Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
Linux |
|
30% |
[ 209 ] |
Windows |
|
62% |
[ 429 ] |
muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
hääli kokku : 688 |
|
autor |
|
LordVader
Lõuapoolik

|
18.10.2002 19:38:00
|
|
|
tsitaat: |
18.10.2002 13:16 TzigaLind kirjutas:
/TzigaLind ohkab ja imestab,millal küll lapsed
selgeks saavad ,et sõna server ei ole mingi imetabane
ja maagiline omadussõna vaid ühe arvuti kasutamisvõimaluse
kirjeldamine.
|
Kirjelda siis kuidas Sa laiatarbe-osidega naiteks
soft-mirrorit teeksid?
Kuid peamine on see et laiatarbeosid tootavad
laiatarbetarkvaraga mis ei kannata eriti kriitikat,
2000-Serverile moeldud tarkvara kvaliteet aga on hoopis midagi muud kui 15a. "hello-world". Heaks naiteks oleks
koik Veritase tarkvara - see lihtsalt on professionaalne
ja isegi kasutamiskolblik noudlikule tarbiale nagu mina,
soovitan proovida ja alles siis naed vahet.
(Serveri enda teenuseid ma siin ei arvestanudki,tahendab
tegemist on just "maagilise omadussõnaga")
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
TzigaLind
HV veteran
|
18.10.2002 20:01:00
|
|
|
link :: Aga kas sa seda kah näinud oled?
Kirjelda siis kuidas Sa laiatarbe-osidega naiteks
soft-mirrorit teeksid? |
Mis mirrorit?Millest?
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
18.10.2002 20:07:00
|
|
|
linux vs win irw
see on üks nendest klassikalistest foorumiteemadest, mis ennast ilmselt kunagi ei ammenda õnneks või kahjuks.
esiteks windows ei ole tegelikult kuigi kallis : ütleme XP HOME hinnaks 1900eek (nii umbes 125$-> mis pole kuigi suur summa arvestades, et tegu programmiga, mida ei pea kuigi tihti vahetama ning mida uuendatakse pidevalt jne); arvestades, et paljudel on ikka väga kallid arvutid ning upgrade'mise pealt ka raha eriti kokku ei hoita enamasti. Windowsi omamine ei tähenda kohe et pead endale sinna veel hulgi kallist tarkvara peale panema : Office, Photoshop jne -> neile on win'is ka odavamad/tasuta alternatiivid olemas. ja üldiselt minule kui tavakasutajale meeldib, et kõik on "üheklikikaugusel"; linuxis sai ikka omajagu aega raisatud enamike uute asjade paigaldamisel (alguses on põnev küll, aga kui see mingit kasu ei too, siis lihtsalt aja raiskamine; või et see on nagu hobi, aga mina mängin parema meelega hobi korras veidi arvutiga). Siis veel riistvara toetus on selline kesine-> kõik saab tööle, aga rohkem vaeva ja alati kõik feature'd ei tööta.
lisaks siiani on XP gui ikkagi kõige funktsionaalsem võrreldes KDE3 ja Gnome'ga.
Linuxiga üldiselt tegelegu need, kellel arvutiga veidi tööalasemad suhted.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mr.X
HV vaatleja

