Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
angel
HV Guru

|
15.04.2005 12:43:06
|
|
|
486 kirjutas: |
MMX-Power kirjutas: |
Ordis on hea kiire teenindus, mulle vähemalt tundus nii |
Pole seal midagi kiire, K-st ikka kiirem kuna viimases märksa rokem kliente. |
Mine ordisse siis kui nn "tipp tund on" ja vaata kas ikka on K-s rohkem kilente. Ordis lihtsalt ei pea ootama 1 h et sind teenindatakse. Seega ei kogune rahvast sinna nii palju korraga letitaha ootama. K-s passi pool päeva ennem kui sinuga tegeletakse.
|
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.04.2005 22:39:30
|
|
|
otstsi täna,15 aprillil,ordist SD mälukaardi.
Apaceri oma 256 mb.Letil oli hinnaks märgitud 255 krooni.
Ja nagu ikka ordis ikka kombeks,teiste kogemustele tuginedes,öeldi mulle müügihinnaks hoopis 285 krooni.
Kui vihjasin vitriinis olevale hinnale,siis öeldi,et see on sinna ununenud vana hind.
Ja muidugi keelduti 255.- müümast seda mälu.
Kuigi tarbijakaitse ja võlaõigusseadus kohustab kaupmeest müüma kaupa hinnaga,mis on letil olevale kaubale märgitud.
Siis ordil on sellest kama kõik.Rääkimata sellest,et osal kaubal,mis oli välja pandud ei olnud hinda juurde lisatud ning pidin ootama müüja vabanemist hinna teadasaamiseks.
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
15.04.2005 23:48:54
|
|
|
hm tore kuulda, midagi negatiivset kah ordi kohta. Mulle ka raisad ei müü selle hinnaga mis letil kirjas Alati võtavad vähem raha
|
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
nic
HV kasutaja
|
15.04.2005 23:58:15
|
|
|
sellisel puhul tuleks küsida kaupluse juhatajat, mitte hakata võitlema müüjaga (võimalik et ta ei saa odavamalt müüa kui süsteemis on hind paika pandud
ning halvemal juhul peaks ta omast taskust kassa puudujäägi kinni taguma)
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
R0mm
HV kasutaja

|
16.04.2005 00:14:50
|
|
|
Kaupadel on hinnakiri. Hinna määrab eelkõige ikka müüa, mitte osta ega ammugi mitte mingi tarbijakaitse. Kui hind ei meeldi, ära osta...milles probleem.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oraff
Kreisi kasutaja

|
16.04.2005 00:31:13
|
|
|
R0mm kirjutas: |
Kaupadel on hinnakiri. Hinna määrab eelkõige ikka müüa, mitte osta ega ammugi mitte mingi tarbijakaitse. Kui hind ei meeldi, ära osta...milles probleem. |
Aga vaata, eelpool mainiti, et "letihinnaga" peab asja müüma(kahjuks/õnneks see nii on!) Ja nö. teenindaja pole selles eriti süüdi, et "vale" hind asjal on(muidugi, asi oleneb töökohustustes)! Aga tegelikult on see vägagi kurb, et Eesti tarbija ei tea(ei otsi/tunne huvi?) oma õigusi, mis tegelikult on vägagi sõbralikud!
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
NuCleo
Kreisi kasutaja

