Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  DV kaamera ja arvuti küsimus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 29.03.2005 16:34:24 DV kaamera ja arvuti küsimus vasta tsitaadiga

Tere,
Mul on selline küsimus. Eks ta natuke imelik ole, aga elage üle icon_smile.gif

On olemas DV kaamera ja plaan osta arvutisse FireWire kaart. Arvuti on Celeron 466MHz 256 mäluga. Win XP. Piisav kodus surfamiseks ja Office'i kasutamiseks, digifotokast piltide salvestamiseks ja edimiseks.

Vaja on saada video kätte kaamerast, seda pisut lõigata ning siis DVD-le kirjutada.
Küsimus: Kas sellise riistvaraga on see üldse võimalik või on midagi seal selgelt selleks liiga vähe? Muidugi on seal tänapäeva mõistes kõike selgelt liiga vähe icon_smile.gif Kuid siiski. Kui on kannatust, kas asi läheb tööle või on mõistlik heaga alustuseks midagi juurde osta? Ma lihtsalt ei kujuta ette, kui palju ressurssi selline eesootav ettevõtmine arvutilt nõuab.

suured tänud ette heade mõtete eest icon_smile.gif

viimati muutis dalambert2 29.03.2005 21:11:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.03.2005 16:45:44 Re: DV kaamera ja arvuti küsimus vasta tsitaadiga

dalambert2 kirjutas:
Tere,
Mul on selline küsimus. Eks ta natuke imelik ole, aga elage üle icon_smile.gif

On olemas DV kaamera ja plaan osta arvutisse FireWire kaart. Arvuti on P2 450MHz ja vist oli 192 mäluga. Win XP. Piisav kodus surfamiseks ja Office'i kasutamiseks, digifotokast piltide salvestamiseks ja edimiseks.

Vaja on saada video kätte kaamerast, seda pisut lõigata ning siis DVD-le kirjutada.
Küsimus: Kas sellise riistvaraga on see üldse võimalik või on midagi seal selgelt selleks liiga vähe? Muidugi on seal tänapäeva mõistes kõike selgelt liiga vähe icon_smile.gif Kuid siiski. Kui on kannatust, kas asi läheb tööle või on mõistlik heaga alustuseks midagi juurde osta? Ma lihtsalt ei kujuta ette, kui palju ressurssi selline eesootav ettevõtmine arvutilt nõuab.

suured tänud ette heade mõtete eest icon_smile.gif

no kõigi eelduste kohaselt peaksid video masinasse küll saama... aga MPEG-2 enkodeerimine võib küll ikka paraja aja võtta...
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 29.03.2005 22:36:36 vasta tsitaadiga

Kui sul kõvaketas ka samast ajastust on, siis ei mängi välja, ma kardan...

Sebi mingi uuem ketas (ja eeldusel, et sul on vähemalt Inteli BX chipsetiga plaat) saab võib-olla
isegi hakkama (kuigi eks ta nibin-nabin on). Ja sissetirimiseks kasuta mõnda lightweight proget.
scLive (tasuline), DVio (tasuta) näiteks.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 30.03.2005 10:21:43 vasta tsitaadiga

550 p3 256 mälu sai igatahes hakkama. Sissevõtmine polegi eriti suur probleem, kui vähegi normaalne emaplaat on ja mõistlik ketas. Eelkõige alusta kettast, kas sellel on piisavalt ruumi - arvesta, et DV formaadis on video ~13G tund. Lisaks siis ümber kodeeritavate failide jaoks ja tekkivate ajutiste failide jaoks ka veel ruumi vaja.
Teine põhiline pidur mis võib olla on kehv chips emaplaadil. Isiklikult on kogemusi SISI chipsiga, millega jäigi kaadreid droppima - sama ketas ja FW kaart, teise plaadi küljes ja ei mingit probleemi.
Igatahes proovida tasuks. Ja kõvasti kannatust tuleks varuda töötlemiseks. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 30.03.2005 10:48:39 vasta tsitaadiga

Aitäh siiani vastajaile!
Kõvakettad päris samast ajastust pole, kuid vahetamisele läheb üks neist siis ikkagi. 13G/h ei osanud planeeridagi icon_eek.gif
tagasi üles
aixx
HV kasutaja
aixx

sõnum 30.03.2005 10:52:00 vasta tsitaadiga

DV saad sisse ilusti kui kiirem kõvaketas on. Kodeerimist teeb arvatavasti kaks päeva.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 30.03.2005 11:07:26 vasta tsitaadiga

Jah, 4 min digivideot on ca 1GB. Ise arvan, et kui ketast piisavalt, siis peaks hakkama saama. Sul DVD-kirjutaja olemas? Kui ei, siis arvesta sellega, et paljud tootjad oma kirjutajatele min. nõueteks pannud prosed alates 0,8-1GHz ja üles, st masin võib teatud oludes lahjaks jääda. Kui oled nõus kvaliteedis järgi andma, siis tavaline Win MovieMaker laseb captureda ja salvestada ka madalama resolutsiooni-kvaliteediga klippe (*.*wmv only), mis jällegi võtavad oluliselt vähem ruumi ja saab tavalisele CD-le põletada...

