Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
i8080
Kreisi kasutaja

|
26.04.2005 19:27:29
|
|
|
parem vast oleks juba olnud seal see index.php millegi dumbiga asendada.
selle kaudu liginedes justkui käib kogu äri kaadervärk veel täistuuridel kenasti edasi.
leht ise viitab esilehe lingi puhul index.php peale.
hetkel kenasti toimiv esileht:
http://www.datalink.ee/index.php
|
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
ILLIMAR
HV vaatleja

|
27.04.2005 13:50:46
re: |
|
|
Äärmiselt kurb juhtum.
Datalink oli muidu väga tore firma mis sai kunagi Janari poolt loodud ja toimis väga kenasti, aga siis otsustas Janar aasta alguses välismaale minna ja jättis Kruusikese firmat juhatama. Ka Kruus paistis alguses asjaga hakkama saavat ja tegi isegi paar klienti õnnelikuks. Ma isegi soovitasin ühel heal tuttaval sealt kuu tagasi läpaka osta ja kõik paistis aus olevat (templiga arve ja puha), aga jah seekord paistis ettemaks suur viga olevat sest paaripäevase lubatud tarne asemel on möödunud kuu ilma läpaka ja rahata. Ühel ilusal päeval otsustas Kruus, et tema enam kontorisse ei lähe kuna seal käib uksetaga vihaseid kliente. Kuna selle aasta jooksul on firmas ainsaks rahadega tegelenud isikuks Kruus, siis ei oska peale tema küll mitte ühtegi osanikku ega töötajat süüdistada. Ei tea küll täpselt mis jamaga Kruusipoiss hakkama sai, aga nüüd on paljud õnnetud kliendid ilma rahadeta ja Hea mainega firma põhja viidud. Ka minul on väga häbi, et ma oma tuttavatele üldse julgesin soovitada sealt midagi osta.
Ei teagi mis see õige lahendus nüüd oleks, aga kliendid peavad kuidagi Kruusi käest oma rahad tagasi saama. Peaks vist karja vihaseid kliente kokku korjama ja Kruusipoisile koju järele minema. Kontoris ei ole mõtet laamendada, sest sealt nagunii midagi võtta ei ole ja kui üürivõlg edasi koguneb, siis asub seal varsti arvatavasti uus firma rendile. Kahjuks ei paista Kruusipoisil eriti midagi muud ka vastu anda olevat, sest tööl käis ta ühistranspordiga nagu keegi siin juba varem oletas ja selle üürikorteriga kus ta elab ei ole vist ka eriti midagi peale hakata. Käisin ükspäev Kungla tänaval seda onni vaatamas ja rääkisin naabritädidega ka põgusalt juttu uksepeale koputamisele loomulikult keegi ei vastand, oleks vist pidanud aknaid kõvemini koputama. Tundub, et Kruusipoiss ei saanud tööl käia, sest tegeles vahepeal kolimisega ja oli vahelduve eduga haige nagu ta ise on klientidele väitnud loodan, et Kristjan hakkab varsti ise ka aru saama, et joosta ja põgeneda ei ole mõtet, sest Eesti on nii väike riik ja siin ei jää küll sellised asjad ilma tähelepanuta. Kahjuks ei taha sind keegi enam kuskile tööle ka võtta, et võlgu tagasi maksta, aga muud sul üle ei jää tuleb see raha kuskilt ausal teel tagasi teenida ja klientidele, töötajatele ja muudele õnnetutele tegelastele tagasi maksta muidu osutub sul siin riigis elamine võimatuks ma olen sulle vigade parandamiseks juba piisavalt aega andnud, kui sa kiirelt tegutsema ei hakka ja jätkad telefonikõnede eiramist, siis peab sulle koju külla tulema ja "viisakalt" juttu rääkima. See oli nüüd sõbralik soovitus
limp kirjutas: |
loll õpib oma vigadest, tark teiste omadest.
|
See on küll vahvasti öeldud ...loodame, et paljud inimesed õppisid sellest midagi kasulikku. Ja mul tuli meelde üks ütlus mida "Kojamees" kunagi ütles, et "Jumal tegi ahvist inimese, ehk on ka teil (ja Kruusil) veel lootust"
|
|
tagasi üles |
|
 |
darkelf
HV kasutaja