|
18.10.2002 20:41:00
|
|
|
Halb või ebatäpne foorumi teema ja vastuolu ju ei ole,sest ühes arvuti võivad nad sõbralikult koos eksisteerida.Lasin arvuti spetsil panna oma arvutisse kaks kõvaketast ja OS-idWin98SE/Win2000pro ja Red Hat Linux 7.2 (lisaks on Windows 2000pro-l kaks VMware virtuaalmasinat Win98SE ja Win XPpro) Hetkel tundub, et tavakasutajale on parim Win XP pro.Minu virtuaalmasin Win XP kasutab 64MB mälu ja tundub aeglane see tähendab, et ametlikud miinimum nõuded pentium II 233 64MB on jama.Väga kasulik omadus Winows XP-l
on võime emuleerida windowsi varasemaid versioone.Linux on minu kogemuste põhjal töökindel viimased versioonid ka suhteliselt lihtsalt installeeritavad,kuid kasutamine seadistamine käib vaatamata käsiraamatutele üle jõu(virtuaalse Linux´i installimine ei õnnestu mul mitte kuidagi).Kui kellelgi on kogemusi või häid soovitusi virtuaalse Linux´i teemal siis on need teretulnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.10.2002 21:16:00
|
|
|
18.10.2002 20:07 skoop kirjutas:
linux vs win irw
see on üks nendest klassikalistest foorumiteemadest, mis ennast ilmselt kunagi ei ammenda õnneks või kahjuks.
esiteks windows ei ole tegelikult kuigi kallis : ütleme XP HOME hinnaks 1900eek (nii umbes 125$-> mis pole kuigi suur summa arvestades, et tegu programmiga, mida ei pea kuigi tihti vahetama ning mida uuendatakse pidevalt jne); arvestades, et paljudel on ikka väga kallid arvutid ning upgrade'mise pealt ka raha eriti kokku ei hoita enamasti. Windowsi omamine ei tähenda kohe et pead endale sinna veel hulgi kallist tarkvara peale panema : Office, Photoshop jne -> neile on win'is ka odavamad/tasuta alternatiivid olemas. ja üldiselt minule kui tavakasutajale meeldib, et kõik on "üheklikikaugusel"; linuxis sai ikka omajagu aega raisatud enamike uute asjade paigaldamisel (alguses on põnev küll, aga kui see mingit kasu ei too, siis lihtsalt aja raiskamine; või et see on nagu hobi, aga mina mängin parema meelega hobi korras veidi arvutiga). Siis veel riistvara toetus on selline kesine-> kõik saab tööle, aga rohkem vaeva ja alati kõik feature'd ei tööta.
lisaks siiani on XP gui ikkagi kõige funktsionaalsem võrreldes KDE3 ja Gnome'ga.
Linuxiga üldiselt tegelegu need, kellel arvutiga veidi tööalasemad suhted.
|
tõesti windows xp ei ole kuigi kallis, kõigest 1900 kr. kuid mida maksab linux??? ainult 27kr kolme cd tooriku näol. ja kas inimesed ei ole kuulnud asjast nagu openoffice!
PS microsoft teenis viimasel majandusaastal 2,7 MILJARDIT DOLTSI kasumit!!!
_________________ pensionil |
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
18.10.2002 21:27:00
|
|
|
kadedus tapab v6i?
no kurat tee j2rgi siis see kasum
tublid poisid seal microsoftis
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.10.2002 21:51:00
|
|
|
18.10.2002 21:27 libekala kirjutas:
kadedus tapab v6i?
no kurat tee j2rgi siis see kasum
tublid poisid seal microsoftis
|
andmed on uued!
kuulsin seda 18.10.2002 uudistest kell 21.00 õhtul
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
18.10.2002 21:54:00
|
|
|
tõesti windows xp ei ole kuigi kallis, kõigest 1900 kr. kuid mida maksab linux??? ainult 27kr kolme cd tooriku näol. ja kas inimesed ei ole kuulnud asjast nagu openoffice!
|
Tegelt OS kui selline,ykskoik milline,on ainult vaht kannus. Point on just programmides ja kui hasti nad OS'iga
integreeruvad.
Millegiparast tekkis mul hiljuti mingi selline hasart voi
hobi, et tahaks kollektsioneerida voimalikult palju raha
maksvaid programme, mida rohkem raha tema eest kysitakse,
seda suurem room ja uhkus kollektsioonis.
________
Lobisemistuju tana.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivoku
HV veteran

|
18.10.2002 21:59:00
|
|
|
ma siin kirusin kah veel mingi kuuaega tagasi et XP on saast jne aga leidsin vea et asi oli hoopis mu arvuti mälus nii et sai see välja vahetatud ja olen megarahul. linuxiga ei saa ju peaaegu midagi pelada, ma ju nagu olen mängija kes nagu arvutiga mängib.
_________________ roogi räime. |
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
8 :: |
7 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.10.2002 22:50:00
|
|
|
18.10.2002 21:59 toivoku kirjutas:
ma siin kirusin kah veel mingi kuuaega tagasi et XP on saast jne aga leidsin vea et asi oli hoopis mu arvuti mälus nii et sai see välja vahetatud ja olen megarahul. linuxiga ei saa ju peaaegu midagi pelada, ma ju nagu olen mängija kes nagu arvutiga mängib.
|
nagu öeldud, kui tahad mängida, siis võid õues keksu hüpata. arvuti leiutati siiski töötegemise lihtsustamiseks. seega ei ole ta peaülesanne mängude jooksutamine. samas ei ole väikses mängimises iseenesest midagi halba, kui on hea mäng. näiteks rtcw
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
18.10.2002 23:29:00
|
|
|
18.10.2002 22:50 teadmamees kirjutas:
|
nagu öeldud, kui tahad mängida, siis võid õues keksu hüpata. arvuti leiutati siiski töötegemise lihtsustamiseks. seega ei ole ta peaülesanne mängude jooksutamine. samas ei ole väikses mängimises iseenesest midagi halba, kui on hea mäng. näiteks rtcw
|
aga mis tähtsust seal on milleks ta leiutati; fakt on, et teda kasutatakse väga suurel määral kõikvõimalikel meelelahutuslikel eesmärkidel ja paljude jaoks on just need omaduse just määravad; kui kellelgi väga targutamise tuju on siis ta võib iseendaga arutlema hakata, et milleks see arvuti siis ikka tegelikult on
|
|
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
18.10.2002 23:38:00
|
|
|
18.10.2002 23:29 skoop kirjutas:
18.10.2002 22:50 teadmamees kirjutas:
|
|
aga mis tähtsust seal on milleks ta leiutati; fakt on, et teda kasutatakse väga suurel määral kõikvõimalikel meelelahutuslikel eesmärkidel ja paljude jaoks on just need omaduse just määravad; kui kellelgi väga targutamise tuju on siis ta võib iseendaga arutlema hakata, et milleks see arvuti siis ikka tegelikult on
|
need kes arvutit kodus ainult mängimiseks peavad, neil ei ole käskinud keegi linuxit installida. vahest mõni mängufriik installis ainult selleks, et oleks lasteaias hea kiidelda et näed mul linux peal, missest et sellega midagi teha ei oska.
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
18.10.2002 23:55:00
|
|
|
need kes arvutit kodus ainult mängimiseks peavad, neil ei ole käskinud keegi linuxit installida. vahest mõni mängufriik installis ainult selleks, et oleks lasteaias hea kiidelda et näed mul linux peal, missest et sellega midagi teha ei oska.
|
... ja selle pärast ongi mõttetu vaidlus, et kumb on parem kas windows või linux
|
|
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.10.2002 00:10:00
|
|
|
Äh, tasuta lõunaid ei ole, või siis on tegu supiköögiga.
Ja inimesed, õppige ükskord tsiteerima, milleks sellised mammutpostitused?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ihv
HV Guru

