Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kami
HV kasutaja
|
08.05.2005 21:53:09
|
|
|
namstoop kirjutas: |
kalastaja, sa nagu ei sa üldse aru milles minu jutu iva oli? Kurb. Aga neljandat korda ei viitsi seletada ka, isegi miilitsate puhul sai vanasti juba kolme korraga hakkama. |
et siis tegelikult võime me öelda, et see on porsche süü, et nende autod nii kiired andmete järgi on.
sest et kui ma nii nalja pärast oma sõpra rammiks 5km/h kiirusel, siis oleks lõbus ju, aga miks 250 kiirusega on esiklaasil suur punane plekk? imho peaks autofirma selle eest kohtusse kaebama, et nad kirjutasid spesifiaktsioonidesse auto kiiruseks 250 kmh ja mina ajasin nüüd oma sõbra alla ja sõpra enam pole :'(
sorry noh. ma püüan asjale loogiliselt läheneda yeah. teeme klubi. loogika rules!
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
16.05.2005 23:32:34
|
|
|
Alles nüüd avastasin, et asjal on üllatavalt väike sensor - ainult 1/2.5"! See peaks tähendama, et ISO't ei saa üle 100 tõsta ja tavaliselt peab ikka 50 peal pildistama. 5 MP on nii väikese sensori kohta päris palju. Õnneks on kaameral stabilisaator, mis väiksemat tundlikkust -> pikemaid säriaegu natuke kompenseerib.
Kuid Canoni ultrazoom-S seeria ongi ju seebika baasil ehitatud - S1 kasutas 1/2.7" sensorit, mida pruugiti ka näiteks A75 peal. Siiski loodame, et S2 kannatab ka natuke kõrgemaid ISOsid, DIGIC II protsessor aitavat ka natuke müra summutada.
Endiselt on jäänud S1'lt tuttav ühe punkti autofookus! Välgu jalg ei teeks ka paha, kuid siin tuleb põhjust arvatavasti hinnapoliitikast otsida - tahad välku lisada, osta Pro2.
_________________ Tere hommikust!  |
|
Kommentaarid: 265 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
16.05.2005 23:35:48
|
|
|
.Scorps. kirjutas: |
Alles nüüd avastasin, et asjal on üllatavalt väike sensor - ainult 1/2.5"! See peaks tähendama, et ISO't ei saa üle 100 tõsta ja tavaliselt peab ikka 50 peal pildistama. 5 MP on nii väikese sensori kohta päris palju. Õnneks on kaameral stabilisaator, mis väiksemat tundlikkust -> pikemaid säriaegu natuke kompenseerib.
Kuid Canoni ultrazoom-S seeria ongi ju seebika baasil ehitatud - S1 kasutas 1/2.7" sensorit, mida pruugiti ka näiteks A75 peal. Siiski loodame, et S2 kannatab ka natuke kõrgemaid ISOsid, DIGIC II protsessor aitavat ka natuke müra summutada. |
seda väikese sensori asja märkasin kohe... väikessesse senorisse hunniku pixel'ite toppimine toob ikka kamaluga müra juurde... meenutagem kasvõi G5'te, mille sensor oli tegelikult mingi 3MP, kuhu aga kuidagi suruti need 2 lisa MP'd ära...
Äi tia... tulep aparaat ära oodata ja siis ju näha, mis ta tegelikult teha suudab.. niisama neid numbreid kritiseerida ja oletusi teha pole ka mõtet...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 08:51:34
|
|
|
OK, see tuleb nüüd vist küll üsna asjatundmatu lähenemisega küsimus, aga unustame korraks need megapikslid ära ja võrdleme reaalset kvaliteeti võttes arvesse ka hinda, siis minu poolne küsimus oleks... kui mul on valida Olympus C-770 ja Canon S2 IS'i vahel, siis kumba te soovitaksite... väidetavalt peaks Olympusel kasutatav optika Canoni omast parem olema - seda loomulikult sama klassi (loe: omavahel võrreldavate) kaamerate puhul...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
zid
HV vaatleja
|
17.05.2005 19:05:53
|
|
|
7700kr vs 5300kr
hinnavahe juba suur, loogiline, et canon peaks parem olema?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 19:09:00
|
|
|
zid kirjutas: |
7700kr vs 5300kr
hinnavahe juba suur, loogiline, et canon peaks parem olema? |
Kas siinkohal ainult hinda aluseks võtta pole mitte liialt naiivne? OK, kui paremuse all pidada silmas sutsu laiemat seadistuste ala, siis küll, aga kas selle hulka kallima Canoniga ka oluliselt paremaid pilte õnnestub teha - see oli minu küsimuse eesmärk...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
4 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 19:10:54
|
|
|
hentz kirjutas: |
seda antud olympust ja canonit ära võrdlema hakka...mina ei hakkaks...