Üheks budget võimaluseks on kaamera tavalise videomaki taha ühendada ja oma muuvid VHS-le lasta. Kvaliteet tuleb telekas vaatamiseks täitsa OK, plussiks lihtus (vähem jama, ei pea riistvara jõudluse pärast muretsema) ning ka see, et VHS mängijaid on kodumajapidamistes täna siiski oluliselt rohkem levinud kui DVD-mängijad (sõpradele-tuttavatele näitamine/ jagamine lihtsam).
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 30.03.2005 11:33:37 vasta tsitaadiga

Ei, DVD kirjutajat veel pole ka ostnud. Siin võib teie abiga targaks ja teadjaks niimoodi saada icon_smile.gif Hea, et mainiti. Tean arvestada. Kirjutaja valikul sihtisin alguses dual layer versiooni, kuid mitte-dual-layer kirjutajad on mujal maades juba pea poole odavamad ning tegelikult pole mul seda optsiooni arvatavasti vajagi, kuna on tarvis neid DVD-sid standalone DVD-mängijas vaadata. Kvaliteedis ei tahaks järgi anda, kuna plaanis filmida mälestuseks jäävaid peresündmusi jms ning 10 aasta pärast praegu veel enamvähem kvaliteediga tunduv kraam enam vaadata ei kõlba. Saate ju ise aru.

VHS-ile ringi lasta on muidugi alati tagumine variant. Siiani olen nii teinudki. Kuid nüüd tahaks sammukese edasi astuda ja kohmakate VHS kassettide juurdetekkimist vältida. Samuti võlub mind võimalus filmitud materjalist mõttetud osad välja jätta ning ainult mõistlik kraam tulevikuks vaatamiseks plaadile panna.

Kiiret mul selle asjaga pole, võibolla saadi valesti aru. Aga kuna just sai ostetud DVkaamera, siis planeerin järgmisi samme parema tuleviku nimel icon_smile.gif Rahakott aga kahjuks puuga seljas pole icon_sad.gif

Ei tea, kas see 2 päeva kodeerimist oli pisut liialdades öeldud? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

sõnum 30.03.2005 12:00:41 vasta tsitaadiga

dalambert2 kirjutas:

Ei tea, kas see 2 päeva kodeerimist oli pisut liialdades öeldud? icon_rolleyes.gif

Kui, siis pisut icon_razz1.gif
Igatahes 550 p3 taga ei viitsinud ma kunagi ära oodata - planeerisin nii, et õhtul panin renderdama ja hommikul vaatasin, mis välja tuli. icon_smile.gif
3g p3, renderdab ~tunnist videot kusagil 2-3 tundi. Seda siis Pinnacle studio 9 programmis. Kui ei ole eriliselt efekte kasutatud.
tagasi üles
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 01.04.2005 19:50:26 vasta tsitaadiga

Tere,

Ma küsin nüüd edasi, kuigi läheb juba õige natuke teemast välja:

Kui ma kõvaketast hakkan ostma, siis milline on piisavalt kiire ja milline ei ole piisavalt kiire? Kas praegu poes müüaksegi enam aeglaseid kettaid? Mõtlesin välja, et umbes 80G-se jagu raha võiks ma selleks ürituseks eraldada, natuke tulevikku ka vaadates.
Kas ketta kiirust näitab laias laastus ikkagi rpm või tuleb otsida iga mudeli puhul netist test jne? Kui jah, kas 5400rpm on juba piisav?

Aitäh jällegi vastajatele ette icon_smile.gif
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 01.04.2005 22:36:50 vasta tsitaadiga

Osta ikka 7200rpm tükk. Ega neid 5400rpm kettaid enam suurt ei müüdagi.

