Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta vahetus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 13.05.2005 12:30:42 Kõvaketta vahetus vasta tsitaadiga

Selline probla et tahaks vahetada ära kõvaketta. Jama selles et kõvakettas mida praegu kasutan on peal windows 2000 me aga kõvakettas mida tahan sisse panna on peal 98. Nüüd ma ei tea kas enne tuleb ka vanale kõvakale 98 peale lasta kuidagi või mis. 2000 me ei lase ju downgrade teha. Kas keegi võiks peensusteni välja tuua et mida teha, kas bioses tuleb muuta midagi ja nii edasi. Uus kõvaketas on maxtor 28 gb :-?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sahib
HV veteran

sõnum 13.05.2005 13:00:48 vasta tsitaadiga

link :: Format C:

Ega hästi ei saanud aru küll "jama" olemusest. Mis sa sinna biosisse ronid? Ketas uljalt taha ja anna minna - küll ta üles boodib. siis tee müstiline format C: ja lase puhas install peale
nu jumpereid tasuks küll vaadata. Nagu ma aru sain jääb masinasse üks ketas? jumper master asendisse ja ongi kogu müstika

jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 13.05.2005 13:40:58 vasta tsitaadiga

einoh ma paningi selle uljalt taha aga seal kus arvuti peaks alguses näitama et mis kettad tal sees on siis leiab ta ainult masteri üles ja kogu lugu, arvuti jääb sinna toppama ja edasi ei lähe
tagasi üles
M!nA
HV Guru
M!nA

sõnum 13.05.2005 13:46:20 vasta tsitaadiga

sa pead tegema win98 kettale formati icon_razz.gif
tomusser
Kreisi kasutaja
tomusser

sõnum 13.05.2005 13:51:16 vasta tsitaadiga

jumperid tiba valesti sul siis. ja formatit ei pea sa kindlasti tegema.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
M!nA
HV Guru
M!nA

sõnum 13.05.2005 13:53:39 vasta tsitaadiga

tomusser kirjutas:
jumperid tiba valesti sul siis. ja formatit ei pea sa kindlasti tegema.

kas on mõtet hoida win98 sellel kettal icon_question.gif icon_lol.gif

jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 13.05.2005 14:20:01 vasta tsitaadiga

Nüüd tiba loll küsimus kas need jumperid on mul emaplaadil või leian ma need kõvaketalt, sry sellise lameda küsimuse eest
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 13.05.2005 14:34:15 vasta tsitaadiga

jürgenliiv kirjutas:
Nüüd tiba loll küsimus kas need jumperid on mul emaplaadil või leian ma need kõvaketalt, sry sellise lameda küsimuse eest

Esiteks: jumperid on ikkagi ARVUTI kõvaketta küljes, mitte SINU emaplaadi peal. icon_razz1.gif
Teiseks, mis opsys siiski sul on? Win 2000 me pole olemas. On Windows 2000 Pro, Server ja Advanced Server. Ja on Windows ME (Millennium Edition). Kuigi paistab, et sul on ME, oleks tark siiski neil vahet teha. Esimene on NT tehnoloogiaga opsys, teine tavaline, FAT32 kasutav opsys.
Nope.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 13.05.2005 14:45:00 vasta tsitaadiga

Kuidas ma need seal siis sättima pean mingi katse eksitus meetodiga icon_biggrin.gif
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 13.05.2005 16:24:18 vasta tsitaadiga

jürgenliiv kirjutas:
Kuidas ma need seal siis sättima pean mingi katse eksitus meetodiga icon_biggrin.gif

Kuskil vindi peal on ära toodud märgised, mis on IDE channel, mis on CS, MA ja SL, kus on power jne. Sind huvitab eelkõige need CS (Cable Select), MA (Master) ja SL (Slave). Jumper sinna, mis on MA legendi kohaselt (harilikult keskmine). Kui aga sama IDE kabla otsa veel mingi vidin (teine vint või optiline seade), siis too peab olema jumperi asendiga SL. CD- kribaja on aga mõttekas panna hoopis teise IDE kanali otsa masterina. Loodan, et on arusaadav. icon_biggrin.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 17.05.2005 10:41:25 vasta tsitaadiga

Ma ei sa aru mis "vindist" sa rääkisid. Ma kõvakalt seda ei leidnud. Ainus mille leidsin oli kõvaketta taga nagu mingi jumper mida sai ümber paigutada. Ka kõvaketta peal oli mingid tähistused mis näitasid kuda jumper peab olema, proovisin kõik võimalikud asendid läbi mille kohta tähistused olid. Ei aidanud see midagi. Lihtsalt paned arvuti sisse ja leiab oma pri. masteri üles ja kõik jääb sinna lihtsalt toppama. icon_cry.gif
tagasi üles
Sahib
HV veteran

sõnum 17.05.2005 11:17:06 vasta tsitaadiga

"Vint" on kõnekeeles ikka ketas ehk HDD icon_wink.gif Nüüd tekib küsimus ega sul juhuslikult Compaq arvuti ei ole? Vanemad arvutid ei tahtnud üle 8GB suurust vinti lugeda ... sellest saab jagu.
HM! Kaabli ja toite ka ikka kettale taha panid või ununes üks neist ära?