|
19.10.2002 00:43:00
|
|
|
oeh, kas inimesi vaidlused (loe: enamasti mitte arutelu, mis on parem mingi konkreetse rakenduse jaoks vaid pori loopimine vastasleeri) teemal win vs linux, amd vs intel jne ära ei tüüta?
|
|
Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
külaline
|
19.10.2002 01:11:00
|
|
|
Ma leian, et tavakasutajale on oluline lihtsus, Windows on nii levinud ja koolides õpetatud - arusaadav massidele.
MS võiks ka inimestele mõelda, sellised nöörimised peletavad. Kahtlustan, et MSi tooted on varudtatud mingi salakoodiga, mis võimaldab USA valitsusel vabalt spioneerida.
Linux on turvalisem, vähem uhilduv, eeldab palju eriteadmisi kasutamiseks. Olen kuulnud, et Linuxiga saab interneti pealtkuulata.
Konkurents on teretulnud - hinnad kukuvad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
BinLaden
HV vaatleja

|
19.10.2002 11:14:00
|
|
|
19.10.2002 01:11 sadamson kirjutas:
Ma leian, et tavakasutajale on oluline lihtsus, Windows on nii levinud ja koolides õpetatud - arusaadav massidele.
MS võiks ka inimestele mõelda, sellised nöörimised peletavad.
|
Kunagi olid sellised asjad nagu arvutuskeskused. Need olid
suured majad kus oli palju tube ja iga tuba oli maast laeni
arvutustehnikat tais. Kui keegi valjavalitu tahtis seda ka
oma silmaga naha, siis pidi ta ruumi sisenedes jalanoud
ukse taha jatma ja yldse tasa ruumis viibima. Koik oli tore
ja korralik. Siis tuli mingi nome Apple-freak ja
ütles et nüüd hakkame ise kodus hakerdama ja kakerdama.
Samahasti voiks ju ka igauhele kodukasutajale relvi myya,
kuid kysimus on selles et milleks - relvad olgu sojavae kaes ja arvutid arvutuskeskustes, loogish.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.10.2002 13:38:00
|
|
|
19.10.2002 11:14 BinLaden kirjutas:
19.10.2002 01:11 sadamson kirjutas:
MS võiks ka inimestele mõelda, sellised nöörimised peletavad.
|
Kunagi olid sellised asjad nagu arvutuskeskused. Need olid
suured majad kus oli palju tube ja iga tuba oli maast laeni
arvutustehnikat tais. Kui keegi valjavalitu tahtis seda ka
oma silmaga naha, siis pidi ta ruumi sisenedes jalanoud
ukse taha jatma ja yldse tasa ruumis viibima. Koik oli tore
ja korralik. Siis tuli mingi nome Apple-freak ja
ütles et nüüd hakkame ise kodus hakerdama ja kakerdama.
Samahasti voiks ju ka igauhele kodukasutajale relvi myya,
kuid kysimus on selles et milleks - relvad olgu sojavae kaes ja arvutid arvutuskeskustes, loogish. |
...ja binladen koos omadega moees teenistust läbi viimas nagu ennevanasti, exactly loogish
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sigillum|diabloi
külaline
|
23.10.2002 09:39:00
|
|
|
isegi mulle tundub viimaseid kommentaare lugedes et poleks pidanud seda foorumit üldse tekitama.
viimased postitused on selline jobo texti täis et hoia ja jätta.
BinLaden ma võiks ka väita et raamatud tuleks ära keelata. las tegelevad sellega vaid väljavalitud.
ja televisioon on üldse paha mis sellega kõik teha ei tuleks
idiots kill the progress,
meil ei ole siin enam kommunism,
kuigi ... ?????
|
|
tagasi üles |
|
 |
teadmamees
HV veteran