//henry |
Ja kui küsida tohib, siis miks? Kas arvustajate hulgas läheks lõputuks sõjaks? Või on alust arvata, et pildi kvaliteedi osas on tegemist kahe täiesti erineva klassi aparaadiga? Või mingil muul põhjusel?
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
hentz
HV Guru

|
17.05.2005 19:12:56
|
|
|
Ma eelistan canonit, Eelmine digi oli olympus ning olympus lihtsalt ei istunud mulle... Ning minu arust on canon kiirem, parema pildiga jne. Olympusel tundub olevat väga kontrastne asi..
egas ma ei tea ka täpselt, lihtsalt kui valiks siis valiks känoni.
//henry
_________________ www.whykaren.com - üle 120 miljoni kasutatud varuosa! Vaata järgi!
PALJU GAMING ASJU 0.10 SENDISTEL OKSJONITEL: https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=topeltsidur |
|
Kommentaarid: 423 loe/lisa |
   |
9 :: |
341 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 19:31:16
|
|
|
hentz kirjutas: |
Eelmine digi oli olympus...
//henry |
Ja mis oli selle kaamera mark? ... Selle meeldimise kohta muide niipalju, et kui meeldimise all on silmas peetud näiteks menüü ülesehitust, siis see on jah võrreldes Canoni omaga kindlasti hoopis teise loogikaga ja seetõttu võib tunduda raskepärasena... Samas, eks pea igal tootjal ole nati omamoodi arusaam ja seega ka menüü ülesehitus ja sellest otseselt tulenev mõnevõrra erinev esmane kasutusmugavus... harjumise ja maitse asi... Mu enda esimene digikas oli ka Olypuse seep, aga täitsa bro - naisele väga meeldis... 8) ... siis tuli aga kuri saatus ja purustas seebika LCD, kuid kuna ekraani vahetamine oli väga kulukas ja aparaat ise väga odav, siis otsustasin parem juba uue ja mõnevõrra parema osta... selle juures tuligi välja maitse küsimus, sest uue apastraadi menüü naisele enam niiväga peale ei läinud ja nõudis rohkem harjutamist = eks peamiselt on aparaat ikka minu käes ja seda raskem oli seda naisel algul õppida... kui iga päev pidevalt klõpsida, siis on asi selge üsna pea, kuid vastasel juhul võib see ikka mitu päeva aega võtta enne kui menüürägastik enam-vähem selgeks saab...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.05.2005 21:12:19
|
|
|
zid kirjutas: |
7700kr vs 5300kr
hinnavahe juba suur, loogiline, et canon peaks parem olema? |
On see reaalselt ka saadaval? Hindu tasub siis võrrelda kui asi mõned kuud müügis on olnud, alguse hinnad on ikka laes. C-770 tuli ka mingi 10k hinnaga.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
A2100
HV kasutaja
|
17.05.2005 21:46:33
|
|
|
Päris kobe tükk see
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
17.05.2005 22:31:47
|
|
|
KosMa kirjutas: |
OK, see tuleb nüüd vist küll üsna asjatundmatu lähenemisega küsimus, aga unustame korraks need megapikslid ära ja võrdleme reaalset kvaliteeti võttes arvesse ka hinda, siis minu poolne küsimus oleks... kui mul on valida Olympus C-770 ja Canon S2 IS'i vahel, siis kumba te soovitaksite... väidetavalt peaks Olympusel kasutatav optika Canoni omast parem olema - seda loomulikult sama klassi (loe: omavahel võrreldavate) kaamerate puhul... |
Canonil on objektiivi fookuskauguste vahemik suurem (parem lainurk ning tele), olemas on pildistabilisaator, parem video (saab zoomida, stereoheli), mälukaardid odavamad, kasutab AA akusid (odavamad, vajadusel saab patareisid kasutada), mugavam käes hoida (korralik kummiga kaetud grip), parem makro ja pilt peaks ka parem olema.
Lugege mulle nüüd Olympuse plusse (ilma sarkasmita).
