Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Läpaka Hitachi Travelstar 5K80 'plõksu' küsimus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 13.02.2005 13:11:23 Läpaka Hitachi Travelstar 5K80 'plõksu' küsimus vasta tsitaadiga

Nimel sai endale hiljuti läpkas soetatud MicroLikist, millel on see Hitachi Travelstar 5K80 HDD. Muidu masinaga sigarahul, kuid tekkis üks küsimus. Nimelt teen HDD 'plõksu'. Täpselt jälgides nagu sel hetkel, kui kõvaketta poole pöördutakse (näiteks kui avan my computeri akna või trükin midagi) ning seejärel toimub nagu tavaline hdd mõtlemise hääl.

Plõksu võib iseloomustada, kui kellatiksuga, mis ei ole tugev, kuid vaikses toas on kuulda. Kas see on normalne nähtus või peaks lähemalt uurima/garantiisse saatma.

viimati muutis okpoiss 13.02.2005 14:22:40, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
toivos
Kreisi kasutaja
toivos

sõnum 13.02.2005 13:22:12 vasta tsitaadiga

See peabki nii olema. Hdd toob oma pead parklast tagasi pindade peale. Seda häält kuuledki.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 65
tagasi üles
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 13.02.2005 14:34:24 vasta tsitaadiga

Seda ma ise ka arvasin/kahtlustasin, kuid ma ei teadnud, et ta seda nii kuuldavalt teeb. Kui masina taga olla, siis on kuulda seda hästi. Ketta raginat/mõtlemist aga tunduvalt vaiksemini (loe: peaaegu üldse mitte).
tagasi üles
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 13.02.2005 17:27:27 vasta tsitaadiga

Ahjaa, asi, mis tundub, et ei ole mittenormaale. Nimelt puhkeasendis, näiteks, kui screensaver töötab, siis on hdd paar korda teinud kellatiksumise häält - seesama plõks, kuid pidev nagu kella tiksumine kuskil 6 tiksu sekundis. Lõpetab tiskumise siis, kui ma hiirt liigutan ja avan miski asja masinas (documents akna näiteks). On arvamusi?
tagasi üles
dynamic
HV kasutaja
dynamic

sõnum 13.02.2005 18:09:39 vasta tsitaadiga

mul on lauaarvutis 160G hitachi SATA ketas ja muretsesin ka alguses selle 'tiksumise' pärast. see viimati kirjeldatud fenomen on äkki ainult läpaka-ketastele omane? soovitan salvestusseadmetele orienteeritud foorumitest täpsemalt uurida, aga ei usu et muretsemiseks põhjust oleks eriti.
tagasi üles
toivos
Kreisi kasutaja
toivos

sõnum 13.02.2005 22:33:37 vasta tsitaadiga

okpoiss kirjutas:
Ahjaa, asi, mis tundub, et ei ole mittenormaale. Nimelt puhkeasendis, näiteks, kui screensaver töötab, siis on hdd paar korda teinud kellatiksumise häält - seesama plõks, kuid pidev nagu kella tiksumine kuskil 6 tiksu sekundis. Lõpetab tiskumise siis, kui ma hiirt liigutan ja avan miski asja masinas (documents akna näiteks). On arvamusi?
Tänapäeva Hdd-del on kombeks jõudehetkedel vaadata enda seisukorda. Smart nimelt käib pinna üle ja otsib bad-sektoreid. Seda tiksumist ilmselt kuuledki. Nii kui ketta poole pöördud, nii Smart lõpetab oma töö.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 65
tagasi üles
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 14.02.2005 01:53:34 vasta tsitaadiga

Selge. See mul esimene läptop ja tavalisel lauaarvutil sellised asju kohanud ei ole. Tänud igatahes vastute eest. S.M.A.R.T. mahakorjamine ei oleks vist hea mõte?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Läpaka Hitachi Travelstar 5K80 'plõksu' küsimus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.