Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis
0% (piraattarkvara puudub)
6%
 6%  [ 118 ]
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid)
10%
 10%  [ 192 ]
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse)
11%
 11%  [ 208 ]
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid)
36%
 36%  [ 660 ]
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub)
33%
 33%  [ 606 ]
hääli kokku : 1784

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Max Powers

sõnum 18.01.2005 22:42:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma kirjutasin-
Usa tahab ju jämedama otsa enda kätte haarata nagu sa seda ise ei näe...
Loomulikult ei saa Euraasia mandrit olematuks teha

Ära pane pahaks, aga ma ei näe mingit seost siin USAga.
Mis puutub USAsse siis see teeb ju seda mida teeks iga riik, kellel oleks sellised majanduslikut võimalused

tsitaat:

Mis õigus on sellelt inimeselt nõuda legaalsuse tõendit ?,

Kuivõrd ka kunsti saab tarkvaraga ühte panna, siis sinu loogika järgi ei pea üksi joonistada
oskav inimene maali eest kuskil raha maksma, kuna kui ta tahaks siis võiks ta ise samasuguse teha?
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mtv23
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2005 22:50:40 vasta tsitaadiga

Ei pane kunagi pahaks, peab kirjutama lugu nii nagu ta on icon_exclaim.gif
Tõsistel teemadest tuleb vahetevahel juttu teha, elu nõuab lihtsalt...

Kindlasti on niimõnedki mõelnud sellepeale kunaks järg siia jõuab ja hakatakse eraisikuid kontrollima- kasvõi alateadvuses.
Teema on küllaltki tõsine, ma olen sellepoolt, et oma asi mida arvutis hoiad icon_biggrin.gif

Kes raha tahab teenida saab selle kokku juba selle eest, et on seda väärt beer_yum.gif

mtv23
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2005 22:55:04 vasta tsitaadiga

ttt
HV aktivist

Kunagi oli hea interneti portaal www.download.ee, juhuslikult kui mäletad seda aega, siis on tore -
see oli elav näide kuidas veeb peaks välja nägema... thumbs_up.gif

mtv23
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2005 22:58:08 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mis õigus on sellelt inimeselt nõuda legaalsuse tõendit ?,

Kuivõrd ka kunsti saab tarkvaraga ühte panna, siis sinu loogika järgi ei pea üksi joonistada
oskav inimene maali eest kuskil raha maksma, kuna kui ta tahaks siis võiks ta ise samasuguse teha?
---------------------->
See on looming! Kunst, vahe on selles, et mis tarkvarasse puutub siis see on rohkem
reaal teadus, disaini osa saab lugeda kunsti osaks ja need on siiski kaks erinevat asja

Max Powers

sõnum 18.01.2005 22:59:18 vasta tsitaadiga

mtv23 kirjutas:
ttt
HV aktivist

Kunagi oli hea interneti portaal www.download.ee, juhuslikult kui mäletad seda aega, siis on tore -
see oli elav näide kuidas veeb peaks välja nägema... thumbs_up.gif

Ausalt öeldes ei mäleta ( vähemalt mitte nime järgi )
Ka mulle ei meeldi et näiteks XP ja office jne programmid nii palju maksavad, kuid nii kaua
kuni neile pole häid alternatiive pole nagu midagi teha.

PS: Loodetavasti ei tule nüüd arutelu windows vs linux.
Windowsi kasutamismugavus on kindlasti parem kui linuxi oma

Tarkvara on ka looming. Lisaks mtv23 on olemas selline nupp nagu MUUDA
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
mtv23
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2005 23:09:56 vasta tsitaadiga

Office XP ja win XP pro, Neid osta on pisut kurjast
vähemalt selliste hindadega nagu näed siin internetis üleval...

Linuxi ja Windowsi vahel juba ammu on konkurents olemas.
Põhiline miks seda windows-i ei sallita on monopoli seisundi loomises thumbs_up.gif
Juba järgi proovitud linuxi KDE 3.1 Mandrake versioonid ja pole tal häda midagi...
Algul oli harjumatu, ent paar nädalat ja on kõik juba mõistetav icon_exclaim.gif

Osad rakendus tarkvara programmid jäid puudu tarvitamaks seda linuxit oma igapäeva elus...
Põhiline just multimeedia osa ülejäänuga võis rahule jääda,...

