Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Laptopidest üldiselt märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.06.2005 21:31:23 Laptopidest üldiselt vasta tsitaadiga

Lähiajal plaanin osta laptopi. Kusagil 5. juuli või nii. Ei tea veel seda, kas otsustada AMD Athlon64, Radeom pro koosluse kasuks, või peaks minema Intel M, GeForce peale..
Tähendab, sülearvutit iseenesest on mul vaja ITKs töö tegemiseks. See ei nõua mingeid erilisi ressursse.. aga, soovin ka selle läpakaga vahetevahel mänge pelada (ka nõudlikumaid mänge, näiteks shootereid), ning samuti on vaja 3D töötlust teha (HL2 SDK).
Seega, on vaja suhteliselt võimast masinat. Hinnaklass on kuskil nii ~19 000 EEKu.
Esimene asi, mille kohta oleks vaja rohkem teada, on laptopi LCD monitori reaktsiooniaeg. Niipalju, kui ma netis ringi tuulanud olen, ei ole konkreetselt laptopi molu response time'i kohta midagi leidnud. Samuti, kui vaadata igasugu kuulutusi läpaka komplektide kohta, ei ole kusagil reaktsiooniaega antud.
Et siis, kas läpaka LCD reaktsiooniajad jäävad lauaarvuti LCD monitoride reaktsiooniaegadele alla?
Pikk jutt, ma tean, aga ei oska kahjuks lühidalt kirjutada icon_redface.gif
Teine asi, mille kohta tunnen huvi. Nimelt, kuidas on AMD Ath. 64 biti süsteemil see 32 biti emulaator? Siiamaani olen kuulnud, et see on korralik ja probleeme üldiselt ei ole. Nagu ma aru saan, see on Win. XP pro 64 Editionile vms. täpselt selle nimi oligi, külge poogitud ehk siis integreeritud. Kui mahukas ta on? Kuidas on töökindlusega lood? Kustkohast selline asi aktiveeritakse jne.
Kolmas küsimus ja viimane, kas uutel AMD Athl. 64 prosedel on ikka vana kombe kohaselt olemas oht ülekuumenemiseks ja läbikärssamiseks, või on selle koha pealt parandusi tehud?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.06.2005 21:45:41 vasta tsitaadiga

Ise läheks PM ja GF peale. Tarbib kõvasti vähem voolu, prose võimsam ning linux töötaks paremini
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Draqula
HV Guru

sõnum 29.06.2005 21:48:19 vasta tsitaadiga

Nõustun eelkõnelejaga. Kui aku kestvust hindad siis Pentium M proseks.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 29.06.2005 22:04:22 vasta tsitaadiga

Intel M siis võimsam AMD 64st? Tohoh? icon_confused.gif
Igatahes, kas selle 64biti süsteemiga on palju jama, seoses vanema kraami töölesaamisega (vanemad mängud, mis töötavad madalama DirectXga kui 9)?

Ja aku kestvus ei ole nii oluline btw. Kõige olulisem on, et oleks võimalikult väike reaktsiooniaeg! Pilt peab samuti ilus olema. beer_yum.gif

Linuxit ei kasuta, niiet sellest eelisest ei ole kasu.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.06.2005 22:07:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Intel M siis võimsam AMD 64st? Tohoh?
Nii see on. Kui mälu läbilase ei pidurda siis PM astub vaat et FX'i kandadele, paljudest AMD'dest ja P4'dest läheb aga suht rahulikult mööda.
tsitaat:
Igatahes, kas selle 64biti süsteemiga on palju jama, seoses vanema kraami töölesaamisega (vanemad mängud, mis töötavad madalama DirectXga kui 9)?
ei, ei ole
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 29.06.2005 22:17:14 vasta tsitaadiga

Sa peaks uurima Inteli uue Sonoma platvormi kohta. Uus 915 chipset, kiiremate mälude toetus, uus graafikaliides jne.

