Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
26.11.2002 17:38:01
|
|
|
Tavalise coolerit ehitada veeblokiks, õiget tulemust ei saa!
Ehitada ikka eraldi tykist!
Mina ehitan endale kindlasti vasest S-kujuliselt!
Vask jahutab paremini kui on yldjahutatav pindala suurem
Ja ma ei saanud aru mis siia metali ligunemine puutub?
Ei ligune seal midagi!
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
26.11.2002 17:43:48
|
|
|
Ma küsiks veel natuke keemia kohta. Kui sul on näiteks vasest veeplokk ja alumiiniumist radikas, ülejäänud on plastmass ja süsteemis ringleb detsilleeritud vesi, kuidas süsteemis see reaksioon toimub ja mis hävinevad ning kui kiiresti.
|
|
Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
4 :: |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
26.11.2002 18:15:25
|
|
|
Väga negatiivne on!
Puhast dist vett lihtsalt panna ja kui on tegu erinevate metallidega hakkab reageerima, AL ja Vasele hakkab ladestuma oksiid.
Ise kui testisin oma systeemi enne lõpliku korpuse panemist siis lasin käiata tal nädal aega ja veeplokis tekkis kohe must oksiidi kiht peale.
Kasuta Water Wetterit oksiidi ei teki, mina alguses kasutasin tosooli ja vee segu. Tosool 33% ja 66% vett
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
26.11.2002 18:37:26
|
|
|
XXXHARDCORE kirjutas: |
Väga negatiivne on!
Puhast dist vett lihtsalt panna ja kui on tegu erinevate metallidega hakkab reageerima, AL ja Vasele hakkab ladestuma oksiid.
Ise kui testisin oma systeemi enne lõpliku korpuse panemist siis lasin käiata tal nädal aega ja veeplokis tekkis kohe must oksiidi kiht peale.
Kasuta Water Wetterit oksiidi ei teki, mina alguses kasutasin tosooli ja vee segu. Tosool 33% ja 66% vett |
Ma ei saanud ühest asjast aru. Vaatasin, et sul alu veeplokk, aga mis radikas? Kas see oksiidi kiht tekkis sul cu+alu koostööst või sellest, et kasutasid algul vale vedelikku. P.S. kuidas oksiidi kihist lahti saab, kui üldse saab?
|
|
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wilts
HV veteran
|
26.11.2002 18:57:50
|
|
|
tsitaat: |
Ja ma ei saanud aru mis siia metali ligunemine puutub?
Ei ligune seal midagi! |
no muidugi ei ligune ... aga kas radikas pole mitte suurema pindalaga kui see pisike vasest veeplokk?
_________________ L.A.M.P/ LAMP "Loose Association of Mercenaries & Privateers" |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
26.11.2002 20:22:36
|
|
|
Kindlasti on võimalik oksiidist lahti saada mingi keemiaga... isiklikult ma ei mõelnud selle peale kuna nägin ennem tulemuse ära. ja õnneks see oksiid ei olnd nii suur et hakkaata muretsema selle yle- võtsin veeblokkil pleksiklaasi maha ja puhastasin selle vebloki ära. radikaga ei tenud midagi...
Point selles just sellepärast tosool oligi kasutusele võetud et ei tekiks oksiidi. Aga on paremat kui tosool, Water Wetter.
Oksiid reeglina palja dist vee puhul tekib alati, kui on erinevad Metallid kasutuses kipub see oksiid väääga lihtsalt ja kiirelt tulema.
Seega igaljuhul tuleb keemiat veele juurde kallata!!!
Minul on vask radikas ja Al veeplokk.
Pane 2 metalli Al ja vask kokku ja pane veese, vaata mis paari päeva pärast juhtub, kalla tosooli ulka ja tee sama katse...
Ma ehitasin sellest radikast http://www.speeze.com/products/fcc.asp?ProdID=45 veeblokki, mis mul ka lõpus prygikasti lendas, ebaõnnestunud oli, ma ei saanud korralikult seda fikseeritud-torud olid nii jäigad et nad ikkagi vägisi painutasid seda koolerit paigast. mille tulemusel prose ei saanud 100% kokkupuudet cooleriga. Sa võid katsetada, kui hakkab sul see veeplokk ilusti tööle teen sulle õlle välja