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 19.01.2005 02:06:59 vasta tsitaadiga

http://www.postimees.ee/051004/online_uudised/146426.php
piraatlusest icon_lol.gif
tavapiraadid on ikka leebemad tegelased
see kodanik, kui väited tõeks osutuvad, on küll täiest ebamoraalselt toiminud thumbs_down.gif

edit : pagan link maas .. just oli ülal
ed2 : link parandatud

viimati muutis Elof 19.01.2005 15:41:40, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
nene
Kreisi kasutaja
nene

sõnum 19.01.2005 15:29:20 vasta tsitaadiga

Linnapea kirjutas:
ttt kirjutas:
tsitaat:

Kas sa jääd näiteks faili võrra (ütleme näiteks pildi) vaesemaks kui laseksid kellelgi selle enda arvutist kopeerida mujale ?

Kui seda faili saaks müüa, siis mul jääks ju raha saamata juhul kui see kopeeritakse niisama

Kahju, et ma lehma sõnnikut ära pole patenteerinud. Seda saab müüa ja oi oi kui palju tulu mul jääb saamata...kahjuks on lehmad paljudel nagu meil on cd kirjutajad jne.

Ma näen, et raske on mõista seda, et keegi võib sellest, et sa mingeid faile kopeerid vaesemaks jääda - eriti veel Micro$oft...

Kui me vaatame olukorda füüsiliste asjade maailmas, siis tõenäoliselt tahaksid nii mõnedki endale osta uusima Ferrari mudeli, aga kahjuks raha napib ja tuleb vaadata hoopis mõningaid tavalisemaid marke või osta hoopis mõni kasutatud auto ja ise seda putitada - sellises maailmas elavad külg-külje kõrval ära paljud üsna erinevad autotootjad ja müüjad. Tarkvaramaailmas on aga lood nõnda, et kui vähegi tahad, siis võid saada endale tasuta Ferrari (näiteks Adobe Photoshopi). Ning kui on võimalik saada tasuta Ferrari, kes siis küll tahaks sõita Fordi või Audiga? Normaalne oleks selline olukord, et kui su rahakott ei kannata kallist tarkvara, siis sa pöördud mõne firma poole, kes müüb odavamat või otsid mõne hoopis vabavaralise variandi. Aga praegusel juhul jääb kasum saamata just nendel väiksematel firmadel, kes teevad odavamat ja mitte nii vinget tarkvara. Mikro$oft ja teised suured tarkvarapiraatlusest eriti ei kaota, pigem on see tasuta reklaam nende toodetele. Ning siis kui need kodukasutajad on endale selgeks õppinud need kallid programmid, siis lähevad nad kuhugi tööle ja loomulikult nõuavad seda sama tarkvara, mis neile nii armsaks on saanud. Aga ettevõtted juba peavad selle tarkvara eest maksma ning mitte vähe.

Mina ütlen: Kasutad piraattarkvara => toetad Micro$ofti ja teisi tarkvaragigante.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.01.2005 12:37:42 vasta tsitaadiga

Suht loll jutt on see, et "aga ma ei ostaks seda asja raha eest niikuinii".Siis ära ostagi, järelikult pole seda siis vaja kah sellisel inimesel piisavalt ja see kel tõesti asja vaja see leiab ka sellejaoks raha.Mu arust ei maksa winXP pro üldse nii hirmus palju, sest seda ei pea ju iga aasta uuesti ostma.Ei mõista kust selline loll arusaam on inimestel, et kui osta winXP´mis jääb aastateks, siis see jube kallis ja mahavisatud raha aga samas kui iga reede kuskil ööklubis tonn maha juuakse ja mõnele libule arutult välja tehakse lootuses keppi saada icon_biggrin.gif , siis see nagu oleks hirmus ratsionaalselt kulutatud summa onje?Mingid prioriteedid peavad ikka paigas olema ja kasulikum oleks ennast rohkem sundida saamaks korraliku töökohta kus kas tasu on selline, et elumugavusi nautida saaks.Siuke autopesula rullnoka jutt, et raha läheb söömiseks, mahajoomiseks ja pemmile bensu ostmiseks, ning kõik muu peab varastama kuna kõik teised on ahned ja elu on raske ei kõlba kuhugi.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Marek Säde
HV veteran

