagadel juhtmega pea poolex lööma... icon_evil.gif boxing_smiley.gif
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 19.07.2005 16:14:59 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
To Skeptik: Eksid antud teemas, mõlemad Scart-variandid on liikvel ehk siis "tavaüleminek" ja "n-ö Konventer". See tuleb sellest, et kas telekas juba on arvestatud tööks S-videoga või ei ole. Ühel juhul üks üleminek, teisel juhul teine üleminek thumbs_up.gif

http://www.cicoandcico.com/articles_doc/svideo-scart.php

Ja olen näinud ka keerukama lahendusega skeeme, kui ainult 1-e kondensaatoriga variant.

kle mees, mida sa jälle ajad nüüd. jutt oli ju S-video -> komposiit kaablist ja sa räägid siin SCART kaablist? ma tean vägagi hästi kuidas SCART toimib jne... iga telekas oskab komposiiti süüa.
jälgi ikka teemat ka enne kui postitad. nii et hoopis sina eksid.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Milline üleminek sobib arvuti ja teleri juhtmele
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.