Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
hääli kokku : 1784 |
|
autor |
|
kutti
HV kasutaja
|
08.01.2005 22:27:43
|
|
|
lihtne vastus ju- enemiku eestlaste jaoks on legaalne vara liiga kallis... kahjuks
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
09.01.2005 19:56:10
|
|
|
kutti kirjutas: |
lihtne vastus ju- enemiku eestlaste jaoks on legaalne vara liiga kallis... kahjuks |
Täitsa nii see kah pole, lihtsalt enamus eestlased mõtlevad niimoodi, et "mis ma ikka si*ast ostan, parem lähen lakun kuskil öökas maha selle raha".
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
09.01.2005 19:58:30
|
|
|
pigem võetakse selle arvelt nati tigedamat riistvara...
|
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
10.01.2005 12:29:11
|
|
|
attrs kirjutas: |
pigem võetakse selle arvelt nati tigedamat riistvara... |
Nujah aga see pole rahapuudumine.Sellise süsteemi järgi oleks samahea kui ma tahaks ülivinget arvuti ja samas ka autot.Arvuti lähen ostan omale 100 tuhande eest ja auto varastan.Põhjendan asja sellega, et elu raske ja pole nii rikas, et autot ja vinget arvutit mõlemat korraga oleks jõudnud osta .
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
10.01.2005 14:24:36
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
näiteks mina tean üht ftp'd kus ligi 2TB nänni  |
elioni enda töötajate kinnist piraserverit?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
10.01.2005 14:44:33
|
|
|
nagu siin juba jutuks tuli, siis piraatlust ei saa päris vargusega võrrelda, kuna reaalselt pole kellegi käest midagi ära võetud. kuskis eelpool oli võrdluseks toodud, et piraatlus rohkem piletita kinno hiilimine. arvestades seda, et pisipehme on niigi miljarditega windoosa pealt kasumis, siis paar piraatkasutajat ei tohiks nii suurele (ja ka jõukale) firmale nii tohutut peavalu tekitada.
kuigi jutt on piraatlust propageeriv, ei pea ma isiklikult seda tegevust siiski õigeks. samas kaldun arvama, et softi hind võiks siiski veidi madalam olla (vähemalt eestis)
|
|
Kommentaarid: 414 loe/lisa |
   |
365 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
10.01.2005 15:02:39
|
|
|
attrs kirjutas: |
nagu siin juba jutuks tuli, siis piraatlust ei saa päris vargusega võrrelda, kuna reaalselt pole kellegi käest midagi ära võetud. |
Nujah, eks mõne arvates ongi ainult see vargus kui midagi käega katsutavat ära võetakse.Võtame sellise näite, et oled arhitekt, sult on tellitud uue kalli hotelli projekt mis sulle suure raha sisse toob.Sul see valmis tehtud aga mingi tegelane murrab sisse, teeb joonistest pilte ja müüb hoopis ise kähku selle suure raha eest maha.Et see siis pole nagu vargus kuna füüsilist eset mingit kaasa ei võetud ve?
tsitaat: |
arvestades seda, et pisipehme on niigi miljarditega windoosa pealt kasumis, siis paar piraatkasutajat ei tohiks nii suurele (ja ka jõukale) firmale nii tohutut peavalu tekitada. |
See on samahea kui varastada mõne uhke maja eest kallis auto ja hiljem ennast õigustada stiilis, et "mis siis...omanik ju nii rikas, et jõuab lõdvalt uue osta".
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
10.01.2005 17:37:47
|
|
|
namstoop kirjutas: |
arm2004 kirjutas: |
näiteks mina tean üht ftp'd kus ligi 2TB nänni  |
elioni enda töötajate kinnist piraserverit? |
eip, seda ei tea, a on ta olemas?
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
semper
HV kasutaja
|
10.01.2005 17:59:28
|
|
|
Võibolla see küsimus siit varem juba läbi käinud, aga kas selline asi ka võimalik on et kui arvuti teenindusse viia ja seal avastatakse et win piraat, et neil on tegelikult õigus arvuti konfiskeerida ja mitte enne tagasi anda kui esitad dokumenti, mis tõendab, et soft on legaalsel teel omastatud.