|
23.10.2002 16:33:00
|
|
|
kde 3 ruulib
|
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomek
HV kasutaja
|
29.10.2002 09:56:00
|
|
|
Avastasin enese jaoks BeOS operatsioonisüsteemi. Installeeris MAX versiooni ligi 2 tundi ja valmis ta oligi. Kasuks tuli varasem kogemus Linux Mandrake'ga. Omapärane on, et default on mountitud vaid BeOS süsteemiketas. Üllatuseks suudab BeOS näha ka nii Windowsi (FAT32) kui Mandrake'i (Linux) faile. Vastupidi aga mitte. Väga kiidetud kiire ülesbootimine ei olegi nii kiire kui lootsin aga shut down võttis aega vaid 4 sekundit erinevalt windows 98'st ja Linux Mandrake'st.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
BinLaden
HV vaatleja

|
29.10.2002 10:01:00
|
|
|
23.10.2002 09:39 sigillum|diabloi kirjutas:
BinLaden ma võiks ka väita et raamatud tuleks ära keelata. las tegelevad sellega vaid väljavalitud.
|
Aga meil islamimaal nii just ongi kuid teist oleme ülepea
targemad ikkagi, sisemiselt harmoonilisemad ja tervemad.
Ah et ütlesid "progress", piss tuleb püksi selle peale lausa.
[ Seda sõnumit muutis: BinLaden on 29.10.2002 09:11 ]
|
|
tagasi üles |
|
 |
Jannoke
HV kasutaja

|
13.11.2002 09:30:22
|
|
|
BinLaden kirjutas: |
23.10.2002 09:39 sigillum|diabloi kirjutas:
|
Aga meil islamimaal nii just ongi kuid teist oleme ülepea
targemad ikkagi, sisemiselt harmoonilisemad ja tervemad.
Ah et ütlesid "progress", piss tuleb püksi selle peale lausa.
[ Seda sõnumit muutis: BinLaden on 29.10.2002 09:11 ] |
varem mulle tundus et linux on siuke kõõva värk.. et hullult vastupidava ja värki... nüüd akkan juba kahtlema.. sest server kogu aeg lambist laguneb koost....teed restardi .. käib jälle.. aga sai veitc nüüd riistvara ka ümber confitud ja vahetatud...loodab et asi ikkagi sealt tuli....
ise arvan asjast nii et linux sobib serveritele (10x paremini kui windooza kui trafficut on korralikult või lahja aparaat). Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE . Ja see tõmbab minu poolt linuxile kui tavatööjaamale kriipsu peale
Windooza sobib tööjaamana...ja mängimiseks....ja kõigeks ülejäänuks mis linux ei suuda kuna linuxil pole normi graafilist poolt.
Ise vihkan vist mõlemat ühtemoodi.. vahest seda rohkem, mille taga ma just olen, kui ta tööle ei akka nii nagu vaja.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
mutabor
HV veteran

|
13.11.2002 10:16:57
|
|
|
Jannoke kirjutas: |
ise arvan asjast nii et linux sobib serveritele (10x paremini kui windooza kui trafficut on korralikult või lahja aparaat). Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE . Ja see tõmbab minu poolt linuxile kui tavatööjaamale kriipsu peale
Windooza sobib tööjaamana...ja mängimiseks....ja kõigeks ülejäänuks mis linux ei suuda kuna linuxil pole normi graafilist poolt.
|
hehe, meie mandrake siin üle 500 päeva ilma restartideta seisnud, siis lasime alla et mälu lisada
sõber mängib linuxis Wolfensteini, quake3 ja mõned muud mängud, ise pole katsetanud, raske öelda palju tal peavalu oli et neid tööle saada
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
21.11.2002 15:59:37
|
|
|
link :: Pilt KDE töölauast
Linuxi graafiline pool EI KÕLBA MITTE KUSKILE.
Minu arust küll asi nii hull ei ole. Vaata või seda pilti ( KDE 2.2.2 )
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|