|
27.04.2005 14:17:06
|
|
|
Wcamtec OÜ nimel siis mainin, et tahaks kah 920 krooni sellelt toredalt firmalt veel kätte saada.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
prussakas
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
faca
HV vaatleja
|
27.04.2005 14:37:02
|
|
|
No mis Eesti firmal ei oleks ajutisi makseraskusi - olege nüüd natuke leebemad (sattus lihtsalt mõni kurjem hankija) - ja lõpetage pointless "lähen ukse taha" stiil ära - tegemist ei ole mingi vanurite petmisaktsiooniga vms. või kui tunnete end petetuna andke asi politseisse ja kandke summa maha - valus on, aga mõnikord juhtub.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ILLIMAR
HV vaatleja

|
27.04.2005 14:45:19
re: |
|
|
faca kirjutas: |
No mis Eesti firmal ei oleks ajutisi makseraskusi - olege nüüd natuke leebemad (sattus lihtsalt mõni kurjem hankija) - ja lõpetage pointless "lähen ukse taha" stiil ära - tegemist ei ole mingi vanurite petmisaktsiooniga vms. või kui tunnete end petetuna andke asi politseisse ja kandke summa maha - valus on, aga mõnikord juhtub. |
Jah loomulikult tuleb igal firmal raskusi ette, aga siis proovitakse neid ka lahendada ja räägitakse oma murest viisakalt/ausalt mitte ei eirata kõnesid ja ei valetata läbinähtavaid valesid. Ja justnimelt võib öelda, et tegu oli niiõelda "vanurite petmisaktsiooniga", sest see tuttav vanaproua käis läpaka eest välja oma kauakogutud ja mitte just eriti väikse summa.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk222222
HV vaatleja
|
28.04.2005 03:02:36
|
|
|
ma vaatan et seda firmat on nii kiidetud kui laidetud
see et firma HV-le võlgu on ei ole just muidugi parim reklaam
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
28.04.2005 23:36:50
|
|
|
Ega seegi hea reklaam ole kui firma võtab vastu tellimusi ja raha aga ei anna vastu tellitud kaupa.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
tif
HV kasutaja
|
29.04.2005 10:06:04
|
|
|
mitteametlikel andmetel on Datalink Grupil makseraskused. muidugi on neist sel juhul inetu tellimusi endiselt vastu võtta nii et ei soovita hetkel neile raha kanda , kuna see kaob musta auku ja kaupa ilmselt ei tule.. raha ka mitte. ja kui lõpuks tuleb pankrotimenetlus (See võib ka võtta aastaid), siis raha ootamisega läheb ka kõvasti aega.
_________________ Now where is that monkey? I want to shoot something! |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
prussakas
HV kasutaja
|
29.04.2005 10:17:01
|
|
|
Ninii.. lõpuks ometi miskit plagu väljas, et "lüpsimasin" kinni...
tif kirjutas: |
mitteametlikel andmetel on Datalink Grupil makseraskused. muidugi on neist sel juhul inetu tellimusi endiselt vastu võtta nii et ei soovita hetkel neile raha kanda , kuna see kaob musta auku ja kaupa ilmselt ei tule.. raha ka mitte. ja kui lõpuks tuleb pankrotimenetlus (See võib ka võtta aastaid), siis raha ootamisega läheb ka kõvasti aega. |
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
janar
HV kasutaja

