Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
17.02.2005 15:31:30
|
|
|
zsz kirjutas: |
füüsika jah, eriti kui arvestada, et (mul vähemasti oli nii) esimesel semestril füüsikas vaja minevaid valemeid õpitakse teise semestri matemaatikas... |
Tahtsid vist öelda - korratakse üle --- need valemikesed võiksid juba keskkoolis selgeks saada. Või on keskkoolis matemaatika õpetamisest loobutud?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reimo005
HV kasutaja

|
17.02.2005 15:53:49
|
|
|
rundll kirjutas: |
nu arusaam sellinne.
peale põhikooli läksin sinna polüsse, 2,5 aastat hiljem jäi pooleli .
gümnaasiumi tglt ju nati jama variant, kui ikka IT -d tahad õppida siis kuhugi kutsekasse, kus saab algteadmised ja hiljem edasi kuhugi kõrgemasse kooli. usun et võetaxe paremini sisse kui keska vendasid. peale kutsekat juba mingi eriala paber + keskooli haridus, keskavendadel aint keskooli paberid. kui aga tahad õppida IT-d siis eriala tähtsam kui reaalained (paraku läheb neidgi vaja) |
Mul enamvähem sama mure. Praegu 11klass gümnas ja ei istu kuidagi see värk. Enne gümnat ei omanud arvutit ja ei teadnud et sellised asjad "olemasgi". Sain siis compu ja olen päris tugevasti arenenud. Ütleme nii et olen ülimalt kiindunud IT-sse ja tahaks juba praegu midagi sellega seotud õppida. Praegu gümnas ei suuda üldse keskenduda kuna teemad on minujaoks suht igavad (Arvutiõpetus puudub täielikult).
Ausaltõeldes olen ma omadega täitsa metsas. Ei tea mida edasi teha kuna praegu koolis hinnetegagi ka kahtlane seis. Et siis äkki keegi oskab soovitada midagi, mida ja kuhu edasi.
Hea nõu eest võin ka paar välja teha
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
17.02.2005 16:13:32
|
|
|
Kõigepealt tasub ikka keskkoolis ära käia. Ja siis ülikooli õppima, kusjuures matemaatika-aineid ei tasu karta. Kui tahad kunagi süsteemiadministraatori/reaprogrammeerija ametist kaugemale jõuda, siis on matemaatilise (analüütilise, süsteemse) mõtlemisviisi harjutamine paratamatu. Programmeerimisoskus on sisuliselt tõlkimine (inimkeeles masinkeelde). Aga väljendusest olulisem on sisu, mida väljendada. Matemaatika annab hea baasi, mille pealt programmeerimise õppimine on kuu-paari töö. Aga kui vundament ehitamata jätta, siis selle hilisem lisamine nii lihtsasti ei käi.
MSc@math
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reimo005
HV kasutaja

|
17.02.2005 16:29:51
|
|
|
mõtlesin rohkem arvutigraafikat ja webidisaini. Progemise kohta olen uurinud ainult mõnda C++-i õpikut.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
17.02.2005 17:54:50
|
|
|
tsitaat: |
Tahtsid vist öelda - korratakse üle --- need valemikesed võiksid juba keskkoolis selgeks saada. Või on keskkoolis matemaatika õpetamisest loobutud? |
tegelikult on loobutud. näiteks integraale ei õpetata üldse.
esimesel semestril füüsikas vaja minevaid valemeid õpitakse teise semestri matemaatikas |
täpselt nii ongi. ja tavaliselt ei taha ükski füüsik uskuda, et see nii on. üldse on mul tunne, et õppekavasid koostavad imbetsillid. nad ei tea absoluutselt, mida õpetatakse ainetes, mida õppekavadesse ritta laotakse.
näiteks on minul endal olnud kaks õppekava järgi kohustusliku ainet, kus põhiliselt räägiti inteli 8086 protsessorist ja x86 käsustikust. ühe aine teemad ei lõppenud ära seal, kus teine algas, nad rääkisid täpselt samast asjast.
samas on ette tulnud ka seda, et mõni kohustuslik aine asendatakse teisega, mis mitte mingil moel pole seotud esimesega.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.02.2005 18:02:36
|
|
|
taavi kirjutas: |
Tahtsid vist öelda - korratakse üle --- need valemikesed võiksid juba keskkoolis selgeks saada. Või on keskkoolis matemaatika õpetamisest loobutud? |
tegelikult on loobutud. näiteks integraale ei õpetata üldse. |
Tegelikult oleneb see ilmselt koolist ja matemaatikaõpetajast.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
morgoth
HV kasutaja

|
17.02.2005 18:11:44
|
|
|
osades koolides, kus on nädalas üle 5 tunni matem. õpitakse küll integraale, muidu õppekavas seda sees ei ole. (eksamil ka neid ei nõuta)
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
17.02.2005 18:48:04
|
|
|
morgoth kirjutas: |
osades koolides, kus on nädalas üle 5 tunni matem. õpitakse küll integraale, muidu õppekavas seda sees ei ole. (eksamil ka neid ei nõuta) |
Mul oli omal ajal kuus tundi nädalas, viimasel poolaastal kokku kaheksa ja mitte ühtegi sõna integraalidest.