tomusser
Kreisi kasutaja
tomusser

sõnum 17.05.2005 11:18:51 vasta tsitaadiga

Vint= kõvaketas icon_smile.gif Mõlemal vindil pead sa jumperid paika saama õieti üks primary ja teine siis secondary thumbs_up.gif
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 17.05.2005 11:53:03 vasta tsitaadiga

Üks master ja teine slave ikka. Primary ja secondary on hoopis ide1 ja ide2 "augud". (et siis need augud, kuhu ide kaabel käib)
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
tomusser
Kreisi kasutaja
tomusser

sõnum 17.05.2005 12:00:23 vasta tsitaadiga

Jah just icon_lol.gif
tagasi üles
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 17.05.2005 12:26:48 vasta tsitaadiga

Ma tahan ju ainult ühte seda 28gb kõvakat arvutisse ja selle jumper on juba masteri peale pandud ja kaablid ka taga nagu kord ja kohus, nii et minu arvates peaks see ju töötama icon_cry.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 17.05.2005 12:41:37 vasta tsitaadiga

Mine võta parem internetist HDD tootja kõvaketta jumperite õigete asendite kirjeldus - neid asendeis saab olla 0-st (ehk siis ilma ühegi jumperita) kuni 8 erineva asendini sõltuvalt tootjast. NB! Ja kui liialt palju valesti "ehitad", võid üldse kõvaketta maha põletada.

Ja kui jumper on JOONISE JÄRGI paigas, siis otsi BIOS-ist üles "Automaatne ketaste äratundmine" ja kaabel: kaabel võta ka õige (ATA66/100/133 kaabel) ja pane see ka õigetpidi, ehk siis sinine pistik läheb emaplaadi pessa ja must HDD pessa thumbs_up.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Cooler(-10)
Kreisi kasutaja

sõnum 17.05.2005 13:55:41 vasta tsitaadiga

Ja mõned veidrad kaablid tahavad, et master ja slave ketas oleksid õiges otsas. Ma arvan, et kuna sa oled seda jumprit seal kõikvõimalikes asendites proovind, siis võib ka see olla, et ketas nüüd tuksis. Samas ei prUUgi.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 5
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 18.05.2005 14:02:30 vasta tsitaadiga

jürgenliiv, abiks oleks teada, mis arvuti sul on.

antud juhul eriti: emaplaadi tüüp ja millised kõvakettad/cd/dvd-seadmed sul arvutis on ja milliste juhtmete küljes.

lisaks, biosist tuleb määrata ketaste tüübiks soovitavalt auto või siis automaatset äratundmist (automatic hdd detection tavaliselt) kasutada. täpsed asukohad sõltuvad taas emaplaadi või siis täpsemalt biosi tootjast.

tagasi üles
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 21.05.2005 17:37:04 vasta tsitaadiga

Arvut ise on vana 200mhz. Mul ple enam emaplaadi raamatutki enam alles aga emaplaadil endal on mingid inteli tähised peal. Cd rom on Atapi oma. Kõvakettas mida hetkel kasutan on pri. masteri all ning cd-rom on pri slave all. Ning bioses on kõik juba auto peal. Aga nii kui vahetan kõvaketta ära nii enam seadmete tuvastuse juurest kaugemale ei jõua icon_neutral.gif
tagasi üles
haigo
HV veteran
haigo

sõnum 21.05.2005 22:39:55 vasta tsitaadiga

Mis 98 sul sellel uuel kettal peal on? Mingis teises masinas peale lastud? Sellisel juhul peaks selle igal juhul uuesti installima.
Võimalik, et masinal on ees 8,4GB limiit, sel juhul http://www.maxtor.com/en/support/downloads/maxblast3.htm lehel on vastav utiliit ja instruktsioonid tegutsemiseks. Win98 plaat tuleks ka hankida.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 52
tagasi üles
jürgenliiv
HV vaatleja

sõnum 24.05.2005 13:25:23 vasta tsitaadiga

Jah 98 on teise masina peal sisse lastud ja seda utiliiti ma ka kasutada ei sa sest see eeldab et edsiminekut hardware leidmise juurest. Muidu panin kõvaketta mis hetkel taga pri masterix, kõvaketas mida tahan taha saada panin pri slave(ka jumperi muutsin õigeks) ja cd romi panin sec master. Aga nüüd jõuan niikaugele et arvut tunneb mõlemad kõvakad alguses ära ja jääb siis toppama. Aga mis muidu siis tegema peab sest jah win 98 on teise masina peal sisse lastud icon_confused.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketta vahetus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.