|
29.04.2005 16:16:45
|
|
|
Lihtsalt informatsiooniks, kui kedagi huvitab .. Krediidiinfo avalik andmebaas teab Hr. Kruusi kohta veel seesugust rääkida:
Algus Lõpp Maksehäire viimane suurus Maksehäire maksimum suurus Päritolu sektor
16.10.2004 13.01.2005 - 1 001 - 5 000 kaubandus
21.11.2001 19.07.2004 - 1 001 - 5 000 side
18.12.2004 <lõpetamata> 1 001 - 5 000 1 001 - 5 000 side
16.01.2005 <lõpetamata> 1 001 - 5 000 1 001 - 5 000 kaubandus
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Format
Piiratud kasutaja

|
29.04.2005 19:27:24
|
|
|
Kopeerin siia tagasi selle juttu, mis on valmis kirjutatud juba Esmaspäev, aga tänu Kruusi vingerdustele eemaldasin ma selle posti paar tundi pärast postitamist:
Olin Datalink Grupp nimelise firmaga seotud juba pikemat aega. Algul kui veel Janar Kokk eesotsas oli, erilisi probleeme ei olnud. Kõik rahad ja kaubad sain mina ja kliendid õigel ajal kätte. Kui Kokk pidi paariks nädalaks Ameerikasse minema ja Kruus see aeg firmat valitses, siis tekkisid esimesed suured probleemid. Ebaõnnestunud müügipoliitika, kahtlane käitumine tööliste ja Kruusi vahel ja teised asjad. Enne Janari reisi sai veel isegi kord Tallinnas maha istutud ja omavahel räägitud, et firmat käest ei lase, ning et teeme sellega veel tulevikku. Nüüd näeb igaüks mis sellest lubadusest saanud on. Telefonikõnedele aktiivselt enam ei vastatud, kontor oli tihti miskipärast kinni, tarneaeg suurenes koguaeg järjest rohkem. Nüüd on probleem jõudnud selleni, et Kristjan Kruus on kadunud Pettunud klientide ja tööliste kõnedele ta ei vasta. Kruusi käes peaks olema küllalt suur hunnik raha, mis on kõik saadud tellitud kaupade käest. Kristjan Kruusi käes on ka küllalt suur võlgnevus minule. Olen proovinud erinevaid meetoteid seda raha kätte saada, aga seni asjatult. Olen pakkunud ka erinevaid lahendusi, näiteks et ta saadab mulle võlakatteks A64 3400+ kasti, aga tema keeldus. Viimane kord kui ma talle seda lahendust pakkusin, lasi ta üldse ühel teisel inimesel minuga ühendust võtta. Antonio1, seda arvutit pakuti vist ka sulle. Muideks Kruusi käes on ka minu üks mobiiltelefonidest (Nokia 7210 - väärtus nii 1000.-). Kui Tallinnas käisin, siis tahtis ta mult selle telefoni ära osta ja lubas raha 5 päeva pärast kanda, aga nüüd on paar kuud asjast möödunud...
Oleksin pidanud juba 3-4 kuud tagasi sellele firmale "aidaa" ütlema, aga siis suudeti mind ümber veenda.
Ja nüüd selle nädala uudised:
Esmaspäeval rääkisin Kruusiga. Ta lubas, et kui müün Kristjaniga (üks teine Kristjan peale Kruusi on veel) Datalink kauba maha, siis saame oma rahad. Samas huvitav oli see, et kui ma pakkusin Kruusile, et ta saadaks mulle kohe võla ulatuses asju, siis ta keeldus. Lõpuks nõustus vaid niipalju, et saadab mulle homseks (Esmaspäevane jutt-Teisipäevaks) ühe UPSi. Täna on Reede ja seda UPSi endiselt ei ole. Kui ütlesin täna Kruusile MSNis uuesti, et nüüd aitab - teen HV-sse posti, siis ta kirjutas nii:
[15:25:30] Onu Hillar e: ma tulen tapan su seal kanepi urkas ära
Hiljem kirjutas ta veel midagi sellist kah:
[15:26:47] Ingmar | Mis: Ning copin sinu ähvardused kah sinna
[15:26:48] Ingmar | Mis: bye
[15:27:14] Onu Hillar e: kui sa seda teed lähed kohtusse alatu laimu eest
... Kahju, suur summa läks vastu taevast
EDIT: 1500.- EEK eest minule võlgu tasutud.
viimati muutis Format 30.04.2005 11:26:37, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 307 loe/lisa |
   |
12 :: |
11 :: |
231 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.04.2005 19:42:55
|
|
|
"alatu laim"
tsiteerida juttu ei ole ju keelatud või mis