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 22:51:41
|
|
|
Canonil on objektiivi fookuskauguste vahemik suurem (parem lainurk ning tele), olemas on pildistabilisaator, parem video (saab zoomida, stereoheli), mälukaardid odavamad, kasutab AA akusid (odavamad, vajadusel saab patareisid kasutada), mugavam käes hoida (korralik kummiga kaetud grip), parem makro ja pilt peaks ka parem olema. |
Vot, vot... see arvustus oli juba üsna sinnakanti, mida ma tegelikult oma küsimusele vastuseks ootasingi... ... nii et tänud vaevaks võtmise eest...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.05.2005 23:02:14
|
|
|
KosMa kirjutas: |
OK, see tuleb nüüd vist küll üsna asjatundmatu lähenemisega küsimus, aga unustame korraks need megapikslid ära ja võrdleme reaalset kvaliteeti võttes arvesse ka hinda, siis minu poolne küsimus oleks... kui mul on valida Olympus C-770 ja Canon S2 IS'i vahel, siis kumba te soovitaksite... väidetavalt peaks Olympusel kasutatav optika Canoni omast parem olema - seda loomulikult sama klassi (loe: omavahel võrreldavate) kaamerate puhul... |
Canonil on objektiivi fookuskauguste vahemik suurem (parem lainurk ning tele), olemas on pildistabilisaator, parem video (saab zoomida, stereoheli), mälukaardid odavamad, kasutab AA akusid (odavamad, vajadusel saab patareisid kasutada), mugavam käes hoida (korralik kummiga kaetud grip), parem makro ja pilt peaks ka parem olema.
Lugege mulle nüüd Olympuse plusse (ilma sarkasmita). |
Optiline pildiotsija mis on sarivõtte jaoks hädavajalik, video mpeg pakkimine.
S1-ga võrreldes plusse veelgi.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
17.05.2005 23:32:04
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Optiline pildiotsija mis on sarivõtte jaoks hädavajalik,
|
C-770'l on EVF (electronic viewfinder) ehk elektrooniline pildiotsija nagu Canonilgi. Optilist pildiotsijat 10x zoomiga teha läheb mõttetult kalliks ja pildiotsija tuleks suur kah.
Küll aga on Olympuse EVF parema resolutsiooniga (115000 px Canon vs 240000 px Oly), pilt peaks teravam olema. Ise pole näinud.
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
missomaa
Kreisi kasutaja

|
17.05.2005 23:38:40
|
|
|
S1-ga võrreldes plusse veelgi. |
Optiline pildiotsija on ka S1 aparaadil olemas.
_________________ Reisid väikebussiga. |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
17.05.2005 23:42:25
|
|
|
missomaa kirjutas: |
S1-ga võrreldes plusse veelgi. |
Optiline pildiotsija on ka S1 aparaadil olemas. |
Sama lugu - tegu elektroonilise pildiotsijaga, pealegi on ta S1'l väga ruuduline. Olen ise näinud ja lugenud ka.
Kes veel ei tea, siis elektrooniline pildiotsija on väike ekraan, mida vaadatakse läbi suurendava läätse. Samasugune on ka videokaameratel, tõsi, mustvalgena. Võib-olla uutel/kallimatel videokaameratel on värviline (LCD'st ma ei räägi), ei tunne seda asja.
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
17.05.2005 23:43:31
|
|
|
My bad, lasin ennast pildist petta lasta, seal on väike viewfinder hele.
Siis ei saa kummagiga sarivõtet teha .
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
17.05.2005 23:48:03
|
|
|
My bad, lasin ennast pildist petta lasta, seal on väike viewfinder hele.
Siis ei saa kummagiga sarivõtet teha . |
Seda ju ei tea, kui kaua viewfinder pildistamisel pime on. Peab proovima. Äkki räägivad omanikud?
|
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
priithansen
HV kasutaja
|
17.05.2005 23:50:31
|
|
|
S1 on siiski piisavalt kaua pime, et sarivõtet saab ehku peale teha ainult.
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
18.05.2005 09:01:32
|
|
|
priithansen kirjutas: |
S1 on siiski piisavalt kaua pime, et sarivõtet saab ehku peale teha ainult. |
Nojah oleneb mida sarivõtestada, ma küll enamikel juhtudel ei viitsi optilisest piiluda kui teen. Sarivõtte pluss see ongi, et kui vahepeal paar kaadrit veidi nihu läheb, siis mõni ikka välja tuleb. Aga EVF on nõme asi nii või teisiti tõepoolest.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.05.2005 10:03:28
|
|
|
S1 näitab sarivõtte ajal pildiotsijas tehtud kaadreid .. ja seda ka paraja viitega
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
18.05.2005 10:46:01
|
|
|
Mulle meeldib selliseid seeriaid teha:
S2-ga võib sellest vist ainult unistada...
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jägermeister
Kreisi kasutaja
|
18.05.2005 10:51:02
|
|
|
no mina teen selliseid seeriaid edukalt ka oma Powershot S50-ga? Miks ei peaks siis S2 neid tegema
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|