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
17.02.2005 19:03:58
|
|
|
suurpealik kirjutas: |
osades koolides, kus on nädalas üle 5 tunni matem. õpitakse küll integraale, muidu õppekavas seda sees ei ole. (eksamil ka neid ei nõuta) |
Mul oli omal ajal kuus tundi nädalas, viimasel poolaastal kokku kaheksa ja mitte ühtegi sõna integraalidest. |
Ülinõrk on siis tänapäeva matemaatikaõpetamine osades koolides, muud pole kommentaariks öelda
Nõukogude ajal, kui minu kooliskäimised olid, istusid integraalid ilusti keskkooli matemaatika eksamiküsimusteski sees.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
suurpealik
HV Guru

|
17.02.2005 19:04:51
|
|
|
Kuusjuures nõrk kohe kindlasti mitte. Matemaatika oli vägal heal tasemel, AGA kuna gümnaasiumi riiklik õppekava ei näinud integraale ette, siis seda ka ei õpetatud.
_________________ Apple business solution partner. |
|
Kommentaarid: 227 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
17.02.2005 23:18:19
|
|
|
Kuusjuures nõrk kohe kindlasti mitte. Matemaatika oli vägal heal tasemel, AGA kuna gümnaasiumi riiklik õppekava ei näinud integraale ette, siis seda ka ei õpetatud. |
mnjaa... mina igatahes kirun, et see gümn. osa nõrk oli... minu erialal on nii matal kui füüsikal tohutu kaal...
samas osa asju siiski ähmaselt kattub, nii et natuke abi siiski gümn. on ... klassivend tuli keskeri pealt ja ta ütles, et tema jaoks on olukord veel hullem....
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
17.02.2005 23:48:12
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Mul oli omal ajal kuus tundi nädalas, viimasel poolaastal kokku kaheksa ja mitte ühtegi sõna integraalidest. |
Ülinõrk on siis tänapäeva matemaatikaõpetamine osades koolides, muud pole kommentaariks öelda
Nõukogude ajal, kui minu kooliskäimised olid, istusid integraalid ilusti keskkooli matemaatika eksamiküsimusteski sees. |
Nõus
Kõige jamam on see et tundub et ülikoolis ei teata mida praegu keskkoolides õpetatakse ning arvestatakse veel veneaegsete õppekavadega.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
18.02.2005 16:04:18
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kõige jamam on see et tundub et ülikoolis ei teata mida praegu keskkoolides õpetatakse ning arvestatakse veel veneaegsete õppekavadega. |
Noh, ega ülikoolidel pole lihtsalt muud valikut. Ei saa ju kulutada lõputult aega koolide tegematajätmiste likvideerimiseks ja matemaatilist analüüsi mitu korda põhjalikumalt teha, sest neid teadmisi on ju kõigis teistes ainetes vaja ja muidu ei saaks kuidagi 3 aastaga kõrgharidust kätte anda.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.02.2005 16:09:18
|
|
|
mulle jääb tunne et kool peaks vähemalt aasta võrra pikem olema et jõuaks ära õppida kõik selle mida ülikoolis tarvis läheb. Paarkümmend aastat tagasi õpiti teatud asju põhjalikumalt kuid osasid asju polnud isegi õppekavas olemas või õpiti väga pinnapealselt.
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
18.02.2005 16:21:17
|
|
|
mnjaa... mata, füüsika ja ka arvutiõpe võiks olla põhjalikum... siis ei tunduks ülikoolis mata ja füüsika nõnda rasked
Nii mõnigi tuttav on imestunud olnud, et esimesel aastal vaatab vastu tõsine mata tuupimine
PS. ega keegi ei oska anda nõu kuidas Füüsikas veamääradega arvutada?
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
18.02.2005 17:44:21
|
|
|
mulle jääb tunne et kool peaks vähemalt aasta võrra pikem olema et jõuaks ära õppida kõik selle mida ülikoolis tarvis läheb. Paarkümmend aastat tagasi õpiti teatud asju põhjalikumalt kuid osasid asju polnud isegi õppekavas olemas või õpiti väga pinnapealselt. |
See ajab küll naeru peale mõnes mõttes.