loodab, et kõik oma rahad ikka tagasi saavad. ise ka Datalinkist kõvasti asju tellind ja õnneks ka suht probleemivabalt hakkama saand.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
tif
HV kasutaja
|
29.04.2005 19:57:56
|
|
|
siis ei jää muud üle kui kannatanud peavad esitama ühiselt pankrotiavalduse OÜ Datalink Grupi vastu, kui just kellegi individuaalne nõue ei ületa 40 000 krooni, osaühingu puhul nimelt algatatakse pankrotimenetlus kui nõue on alates 40 000 kr. ja siis menetluse käigus saavad ka kõik ülejäänud oma nõuded esitada.
_________________ Now where is that monkey? I want to shoot something! |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
29.04.2005 22:55:57
|
|
|
janar kirjutas: |
Lihtsalt informatsiooniks, kui kedagi huvitab .. Krediidiinfo avalik andmebaas teab Hr. Kruusi kohta veel seesugust rääkida:
Algus Lõpp Maksehäire viimane suurus Maksehäire maksimum suurus Päritolu sektor
16.10.2004 13.01.2005 - 1 001 - 5 000 kaubandus
21.11.2001 19.07.2004 - 1 001 - 5 000 side
18.12.2004 <lõpetamata> 1 001 - 5 000 1 001 - 5 000 side
16.01.2005 <lõpetamata> 1 001 - 5 000 1 001 - 5 000 kaubandus |
Lihtsalt Neti Otsingust
http://www.tln.lib.ee/?id=2376
https://info.eer.ee/ari/ariweb_package9.nimekirja_andmed?keel=2&nnr=54&jlk=115
Lisaks veel, olen oma keisi kohta avalduse politseisse juba teinud, ei tea kas peaks äkki kahjukannatanutest listi tegema ja nõuded firma vastu kokku panema.
Ega ausalt öelda ei tahaks, enamus juhtudel ei ole firma süüdi, vaid selles toimivad inimesed. Omanikud, võtke koosolek kokku, kutsuge audiitor ja mõistke süüdiolevalt poolelt kahju välja.
////Kruusi vingerdustele////
Loodab asjaga vaikselt ja tasakesi ilma kella külge panemata lõpule jõuda....
Kes on poolt, et sellised tegelased kuskil mujal ärimaastikul veel edaspidigi head nägu püüavad teha.
Äri peab olema klientide suhtes AUS eelkõige. Ja alles siis kasumit toov.
Kas selle vastu eksib, kaasaegsesse ärimaailma ei sobi. Ainult allilma.
Eksimused võib andestada ja unustada, PETMIST mitte kunagi.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
faca
HV vaatleja
|
29.04.2005 23:12:08
|
|
|
Paistab, et kommenteerisin vale teemat - tasapidi hakkab tunduma, et ongi miski tõbrik. Kurb. Reeglina on inimesed siiski hea(tahtliku)d, aga nagu näha leidub ka erandeid.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kris85
HV vaatleja
|
02.05.2005 16:41:29
|
|
|
Lugupeetud HV'lased
Järgnevalt annan adekvaatset informatsiooni Datalink Grupp poolt kohustuste täitmise kohta. Nimelt tegutses Janar Kokk Datalink Grupp tegevjuhina kuni 31.12.2004. Mina sain juhatuse liikmeks alates käesoleva aasta veebruarist.
Süvenedes firma majandusasjadesse pidin tõdema, et Datalink Grupp omab mitmete klientide ning tarnijate ees täitmata arvestatavas mahus kohustusi.
Vastupidiselt siin foorumis kõlanud süüdistustele on enamus neist pärit aegadest, kui firmat juhtis Janar Kokk. Käesoleval ajal käib täpsete summade arvutamine raamatupidaja poolt. Kui täpne kahjusumma on selgitatud, siis edastan kõik materjalid õiguskaitseorganitesse. Lisaks pean vajalikuks märkida, et püüan praegu täita klientide ja tarnijate ees varasemalt Datalink Grupp poolt võetud kohustusi. Paraku on selge, et kõikide nõuete tätimise ei ole kiiresti võimalik, kuid annan endast parima. Kahjuks ei ole Janar Kokk siiani andnud mingeid adekvaatseid selgitusi firma varasema majandusliku käekäigu kohta ning vastab küsimustele hoopis paljasõnaliste süüdistustega (mida on saanud ka foorumlased lugeda).
Eeltoodu tõttu palun kõikide mõistvat suhtumist tekkinud raskuste ületamiseks.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 |
|
tagasi üles |
|
 |
janar
HV kasutaja