Kuigi vaevalt nad seda küll viitsiksid, neid see vaevalt eriti kotib, aga nagu kuulda on BSA ju tegutsema hakanud.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
11.01.2005 09:34:58
|
|
|
Miks peaks neid kottima see, mis windows sul peal on, veel vähem midagi uurima hakata, kas tegu on ikka legaalse koopiaga.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
11.01.2005 09:47:06
|
|
|
parim näide on vast diil Richard Burns Rallyga, mida pärast selle eestisse myyki jõudmist osteti nii, et maa must... ja miks? mõelge, mis see maksis! kui oleks kõik uued asjad sellised, omaks ka ise ainult originaale
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
11.01.2005 12:18:43
|
|
|
Nujah samuti ju warrior within'i puhul näide olemas ja veel igast mänge mis jäävad sinna 400 eegu piiridesse kuhugi.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
17.01.2005 18:50:48
|
|
|
heh...tõmbasin datanetist video: bsa 2ra riski - ela pingevabalt
suht mõttetu võiks öelda,video vähemalt...a mõte ise
|
|
Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
4 :: |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsaline
HV veteran

|
17.01.2005 19:08:28
|
|
|
carramba kirjutas: |
Legaalsetest freeware vast on.
Sieg Heil Bill  |
same here
_________________ Ainus, mis jääb on BEAT! |
|
Kommentaarid: 118 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
18.01.2005 21:26:45
|
|
|
Minu mõtteid ka siis: Usa läheb oma patendi-kohtu-õiguste asjadega üle mõistuse. Tegelikult on ju nii, et firma toodab toote, siis praegu tarkvara näteks. Kulutas selleks ütleme 100 ühikut aastas. Normaalne oleks kui see toode tooks sisse 20 kuni 50 ühikut kasumit. Kui enam seda toodet ei toodeta, ei täiendata ehk sellesse ei investeerita võiks muutuda automaatselt vabavaraks. Ainuke tingimus võiks olla, et seda ei oleks enam siis selle tootja nime all. Kui kellelgi on vahendid sellesse investeerida ja edasi müüa, on ta enda asi, iseasi kas seda keegi ostaks, kui tasuta ka saab. Kui aga käituda MS (ehk usa seaduste) kohaselt siis võtame näiteks jalgratta. Teeme mingi uut tüüpi mudeli, patendeerime ära kõik osad jne ehk siis pole kellelgi õigust seda ja selle osi kopeerida, toota, kasutada jms igavesti, kui just mulle pappi ei tule. Siin kohal peaks sekkuma valitsus ja seadused, kes keelavad monopoli tekkimise ja absurdse kasumi teenimise. Jah eks siingi tekib tuhat võimalust seaduste eiramiseks aga ideaalis näeksin nii...
Piraatlust vargusega võrrelda ei saa. Kui ma varastan auto siis ma varastan kellegi raha, auto kujul. Ehk ta jääb vaesemaks sellest hetkest kui ma selle varastan. Kui aga ma teen koopia mingist asjast, ilma et põhjustaksin tootja vaesumist. Teen ju selle oma kulu ja vaevaga ning ainult ise endale. Siis võib ju nimetada seda piraatluseks aga ma ei ostaks seda asja ju niikuinii ehk tootja ei võida ei kaota minu tegevuse läbi, milles probleem siis? Ahnus?
PS:päris kommunist ma ka pole
_________________ Tehingud Soomes, müük ja ost ja saatmine/toomine pisikese % eest. Küsi järgi! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
18.01.2005 21:41:41
|
|
|
Kui aga ma teen koopia mingist asjast, ilma et põhjustaksin tootja vaesumist
|
Jah, aga saamata jäänud tulu?
Mõnel juhul lõpeb asi pankrotiga
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
18.01.2005 21:49:55
|
|
|
mis saamata jäänud tulu kui ma teda ei ostakski??? Ma lihtsalt kasutaksin midagi muud, näiteks vabavara... Need kuid ja oleksid jne ei saa võtta faktide pähe. Asi ei lõpe pankrotiga kui mul tuleks välja käia 10 % palgast ning saaksin sellega kaasa kvaliteetse, toega toote. Kui aga ma käin välja ala 100% oma palgast ning see kubiseb vigadest siis tänan, ei, minge pankrotti või kuhu soovite.
_________________ Tehingud Soomes, müük ja ost ja saatmine/toomine pisikese % eest. Küsi järgi! |
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
18.01.2005 21:56:08
|
|
|
mis saamata jäänud tulu kui ma teda ei ostakski???
|
Just, sa ei osta, aga kasutad ikka ju
Mis tootest on jutt kui sa räägi 100% palgast? Win?
