Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
okpoiss
HV kasutaja

|
13.02.2005 13:11:23
Läpaka Hitachi Travelstar 5K80 'plõksu' küsimus |
|
|
Nimel sai endale hiljuti läpkas soetatud MicroLikist, millel on see Hitachi Travelstar 5K80 HDD. Muidu masinaga sigarahul, kuid tekkis üks küsimus. Nimelt teen HDD 'plõksu'. Täpselt jälgides nagu sel hetkel, kui kõvaketta poole pöördutakse (näiteks kui avan my computeri akna või trükin midagi) ning seejärel toimub nagu tavaline hdd mõtlemise hääl.
Plõksu võib iseloomustada, kui kellatiksuga, mis ei ole tugev, kuid vaikses toas on kuulda. Kas see on normalne nähtus või peaks lähemalt uurima/garantiisse saatma.
viimati muutis okpoiss 13.02.2005 14:22:40, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
13.02.2005 13:22:12
|
|
|
See peabki nii olema. Hdd toob oma pead parklast tagasi pindade peale. Seda häält kuuledki.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
okpoiss
HV kasutaja

|
13.02.2005 14:34:24
|
|
|
Seda ma ise ka arvasin/kahtlustasin, kuid ma ei teadnud, et ta seda nii kuuldavalt teeb. Kui masina taga olla, siis on kuulda seda hästi. Ketta raginat/mõtlemist aga tunduvalt vaiksemini (loe: peaaegu üldse mitte).
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
okpoiss
HV kasutaja

|
13.02.2005 17:27:27
|
|
|
Ahjaa, asi, mis tundub, et ei ole mittenormaale. Nimelt puhkeasendis, näiteks, kui screensaver töötab, siis on hdd paar korda teinud kellatiksumise häält - seesama plõks, kuid pidev nagu kella tiksumine kuskil 6 tiksu sekundis. Lõpetab tiskumise siis, kui ma hiirt liigutan ja avan miski asja masinas (documents akna näiteks). On arvamusi?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
dynamic
HV kasutaja

|
13.02.2005 18:09:39
|
|
|
mul on lauaarvutis 160G hitachi SATA ketas ja muretsesin ka alguses selle 'tiksumise' pärast. see viimati kirjeldatud fenomen on äkki ainult läpaka-ketastele omane? soovitan salvestusseadmetele orienteeritud foorumitest täpsemalt uurida, aga ei usu et muretsemiseks põhjust oleks eriti.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
13.02.2005 22:33:37
|
|
|
okpoiss kirjutas: |
Ahjaa, asi, mis tundub, et ei ole mittenormaale. Nimelt puhkeasendis, näiteks, kui screensaver töötab, siis on hdd paar korda teinud kellatiksumise häält - seesama plõks, kuid pidev nagu kella tiksumine kuskil 6 tiksu sekundis. Lõpetab tiskumise siis, kui ma hiirt liigutan ja avan miski asja masinas (documents akna näiteks). On arvamusi? |
Tänapäeva Hdd-del on kombeks jõudehetkedel vaadata enda seisukorda. Smart nimelt käib pinna üle ja otsib bad-sektoreid. Seda tiksumist ilmselt kuuledki. Nii kui ketta poole pöördud, nii Smart lõpetab oma töö.
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
2 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
okpoiss
HV kasutaja

|
14.02.2005 01:53:34
|
|
|
Selge. See mul esimene läptop ja tavalisel lauaarvutil sellised asju kohanud ei ole. Tänud igatahes vastute eest. S.M.A.R.T. mahakorjamine ei oleks vist hea mõte?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|