Oh krt te parem ytelge kust ma kraanikesi saan ja korralikke voolikuid
Ja veel Paisupaaki pole yldse vaja, piisab selle kraani kombinatsioonist et systeemi ilusti ilma õhu troppidetta täita!
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
26.11.2002 20:48:08
|
|
|
Probleem on selles, et mul tekkis radika ribidele mingi imelik hallikas kiht. veeplokk on mul vasest ja kontrollisin üle, et radikas ka vasest (vähemalt pealt poolt oli). Noh, millest see võib tulla, kasutasin testimiseks kraanivett, äkki see sisaldas mingit ohtliku metalli või ainet?
Lisaks pesin veel süsteemi katlakihi eemaldajaga, võib-olla see mõjutas seda kuidagi.
|
|
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
26.11.2002 20:54:53
|
|
|
Kraani vett küll ei tohi kasutada!
Seal igasugu soolasi jms selliseid orgaanilisi asju , varsti avastad oma systeemis lubjatykke
Anyway ära sygele, lase kraanivesi välja tee korralik mix 50% wetterit 50% dist vet ja täida oma systeem ja ela õnnelikult. Ära hakka sel vaeva nägema!
Minu systeemi läheb ca 0,4l vee mixi.
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
wend
HV Guru
|
26.11.2002 21:10:15
|
|
|
Ma ehitasin sellest radikast http://www.speeze.com/products/fcc.asp?ProdID=45 veeblokki, mis mul ka lõpus prygikasti lendas, ebaõnnestunud oli, ma ei saanud korralikult seda fikseeritud-torud olid nii jäigad et nad ikkagi vägisi painutasid seda koolerit paigast. mille tulemusel prose ei saanud 100% kokkupuudet cooleriga. Sa võid katsetada, kui hakkab sul see veeplokk ilusti tööle teen sulle õlle välja |
Pead vist õlle järele minema, mul töötab selline veeplokk ideaalselt.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
26.11.2002 21:17:42
|
|
|
Kraani vett küll ei tohi kasutada!
Seal igasugu soolasi jms selliseid orgaanilisi asju , varsti avastad oma systeemis lubjatykke
Anyway ära sygele, lase kraanivesi välja tee korralik mix 50% wetterit 50% dist vet ja täida oma systeem ja ela õnnelikult. Ära hakka sel vaeva nägema!
Minu systeemi läheb ca 0,4l vee mixi. |
See water wetter on pisut kallis, ei mahu see hind minu eelarve sisse. Hakkan ilmselt dest vee+tosooli lahust kasutama, mõlemad on endal olemas. Soovitad neid siis vahekorras 1:3?
|
|
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
26.11.2002 21:36:04
|
|
|
Nonii, tekkis siin väike huvitav idee, et kuidas seda vesijahutust siis veel efektiivsemalt ehitada:
Suure korpuse paremale küljele paigutada suur vasest radikas (terve külje suurune), arvuti korpuse ülevale osasse veepaak. Siis viia läbi terve korpuse voolikud ja hulganisti vasest waterblocke (hdd, emaplaadi, prose, videokaardi ja psu jaoks), kasutada mingit võimsamat akvaariumi pumpa, et vesi ringluses püsiks. Selline süsteem võiks päris hästi töötada, peale vintide ja pumba mingeid lärme tegevaid osi ei oleks ja suur radikas töötaks ka ilmselt ilma ventiteta. Kui sellel jahutus efektiivsus tõesti nõrk oleks, siis vähemalt hoiaks radikas toa soojana.
|
|
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
26.11.2002 22:01:51
|
|
|
ICE.. kasuta siis suhet 1/3 tosooli vee segu
Ma ei tea kuda ja mida... kui sul 250EEK'u on su eelarvele kõva laks siis korralik ja vaikne pump on sulle veel valusam Norm pump maxab 850EEK EHEIM'i 600l/h; 1300EEK'u 1200l/h pump on parim! AS Ringolet myyb seda!
Ja ära küll ylepinguta selle jahutusega
Minu meelest on suht rõve kui mingid asjad rämedalt paistavad välja.
Aga edu ehitamisel
Aga palun ytege mulle kus ma saan silikoon voolikut ja korralikke väixeid plastmass põlvesi ja kraanikesi!
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
taxpayer
HV kasutaja