Ei tasu kõiki firmasid microsoftiga ühte panna. Kõigil pole selliseid finantse
Hea näide on see miskit sorti Eesti kaardi tegemine, mis lihtsalt ei tasunud ära, kuna
inimesed kasutasid pira ja ei ostnud. Tulemuseks oli vajaliku projekti lõpp
viimati muutis Max Powers 18.01.2005 21:59:14, muudetud 1 kord |
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
18.01.2005 21:58:33
|
|
|
ttt kirjutas: |
mis saamata jäänud tulu kui ma teda ei ostakski???
|
Just, sa ei osta, aga kasutad ikka ju |
Aga tootjaid see füüsiliselt ega kaudseltki ei mõjuta.
Neil midagi ei kulu selle peale.
Kas sa jääd näiteks faili võrra (ütleme näiteks pildi) vaesemaks kui laseksid kellelgi selle enda arvutist kopeerida mujale ?
Samas on see muidugi tunnistan, see on mõte/suhtumine millel ei tohi lasta laialt levida kuna kui kõik nii suhtuksid siis ei sooviks keegi tarkvara tootagi
|
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
18.01.2005 22:00:52
|
|
|
Kas sa jääd näiteks faili võrra (ütleme näiteks pildi) vaesemaks kui laseksid kellelgi selle enda arvutist kopeerida mujale ?
|
Kui seda faili saaks müüa, siis mul jääks ju raha saamata juhul kui see kopeeritakse niisama
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
18.01.2005 22:03:09
|
|
|
|
Kui seda faili saaks müüa, siis mul jääks ju raha saamata juhul kui see kopeeritakse niisama |
Aga on'gi asi selles kui sa seda aga müüa tahaks siis lihtsalt seda ei ostaks. Kas see oleks parem ?
Kasum mõlemal juhul = 0
Kui keegi seda saa siis ei levi ka teadmine selle olemasolust vähem rikutud mõtteviisiga inimesteni, kes seda võibolla ostaksid ... maksa siis reklaami eest
Nii võib jäädagi ringiratast käima ...
viimati muutis Elof 18.01.2005 22:28:33, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
18.01.2005 22:13:58
|
|
|
|
Kui seda faili saaks müüa, siis mul jääks ju raha saamata juhul kui see kopeeritakse niisama |
Kahju, et ma lehma sõnnikut ära pole patenteerinud. Seda saab müüa ja oi oi kui palju tulu mul jääb saamata...kahjuks on lehmad paljudel nagu meil on cd kirjutajad jne.
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
18.01.2005 22:23:37
|
|
|
Kirjutaks ka ühe mõtte seoses patendivärgi ja tarkvara legaalsuse suhtes!
Kuidas saab tarkvara omandiks luua
Huvitav on see, et inimene kes tunneb näiteks win xp programmi läbi ja lõhki... Oskab kirjutada (programeerida) enamvähem samalaadse süsteemi avatud lähtekoodiga... (tõenäoliselt on võimalik viiekesi töö lõplikult valmis teha)
Mis õigus on sellelt inimeselt nõuda legaalsuse tõendit ?, teisel inimesel peaks häbi olema tulla seda küsima kes pole viitsinud õppida ja vaeva näha teadmaks kuidas tarkvara toimib arvutis...
Analoogselt see teeb sama välja, et ma tulen sinujuurde ja ütlen sulle see mida sa oskad on minu töö ja sa pead mulle selle eest maksma... See kõik mis on loodud ei ole kaugeltki U.S.A töö ning usal pole õigust end siin kehtestada kui mingit suurkuju
_________________ @Dj |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
18.01.2005 22:27:35
|
|
|
mtv23, naljamees oled?
See kõik mis on loodud ei ole kaugeltki U.S.A töö ning usal pole õigust end siin kehtestada kui mingit suurkuju
|
Mis see USA siis puutub?
Microsoft ( ja loomulikult kõik teised tarkvara tootjad ) ei võrdu USAga.
Jube halvad näited tõid sa
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
mtv23
Kreisi kasutaja
|
18.01.2005 22:35:52
|
|
|
Mis see USA siis puutub?
Microsoft ( ja loomulikult kõik teised tarkvara tootjad ) ei võrdu USAga.
------------------->
Kas ma kirjutasin, et võrdub U.S.A-ga
Enamus kapitali+ võimuvärki on seal, vähemalt üritati nii teha
Pärast 11. septembrit olukord muutus
Ma kirjutasin-
Usa tahab ju jämedama otsa enda kätte haarata nagu sa seda ise ei näe...
Loomulikult ei saa Euraasia mandrit olematuks teha
Minu näide on nagu ta on, igal ühel on õigus oma arvamusele
_________________ @Dj |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|