http://www.intel.com/products/chipsets/915pm/index.htm
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 29.06.2005 22:29:29 vasta tsitaadiga

No, kusagil siin HVs räägiti vastupidist, et AMD64 ja Radeon pro -> IntelM ja GeForceFX. Aga jah, eks ma uurin neid asju veel. Peab raua lehtedelt lugema. icon_wink.gif
Aga PMil pidi temperatuuriga mingi jama olema, niipalju kui ma mäletan. TMis oli mingi aeg tagasi artikkel PMidest. Sealt nagu mäletan, et nood prosed läksid üsna kuumaks. Ent neil siiski vist ei ole seda AMDle omast kärssamisohtu? Minuteada mitte igatahes.
OK, see selleks.

Olgu see prose asi, kuidas on, aga video puhul olen ma paadunud ATI pooldaja ja nVidia kaartidest ning nende jõudlusest ei arva mitte kui midagi, see nende Direct3D tugi on alla igasuguse arvestuse. Enamus mänge on ju D3D peal, vaid väga vähesed on OpenGL peal.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.06.2005 22:34:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga PMil pidi temperatuuriga mingi jama olema, niipalju kui ma mäletan
Raske uskuda kuna nood kasutavad ja eraldavad ~3x vähem energiat kui tavalised prosed. Btw, nad taluvad üsna rahulikult ka üle 100C kuumust.

Videokaarte ainult tootja nimede järgi võrrelda on mõttetu. Oleks siis mingisugused komplektid mida võrrelda saaks oleks teine asi.
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 29.06.2005 23:53:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Videokaarte ainult tootja nimede järgi võrrelda on mõttetu. Oleks siis mingisugused komplektid mida võrrelda saaks oleks teine asi.

Ega jah, ma ei tahagi neid sedasi niisama võrrelda.

Lihtsalt, laptopides on tavaks saanud kas AMD Athlon64, Radeon või siis Intel-M, GeForce.
Kui midagi võrrelda, siis tüüpilisi K-arvutisalongi komplekte, mis sisaldavad paljuski AMD-Radeoni varianti, ning Ordi laptope (Enduro komplektid, kus on valdavalt Intel-M ja GeForce).
Sedasi siis, et kummal variandil oleks mängudes suurem jõudlus?
Nii üldiselt on seda totter küsida. Seega ma annaks paar minu arvates head komplekti ette, mille vahel valida.
Ordi laptop: Enduro CL56 PD vs K-arvutisalongi laptop: Fujitsu-Siemens Amilo A1630.
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 29.06.2005 23:59:46 vasta tsitaadiga

Kui A1630 all pidasid silmas A1640't siis neist kahest on PM'iga komplekt märksa parem, radeon vs integreeritud, PM vs sempron
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 30.06.2005 00:50:20 vasta tsitaadiga

Ei-ei, ma pidasin silmas just A1630-t. Selle laptopi parameetrid: Protsessor Mobile AMD Athlon 64 XP 3700+, 512MB DDR mälu, 80GB ATA100 kõvaketas, DVD-kirjutaja/DVD-lugeja optiline seade, videokiirendi 128MB ATI Radeon 9700 Pro, 54Mbps integreeritud Wireless võrgukaart, võrgukaart 10/100Mbps, modem 56K, V.90, 16-bit stereo helikaart ja integreeritud kõlarid, Li-Ion aku, 15,4'' TFT WXGA ekraan, SD ja MS mälukaardi pesad, 3xUSB 2.0, 1xIEEE1394 (Firewire), 1xPCMCIA, 1xVGA, TV-väljund S-video, mikrofoni sisend, kõlarite/kõrvaklappide väljund, kaal 3,6kg.