|
16.04.2005 00:42:42
|
|
|
jägaja kirjutas: |
otstsi täna,15 aprillil,ordist SD mälukaardi.
Apaceri oma 256 mb.Letil oli hinnaks märgitud 255 krooni.
Ja nagu ikka ordis ikka kombeks,teiste kogemustele tuginedes,öeldi mulle müügihinnaks hoopis 285 krooni.
Kui vihjasin vitriinis olevale hinnale,siis öeldi,et see on sinna ununenud vana hind.
Ja muidugi keelduti 255.- müümast seda mälu.
Kuigi tarbijakaitse ja võlaõigusseadus kohustab kaupmeest müüma kaupa hinnaga,mis on letil olevale kaubale märgitud.
Siis ordil on sellest kama kõik.Rääkimata sellest,et osal kaubal,mis oli välja pandud ei olnud hinda juurde lisatud ning pidin ootama müüja vabanemist hinna teadasaamiseks. |
See on nagu eriti huvitav. Endal sama kogemus, et pigem hind alla, kui üles tootele märgitust. Muidu eesti tarbijate teadlikkus on küll madal, jah.
Muidu sellest omast taskust kinnitagumisest - alet teevad teised küll kole kergelt. Ei usu eriti, et nad selle vahe ise kinni taovad, või kuidas...?
_________________ 'sup? |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
16.04.2005 01:02:16
|
|
|
|
paluks viidet konkreetsele lõigule
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.04.2005 08:37:43
|
|
|
angel kirjutas: |
hm tore kuulda, midagi negatiivset kah ordi kohta. Mulle ka raisad ei müü selle hinnaga mis letil kirjas Alati võtavad vähem raha  |
Mul sama jama rsk, eitea kas peaks kuskile kaebama minema
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.04.2005 10:51:45
|
|
|
sevenhugs kirjutas: |
|
paluks viidet konkreetsele lõigule |
Ei tahaks nagu kõike kandikul ka kätte tuua,võlaõigusseadus on vabalt netis saada ja ainult 500 lehekülge,kui endale välja prindid
Ning näiteks Postimehes on tarbijakaitse esindajad sellist teemat piisavalt lahti seletanud.
Vihje:Loe Postimeest mitte Kroonikat
|
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
16.04.2005 11:22:28
|
|
|
sevenhugs kirjutas: |
|
paluks viidet konkreetsele lõigule |
Ei tahaks nagu kõike kandikul ka kätte tuua,võlaõigusseadus on vabalt netis saada ja ainult 500 lehekülge,kui endale välja prindid
Ning näiteks Postimehes on tarbijakaitse esindajad sellist teemat piisavalt lahti seletanud.
Vihje:Loe Postimeest mitte Kroonikat  |
haha, väga naljakas. Demagoog selline.
Ma lappasin kiirelt seaduse läbi, kuid ikkagi ei leidnud. Samas minu mäletamist mööda on nii, et kui kassas selgub, et hind on teine, siis sa ju pole kohustatud ostma. Tahad öelda, et kui ma vahetan ise näiteks toidupoes hinnad ära (kes pärast tõestab, et mina olin?), siis ma pean ilmtingimata selle hinnaga saama? Jaburdus. Kui müüja annabki vale hinnaga, siis on see pigem vastutulemine kliendile.
Nii et paluks ikkagi konkreetset lõiku, kus sinu väide must-valgel kirjas on.
PS! Kroonikat ei loe, aga Postimees, Päevaleht ja Äripäev on tellitud küll.
Edit: http://www.postimees.ee/200404/tartu_postimees/tarbija/131746.php
paraku otsi lahti jätvad vastused tarbijakaitseameti töötaja poolt.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.04.2005 11:37:36
|
|
|
sevenhugs, suvalises poes on toote hind paigas triipkoodiga mis kassas läbi lüüakse ja mingeid suvalisi silte polegi.Samas vaevalt keegi suvaline arvutikaupluses vitriinide võtit omab ja omatahtsi neid hindu vahetamas käib Ja täitsa nii kah asi ei ole, et müüja mökitab mingi hinna ja mina pean igaljuhul maksma - mis sest, et sildil teine kuna muidu tekiks siuke tendents kus mingi noorhärra paneks igale asjale mingi 40-50 eeku otsa ja teeks niiviisi päris kopsaka summa endale reedeseks joominguks tasku.
Samas täiesti mõistan olukorda kus hinnad on muutund ja pole jõutud veel vitriinis vahetada(mis on kah tegelt müüja lohakaus).Sellegipoolest on hea kui hindu vaadatakse hinnakirjast, sest vahel võib ka hind kukkuda ja jõle jama oleks küll hiljem teada saada, et vitriinis oli kaup ostmise hetkel 500 eeku kallim.Samuti tekiks huvitav küsimus vingujaile, et kui käisite poes, ostsiste jupi ja vingusite omale vitriinihinna(kuigi tegelt oli kallim ja tõusnud) ja siis teinekord poodi müües müüja müüb teile vitriinihinnaga kuigi tegelt hind on langend kas siis olete kah rahul või nõuate jälle õigust, et nüüd peab müüma hinnakirja põhjal
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.04.2005 12:04:43
|
|
|
Mõttetu vaidlus, kuna hinnapoliitikat saab teha mitut moodi. Ja ise olen küll saanud asju veel nt. vana (odavama) hinnaga, olgugi, et "väljas" on juba uus hind olemas
Ja võlaõigusseadust pole mõtet diagonaalis kiirlugemisega läbi lugeda - läbi tuleb lugeda rida realt ning mis kõige olulisem, ka "ridade vahele kirjutatu" tuleb ka läbi lugeda 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigakoer
Kreisi kasutaja
|
16.04.2005 12:42:56
|
|
|
Keegi ei pea sulle midagi müüma, ükskõik mis hind sildi peal kirjas on. Sama hästi võib müüja öelda, et oih, see seal on kellelegi kinni pandud või üldse mittetöötav vitriinieksemplar, vms.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmekk
HV Guru

|
16.04.2005 14:45:10
|
|
|
ordi garantiis on kindlalt lambad ...
müüjad muidu ise on normaalsed .... teevad head soodukat jne ..
aga garantii paneksin ma kohe põlemale või vahetaks personaali sealt ära
_________________ Fotoblogi / Flickr |
|
Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
8 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
16.04.2005 14:54:36
|
|
|
hmekk kirjutas: |
ordi garantiis on kindlalt lambad ...
müüjad muidu ise on normaalsed .... teevad head soodukat jne ..
aga garantii paneksin ma kohe põlemale või vahetaks personaali sealt ära |
no MIKS
**ütle siis miks
miks te inimesed ei põhjenda:)
mul ordi garantiiga täitsa mitu meeldivat kohtumist olnud..
Toiteplokk lämbist läbi ( ei tea miks- lambist- TT 560 W)- viisin sinna garantiisse- võeti nurga taha.
Nati läks aega, mingi sell tuli- " kul surnd jah" ja kirjtuati bla bla lba mingi asi tsekile- läksin kõrval poodi sain kohe uue.
no questions asked
tienekord viisin kahe kolme arvuti jagu vanu juppe tervisekontrolli..
väga kiiresti sai ära tehtud, läks päev vist või paar.. ja sain asjad tagasi
( kõik olid katkised ) aga ikakgi nendepoolt oli kõik okei
kvaliteet,kiirus
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
2 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmekk
HV Guru