Nimelt minu kooliskäimiste ajal oli vaja ainult 11 klassi läbida praeguse 12 asemel! Lisaks laoti siis ühiskonnaaineid (loe: kommunismiaineid jms.) suure labidaga peale iga kandi pealt ja ikkagi oli matemaatika õpetamine mõnevõrra põhjalikum vähemalt kohustusliku programmi poolest. Kuidas keegi õppima juhtus on muidugi iseküsimus. Muid aineid peale matemaatika on raskem võrrelda aga integraalide värk matemaatika puhul on igal juhul selge võrdlusmoment.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.02.2005 00:06:32
|
|
|
Pikem võiks just selle pärast olla et mul keskkoolis olid vahepeal nädalas 42 tundi. Need sisaldasid muidugi ka igasugu muud "jama" nagu kehaline, joonestamine ning lademes muid aineid mis ametlikku õpekavasse ei kuulu. Ennevanasti (enne '80'ndaid) oli koolinädala pikkus kõvasti väiksem.
|
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
insect
HV vaatleja
|
19.02.2005 14:25:01
|
|
|
Mina õpin kutsekoolis arvuti teenindust ja kui tahta saab sealt edasi minna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
19.02.2005 17:06:44
|
|
|
Pikem võiks just selle pärast olla et mul keskkoolis olid vahepeal nädalas 42 tundi. Need sisaldasid muidugi ka igasugu muud "jama" nagu kehaline, joonestamine ning lademes muid aineid mis ametlikku õpekavasse ei kuulu. Ennevanasti (enne '80'ndaid) oli koolinädala pikkus kõvasti väiksem. |
Need mida sa jamaks nimetad, on siiski su üldise arengu jaoks hädavajalikud. Tean, et kooliõpilastel sellest raske aru saada, eks elu hiljem õpeta, et ka need lisandid polnud sugugi ilmaasjata. Ja koolinädala pikkus väiksem - ei ütleks, minu lastel on olnud koolinädalad umbes sama pikad kui mul endal omal ajal, kui tahad võin hoopis võrdluseks kõrvale panna, et alguses sai käidud kogunisti 6 päeva nädalas koolis; täiskasvanute töönädal kärbiti enne 5 päeva peale, õpilaste oma hoopis hiljem!
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
20.02.2005 09:48:38
|
|
|
insect kirjutas: |
Mina õpin kutsekoolis arvuti teenindust ja kui tahta saab sealt edasi minna. |
kus kohas nimelt? Tartu kohta pole küll midagi head öelda...
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
22.02.2005 14:21:36
|
|
|
parandage mind kui ma väga puusse panen, aga imho maksab riik ainult ühe hariduse eest... kui kutsekas oled ära käinud, pead ülikooli eest maksma... ise praegu gümnas, ja ma tõesti ei saa aru, mille pagana pärast on meile vaja näiteks kunsti- ja muusikaajalugu....
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.02.2005 14:35:16
|
|
|
Laia silmaringi on ka vaja lisaks kitsale erialasele oskusele, seepärast kunst ja muusika jms
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
22.02.2005 15:07:00
|
|
|
Mina ütleks, et pole koolide õppekavas erilist miskit häda. Probleem on lihtsalt õpilastes endas. Nad loodavad, et kui veavad luusi terve põhikooli siis
on ikkagi kõik teed nende jaoks valla. Kui ikka põhikoolis arvestavaid tulemusi saavutada siis saad täpselt sellise hariduse nagu soovid. Polegi ju oodata koolist,
kuhu tänu lõdvale tasemele sisse said ja mis on vb. ka humanitaarkallakuga oodata matemaatika spetsialiseerumist. Ise valisin Nõo Reaalgümnaaisumi
ning olen äärmiselt rahul. Käin küll looduskallakuga klassis kuid arvutiõpetust on kõigil 4 tundi nädalas. Matemaatikat kuus tundi. Matemaatikakallakuga klassis
siiin 7 tundi. Võetakse läbi kõik asjad, mis gümnaasiumi õpikus olemas, kuid õppekava ei kohusta. Samasugune on ka Tallinna Reaalkool. Seega ärgem
nutkem, et koolid nii pahad, asi pigem enda valikutes ja töötahes.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvi16
Kreisi kasutaja
|
22.02.2005 18:41:34
|
|
|
mks kirjutas: |
parandage mind kui ma väga puusse panen, aga imho maksab riik ainult ühe hariduse eest... kui kutsekas oled ära käinud, pead ülikooli eest maksma... ise praegu gümnas, ja ma tõesti ei saa aru, mille pagana pärast on meile vaja näiteks kunsti- ja muusikaajalugu.... |
kle räägi sellest asjast veidi lähemalt....ise ka ju kutsekoolis ...kas peab siis ikkagi selle nalja ise kinni maksma, isegi kui ästi tubli olen ???
|
|
Kommentaarid: 97 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
22.02.2005 19:08:26
|
|
|
Maksma peavad lollid, kes tasuta kohtadele sisse ei saa!
Õppige hästi ära ning pole probleemi, teete sisseastumiskatsed ning eksamid hästi,
vb. mõni olümpiaadikoht ette näidata ja saate muidu priilt sisse.
|
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|