sõnum 20.01.2005 18:43:06 vasta tsitaadiga

igaühel on oma arvamus ja igaühel on õigus oma arvamusele. Teistele tiitleid andes tehakse tavaliselt ennast selleks. Arusaamine on voorus. Mõtlesin tegelikult seda office värki rohkem aga win olen orikaid koos arvutiga kaasa ostnud küll.
PS pole kunagi krooni ka maha joonud, litsile kulutanud vms mõtetult kulutanud. Minu prioriteedid on vägagi paigas.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 20.01.2005 19:07:20 vasta tsitaadiga

beer_yum.gif Nothing personal, lihtsalt tõin sellise õhust võetud näite kus enamus ütlevad, et neil pole raha, samas kui tegelt mingi täieliku jama peale(mida eelpool mainisin)kulutatakse kordi rohkem.Mis puutub office'sse ja igast raamatupidamis, fotondus jne. programmidesse, siis täitsa nõus, et need on suht kallid aga samas ma paneks suuresti ka seda inimeste teadmatuse arvele.Näiteks selleks, et pilte vähe muuta ei pea ju kallist profiproget ostma mille kõiki võimalusi niikuinii ei kasuta.Samuti kui on ikka väga firmal vaja office'it, siis firmal ju ikka raha on ja kui tahad kodus lehti teha ja mässata mismi word'i exeli'ga, siis openoffice ajab ju asja täitsa ära.
tagasi üles
borru
HV veteran
borru

sõnum 20.01.2005 21:41:23 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
beer_yum.gif Nothing personal, lihtsalt tõin sellise õhust võetud näite kus enamus ütlevad, et neil pole raha, samas kui tegelt mingi täieliku jama peale(mida eelpool mainisin)kulutatakse kordi rohkem.Mis puutub office'sse ja igast raamatupidamis, fotondus jne. programmidesse, siis täitsa nõus, et need on suht kallid aga samas ma paneks suuresti ka seda inimeste teadmatuse arvele.Näiteks selleks, et pilte vähe muuta ei pea ju kallist profiproget ostma mille kõiki võimalusi niikuinii ei kasuta.Samuti kui on ikka väga firmal vaja office'it, siis firmal ju ikka raha on ja kui tahad kodus lehti teha ja mässata mismi word'i exeli'ga, siis openoffice ajab ju asja täitsa ära.

sessuhtesõigus, et kui ise prof ei ole siis pole ka profi programmiga tihtipeale midagi peale hakata.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
siks12
HV vaatleja
siks12

sõnum 16.02.2005 21:31:57 vasta tsitaadiga

aga filme ja muusikat võib ju enda tarbeks kasutada (ei levita) või mis? icon_eek.gif
Tek1
Kreisi kasutaja
Tek1

sõnum 16.02.2005 21:55:54 vasta tsitaadiga

Kuna mp3-ed on ka piraattarkvara, siis seega kahjuks on jah thumbs_down.gif icon_neutral.gif
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 16.02.2005 22:30:43 vasta tsitaadiga

siks12 kirjutas:
aga filme ja muusikat võib ju enda tarbeks kasutada (ei levita) või mis? icon_eek.gif

Teema pealkiri on *piraattarkvara*, millele kehtivad hoopis tõsisemad määrused kui filmide/muusika peale.

ciryo
HV vaatleja

sõnum 17.02.2005 10:25:36 vasta tsitaadiga

Ei viicinud k6iki kommentaare peris ocast-ocani läbi lugeda, aga viskaks oma viiesendise ka sekka:
1. mp3/filmid - kui nüüd kristalselt aus olla (cá 400+ filmi k6rvetatud, hrrmph), siis ega ma midagi ei kaotax kui neid juurde ei saaks. Kaasaegset muusikat kah ei kuula, küll ma need m6ned vanad plaadid kuskilt ike saan. Asi minu meelest selles, et v6imaluse tekkides piratakse hullult, aga ega tegelikult peale fannide kellelgil seda hullu arhiivi koju vaja ei ole, tunnistage nüüd ausalt yles:P Tekib mingi kogumismaania, exole? Nii et suht leigelt - kui saab ja viitsin siis piran, kui ei saa pole ka miskit katcki 8)
2. Tarkvara - vat siin on asi karmim. Mul on arvutis mingit N arv piraatprogrammi, aga kui aus olla siis vargana ma ennast ei tunne, sest sihipärasel octarbel (töö, raha teenimine, kuulsuse kogumine) icon_wink.gif ma neid ei kasuta. Niisama on tore näppida, ja ex käib see softi tutvustamise konceptsioonigi juurde, et tasuta tutvumisaeg jne. Ma lihtsalt ei kannata neid nuditud versioone v6i kuu aja pärast aeguvaid junne. Aga samas - kui tahad proget tööks kasutada - osta kindlasti ära icon_evil.gif