|
27.11.2002 00:03:30
|
|
|
selliseid parajaid ilusaid läbipaistvaid voolikuid olen näinud konditsionerisüsteemide kondentsvee äravoolutorudena ja aga kuskohast nad seda ostavad, ei tea
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
phleg
HV kasutaja

|
27.11.2002 00:05:55
|
|
|
stokkeris on ysna normaalsed voolikud
http://www.stokker.ee/kataloog.php?mid=AIAVOOLIK&lang_id=&var_id=T
omast kogemusest võin öelda et see 12.5 ja 15mm voolik on küll hea aga kipub läbipainduma (surub vooliku kokku) kui asi liiga järsu nurga alla on
ja jämedam v jäigem voolik siin ei aita ainult uusi problasi tekitab
me leidis ringoletist sellise L tähe kujulise plast_jubina mis aitab voolikul vormi hoida
+ veel paar "kolmikut"
neid on vaja veidi nysida (parajaks) ja kolmikuid tuli puurida suuremaks
siin oleks see jubin näha (roheline) et cpu- ja kypsise plokki yhendav voolik läbi ei painduks
http://www.hot.ee/boc/pic/case_low
edit
2 wicked: asi oli juba ammu (loe suvel) valmis, isegi 1 LAN yleelanud
viimati muutis phleg 27.11.2002 00:16:08, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
27.11.2002 00:09:58
|
|
|
Hmm, võib vist ka phlegi nimekirja lisada kui vesijahutuse kasutaja. Sai siin teemas kuskil eespool seda veidi koostatud.
|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
XXXHARDCORE
HV kasutaja

|
27.11.2002 09:55:25
|
|
|
Jah see aiavoolik ei sobi eriti! see murdubki.
Ma siin sebisin yhe silikoon vooliku ex näis... homme saan vaadata mis ta endast kujutab
Krt peaks ringolet'i kauplusest läbikäima ehk leiab seal ka kraanikesi.
Klge raffas ytelge mulle palun, kust te vasest toorikuid saite? Ehk on teil yhtteist yle, plaanis videokaardi coolerit teha. Se videokaardi kuuler käib pinda
|
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
27.11.2002 12:04:07
|
|
|
...kust te vasest toorikuid saite? Ehk on teil yhtteist yle, plaanis videokaardi coolerit teha... |
Anna mõõdud, enne ei hakka otsima, midagi peaks olema...
|
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
29.11.2002 03:01:00
|
|
|
Nonii, sain omale ka siis masinale vesijahutuse peale. Panin asja ajutiselt peale, et proovida, kuida funkab. Asi töötas ilusti, prose temperatuur oli 10 kraadi väiksem, kui volcano 7+-ga 6000rpm peal, seega hea jahutus . Praegusel hetkel lärmab volcano jälle laua all, aga mingi aeg võib-olla panen asja lõplikult ka peale, siis võite minda ka vesijahutuste omanike listi lisada
|
|
   |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
LPT1
HV vaatleja

|
01.12.2002 03:03:11
|
|
|
keegi teist ei taha seda konkreetselt akvaariumiga ära ühendada ???
päris gruuv värk olek vist? Akvaariumil välispinda kah piisavalt ja troopikakaladel kah soojem
terv. PORT
_________________ Puhastatud pinnad katta õhukese liimikihiga, lasta kuivada, katta teistkordselt ning mõne minuti pärast suruda kokku. SISALDAB BENSIINI. !!! TULEOHTLIK !!! |
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
01.12.2002 14:31:55
|
|
|
põhimõtteliselt saaks küll ja mõni on isegi teinud seda, aga ise teate, kui natukese aja pärast teie torustik või pump või radikas umbes on tänu kaladele
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
01.12.2002 14:39:21
|
|
|
DoS kirjutas: |
põhimõtteliselt saaks küll ja mõni on isegi teinud seda, aga ise teate, kui natukese aja pärast teie torustik või pump või radikas umbes on tänu kaladele  |
jajah + ega kaladele ei meeldiks kah see vesi mis m66da voolikuid ja vaskplaate ringi vuliseb
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
clon
HV kasutaja

|
01.12.2002 20:48:03
|
|
|
huvitav kas piiritust oleks võimalik jahutusvedelikuna kasutada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
01.12.2002 21:34:47
|
|
|
piirituse soojusmahtuvus peaks olema veest tükk maad väiksem ja see ei soodusta nagu eriti selle kasutamist
lisaks on vesi palju odavam ja kokkuvõtteks, miks kasutada piiritust vesijahutuses, kui seda saab kasutada külmadel talvepäevadel hoopis soojenduseks
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
01.12.2002 21:39:25
|
|
|
clon kirjutas: |
huvitav kas piiritust oleks võimalik jahutusvedelikuna kasutada? |
Siis sai juba mõeldud, et miks tosool või piiritus. Ikka Y2K sisse ja kärab küll. Või parem hoopis Aleksander? Pumbaga peaks see muidugi mõnusalt vahtu minema....
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|