|
16.04.2005 15:05:49
|
|
|
http://hmekk.pri.ee/hv/WTF.JPG
sõber viis siis plate garantiise
peale resut ei võtnud pilti ette
aga ta pani ka prose kaasa
sellne lahe tehniliselt võimatu põhjendus
....
aidake mul seda siis mõista ...
prose finkab .. ja orjab teise emaplaadi peal ...
|
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
16.04.2005 15:16:06
|
|
|
prosele oli cooler valesti kinnitatud ja hoopis emme andis otsad?!?
|
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
16.04.2005 15:16:06
|
|
|
nii palju kui selle ordi garantiiga kogemust on (suht vähe) tean et mõned on seal suht jobud aga osad päris asjalikud tegijad. Oleneb kelle juurde satud.
viimati muutis angel 16.04.2005 15:16:38, muudetud 1 kord |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
mys
HV kasutaja

|
16.04.2005 15:16:55
|
|
|
hmekk kirjutas: |
http://hmekk.pri.ee/hv/WTF.JPG
sõber viis siis plate garantiise
peale resut ei võtnud pilti ette
aga ta pani ka prose kaasa
sellne lahe tehniliselt võimatu põhjendus
....
aidake mul seda siis mõista ...
prose finkab .. ja orjab teise emaplaadi peal ... |
põrutaksin tarbijakaitsesse, otsigu kusagilt arvutispets ning tehku ordile selgeks, et see on täiesti võimatu.
omal viimane kogemus ordi müüjatega, küsisin ühte konkreetset asja, müüja ütles, et olemas, tõi tagant viskas kätte, tegi arve, tehing kiire ja korralik kuid kahjuks pole teenindajad müügikoolitust saanud, väga tõsised ning olemiselt ei suhtle kliendiga vabalt. Hindan teenindaja juures just sõbralikkust ja viisakust kuna see loob kliendis hea tunde ning tänu sellele ka edaspidise ärisuhte.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmekk
HV Guru

|
16.04.2005 15:23:35
|
|
|
njh ... ise külastasin reedel ordit .. ostsid adata mäklud .. ja sain niipalju soodustus kah veel et sain osta ka freezer64
said freezeri kuskil 110.- odavamalt kiitus müüjale ... hea rahulik mees ..
aga njh .. nüüd lähipäevil lähen ma selle sõbra emaplaadiga tartu garantiise ja ajan asjad joonde
sest sellie jabura põhjendusega ma lihtsalt ei lepi
|
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.04.2005 15:51:48
|
|
|
Hahahaaa hmekk, tra ma ise kah garantiis käinud ja need garantiikeissi põhjendused(olgu tegu siis millega tahes) on alati siukesed, et naera pooleks Enivei mis kuradi jutt see selline on, et prose kuuler halvasti peal ja selletõttu küpses mamma läbi ja prose ise jäi terveks.Selline asi on võimatu.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
hmekk
HV Guru

|
16.04.2005 15:53:12
|
|
|
Auron kirjutas: |
Hahahaaa hmekk, tra ma ise kah garantiis käinud ja need garantiikeissi põhjendused(olgu tegu siis millega tahes) on alati siukesed, et naera pooleks Enivei mis kuradi jutt see selline on, et prose kuuler halvasti peal ja selletõttu küpses mamma läbi ja prose ise jäi terveks.Selline asi on võimatu. |
nuh jah .. oleks ma selle sinna viinud oleks ma kphe möirgama hakanud
aganjh .. kahjuks viis selle sõber .. ja saatis mulle siia tartu et ma ise käiksin ära
|
   |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
KENWOOD
HV Guru

|
16.04.2005 15:53:50
|
|
|
Auron kirjutas: |
Hahahaaa hmekk, tra ma ise kah garantiis käinud ja need garantiikeissi põhjendused(olgu tegu siis millega tahes) on alati siukesed, et naera pooleks Enivei mis kuradi jutt see selline on, et prose kuuler halvasti peal ja selletõttu küpses mamma läbi ja prose ise jäi terveks.Selline asi on võimatu. |
noo mõni suudab seda ka ,usu
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
99 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
16.04.2005 17:39:38
|
|
|
hmekk, ära kohe lõugama hakka, sest siis peetakse sind mingiks isehakand itimeheks ja saadetakse pe*se.Räägi rahulikult ära, et nääd siuke asi kirjutati sinna ja sinna aga see ju üsna utoopiline kuna ise kah arvuasjus suht kursis olev jne.Kui nad kuulda ei võta, siis las üritavad sulle loogiliselt asja selgitada, et kuidas nii saab juhtuda.Kui mingit tolku pole siis muidugi tarbjakaitsesse.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|