Seega, asi ei ole rahakoti k6hnuses vaid pigem tohututes v6imalustes arvuti igast sikku täis sikutada:P V6ix ju veel tarka juttu ajada aga... icon_eek.gif

Aga muuhulgas tegelen sellega siin - http://arqentale.com
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
mmz
HV veteran

sõnum 17.02.2005 18:07:47 vasta tsitaadiga

Viimane programm mis ma ostsin oli mircstats.. Mircstatsi tegijal ja levitajal on ilusasti välja pandud erinevad summad mille eest saab programmi osta... kuigi raha väga ei ole suutsin ma siiski maksta selle keskmise summa ehk siis 15 euri sest programmi läks mul vaja ja kuna seda 24h oma serveris kasutan siis tasus see kulutus end ära. Antud juhul endal ka parem tunne et sain veidi suurema summaga toetada kui miinimum icon_smile.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
ra001
HV kasutaja
ra001

sõnum 17.02.2005 22:54:02 vasta tsitaadiga

Office legal
Nero legal

Pira:XP pro,Powre archiver,Dreamweaver MX 2004,NOD32,Photoshop 7,3d max 7

Need on pirad juhul kui pira on ka see kui sul on regutud netist leitud cd key'ga ja muidu oleks tore omada orginaal tarkvara aga kui mul kõik orikas oleks siis tarkvara läheks maksma mitu korda üle arvuti

HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 18.02.2005 03:10:38 vasta tsitaadiga

ra001 kirjutas:
[...]Need on pirad juhul kui pira on ka see kui sul on regutud netist leitud cd key'ga ja muidu oleks tore omada orginaal tarkvara aga kui mul kõik orikas oleks siis tarkvara läheks maksma mitu korda üle arvuti

IRW, ei tea kas see ka kohtus läbi läheb, et "aga ma ju regasin ta ära... lihtsalt seriali sain mingilt pirasaidilt" icon_lol.gif

PS! Lihtsalt huvitab: kus see kirjas on, et tarkvara ei tohi riistvarast kallim olla?

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 18.02.2005 09:42:01 vasta tsitaadiga

ra001, heh kuidagi mäda jutt on see.Nimelt kui sa kasutad just neid hirmkalleid profiprogesid mis maksavad poes palju niimoodi, et otseselt kasutad ka kõik nende võimalused ära, siis sellisel tasemel selliste progedega töötamise eest peaks kuskilt ka sissetulek olema.Niisama kodukasutajana ei ole vaja nii kalleid ja suurte võimalustega programme.A'la selleks, et pilti heledamaks teha, värve muuta ja teravust panna ei ole vaja tingimata miskit über proffessional photoshop max ultra ultimate latest edition'i icon_wink.gif
tagasi üles
borru
HV veteran
borru

sõnum 18.02.2005 15:41:12 vasta tsitaadiga

HacaX kirjutas:
ra001 kirjutas:
[...]Need on pirad juhul kui pira on ka see kui sul on regutud netist leitud cd key'ga ja muidu oleks tore omada orginaal tarkvara aga kui mul kõik orikas oleks siis tarkvara läheks maksma mitu korda üle arvuti

PS! Lihtsalt huvitab: kus see kirjas on, et tarkvara ei tohi riistvarast kallim olla?

aga ta toob ju välja lihtsalt fakti et läheks arvutist kallimaks... mitte et ei tohiks olla kallim.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 18.02.2005 16:35:23 vasta tsitaadiga

Tahaks kah Windows XP Pro originaali aga ei kipu eriti 1k selle peale välja käima
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 18.02.2005 16:35:57 vasta tsitaadiga

Tahaks kah Windows XP Pro originaali aga ei kipu eriti 1k selle peale välja käima kui saaks ka muud osta
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 18.02.2005 16:39:10 vasta tsitaadiga

Pro originaal küll mu meelest nii odav ole icon_rolleyes.gif
Home on miski 1,4k vmt...

mTim
HV Guru
mTim

sõnum 18.02.2005 16:43:03 vasta tsitaadiga

näed, veel hullem
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Diskussioon piraattarkvara teemal mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.