Sellise mudeli reklaam on kõige uuema "Arvutimaailm"a ajakirjanumbri vahel olemas, kuigi miskipärast K-arvutisalongi kodulehel seda pole.. Tegemist on oma hinna kohta minu arvates vägagi kõva pilliga (kahjuks pole mälu taktsagedust antud, aga arvatavasti on see piisavalt suur, kuna kõik muu on vägagi tasemel).
ja wtf?!??!?? K-saluuni kodukal olid mingid sellest nõrgemad sarnased komplektid ~33 000 krooniga.. icon_lol.gif icon_rolleyes.gif
tagasi üles
ZerOZer05
HV kasutaja

sõnum 30.06.2005 14:35:45 vasta tsitaadiga

ise julgeks soovitaks seda: http://flex.ee/nbdetails.php?id=223
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.06.2005 14:46:37 vasta tsitaadiga

Dendroid,
tsitaat:

Nimelt, kuidas on AMD Ath. 64 biti süsteemil see 32 biti emulaator?

kui sa installid Athlon 64 süsteemi peale tavalise 32-bit XP Pro, siis pole mingit probleemi 32-bitiste programmidega.

tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 30.06.2005 15:08:37 vasta tsitaadiga

No selge. Aga kui installin 32-bitise XP pro, kas ta jääb siis desktopis ikka 64-ja peale defauldina? Muidu nats veider icon_confused.gif Selles mõttes et, ma arvasin, et 32bitine win xp ei lähegi 64biti süsteeil tööle.. kuna selleks loodi mingi eraldi win xp64.

Muide, mul on tekkinud ka küsimus nende Radeoni Mobility kaartide kohta. Et suht igalpool laptopides on nagu kirjas "Mobility Radeon 9700 128MB". Juhul, kui tegemist R. 9700-ga. Aga, kas selle nime all peitub tegelikult "pro" või mitte? Ise arvan, et see ei ole ilmselt sama.. kuna pole ju raske kaardile pro järgi kirjutada.. juhul, kui tegemist pro-variandiga. Või siiski on üks ja seesama?
Juhul, kui need on erinevad variandid, siis kas "Mobility" kannatab mingit võrdlust jõudluses "pro"-ga?

viimati muutis Tõnu Tõukemõnu 30.06.2005 15:28:45, muudetud 1 kord
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 30.06.2005 15:18:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Aga kui installin 32-bitise XP pro, kas ta jääb siis desktopis ikka 64-ja peale defauldina?

Ei. Kui installid 32bit wini siis käitub masin nägu suvaline teine 32bit masin.
tagasi üles
tomson
HV veteran
tomson

sõnum 30.06.2005 18:43:36 vasta tsitaadiga

Keegi mainis siin Sonomat. Kui võtta Pentium M'ga masin siis tasuks kindlasti võtta Sonoma lahendus. Intel 915M chipset, millel on DDR2 mälud, kui kaks pulka siis Dual Channel, ICH6-M lõunasild, PCI-Express graafika ning kvaliteetne MiniPCI WiFi kaart, mida ühelgi AMD masinal ei ole, Intel PRO/Wireless 2915ABG.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 01.07.2005 01:40:22 vasta tsitaadiga

pmõtselt on MR9600Pro ja MR9700 läpakates keskklass praegu kuna on olemas juba ka MX800 ja muud...
kusagilt nagu kõrva jäänud et MR9600Pro'l olid vist DDR2 mälud...
tegelikult powat on tal piisavalt ning asi kannatab täiesti vabalt mängimist...
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Tripp
Kreisi kasutaja
Tripp

sõnum 01.07.2005 02:34:37 vasta tsitaadiga

No tundub, et inimene on oma valiku juba teinud - AMD, ootab vaid kinnitust sellele. Kiitke siis icon_razz.gif
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 01.07.2005 07:32:17 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
tsitaat:

Aga kui installin 32-bitise XP pro, kas ta jääb siis desktopis ikka 64-ja peale defauldina?

Ei. Kui installid 32bit wini siis käitub masin nägu suvaline teine 32bit masin.