|
02.05.2005 16:51:16
|
|
|
Näedsasiis .. vihmasesse päeva antakse natuke nalja kah
Ma isegi ei vaevu seda (vabandust väljenduse eest) jura rohkem kommenteerima, märgin ainult ära, et neli aastat juhatuse liikmena tegutsenu võiks omada ikka natukenegi aimu kes ja mis varem oli. Ma ei kujuta ette, kes see Janar Kokk oli, kes firma tegevjuhina tegutses - võibolla mõni nimekaim mina igatahes mitte.
Krisjtan - ei tahaks selliseid asju foorumi kaudu rääkida .. aga kuna muudpidi usutavasti endiselt kontakti ei saa siis pean ikkagi .. nimelt soovitaks enne "faktide" loopimist need kasvõi enda jaoks ära argumenteerida, veel parem, kui teistegi jaoks
EDIT: neli kuud, mitte neli aastat .. kirjaviga .. sorry
viimati muutis janar 02.05.2005 16:51:51, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Poco
HV kasutaja

|
02.05.2005 16:51:29
|
|
|
pada sõimab katelt
_________________ Ei tea vist üldse midagi... või siiski? |
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
02.05.2005 17:02:39
|
|
|
juhatuse esimees peab ametit üle andmas andma oma järglasele kolm ümbrikut:
1 - avada, kui tekivad esimesed probleemid - Süüdista kõiges eelmist juhatust
2 - avada siis, kui eelmise juhatuse süüdistamine enam tulemust ei anna - alusta reformide ja ümberkorraldustega. Näita inimestele, et sa teed midagi
3 - kui ka reformid ja ümberkujundused enam ei aita - valmista ette kolm ümbriku...
Lihtsalt tuli selline jutt meelde
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
tolm
HV kasutaja

|
02.05.2005 17:19:35
|
|
|
Kristjan Kruus võiks siis oma teise ümbriku avada
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
janar
HV kasutaja

|
02.05.2005 17:47:04
|
|
|
ta ju koguaeg pendeldab 1. ja 2. ümbriku vahel .. võibolla kolmandat kah juba mitu korda ette valmistanud aga kuna kellelegi edasi anda pole, siis endale ja otsast peale
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
hannes
HV vaatleja
|
03.05.2005 00:51:42
|
|
|
Mulle saadeti üleeelmise nädala lõpus vabanduskiri, et ei saa mu arvutit hetkel kohale toimetada. Pretensioonid jms. paluti saata kirjalikult ja lubati kahe tööpäeva jooksul vastata. Saatsin siis üleeelmisel reedel tähitud kirja paari konkreetse küsimusega, aga huvitav küll, need kaks tööpäeva, mille jooksul vastama peaks, ei ole nagu siiani läbi saanud..
Tahan arvutit. Muidu on sügavalt ükskõik, aga oma arvutit tahan kätte saada.
P.S. Lähipäevil üritan politseisse ka jõuda.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|