Kõik tänapäeva mainstream kettad enam-vähem samakiired. Sul jääb arvatavsti niikuinii
piduriks chipset. Mis ta sul on ?
BX, EX/LX, i815, i810 ? Või hoopiski, hoidu jumal selle eest, mõni klikiaegne SiS Või ViA ?
tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 02.04.2005 00:08:09 vasta tsitaadiga

Kui kavatsed tõsiseks videotötlejaks hakata, siis soovitatakse hankida kaks ketast. Üks jääks siis süsteemile ja tema programmidele, teine video captureks (+ vb ka töötluseks). Nii on risk, et süsteemi koormatus pildi hakkimist põhjustab väiksem. Sest ega lint kaameras arvutit järgi oota icon_wink.gif
tagasi üles
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 02.04.2005 11:51:58 vasta tsitaadiga

Kaks ketast mul ongi (praegu 2x10G Seagate Barracuda). Üks neist läheb vahetusse 80G-se vastu. Hinnavahet 5400 ja 7200 vahel tõesti pole, seega otsin siis ikkagi juba 7200-se.

Chipseti kohta ma ei tea midagi icon_razz1.gif Aga ma usun, et mul ei maksa selles suhtes väga muretsedagi, kuna aeglane on ta niikuinii, olgu chpiset seal milline iganes ning varem või hiljem väljavahetamist vajab. Kust ma muidu seda chipsetti vaadata saan? icon_redface.gif
tagasi üles
Delta
HV Guru
Delta

sõnum 02.04.2005 14:09:23 vasta tsitaadiga

Inteli lehelt sai vanasti cpu-analyseri, mis näitas ära ka chipseti. Enamik info-programme (nt Everest Home jt) peaksid ka selle infi kätte saama...
tagasi üles
dalambert2
HV vaatleja

sõnum 02.04.2005 17:36:15 vasta tsitaadiga

Inteli lehelt tiritud Intel Chipset Identification Utility räägib mulle järgmist:

Detected Chipset: Intel(R) 440 chipset family
Memory Controller: 82443BX/DX/ZX
I/O Controller: 82371EB (PIIX4E)
Integrated Graphics: Not Detected or Disabled icon_rolleyes.gif
tagasi üles
suur13
HV veteran
suur13

sõnum 02.04.2005 17:44:45 vasta tsitaadiga

Normaalne, niisiis kas BX või ZX (vahet tegelt pole).

Nüüd jääb vaid veenduda, et DMA oleks sisse lülitatud ja back-roundil
midagi ei jookse (antiviirus etc.) ning asu proovima.
tagasi üles
Trwind55
Kreisi kasutaja
Trwind55

sõnum 03.04.2005 02:02:01 vasta tsitaadiga

dalambert2 kirjutas:
...umbes 80G-se jagu raha võiks ma selleks ürituseks eraldada, natuke tulevikku ka vaadates...

Millisest poest ja millist kõvaketast täpsemalt vaatasid? Mõned poed löövad täiega kirve selga oma hindadega icon_neutral.gif.
Esimese variandina soovitaks Seagate BARRACUDA 7200.7 120GB ULTRA ATA/100 8MB, või siis
Hitachi DESKSTAR T7K250 160GB DMA/133 7200RPM 8M; kusjuures nädala alguses maksis viimane 13xx.- icon_rolleyes.gif.
Aga üldiselt on siin paremaid soovitajaid kui mina, nii et... icon_biggrin.gif.

vallo
HV veteran
vallo

sõnum 04.04.2005 11:45:15 vasta tsitaadiga

dalambert2 kirjutas:
Tere,

Ma küsin nüüd edasi, kuigi läheb juba õige natuke teemast välja:

Kui ma kõvaketast hakkan ostma, siis milline on piisavalt kiire ja milline ei ole piisavalt kiire? Kas praegu poes müüaksegi enam aeglaseid kettaid? Mõtlesin välja, et umbes 80G-se jagu raha võiks ma selleks ürituseks eraldada, natuke tulevikku ka vaadates.
Kas ketta kiirust näitab laias laastus ikkagi rpm või tuleb otsida iga mudeli puhul netist test jne? Kui jah, kas 5400rpm on juba piisav?

Aitäh jällegi vastajatele ette icon_smile.gif

Nagu juba eelpool öeldud - naljalt sellist ketast ei leia, mis videot vastu ei võta. Ka läpaka 4200 pöördesed saavad enamasti hakkama, päris ketta lõpus võivad jänni jääda.
Kui plaanid asjaga rohkem tegelema hakata, siis vaata parem juba natuke suuremat. 80 kipub nii, ehk naa väikeseks jääma. icon_wink.gif
Hakkama saab, aga nõuab raudset distsipliini - üks projekt korraga, muidu on jama majas.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  DV kaamera ja arvuti küsimus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.