Ning kui installid 16bit wini siis käitub masin nagu suvaline teine 16bit masin.
x86 protsessor lähebki muideks 16bitises rezhiimis käima, alates 386'st saab operatsioonisüsteem spetskäsuga lülitada protsessori 32bitisesse rezhiimi ning nüüd uuematel prosadel on veel eraldi käsud 64bitisesse rezhiimi minekuks.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
tomson
HV veteran
tomson

sõnum 01.07.2005 13:11:57 vasta tsitaadiga

Tripp kirjutas:
No tundub, et inimene on oma valiku juba teinud - AMD, ootab vaid kinnitust sellele. Kiitke siis icon_razz.gif

No ega ikka ei kiida küll. Intel Pentium M on igati sobivam läpparile + korralik WiFi kaart. AMD'ga läpparit ma kohe kindlasti ei ostaks.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 01.07.2005 14:18:22 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:
Tripp kirjutas:

No ega ikka ei kiida küll. Intel Pentium M on igati sobivam läpparile + korralik WiFi kaart. AMD'ga läpparit ma kohe kindlasti ei ostaks.

Kui enamasti juhtmes otsas istuda siis võib ka AMD proset kaaluda, vähemalt mulle pole silma jäänud AMD baasil ehitatud süsteemi kohta muid miinuseid kui voolunälg, ning see on ka pigem tingitud chipseti tootja saamatusest.
tagasi üles
Tõnu Tõukemõnu
HV kasutaja
Tõnu Tõukemõnu

sõnum 01.07.2005 16:04:41 vasta tsitaadiga

Tripp kirjutas:

Ei, pigem vastupidi. Olen ikka rohkem Inteli peale mõelnud. AMDkatel on ju ka see tempi mure vist ikka alles, nagu ma aru saan ja läpparites on ju nagunii see jahutussüsteem suhtkoht vajaka, olgugi, et kasutatakse soojusülekandetorusid ja muud säärast..
Et siis, siin kasutaja Ho Ho vahepeal mainis, et PMidel on suht suur tempitaluvus, et isegi kannatab 100 kraadi.. siit ka küsimus, kas see on nii kõikidel PMidel, või on selle koha pealt ka erandeid?
Teine asi, millele ma vastust ei saanud: kas Mobility kaardid kannatavad Pro kaartidega jõudluses võrrelda? Või on Prod üle neist?

tomson
HV veteran
tomson

sõnum 02.07.2005 11:46:42 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
Kui enamasti juhtmes otsas istuda siis võib ka AMD proset kaaluda, vähemalt mulle pole silma jäänud AMD baasil ehitatud süsteemi kohta muid miinuseid kui voolunälg, ning see on ka pigem tingitud chipseti tootja saamatusest.

1. Kui enamasti juhtme otsas istuda siis võib ka desktop arvutit kaaluda
2. Chipset'i tootja saamatus on ühtlasi ka AMD "saamatus", sest AMD on see, kes selle eest pähe saab. Võiks ju ka öelda, et see on AMD viga, et nad chipset'e ei tee. Dumbuser'id süüdistavad eelkõige ikkagi seda, mille peale rõhutakse kõige rohkem arvteid müües - protsessorit. Keegi isegi ei viitsi viga otsida mujalt. Öeldakse, et see AMD prosega läppar on kuum ja aku saab kiiresti tühjaks. If it looks bad, it looks bad for the AMD.
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 02.07.2005 17:24:01 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:
Draqula kirjutas:

1. Kui enamasti juhtme otsas istuda siis võib ka desktop arvutit kaaluda
2. Chipset'i tootja saamatus on ühtlasi ka AMD "saamatus", sest AMD on see, kes selle eest pähe saab. Võiks ju ka öelda, et see on AMD viga, et nad chipset'e ei tee. Dumbuser'id süüdistavad eelkõige ikkagi seda, mille peale rõhutakse kõige rohkem arvteid müües - protsessorit. Keegi isegi ei viitsi viga otsida mujalt. Öeldakse, et see AMD prosega läppar on kuum ja aku saab kiiresti tühjaks. If it looks bad, it looks bad for the AMD.

Karm tõde.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Laptopidest üldiselt
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.